-
Από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_co ... Itemid=314Στο παρακάτω απόσπασμα:
Αυτό για προγραμματικές συνεργασίες με επιχειρήσεις θυμίζει τη σχέση ΟΤΕ με Ιντρακομ και Siemens επί υπουργείας Βάσω Παπανδρέου. Προχωρημένο, όλες οι χώρες στηρίζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο τις εταιρείες τους, αλλά δεν το περίμενα μετά από όλα όσα έτρεξαν τα τελευταία χρόνια.
Kαμιά ιδέα τι μπορεί να είναι οι 'νέοι θεσμοί αυθεντικής συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων' ?==========
(ix) Ο Δημόσιος Τομέας μοχλός ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης και ανασυγκρότησης του παραγωγικού συστήματος-
Εντατικοποίηση των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησής τους, το οποίο θα διασφαλίζει την αποτελεσματική και διαφανή λειτουργία τους, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, τη ριζική αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς, διαπλοκής ή και υποταγής δημόσιων επιχειρήσεων σε ιδιοτελή συμφέροντα.
-
Δημιουργία νέων θεσμών αυθεντικής συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων, μακριά από κομματικές, εργοδοτικές ή άλλες πελατειακές λογικές.
-
Ταχεία διερεύνηση των δυνατοτήτων για σύναψη προγραμματικών συνεργασιών ανάμεσα στον δημόσιο τομέα και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εγχώριες ή και αλλοδαπές, με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επέκτασή τους σε νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
===========
-
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_co ... Itemid=314Στο παρακάτω απόσπασμα:
Αυτό για προγραμματικές συνεργασίες με επιχειρήσεις θυμίζει τη σχέση ΟΤΕ με Ιντρακομ και Siemens επί υπουργείας Βάσω Παπανδρέου. Προχωρημένο, όλες οι χώρες στηρίζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο τις εταιρείες τους, αλλά δεν το περίμενα μετά από όλα όσα έτρεξαν τα τελευταία χρόνια.
Kαμιά ιδέα τι μπορεί να είναι οι 'νέοι θεσμοί αυθεντικής συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων' ?Συμφωνα με εσωτερικη πληροφοριση, μετα απο επικοινωνια με τον εντυ και τον φωτοπουλο, ειπαν να υιοθετησουν τις προτασεις του πρωτου για ριξη με το σαπιο συνδικαλιστικο παρελθον.
Αναμενεται τοποθετηση της γενοπ -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Διάβασες αυτό εδώ ή με τρολάρεις ασύστολα τώρα;
....
Συγγνώμη κι όλας για τη δύσκολη ερώτηση. Κατά τη γνώμη σου, κάποιος που λέει ΨΕΜΑΤΑ, έχει το ίδιο ειδικό βάρος με κάποιον που παραδέχεται το λάθος του;Δε χρειάζεσαι τρολάρισμα, αρκούν οι χαρακτηρισμοί που μοιράζεις απλόχερα και πλήρως αιτιολογημένα.
Το ειδικό του βάρος, το οποίο φαίνεται από το τι έχει πετύχει στη ζωή του, τις γνώσεις του, τον τρόπο που μιλάει, τα επιχειρήματά του, κλπ, κλπ, σίγουρα θα μειωθεί αν παρουσιαστούν αποδείξεις ότι έλεγε ψέμματα. Εκτός κι αν οι αποδείξεις είναι από το MEGA, έτσι?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
το πέρασμα στη δραχμή δεν θα με χαλούσε καθόλου, εκτός κι αν ήμουν καλοπερασάκιας. Βέβαια,αυτό προυποθέτει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για θυσίες, κάτι που δεν βλέπω εύκολο για πολλούς. Ένα ισχυρό χαστούκι θα ήταν ό,τι πρέπει για να κάνουμε reset τα πάντα. Δεν ξέρω αν θα μας έβγαινε σε καλό (οικονομικά δεν μπορεί να αποδειχθεί), αλλά θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε κάτι.
Και τώρα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε κάτι.
Αλλά έστω ότι περνάμε στη δραχμή κι αρχίζουμε να ζούμε με ό,τι μπορεί αυτή να αγοράσει.
Τι θυσίες θα κάνει [ως προς το επίπεδο διαβίωσης του] ο 'καλοπερασάκιας' που τα έχει βγάλει όλα έξω σε σχέση με το μέσο Έλληνα (άνεργο ή μη)?Τι να σου πω. Εγώ δεν είμαι δοσίλογος ώστε να έχω βγάλει τα λεφτά μου έξω.
-
....
Συγγνώμη κι όλας για τη δύσκολη ερώτηση. Κατά τη γνώμη σου, κάποιος που λέει ΨΕΜΑΤΑ, έχει το ίδιο ειδικό βάρος με κάποιον που παραδέχεται το λάθος του;Δε χρειάζεσαι τρολάρισμα, αρκούν οι χαρακτηρισμοί που μοιράζεις απλόχερα και πλήρως αιτιολογημένα.
Το ειδικό του βάρος, το οποίο φαίνεται από το τι έχει πετύχει στη ζωή του, τις γνώσεις του, τον τρόπο που μιλάει, τα επιχειρήματά του, κλπ, κλπ, σίγουρα θα μειωθεί αν παρουσιαστούν αποδείξεις ότι έλεγε ψέμματα. Εκτός κι αν οι αποδείξεις είναι από το MEGA, έτσι?
Είναι ή όχι διαπλεκόμενος;
Επίσης, αν θεωρείς το MEGA πηγή αντικειμενικής πληροφόρησης, είτε είσαι άξιος της μοίρας σου είτε μας δουλεύεις.
-
Πρέπει να τον φοβούνται πολύ τελικά αυτόν τον Τζήμερο μερικοί μην πάει και μπει στη Βουλή και χαλάσει το παιχνίδι....
Παρεμπιπτόντως, κανένα βιντεάκι στο οποίο να λέει ότι τελείωσε την ΑΣΟΕΕ έχουμε?
Καμιά κόπια του βιογραφικού του που να φαίνεται τι είχε γράψει?
Κάτι που να αποδεικνύει το 'ψέμα'?....νταξ δεν ειναι και λιγο να ιδρυεις ενα κομμα και σε 1 μηνα να παιρνεις 2,15%.
εδω η αλλη παλευει 10 χρονια για δωρεαν εισητηρια και ακομη τιποταπεριμενω να δω τι αλλο θα του βρουν...
πτωματα στο ταβανι;
καταθεσεις σε Ελβετια;
συμμετοχη σε οργια στη μΠατρα & Λαρσα;
Μασονια; (ή το εχουνε πει ηδη; )
χρηματοδοτηση απο CIA;
οτι εχει αποκληρωμενα παιδια;
βαμμενα τα νυχια του δεξιου ποδιου;
οτι το πτυχιο κιθαρας ειναι πλαστο;
οτι παλια ηταν γκομενος του Βαλιανατου;
ανυπακοη στο διοικητη του στο στρατο;
οτι εριχνε μονο 10c στο παγκαρι της εκκλησιας;εχουμε εγγυημενη διασκεδαση μεχρι τις εκλογες
-
Παλι καλα που βρηκατε τον ανεκπληρωτο ερωτα σας κι απεκτησε νοημα η ζωη σας με τον τζημερο
-
Το ξαναβάζω μήπως και δεν έγινε κατανοητό.
Από το 0:13 έως το 0:23:
Ο χρήστης Λαλάκης έγραψε:
Δεν πήρα ποτέ πτυχίο από αυτή τη σχολή διότι δεν άντεχα να υφίσταμαι κάθε μέρα το πολιτισμικό σοκ που σήμαινε η σπουδή στην ΑΣΟΕΕ εκείνη την περίοδο.
-
Ρε τι καθεσαι και ασχολεισαι?
Ερωτευμενοι ειναι οι ανθρωποι, λογικο ειναι να μην καταλαβαινουν -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ερωτευμενοι ειναι οι ανθρωποι, λογικο ειναι να μην καταλαβαινουνΠροσωπικό project είναι. Θέλω να καταλάβω γιατί ο μπούλης ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
....
Επίσης, αν θεωρείς το MEGA πηγή αντικειμενικής πληροφόρησης, είτε είσαι άξιος της μοίρας σου είτε μας δουλεύεις.
Μου δίνεις σε παρακαλώ τον ορισμό σου για το 'διαπλεκόμενος'?
Όσον αφορά το MEGA, δε θα διαφωνήσω ότι είναι π@π@ροκάναλο, αλλά σου κάνει διαφορά αν δεις μια/έναν που υποστηρίζεις να λέει π@π@ριές αν είναι στο MEGA αντί γαι το STAR, το ΕΤ1, το Κρήτη ΤV ή οπουδήποτε αλλού?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ερωτευμενοι ειναι οι ανθρωποι, λογικο ειναι να μην καταλαβαινουνΠροσωπικό project είναι. Θέλω να καταλάβω γιατί ο μπούλης ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ.
Βασικα εψαχνε να δει τι ψαγμενη ατακα θα πει, μη δινεις σημασια.
Γιατι τοσο κομπλεξ παντως για μια ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
Να τον στηριξουμε ψυχολογικα εμεις οι ξυστες αριστεροι -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
το πέρασμα στη δραχμή δεν θα με χαλούσε καθόλου, εκτός κι αν ήμουν καλοπερασάκιας. Βέβαια,αυτό προυποθέτει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για θυσίες, κάτι που δεν βλέπω εύκολο για πολλούς. Ένα ισχυρό χαστούκι θα ήταν ό,τι πρέπει για να κάνουμε reset τα πάντα. Δεν ξέρω αν θα μας έβγαινε σε καλό (οικονομικά δεν μπορεί να αποδειχθεί), αλλά θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε κάτι.
Αλλά έστω ότι περνάμε στη δραχμή κι αρχίζουμε να ζούμε με ό,τι μπορεί αυτή να αγοράσει.
Τι θυσίες θα κάνει [ως προς το επίπεδο διαβίωσης του] ο 'καλοπερασάκιας' που τα έχει βγάλει όλα έξω σε σχέση με το μέσο Έλληνα (άνεργο ή μη)?Τι να σου πω. Εγώ δεν είμαι δοσίλογος ώστε να έχω βγάλει τα λεφτά μου έξω.
Το πρόβλημα Ernani δεν είναι τι είσαι εσύ, το πρόβλημα είναι ποιος θα κάνει τελικά τις θυσίες στις οποίες αναφέρεσαι.
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. -
....
Μου δίνεις σε παρακαλώ τον ορισμό σου για το 'διαπλεκόμενος'?
Όσον αφορά το MEGA, δε θα διαφωνήσω ότι είναι π@π@ροκάναλο, αλλά σου κάνει διαφορά αν δεις μια/έναν που υποστηρίζεις να λέει π@π@ριές αν είναι στο MEGA αντί γαι το STAR, το ΕΤ1, το Κρήτη ΤV ή οπουδήποτε αλλού?
Για το 'διαπλεκόμενος', ήδη έδωσα απάντηση. Το παραθέτω για τρίτη φορά:
viewtopic.php?f=13&t=51177&start=735#p2537076Λοιπόν, η Αργύρη παραδέχτηκε ότι είναι αιώνια φοιτήτρια (στους δυο δημοσιογράφους-οχετούς του MEGA). Για να δούμε όμως τον 'ΚΟΠΡΙΤΗ/ΦΥΓΟΠΟΝΟ':
Ο Τζήμερος είχε ως πελάτη το Ίδρυμα... Μετανάστευσης!
Άλλου έτρωγε, αλλού έπινε και αλλου τώρα το δίνει για τις ψήφους των Ελλήνων, ο διαφημιστής της μετανάστευσης...
Την άποψη ότι 'κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες' εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος τζημερος από τον Βήμα FM δημιουργώντας κλυδωνισμούς αφού αποστασιοποιήθηκε από το φιλελεύθερο προφίλ του για....
πρώτη φορά. Μάλιστα δεν μίλησε για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ αλλά τσουβάλιασε τους νόμιμους με τους παράνομους μαζί.
Μάλιστα στην παρατήρηση ότι οι Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν σε συγκεκριμένη αγγελία για αγροτικές εργασίες, ο κ. Τζήμερος απάντησε ότι οι Έλληνες δεν πήγαν γιατί το ημερομίσθιο που προσφερόταν ήταν πολύ χαμηλό.
Όπως όμως σήμερα αποκαλύπτει το moneypro και το parapolitika.gr ο Θάνος τζημερος ως πελατη της διαφημιστικής εταιρείας του είχε επί σειρά ετών το ιδρυμα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ένα ιδρυμα με σαφείς πολιτικές ΥΠΕΡ των μεταναστών. Μάλιστα την εν λόγω δουλειά είχε πάρει επί κυβερνήσεων Σημίτη, όπως και πολλές άλλες εξάλλου. Θα πρέπει να ρωτήσουμε λοιπόν τον κ. Τζήμερο πότε έλεγε την αλήθυεια; Όταν έβγαζε λεφτά στην πλάτη του κρατικού ινστιτούτου ή σήμερα που επιδιώκει να μπει στη Βουλή;Παραδέχεται ότι εξαπάτησε τους ψηφοφόρους ο Τζημερος
Στην παραδοχή πως δεν είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ παρά το γεγονός ότι δήλωνε κάτι αντίστοιχο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σε σειρά βιογραφικών που ανά την Ελλάδα μοίραζε, προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά σε επιστολή που σήμερα ανάρτησε σε δικτυακό τόπο. O ίδιος έχει δηλώσει σε.........
δημόσια ομιλία του για το φορολογικό σύστημα πως «παρόλο που ήμουν αριστούχος και υπότροφος στην ΑΣΟΕ, δεν πήρα ποτέ πτυχίο από αυτή τη σχολή γιατί δεν άντεχα να υφίσταμαι κάθε μέρα το πολιτισμικό σοκ που σήμαινε η σπουδή στην ΑΣΟΕ εκείνη την περίοδο, ενώ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως υπήρξε για πολλά χρόνια ….καθηγητής μουσικής ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης». Σε ό,τι αφορά στη μη επαρκή γνώση αγγλικών που δημοσιεύματα αποδίδουν στον κ. Τζήμερο, το γραφείο τύπου της Δημιουργίας Ξανά δεν απάντησε.
Βέβαια για την κονόμα δεν παρέλειψε να κάνει μία εταιρία την Reverse που έχει σχέση με συνέδρια των ληστρικών φαρμακοβιομηχανιών, και όλοι γνωρίζουμε τη ζημιά που συγκεκριμένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν κάνει στα οικονομικά του κράτους και τα μαύρα χρήματα που σε βαλίτσες μεταφέρονταν σε γιατρούς για να υπερσυνταγογραφούν.Μπορείτε εδώ να δείτε μερικούς από τους φαρμακο..πελάτες του.
Για ποιο λόγο υψηλόβαθμο στέλεχος της Δράσης σε συνάντηση με τον κ. Τζήμερο όταν ζήτησε τις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά ως προς την φαρμακευτική δαπάνη 'έφαγε πόρτα'; Μήπως ο κ. Τζήμερος θα πρέπει να μας εξηγήσει τις θέσεις του για τις δαπάνες του Κράτους στα φάρμακα; Μήπως θα πρέπει και ο κ. Στέφανος Μάνος να μας πει πως το νέο κόμμα θα ¨'στριμώξει' τις φαρμακευτικές; Επίσης ο κ. Τζήμερος που θέλει να φτιάξει τα πράγματα στην χώρα θα πρέπει να μας δώσει το πόθεν έσχες του για να γνωρίζουμε με ποιες επιχειρήσεις η εταιρεία του Reverse είχε κι έχει συμβόλαια. Διότι όταν ένα νέο κόμμα μιλά για νέο ήθος στην πολιτική θα πρέπει να δούμε και ο ιδρυτής του τί είδους συνεργασίες στην επαγγελματική του ζωή είχε.
Τα σέβη μου. Χαιρετίσματα στην υποκρισία και τη διαπλοκή.
Καλό είναι να μην κατηγορούμε το κράτος από τη στιγμή που έχουμε περιδρομιάσει από αυτό.
Όσον αφορά τα κανάλια, καρφάκι δεν μου καίγεται για το δημοσιογραφικό οίστρο τους. Φιλτράρω απ' όπου μπορώ. Προτιμώ τα πολιτιστικά προγράμματα των κρατικών καναλιών.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Βασικα εψαχνε να δει τι ψαγμενη ατακα θα πει, μη δινεις σημασια.
Γιατι τοσο κομπλεξ παντως για μια ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ
Να τον στηριξουμε ψυχολογικα εμεις οι ξυστες αριστεροι -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν βλέπω πού βρίσκεται η ψευτιά ακριβώς, όταν βγαίνει και το λέει ο ίδιος.Καλα, αυτο ειναι κορυφαιο
Σου γραψανε πού ακριβως ειναι η ψευτια, στον λογαριασμο του στο φβ και σε βιογραφικα που εστελνε.
Καινουργιος ερωτας ο τζημερος κι εχεις τυφλωθει? -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Παραδέχεται ότι εξαπάτησε τους ψηφοφόρους ο Τζημερος
Στην παραδοχή πως δεν είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ παρά το γεγονός ότι δήλωνε κάτι αντίστοιχο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σε σειρά βιογραφικών που ανά την Ελλάδα μοίραζε, προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά σε επιστολή που σήμερα ανάρτησε σε δικτυακό τόπο.Η δημόσια παραδοχή ότι δεν κάθισε να τελειώσει την ΑΣΟΕΕ, που φαίνεται και στο βίντεο που έβαλες ξανά και ξανά, είναι μαγκιά του, τo 'παρά το γεγονός ότι δήλωνε κάτι αντίστοιχο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σε σειρά βιογραφικών που ανά την Ελλάδα μοίραζε' που γράφει το 'καφενείο τζι-αρ'** επιβεβαιώνεται από κάτι, μένει να επιβεβαιωθεί, ή είναι από αυτά που πρέπει να τα πιστεύουμε με τη μία??**
Να θυμίσω άλλη π@π@ριά που γράφτηκε πρόσφατα, στα πλαίσια του λασποπόλεμου, κι αποτελεί άλλον ένα λόγο να θέλω να τα τσεκάρω κάτι τέτοια, ή θα με παρεξηγήσεις?
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id= ... dd_comment
«Τζήμερος: Η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα να είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απ' ότι στις χώρες τους
30/05/2012 - 11:41Να τι πραγματικά είπε, εδώ:
http://www.tovima.gr/vimafm/comments/?f ... hmeros.mp3(στο 7:40')
«πρέπει να έχει ένα επίπεδο ζωής πολύ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από αυτό που είχε (π.χ.) στη Νιγηρία, αλλά όχι τέτοιο που να προκαλέσει νέο κύμα μετανάστευσης.»Όχι ότι είναι κάτι το καινούργιο το πόσες 'ειδήσεις' είναι χώμα+νερό στο ίντερνετ, αλλά....
Οπότε ας δούμε πρώτα αποδείξεις (ένα καλό φωτομοντάζ ρε αδερφέ, από μια έγκυρη πηγή ) και μετά ας τον θάψουμε όλοι μαζί.Για το 'διαπλεκόμενος', ήδη έδωσα απάντηση. Το παραθέτω για τρίτη φορά:
viewtopic.php?f=13&t=51177&start=735#p2537076H απάντησή σου ήταν η ερώτηση προς το Μάνο?!...
Καλό είναι να μην κατηγορούμε το κράτος από τη στιγμή που έχουμε περιδρομιάσει από αυτό.
'Έτσι, έτσι. Ούτε αν σου έχει βγάλει την πίστη μέχρι να σε πληρώσει, ούτε αν σου χρωστάει επιστροφές φόρων, ΦΠΑ, κλπ, κλπ. Αρκεί που σου έκανε τη χάρη και σου έδωσε δουλειά. Κατά προέκταση, κανένας Δ.Υ. (ή που υπήρξε Δ.Υ.) δε θα πρέπει να ανοίγει το στόμα του και να μιλάει αρνητικά για το κράτος. Θα πρέπει να τους αρκεί που το κράτος τους 'ταΐζει' όσο τους 'ταΐζει', όσα στραβά και να έχει.
Όσον αφορά τα κανάλια, καρφάκι δεν μου καίγεται για το δημοσιογραφικό οίστρο τους. Φιλτράρω απ' όπου μπορώ. Προτιμώ τα πολιτιστικά προγράμματα των κρατικών καναλιών
Και πολύ καλά κάνεις, αρκεί να αντιλαμβάνεσαι ότι το σχόλιο περί MEGA δε βοήθησε την επιχειρηματολογία σου εκεί που το έβαλες.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Εγώ πάντως το άντεξα με το ζόρι γιατί δεν είχα και άλλη επιλογή.
Είναι όντως σοκ να βλέπεις σε μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων 5 αγάμητα να σκούζουν συνοδεία σχετικού σαματά 'Έξω οι επιχειρήσεις από το πανεπιστήμιο'.Τα αγάμητα μπορεί να είχαν λυμένο το βιοποριστικό τους όπως φαίνεται ότι το έχει λύσει και η βαρβαρολέσβω που πόσταρα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που έκανε κρα μπας και πάει το βιογραφικό τους σε μια εταιρεία τι φταίγαν;Το δικό μου προσωπικό project καλύφθηκε πάντως.
Το κοπρίτης έγινε ψεύτης.
Όπως καταλάβατε για να βγάλεις άκρη με 2-3 συγκεκριμένα άτομα πρέπει να ποστάρεις βίντεο σχετικό με την ομαδάρα τους, αλλιώς άντε να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Γνωρίζεις μήπως τι έχει κάνει ο Κουρής; Τι έχουν κάνει ο Αλαφούζος;
Ένα είναι βέβαιο. Από το 2010 ως σήμερα έχουν φύγει από τα Ελληνικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα αρκετές δεκάδες δις €. Άλλοι έχουν επιλέξει πχ ομόλογα του Γερμανικού Δημοσίου, άλλοι έχουν μετατρέψει τα χρήματα τους σε $ ή άλλο νόμισμα.
Άλλοι έχουν σύνθετα προϊόντα που πολύ δύσκολα θα μετατραπούν σε δρχ. ή μνες ή ότι άλλο επιλεγεί σε περίπτωση εξόδου από το €.
Το θέμα μας όμως είναι. Είμαστε διατεθειμένοι πχ. να αντέξουμε μία υποτίμηση της τάξης του 30% πχ (δεν σου λέω 55% όπως ανέφερε η Έκθεση της Εθνικής Τράπεζας) με αποτέλεσμα το 80% των προϊόντων που αγοράζουμε να ακριβύνει κατά 20% περίπου; (έστω ότι οι ξένοι εισαγωγείς θα δώσουν και μία έκπτωση); Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την εξαφάνιση κατά 30% των οικονομιών των πολιτών. Είμαστε δλδ έτοιμοι για κάθε 100 δις € που έχουμε ως καταθέσεις να εξαφανίσουμε τα 30 δις;
Και αν αυτό συμβεί πως θα δράσουμε μετά όταν αυτοί που έχουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό αρχίσουν σιγά σιγά να τα επαναφέρουν ώστε να αγοράσουν με σημαντική έκπτωση κεφάλαια και άλλες υπηρεσίες; Θα επιβάλεις φόρο;
Τα περί δοσίλογων τώρα. Ο χαρακτηρισμός δοσίλογος είναι πολύ βαρύς ειδικά όταν απευθύνεται έμμεσα σε αυτούς που μπορεί να έχουν μαζέψει 150~200 k € μετά από 30 ή 40 έτη εργασίας. Όταν δεν έχουμε χρήματα είναι βέβαιο ότι δεν μας νοιάζει τι θα γίνουν οι καταθέσεις των άλλων (κλασσική λογική από πίτα που δεν τρώω τι με νοιάζει και αν καεί..). Όμως είναι αυτές οι καταθέσεις που παράγουν κατανάλωση και ναι ζήτηση για προϊόντα.
Μην κοροϊδευόμαστε. Ακόμα και μηδέν € να έχεις στο λογαριασμό στην τράπεζα η υποτίμηση θα σε βλάψει. Δεν θυμάμαι καμία υποτίμηση, ναι είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι τον χαμό και το σοκ μετά από υποτιμήσεις της δρχ ως και στο πρόσφατο παρελθόν, να μην έχει προκαλέσει δυσκολίες. Ακόμα και η τελευταία υποτίμηση επί Παπαντωνίου (όταν ο τιτανοτεράστιος είχε μετατρέψει σε ECU τα χρήματα τα δικά του και της οικογένειας του μία ημέρα πριν και με το νέο να έχει διαρρεύσει σε διάφορους κύκλους οι οποίοι και καρπώθηκαν υπεραξίες) η οποία ακολούθησε μία ελαφρά υπερτίμηση της δρχ ως ότου έκλεισε στα 340.75 δρχ/€ είχε προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον οικογενειακό προγραμματισμό.
Έχω ζήσει διολισθήσεις και στο Εξωτερικό. Στην Ιταλία στην πρώτη περίοδο εξουσίας ο Berlusconi είχε αφήσει τη λιρέττα να διολισθήσει ως και τα 2200 lt/€ από μία τιμή
-
Βλέπω ότι το νταβαντούρι συνεχίστηκε για κάποια ώρα χθες.
Είδα κι αυτό (μην τυχόν νομίσει κανείς ότι το έκανα γαργάρα):
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Θα καθόμουν υπό άλλες προϋποθέσεις να σου εξηγήσω γιατί οι διάφοροι Αργύρηδες είναι καμένα χαρτιά, που όμως καίνε κι άλλους ανθρώπους που θέλουν να παλέψουν για το λαό αυτής της χώρας. Το Λαό - αυτής - της χώρας.
Από εκεί και πέρα, τις...ποιες; Τις συνέπειες; Κάτσε να βάλω το κράνος μου.
Όσο για το ευρώ, σίγουρα το να έχει μπει ένα κράτος σαν την Ελλάδα σε ένα σχηματισμό κρατών σαν την Ε.Ε. είναι κάτι που η κοσμοθεωρία σου απεχθάνεται. Και το πολέμησε. Πολέμησε την πρόοδο, πολέμησε την εξέλιξη.
Γι' αυτό η Ελλάς πεθαίνει σαν ζώο που έφτασε στα όρια της εξαφάνισης λόγω μη προσαρμοστικότητας στα δεδομένα της διεθνούς κοινωνίας.
Τι σου λέω τώρα νυχτιάτικα όμως....ΑΑΑ! Μην το ξεχάσω.
Πιστεύω πραγματικά ότι το 'ισχυρό χαστούκι', αν έρθει, θα έχει τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που εύχεσαι.
Μα ΤΕΛΕΙΩΣ.Συγγνώμη που θα σου χαλάσω το όνειρο, αλλά απ' ό,τι γνωρίζω προσωπικά ( ), όλοι όσοι μιλατε με αυτό τον τρόπο, ΗΠΙΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
Καληνύχτα.
Όχι ότι έχει σημασία, αλλά η οξυδέρκειά σου είναι αντίστοιχη του πολιτικού σου αισθητηρίου.
Βρήκες άνθρωπο ν' απευθύνεις την παραπάνω ατάκα. Ενώ υποστηρίζεις σθεναρά εδώ και πολύ καιρό το κόμμα που χαϊδεύει ακριβώς αυτούς, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ FFS!Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι έχεις μαύρα μεσάνυκτα για οτιδήποτε. Κοινώς, στον κόσμο σου. Όχι ότι δεν φαινόταν.
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες