-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Oι Γερμανοι ειναι φιλοι μας και θελουν το καλο μας
Απροκάλυπτη γερμανική παρέμβαση στην Ελλάδα - Οι Financial Times Deutschland καλούν τους Έλληνες να αντισταθούν στις δημαγωγίες του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία - Δημοσιεύει το μήνυμα στα... ελληνικά
http://www.ftd.de/politik/europa/:wahle ... 50480.html
Κλασσικη δημοδιογραφικη μεταφραση και αναλυση του κειμενου οπως ακιβως βολευει αυτον που τα διαβαζει....
**Οχι οτι ειναι σωστο αυτο που κανει **αλλα read in between the lines που λεμε.....Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως δικαίωμα να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα ενός ανεξάρτητου κράτους. Αν η Γερμανία ήταν σοβαρή χώρα και όχι δικτατορία του κεφαλαίου θα έπρεπε ήδη να είχαν διωχθεί οι συντάκτες!
Ρε Δια.... Ειπα εγω οτι καλα κανει και ανακατευεται?
Ειπα οτι αλλα λενε αυτοι, αλλα μεταφραζουν οι δημοσιογραφοι, ο τιτλος ειναι κουκουρουκου και φυσικα αλλα καταλαβαινει ο καθενας αναλογα με το τι θελει να καταλαβει και τι θελει να ακουσει.... Οπως βεβαια με οτιδηποτε δημοσιευεται σε σχεση με το κρατος, εκλογες κλπ κλπ -
Όταν μια μεγάλη και σοβαρή (μη χέσω) οικονομική εφημερίδα ασκεί τέτοια κατάπτυστη προπαγάνδα όμως είναι ποινικά κολάσιμο αδίκημα στις περισσότερες χώρες. Διώκεται με νόμους περί διατάραξης διακρατικών σχέσεων και πρέπει να επιληφθεί το ΥΠ.ΕΞ. του θέματος.Σε ποιόν νόμο αναφέρεσαι;
-
Πλάκα κάνετε, πείτε την αλήθεια.
Εδώ, λέμε, οι Έλληνες λέγαν στους Γάλλοι ποιόν να ψηφίσουν για πρόεδρο, εμείς παρεξηγηθήκαμε?Ο απλός λαός μπορεί να λέει ότι θέλει στα πηγαδάκια του. Όταν μια μεγάλη και σοβαρή (μη χέσω) οικονομική εφημερίδα ασκεί τέτοια κατάπτυστη προπαγάνδα όμως είναι ποινικά κολάσιμο αδίκημα στις περισσότερες χώρες. Διώκεται με νόμους περί διατάραξης διακρατικών σχέσεων και πρέπει να επιληφθεί το ΥΠ.ΕΞ. του θέματος.
Η πλακα ειναι οτι θα πετυχουν το αντιθετο απο αυτο που θελουν
Οποτε ευτυχως που το εβαλαν και επεσαν οι μασκες
Ξερουμε πλεον ξεκαθαρα τι ειναι προς το συμφερον της Γερμανιας και ποιοι οι συγχρονοι Εφιαλτες -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απροκάλυπτη γερμανική παρέμβαση στην Ελλάδα - Οι Financial Times Deutschland καλούν τους Έλληνες να αντισταθούν στις δημαγωγίες του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία - Δημοσιεύει το μήνυμα στα... ελληνικά
http://www.ftd.de/politik/europa/:wahle ... 50480.html
Ευρώ ή δραχμή; Τα μυαλά τους και μια λίρα
Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης“Το δίλημμα της δραχμής είναι προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου”. Δεν το λέω εγώ. Το είπε ο Αντώνης Σαμαράς πέρυσι το καλοκαίρι στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο. Ήταν τότε που οι ίδιοι μηχανισμοί, με τον ίδιο τρόπο, δημιουργούσαν τα ίδια διλήμματα για να οδηγήσουν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Το διακύβευμα σήμερα είναι μεγαλύτερο. Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταφέρει να πάρει την εξουσία, οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την κοινωνική πίεση. Η Ελλάδα δεν θα είναι πια ένα μαύρο πρόβατο, αλλά ένα “κακό” παράδειγμα για την Ισπανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Υπήρχε το δίλημμα δραχμή ή ευρώ πριν το μνημόνιο; Προφανώς και όχι. Οι επιλογές του μνημονίου, η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας ανοίγει μπροστά στη χώρα την άβυσσσο της κατάρρευσης. Άρα, και την αποχώρηση από την Ευρώπη και προφανώς τη δραχμή.
Ακόμη και έτσι όμως, το θέμα του ευρώ είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα. Αν παραμείνει ένα νόμισμα που δεν εκφράζει τίποτα άλλο από μια ψεύτικη ενοποίηση, θα καταρρεύσει. Και δεν θα καταρρεύσει από την Ελλάδα, αλλά μπορεί και με πρωτοβουλία της ίδιας της Γερμανίας. Άρα η ευρωπαϊκή προοπτική γενικότερα, δεν είναι αυτό που εκφράζει με τις φοβικές του ανησυχίες ο κύριος Σαμαράς και η συνιστώσα Ντόρα. Είναι κάτι πιο ουσιαστικό.
Το μέλλον της Ευρώπης είναι αβέβαιο, όσο κι αν επιμένει πως το εγγυάται ο Μάκης Γιακουμάτος με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συνεπικουρούμενοι ίσως από τον Χρυσοχοΐδη που όσο και αν διάβασε, διατηρεί εκείνες τις περίεργες εξάρσεις που συζητιούνται ποικιλοτρόπως.Στις αυθαίρετες παραδοχές που κάνουν οι “ευρωπαϊστές”, που επί χρόνια δημιουργούσαν μια Ελλάδα υπανάπτυκτη επαρχία της Ευρώπης με αναξιοκρατία και κουτοπονηριές, εμφανίζουν τη χώρα να κινδυνεύει. Η αλήθεια είναι πως κινδυνεύει η Ευρώπη.
Χωρίς στοιχεία κοινής οικονομικής πολιτικής (η Γερμανία πλουτίζει όσο ο Νότος πεθαίνει), χωρίς καμιά ενιαία πολιτική (Γαλλία και Γερμανία παίρνουν τις αποφάσεις), η Ε.Ε. μετατρέπεται σε ένα κουφάρι ιδιοκτησίας Μέρκελ. Αν δεν την συμφέρει, απλώς θα το πετάξει από πάνω της.
Η Ε.Ε. κινδυνεύει επίσης από τις πολιτικές που επεξεργάζεται μια οικονομική και πολιτική ελίτ και τις οποίες εμφανίζει ως πολιτικές σωτηρίας. Ως τώρα έχουν ρίξει χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία -οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την “άτακτη” Ελλάδα- στη φτώχεια. Από τις πολιτικές αυτές, οι ελίτ θα βγουν διπλά κερδισμένες. Θα πλουτίσουν και θα μπορούν να διοικούν πλέον “αφρικανικές” δημοκρατίες της Ευρώπης. Για αυτό και ο Τσίπρας εμφανίζεται ως το φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη.
Η γερμανική έκδοση των Financial Times προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση. Απευθύνθηκε στους Έλληνες γράφοντας, «Μην ακούτε τον δημαγωγό», αναφερόμενη στον Τσίπρα. Οι κανόνες της δημοσιογραφίας μαζί με αυτούς που σέβονται την ανεξαρτησία της κάθε χώρας, όλο το σαβουάρ βιβρ του πολιτικού προτεσταντισμού πήγε περίπατο. Οι Γερμανοί μας λένε τι θα ψηφίσουμε. Είναι προφανές πως ούτε τον Σαμαρά ξέρουν,ούτε τον Τσίπρα. Ξέρουν όμως τα συμφέροντά τους.
Το κοριτσάκι στο σποτ της ΝΔ που ρωτάει «γιατί, κύριε», σε μια πραγματική και όχι σκηνοθετημένη έκδοση, ίσως ρωτούσε «γιατί, κύριε, δεν έχω ούτε ένα ευρώ;». Αλλά δεν θα αφήσουν την πραγματικότητα να τους χαλάσει ένα τόσο καλό σποτ. Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα και όχι το «δραχμή ή ευρώ». Είναι δηλαδή το «γιατί δεν έχω ευρώ». Και εκεί έχει απάντηση ο καθένας. Αυτός που έφερε την Ελλάδα ως εδώ, δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε ευρώ, ούτε λίρες ούτε δραχμές. Δώστε στο Σαμαρά γιεν ή στο Βενιζέλο ρούβλια. Θα τα δώσουν σε αυτούς που τους κρατάνε στην εξουσία χρόνια. Ρωτήστε και τον Άκη.
...και συμπληρωνω: ειναι γνωστο οτι ειμαιστε, σα λαος, αντιδραστικοι. Οι Γερμανοι μας λενε τι θα ψηφισουμε, μια μεγαλη μεριδα του κοσμου θα αντιδρασει και θα ψηφισει το αντιθετο. Βρε μπας και αυτο ειναι το ζητουμενο;
-
Λογικό είναι οι Γερμανοί να φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη κι ο Τσίπρας έχει λυσσάξει να λέει πόσο μεγάλη ζημιά θα πάθουν οι Ευρωπαίοι όταν καταστραφεί η Ελλάδα.
Κι επειδή όλοι συνδυάζουν τον Τσίπρα με την καταστροφή της Ελλάδας θέλουν να μας αποτρέψουν.
Εγώ θα ήθελα να παραχωρηθεί το Ελληνικό μπουρδέλο στους Γερμανούς, να γίνουμε Γερμανική επαρχία ή να είμαστε υπό Γερμανική κατοχή με αντάλλαγμα εγγύηση για μισθούς 500 ευρώ και συνθήκες εργασίας που ισχύουν στη Γερμανία.
Θα γλυτώσουμε κι από το σκυλολόι των βουλευτών και των κομμάτων.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λογικό είναι οι Γερμανοί να φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ.Μηπως τελικα** θελουν** ΣΙΡΥΖΑ;
Το ειπε και η Ντορα: Ειναι κολομπαραδες. Κολομπαραδες ητανε οι «πατριωτες» που συνεργαζοντουσαν με τους γερμανους για ιδιον οφελος. Απο την αγγλικη «collaborate – collaboration» . Μηπως κυριολεκτουσε;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οι Γερμανοι μας λενε τι θα ψηφισουμε, μια μεγαλη μεριδα του κοσμου θα αντιδρασει και θα ψηφισει το αντιθετο. Βρε μπας και αυτο ειναι το ζητουμενο;Τίποτα δεν αποκλείεται. Ειδικά αν θέλουν να μας βγάλουν από το Ευρώ. Για κάτι άλλο (π.χ. collaborators που είπες) δε νομίζω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η πλακα ειναι οτι θα πετυχουν το αντιθετο απο αυτο που θελουν
Οποτε ευτυχως που το εβαλαν και επεσαν οι μασκες
Ξερουμε πλεον ξεκαθαρα τι ειναι προς το συμφερον της Γερμανιας και ποιοι οι συγχρονοι ΕφιαλτεςΠως το σκέφτηκες αυτό!
Πιάστηκαν στα πράσα οι ξένοι.
Θα τους τη φέρουμε τώρα! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να παραχωρηθεί το Ελληνικό μπουρδέλο στους Γερμανούς, να γίνουμε Γερμανική επαρχία ή να είμαστε υπό Γερμανική κατοχή με αντάλλαγμα εγγύηση για μισθούς 500 ευρώ και συνθήκες εργασίας που ισχύουν στη Γερμανία.Θα γλυτώσουμε κι από το σκυλολόι των βουλευτών και των κομμάτων.
+1
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να παραχωρηθεί το Ελληνικό μπουρδέλο στους Γερμανούς, να γίνουμε Γερμανική επαρχία ή να είμαστε υπό Γερμανική κατοχή με αντάλλαγμα εγγύηση για μισθούς 500 ευρώ και συνθήκες εργασίας που ισχύουν στη Γερμανία.
Θα γλυτώσουμε κι από το σκυλολόι των βουλευτών και των κομμάτων.
+1
Ξέρεις με τι τιμωρείται αυτό σε καιρό πολέμου ε;
-
REALZEUS δε μου απάντησες ποιόν νόμο παραβίασε η γερμανική εφημερίδα.
-
Είπα ότι στις περισσότερες χώρες υπάρχουν τέτοιοι νόμοι. Δεν ξέρω συγκεκριμένα για την Γερμανία όμως. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος εκεί, η θέση μου ότι είναι το πιο οργανωμένο μπουρδέλο του κόσμου ενισχύεται.
-
Εσύ πρόσεξε τι θα ψηφίσεις την Κυριακή γιατί θα σου καούνε και οι βαλβίδες της εισαγωγής.
-
Είπα ότι στις περισσότερες χώρες υπάρχουν τέτοιοι νόμοι. Δεν ξέρω συγκεκριμένα για την Γερμανία όμως. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος εκεί, η θέση μου ότι είναι το πιο οργανωμένο μπουρδέλο του κόσμου ενισχύεται.Μου τα κωλομπαρίζεις τώρα.
Αρα μπορεί η συγκεκριμένη δημοσίευση να είναι νομιμότατη.
Μήπως έχεις τον αντίστοιχο ελληνικό νόμο πρόχειρο; Κάτι θέλω να δω. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εσύ πρόσεξε τι θα ψηφίσεις την Κυριακή γιατί θα σου καούνε και οι βαλβίδες της εισαγωγής.Γερμανικές δεν είναι; Τι περίμενες;
-
Ξέρεις με τι τιμωρείται αυτό σε καιρό πολέμου ε;Με το παράσημο Αρτέμης Μάτσας;
-
...και συμπληρωνω: ειναι γνωστο οτι ειμαιστε, σα λαος, αντιδραστικοι. Οι Γερμανοι μας λενε τι θα ψηφισουμε, μια μεγαλη μεριδα του κοσμου θα αντιδρασει και θα ψηφισει το αντιθετο. Βρε μπας και αυτο ειναι το ζητουμενο;
Οχι,απλα στελνουν διαταγες στην αποικια
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μου τα κωλομπαρίζεις τώρα.
Kολομπαρας ειναι το σωστο, απο το αγγλικο collaborate...
-
Kολομπαρας ειναι το σωστο, απο το αγγλικο collaborate...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Είπα ότι στις περισσότερες χώρες υπάρχουν τέτοιοι νόμοι. Δεν ξέρω συγκεκριμένα για την Γερμανία όμως. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχος νόμος εκεί, η θέση μου ότι είναι το πιο οργανωμένο μπουρδέλο του κόσμου ενισχύεται.
Αρα μπορεί η συγκεκριμένη δημοσίευση να είναι νομιμότατη.
Μήπως έχεις τον αντίστοιχο ελληνικό νόμο πρόχειρο; Κάτι θέλω να δω.εκτος απο τον δικο μας νομο θα ηθελα να δουμε και τον Γαλλικο
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες