-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Να χαρώ πολιτικό....
Εγώ θα ψηφίσω Nick the Greek... Αυτός τουλάχιστον έχει γνώση για το πόσο, που και πως να ρισκάρει....
Τι διαφορετικο λεει απο το παρακατω;
ΟΚ, το θέμα δεν είναι τι λέει αλλά πως το λέει. Δηλαδή ενώ μπορεί να πει ότι 'θα εξορθολογήσουμε τις αμυντικές δαπάνες' ή 'θα επανεξετάσουμε τις αμυντικές δαπάνες' πετάει μια ΜΑΛΑΚΙΑ ολκής πως 'θα ρισκάρει' την ασφάλεια της χώρας!!!
ΑΥΤΟ το υποκείμενο είναι πολιτικός!Το άρθρο της Guardian θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν πίσω από αυτό δεν κρυβόταν η BAE και άλλοι Βρετανικών συμφερόντων εταιρείες οι οποία βλέπουν ότι δεν πρόκειται να ευοδωθεί η συμφωνία για την αγορά των Eurofigther και ότι παραμένουν έξω από το εξοπλιστικό παιγνίδι της Ελλάδος προς όφελος των Γάλλων και Γερμανών. (για να αποδίδουμε τα του Καίσαρως τω Καίσαρι).
Κάπου κάποιοι μίλησαν περί Φιλανδίας. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω πως θα βγεις από την κρίση (με τι λεφτά) όταν ο Τούρκος εκ των πραγμάτων θα επιβάλει το δικό του καθεστώς στο Αιγαίο και θα ορίσει μονομερώς τη δική του ΑΟΖ κατά πως τον βολεύει ποντάροντας στο απλό γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα έχει την αποτρεπτική ισχύ ώστε σε μία πιθανή σύγκρουση οι βλάβες που θα υποστεί αυτή θα είναι μεγαλύτερες του μέσο-μακροπρόθεσμου οφέλους.
Όπως έλεγε και ο Σταυρίδης, άλλο ένας άνδρας και μία γυναίκα.... άλλο δύο άντρες.... κ.λπ. κ.λπ... Όταν είσαι πολιτικός και πετάς για την αμυντική πολιτική εκφράσεις το στυλ 'ρισκάρουμε' και παρόλα αυτά κάποιοι σε ψηφίζουν ε τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πολίτες μίας χώρας την οποία με τη ψήφο τους δηλώνουν ότι θα πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα της αυτοπροστασίας από άλλες κρατικές οντότητες.
Προσωπικά δεν θέλω να γίνω σαν τους Παλαιστίνιους. Ένα Έθνος χωρίς κάποια κρατική οντότητα πίσω του. Αν αυτό είναι το όνειρο κάποιων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει αυτές να το δηλώσουν καθαρά και θα πρέπει οι άλλες συνιστώσες να αποφασίσουν αν συμφωνούν ή όχι. Γιατί και να βγω από το € θα είναι καταστροφικό αλλά μόνον όσον αφορά την οικονομία και φευ μετά από 1 ή 2 γενεές οθωμανικού βιασμού νυχθημερόν θα μπορούσα να ορθοποδήσω. Αν όμως χάσω το μισό Αιγαίο, απεμπολήσω την Θράκη, δημιουργήσω μία ζώνη αυτονομίας στη Μακεδονία (Σκόπια) και Ήπειρο (Τσαμουριά), ανεχτώ μία αυτονόμηση της Κρήτης και αποδεχτώ μια πλήρη Φιλανδοποίηση των Δωδεκανήσων τότε στην πραγματικότητα υβρίζω και πετώ στον κάλαθο των αχρήστων τα εκατομμύρια των Ελλήνων (ως συνείδηση) που έδωσαν τη ζωή τους από το 1910 ως και το 1922 για να αποκτήσω τη χώρα που έχω σήμερα.
Και αν συμβεί αυτό η οικονομική ανάκαμψη δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία. Καμία. Γιατί θα είναι εν τοις πράγμασι ανάκαμψη λειψή.
-
Ειρωνείες και σκληρές δηλώσεις Λαγκάρντ κατά της Ελλάδας
Συνέντευξη που θα συζητηθεί ποικιλοτρόπως έδωσε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Βρετανικό Guardian.
Το κείμενο που υπογράφουν οι Larry Elliott και Decca Aitkenhead ξεκινάει αναφέροντας ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μεγαλύτερη συμπάθεια για τα παιδιά στερούνται αξιοπρεπούς εκπαίδευσης στην υποσαχάρια Αφρική από ό, τι για πολλούς από εκείνους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα.
Στη συνέντευξη εμφανίζεται αδιάλακτη επιμένοντας ότι είναι ώρα να πληρώσει η Ελλάδα και καθιστά σαφές ότι το ΔΝΤ δεν έχει καμία πρόθεση άμβλυνσης των όρων του πακέτου λιτότητας της χώρας.
Χρησιμοποιώντας ίσως την πιο σκληρή γλώσσα των δυόμισι ετών της κρίσης, η Langarde λέει ότι Έλληνες γονείς ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το αν τα παιδιά τους να επηρεάζονται από τις περικοπές των δαπανών.
'Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν φόρους τους', δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα, η οποία έχει δει την οικονομία της συρρικνώνεται κατά ένα πέμπτο από την έναρξη της ύφεσης, έχει δεχθεί εντολή για περικοπές μισθών, συντάξεων και δημόσιων δαπανών, σε αντάλλαγμα για οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι Ελληνίδες μητέρες και το χωριό στο Νίγηρα
Ερωτηθείσα για το εάν είναι σε θέση να καταλάβει τις μητέρες μου δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μαίες ή τους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν σωτήρια για την ζωή τους φάρμακα , η κα Λαγκάρντ κράτησε πολύ σκληρή στάση.
'Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που έχουν δάσκαλο μόνο δύο ώρες την ημέρα, και μοιράζονται τρία από αυτά την ίδια καρέκλα και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν γράμματα. Τους έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Πιστεύω ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα' είπε χαρακτηριστικά.
Η Γαλλίδα πολιτικός, προβλέπει ότι η κρίση του χρέους δεν έχει ακόμη κάνει τον κύκλο της και, προσθέτει 'Όσον αφορά την Ελλάδα μπορώ επίσης να σκεφτώ όλους εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φορολογία όλη την ώρα. Με απασχολούν 'εξίσου' με τους Έλληνες στερούνται των δημόσιων υπηρεσιών.
'Νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους συλλογικά'. Ερωτηθείσα για το πώς, απαντά 'Με την καταβολή του φόρου από όλους'.
Η ώρα της πληρωμής
Σε ερώτηση για το εάν ουσιαστικά λέει στους Έλληνες -όπως και άλλοι στην Ευρώπη-, ότι είχαν μια καλή στιγμή και είναι τώρα η ώρα της πληρωμής, εκείνη απαντά: 'Ναι Αυτό είναι σωστό.'
Η παρέμβαση από την Λαγκάρντ έρχεται μετά την ενημέρωση από την υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση για την απότομη πτώση των φορολογικών εσόδων – κάτω από το ένα τρίτο μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με τους όρους της διάσωσης της χώρας, η Αθήνα συμφώνησε να βελτιώσει τις κακές επιδόσεις της στην είσπραξη των φόρων, προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.
Στην συνέντευξή της η Λαγκάρντ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει δεχθεί ηπιότερη μεταχείριση από μια φτωχή χώρα τους αναπτυσσόμενου κόσμου, και ότι το ΔΝΤ δεν έχει πρόβλημα να επιβάλει αυστηρές προϋποθέσεις ακόμη και σε ένα πλούσιο έθνος.
'Όχι, δεν είναι δύσκολο Όχι. Η αποστολή του ταμείου, και η δουλειά μου να λέω την αλήθεια, ανεξάρτητα το ποιος είναι πέρα από τον πίνακα. Και σας λέω κάτι:.. Είναι μερικές φορές δύσκολο να πούμε στην κυβέρνηση μια φτωχής χώρας, όπου οι άνθρωποι ζουν με $ 3.000, $ 4.000 ή $ 5.000 ανά κάτοικο, ανά έτος, μέτρα για να ενισχύσει ουσιαστικά τον προϋπολογισμό και να μειώσει το έλλειμμα. Γιατί ξέρουμε τι σημαίνει από πλευράς των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης για τους φτωχούς. Έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη έχει μεγάλο αριθμό σχολίων, άλλα επικριτικά και άλλα που υποστηρίζουν όσα λέει η Λαγκάρντ.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/pol ... 91306.html
Είναι εξαιρετική συνέντευξη, γιατί είναι απόλυτα ειλικρινής. Δείχνει την υπάρχουσα νοοτροπία 'αφού υπάρχουν άνθρωποι που περνούν χειρότερα από εσάς, σκάστε'.
Είναι συγκηνιτικό, ιδίως αν σκεφτείς πως αυτοί που ευαισθητοποιούνται για τα απιδιά της ΑΦρικής όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα για να τα βοηθήσουν, αλλά συμβάλλουν στην εξαθλίωσή τους.Πόσο % λέτε να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ;
http://www.guardian.co.uk/world/2012/ma ... rde-greeks
είναι απολαυστικά τα σχόλια, ιδίως αυτό που λέει να δούμε την φορολογική συνεισφορά της Madame Lagarde. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Με τέτοιες μαλακίες ασχολούμαστε. Με σημαίες, με ονόματα, με την εθνική μας υπερηφάνεια και από ουσία..
Με τον σύριζα και όποιον άλλο είμαι υπέρ σε τέτοια ζητήματα. Χορτάσαμε πατριδομαλακία. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το άρθρο της Guardian θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν πίσω από αυτό δεν κρυβόταν η BAE
Ασε τι κρυβεται απο πισω.
Με αυτη τη λογικη ποιος μου λεει οτι πισω απο την Τουρκικη απειλη δεν κρυβεται ο Γερμανος και ο Γαλλος; Αλλωστε οι εταιριες Αγγλικων συμφεροντων βρηκαν αλλους τροπους για να ανταγωνιστουν τους Γερμανους και τους Γαλλους: εδωσαν στν Ακη μεγαλυτερο πριμ.Στην ουσια: Διαφωνεις με τα νουμερα που διαβασες στο αρθρο;
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω πως θα βγεις από την κρίση (με τι λεφτά) όταν ο Τούρκος εκ των πραγμάτων θα επιβάλει το δικό του καθεστώς στο Αιγαίο και θα ορίσει μονομερώς τη δική του ΑΟΖ κατά πως τον βολεύει ποντάροντας στο απλό γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα έχει την αποτρεπτική ισχύ ώστε σε μία πιθανή σύγκρουση οι βλάβες που θα υποστεί αυτή θα είναι μεγαλύτερες του μέσο-μακροπρόθεσμου οφέλους.
Πως μπορει η Τουρκια να επιβαλει δικο της καθεστως σε ενα μελος της Ε.Ε.;
Ποσα δις αρκουν για την αγορα μεγιστης αποτρεπτικης ισχυος;
Ποσα F-16, Leopard και υποβρυχια θα ειναι αρκετα;τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πολίτες μίας χώρας την οποία με τη ψήφο τους δηλώνουν ότι θα πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα της αυτοπροστασίας από άλλες κρατικές οντότητες.
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ενα Ευρωπαικο κρατος ξοδευει σε εξοπλιστικες δαπανες οσα € θα ξοδευε αν ηταν εκτος Ευρωπης (αρα και το κοστος αυτοπροστασιας θα ηταν μεγαλυτερο)
Προσωπικά δεν θέλω να γίνω σαν τους Παλαιστίνιους. Ένα Έθνος χωρίς κάποια κρατική οντότητα πίσω του.
Κρατικη οντοτητα = εξοπλισμοι;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Με τέτοιες μαλακίες ασχολούμαστε. Με σημαίες, με ονόματα, με την εθνική μας υπερηφάνεια και από ουσία..
Με τον σύριζα και όποιον άλλο είμαι υπέρ σε τέτοια ζητήματα. Χορτάσαμε πατριδομαλακία.αλλο να την χρησιμοποιουν τα κομματα και αλλο να μιλας για την σημαια με αυτον τον αποκρουστικο τροπο.
Λυπαμαι ειλικρινα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
'Είναι ζωτικής σημασίας αν η ΕΕ θέλει να μιλά για δίκαιες συμφωνίες τουλάχιστον να εγγυηθεί τα σύνορα με την Τουρκία ώστε η Ελλάδα να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,2% του ΑΕΠ', δηλώνει ο Άγγελος Φιλιππίδης.
Mέχρι να γίνει αυτό, να φιλάμε καθόλου τον κώλο μας ή να το ρισκάρουμε ;
Γιατί τα Συριζόπουλα όπως και το άρθρο μιλάνε σαν να έχει ήδη γίνει αλλά εμείς συνεχίζουμε και αγοράζουμε όπλα για χαβαλέ.
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
'Είναι ζωτικής σημασίας αν η ΕΕ θέλει να μιλά για δίκαιες συμφωνίες τουλάχιστον να εγγυηθεί τα σύνορα με την Τουρκία ώστε η Ελλάδα να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,2% του ΑΕΠ', δηλώνει ο Άγγελος Φιλιππίδης.
Γιατί τα Συριζόπουλα όπως και το άρθρο μιλάνε σαν να έχει ήδη γίνει αλλά εμείς συνεχίζουμε και αγοράζουμε όπλα για χαβαλέ.
Έχουμε τον Πανίκα.
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Ξαναρωταω: Ποσα δις χρειαζονται τελικα για να εχουμε τον κωλο μας καλυμμενο;
(Ή καλυτερα ποσο % του ΑΕΠ) -
Ρε παιδιά, δεν έχει λεφτά στους εξοπλισμούς.
Άντε να είναι 500 εκ. ευρώ το χρόνο, όποτε μειώνοντας και ένα 30% σου λέω εγώ, θα εξοικονομήσεις 150 εκ. ευρώ. Σημαντικό ποσό μεν, αλλά όχι τόσο σημαντικό ώστε να βασίζεις σε τέτοια μετρα τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού και να πουλάς προεκλογικές μαγικές λύσεις. -
Στις ευθύνες Γερμανίας και Γαλλίας για τα συσσωρευμένα χρέη της Ελλάδα εξαιτίας των αυξημένων αμυντικών δαπανών στέκεται η Guardian.
..................... Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι υπάρχουν φήμες ότι η διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα είχε ως όρο την εκπλήρωση συμφωνιών εκ μέρος της Αθήνας για την αγορά όπλων από τη Γερμανία και τη Γαλλία.Κάτι τέτοιες μπούρδες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά και για την εγκυρότητα των αναφερόμενων αριθμών στο άρθρο. Κατά τ' άλλα είναι προφανές ότι η ευαισθησία της Guardian δεν αφορά στα δεινά του Ελληνικού λαού και στη βοήθεια της Ευρωζώνης στην οποία δεν συμμετέχει η Βρεττανία, αλλά στο ότι δεν είχε μερτικό στις εισπράξεις από τους εξοπλισμούς!
Η άποψη μου, καλά κάναμε και ελπίζω να μην πήραν ούτε 1 Ευρώ οι Άγγλοι. Σε ποιά ζητήματα στάθηκαν υπερ των θέσεων της Ελλάδας και μιας ενιαίας Ευρώπης, πολιτικά αυτονομημένης από τους Αμερικάνους? Ποιά η συμβολή τους στα θέματα της Κύπρου ?'..... Είναι ζωτικής σημασίας αν η ΕΕ θέλει να μιλά για δίκαιες συμφωνίες τουλάχιστον να εγγυηθεί τα σύνορα με την Τουρκία ώστε η Ελλάδα να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,2% του ΑΕΠ', δηλώνει ο Άγγελος Φιλιππίδης.
................
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι υπάρχουν εικασίες πως οι πλουσιότερες χώρες της ΕΕ εκμεταλλεύονται χώρες όπως η Ελλάδα με ευάλωτα σύνορα για την πώληση των οπλικών τους συστημάτων.Να συνειδητοποιούμε λοιπόν ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης του χρέους από την Ελλάδα δεν έχει μόνο οικονομική διάσταση αλλά και πολιτική. Δεν μπορείς να φτύσεις την Ευρώπη κάνοντας τον πειρατή και να περιμένεις ταυτόχρονα την πολιτική υποστήριξη της σε εθνικά μας θέματα, αυτά που είναι ανοικτά σημερα ή θα προκύψουν στο μέλλον.
Μπορεί να μην έδιωξαν τους Τούρκους από την Κύπρο, αλλά η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ, οι Τούρκοι ωρύονται και απειλούν για την Κυπριακή προεδρία, την ΑΟΖ, .... αλλά είναι υπό (πολιτική) πίεση και δεν τολμούν να κάνουν ότι θα έκαναν με ένα άλλο συσχετισμό.
Η μείωση των αμυντικών δαπανών θα είναι σημαντική για το μέλλον μας αλλά δεν είναι εφικτή εκτος πλαισίου ΕΕ και αν αυθαιρετώντας τα έχουμε σπάσει μέ όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες, ενδεικτικές οι δηλώσεις μέχρι και του Μεντβέγιεφ. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Άντε να είναι 500 εκ. ευρώ το χρόνο, όποτε μειώνοντας και ένα 30% σου λέω εγώ, θα εξοικονομήσεις 150 εκ. ευρώ. Σημαντικό ποσό μεν, αλλά όχι τόσο σημαντικό ώστε να βασίζεις σε τέτοια μετρα τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού και να πουλάς προεκλογικές μαγικές λύσεις.ε, 150εκ απο δω, 1,7δις απο τους πλουσιους Ελληνες, κατι μαζευεται.
το κρατος εχει εξοδα, πρεπει να επανακρατικοποιησει ΟΤΕ, ΔΕΗ, να διορισει αλλους 100000ΔΥ, να δωσει 5ετη επιδοματα ανεργιας σε 500000 πακιστανους... -
Άντε να είναι 500 εκ. ευρώ το χρόνο, όποτε μειώνοντας και ένα 30% σου λέω εγώ, θα εξοικονομήσεις 150 εκ. ευρώ. Σημαντικό ποσό μεν, αλλά όχι τόσο σημαντικό ώστε να βασίζεις σε τέτοια μετρα τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού και να πουλάς προεκλογικές μαγικές λύσεις.http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/dapanes.asp
Μη βλεπεις το ποσο σαν € αλλα σα ποσοστο του ΑΕΠ.
-
Άντε να είναι 500 εκ. ευρώ το χρόνο, όποτε μειώνοντας και ένα 30% σου λέω εγώ, θα εξοικονομήσεις 150 εκ. ευρώ. Σημαντικό ποσό μεν, αλλά όχι τόσο σημαντικό ώστε να βασίζεις σε τέτοια μετρα τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού και να πουλάς προεκλογικές μαγικές λύσεις.http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/dapanes.asp
ΕΤΟΣ | Αποδοχές-παροχές προσωπικού | Λειτουργικά έξοδα | Εξοπλισμοί | Συνολικές δαπάνες άμυνας
2011 2.253,58 872,77 360,48 3.491,82
2012 2.203,69 808,31 700,00 3.714,99
2013 2.162,28 900,00 1.100,00 4.165,76
2014 2.108,95 900,00 800,00 3.811,96
2015 2.047,35 900,00 900,00 3.850,46
2016 2,036,90 900,00 900,00 3.840,11*οι δαπάνες είναι σε εκ. ευρώ.
-
Από αμυντικές δαπάνες μη περιμένετε πολλά. Οτι ήταν να κοπεί κόπηκε συμπεριλαμβανομένου και της μισθοδοσίας του προσωπικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ή εθελοτυφλεί ή ψάχνει για επιπλέον ψηφαλάκια. Οταν θα γίνει κυβέρνηση εδώ είμαστε να δούμε τι κωλοτουμπίτσα θα κάνει.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Έχουμε τον Πανίκα.
Καλή η πλάκα για τον Ζορό αλλά ρεαλιστική απάντηση επί της ουσίας δεν σε βλέπω να δίνεις .
Μήπως γιατί δεν υπάρχει ; -
ΕΤΟΣ | Αποδοχές-παροχές προσωπικού | Λειτουργικά έξοδα | Εξοπλισμοί | Συνολικές δαπάνες άμυνας
Περιπου 5δις σε μια 5ετια, αρα 1δις ετησιως.
Το 1δις λιγοτερο στη δοση ηταν σημαντικο αλλα για τους εξοπλισμους μας πεφτει λιγο;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Με τον σύριζα και όποιον άλλο είμαι υπέρ σε τέτοια ζητήματα. Χορτάσαμε πατριδομαλακία.
Όταν επιστρέψεις στον πραγματικό κόσμο πέστο μας -
Η ιδεολογία της χρεοκοπίας. (Κύριο Άρθρο Ελευθεροτυπία 21.3.1998)
-
Το 1δις λιγοτερο στη δοση ηταν σημαντικο αλλα για τους εξοπλισμους μας πεφτει λιγο;
Ειναι κάτι λιγότερο από 800 εκ. ευρώ/χρόνο. Πόσα απο αυτά θα κόψει ο Σύριζα? 22%, δηλαδή 176 εκ. ευρώ το χρόνο.
Αυτά τα λεφτά είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής εξυγιάνσης που υπόσχεται ο Σύριζα?
Θα χρειαστούν κάμποσα κουκιά ακόμα.εντιτ: ορίστε και το σχόλιο από το ίδιο στο site:
Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, προϋπολογισμός για εξοπλιστικές δαπάνες ουσιαστικά ΔΕΝ υφίσταται. Τα σχετικά, προϋπολογισμένα κονδύλια περιλαμβάνουν παλαιές υποχρεώσεις και έξοδα για ανταλλακτικά που είναι απολύτως απαραίτητα για την συντήρηση των οπλικών συστημάτων, ενώ τα 360 εκατομμύρια ευρώ του 2011 καταδεικνύουν το τραγικό αδιέξοδο των ενόπλων δυνάμεων στη χώρα.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το 1δις ετησίως πόσο % του ΑΕΠ είναι ; Γιατί στο άρθρο που έβαλες έλεγε ότι με 2,2 % θα ήμασταν μια χαρά καλά.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε κάποια όπλα στην Ελλάδα έτσι που μέρος των χρημάτων που θα δίναμε να μένει στην εσωτερική αγορά και να αποκτούμε τεχνογνωσία και να κάνουμε τίποτα εξαγωγές.
Νομίζω γίνεται σε ένα πολύ μικρό βαθμό. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα των οπλικών συστημάτων για να ξέρω λεπτομέρειες.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα