-
Στο παραπάνω zorz να συμπληρώσω ότι αν μια χώρα βγει εκτός γιούρο και ορθοποδήσει (χωρίς λιτότητα ή έστω μια τσαπού 20ετίας για να έχει να πορεύεται), αυτό θα σημάνει το τέλος της ευρωζώνης.
Και αυτό δεν χρειάζεται τα διπλώματα και τα παπλώματα Kazaki και Varufaki για να το καταλάβει κανείς... -
Το θέμα είναι πως κάτι Βρετανοί κλπ κάνανε νομισματική πολιτική με δημοσιονομική διαχείρηση σοβαρού κράτους (με τα όποια προβλήματα), ενώ εμείς δεν είχαμε δημοσιονομική διαχείρηση. Απλά!
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Δηλαδή οι υπέρμαχοι της δραχμής (ή όπως θα λέγεται το εθνικό νόμισμα σε μια εκτος ευρώ περίοδο) πιστεύουν πως αν φύγουμε από το ευρώ τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της σπατάλης στο δημόσιο και της έλλειψης πλαισίου ανάπτυξης και επενδύσεων θα λυθούν ως δια μαγείας.
Ή να το θέσω διαφορετικά: λύσαμε μήπως τα προβλήματα αυτά, κοινώς κάναμε μήπως τον προϋπολογισμό μας πλεονασματικό, και μας έφταιξε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε την δική μας νομισματική πολιτική?ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα!
και το εχω γραψει, οτι με την πολιτικη που ακολουθουμε και με αυτους που κυβερνουν, το προβλημα δεν ειναι € ή δρχ. Το ιδιο καταδικασμενοι ειμαστε.
λυσε πρωτα σαν χωρα τα βασικα προβληματα σου, τα οποια κανενας δεν τολμαει να ακουμπησει, και τα υπολοιπα ειναι μικροτερης σημασιας.
-
Δηλαδή οι υπέρμαχοι της δραχμής (ή όπως θα λέγεται το εθνικό νόμισμα σε μια εκτος ευρώ περίοδο) πιστεύουν πως αν φύγουμε από το ευρώ τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της σπατάλης στο δημόσιο και της έλλειψης πλαισίου ανάπτυξης και επενδύσεων θα λυθούν ως δια μαγείας.
Ή να το θέσω διαφορετικά: λύσαμε μήπως τα προβλήματα αυτά, κοινώς κάναμε μήπως τον προϋπολογισμό μας πλεονασματικό, και μας έφταιξε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε την δική μας νομισματική πολιτική?Ανέφερα ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλιώς θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.
Η νομισματική πολιτική όμως είναι αλληλένδετη με τον προϋπολογισμό. Δεν θα ισοσκελιστεί ποτέ όσο είμαστε τόσο μη ανταγωνιστικοί και έχουμε ταυτόχρονα τόσο ισχυρό νόμισμα.
-
Τι σχέση έχει η ανταγωνιστικότητα με το ισχυρό νόμισμα? Δηλαδή χώρες παρόμοιου μεγέθους (πληθυσμιακά) όπως π.χ. η Αυστρία ή η Ολλανδία (ή η Φινλανδία που είναι ακόμα μικρότερη) δεν έχουν το πρόβλημα του ισχυρού νομίσματος?
Realzeus, θες να μου πεις ότι η Ελλάδα έχει παραγωγή, και απλώς το ισχυρό νόμισμα (άρα ακριβά προϊόντα) δεν μας αφήνει να μετατρέψουμε την παραγωγή αυτή σε εξαγωγές εκτός Ε.Ε.?
Ακόμα και αν ισχύει αυτό ( ), γιατί δεν εξάγουμε τουλάχιστον μέσα στην ΕΕ? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η νομισματική πολιτική όμως είναι αλληλένδετη με τον προϋπολογισμό. Δεν θα ισοσκελιστεί ποτέ όσο είμαστε τόσο μη ανταγωνιστικοί και έχουμε ταυτόχρονα τόσο ισχυρό νόμισμα.
Εγώ απορώ γιατί δε κοιτάμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί μέσα στο ευρώ και κοιτάμε να αλλάξουμε νόμισμα!!!
Θέμα νοοτροπίας είναι. Αν δε αλλάξει η νοοτροπία, όσα νομίσματα και αν αλλάξουμε το ίδιο πουτ@ν@ θα τα κάνουμε! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ή να το θέσω διαφορετικά: λύσαμε μήπως τα προβλήματα αυτά, κοινώς κάναμε μήπως τον προϋπολογισμό μας πλεονασματικό, και μας έφταιξε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε την δική μας νομισματική πολιτική?Ανέφερα ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλιώς θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.
πρωτα κανεις τις αλλαγες στην οικονομια και στην Δημοσια διοικηση και μετα παιρνεις τα αποτελεσματα (προυπολογισμος).
τολμαει καποιος να τις κανει; Να πει τα πραγματα με το ονομα τους; Τολμαει να βαλει χερι στο ντοπιο μαγαζι αντι να τα ριχνει ολα στην Τροικα, ΕΕ, Νατο, ΗΠΑ, Μασονια;με υποσχεσεις και με απειλες στο εξωτερικο/εσωτερικο δεν γινεται ανταγωνιστικη η οικονομια.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αντίστοιχη κουβέντα έχει γίνει και στην εταιρεία που δουλεύει φίλος. Τους είπαν στην ψυχρα ότι αν βγει ο σύριζα, να ετοιμάζονται για απολυσεις. Η αλήθεια πάντως είναι ότι αυτό ειπώθηκε αφού την Δευτέρα 7 Μαίου (αμέσως μετά τις εκλογές) προμηθευτής τους από Γερμανία απαίτησε για οποιαδήποτε συναλλαγή μόνο μετρητά (υπήρχε μακρόχρονη συνεργασία και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια απαίτηση).Με την ιδια λογικη θα μπορουσαν να πουνε στους εργαζομενους οτι απολυεται οποιος ψηφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα τελευταια 20 χρονια.
Τα μετρητα ειναι must στη ντοπια αγορα (ποσο μαλλον στο εξωτερικο) εδω και 2 χρονια...
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Εγώ απορώ γιατί δε κοιτάμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί μέσα στο ευρώ και κοιτάμε να αλλάξουμε νόμισμα!!!
Γιατι πολυ απλα ΔΕΝ γινεται μεσα στο ευρω
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
η Γερμανια, η Γαλλια και τοσες αλλες χωρες διαφωνουν μαζι σου
αν το μαγαζι σου (η χωρα εννοω) ειναι μπουρδελο δεν σου φταιει το €. Και πριν το € μπουρδελο ηταν. Και αν δεν ειχες το χαμηλο δανεισμο μεσα στο €, θα ειχες φτασει στη χρεοκοπια πολυ νωριτερα.
Και στη τελικη, φτιαξε εσυ το μαγαζι σου να δουλευει ρολοι, και μετα αποφασισε αν θελεις € ή δρχ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και εγω σου λέω γίνεται.
-
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Με την ιδια λογικη θα μπορουσαν να πουνε στους εργαζομενους οτι απολυεται οποιος ψηφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα τελευταια 20 χρονια.
Τα μετρητα ειναι must στη ντοπια αγορα (ποσο μαλλον στο εξωτερικο) εδω και 2 χρονια...
Θα μπορουσαν να τους πουνε και να πανε στην εκκλησία κάθε κυριακή πρωί.
Εγώ αναφέρω ένα γεγονός. Τους είπαν αυτό που γράφω, και είχαν το πρόβλημα που γραφω με την γερμανική εταιρεία.
Το αν θα μπορουσαν να τους πουνε να μην ψηφισουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν τα μετρητα είναι μαστ εδω και δυο χρόνια και αν σε αλλους χωρους κυκλοφορουνε μπλε πρασινοι και κοκκινοι τυποι που μοιραζουν φυλλαδια (κι εμεις το προσπερναμε ενω ειναι αντισυνταγματικο) δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει.
-
Και εγω σου λέω γίνεται.
Γινεται,αν εχουμε υπομονη 20 χρονια μεσα στα οποια η Γερμανια θα μας τα σταζει χοντρα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και εγω σου λέω γίνεται.
Γινεται,αν εχουμε υπομονη 20 χρονια μεσα στα οποια η Γερμανια θα μας τα σταζει χοντρα
Σού κόψανε 100 δις χρέους, και σου δώσανε ούτε και εγώ θυμάμαι πόσα δις σε νέα δάνεια (130?). Πόσο άλλο θες να στα στάξουν, για να αρχίσεις να απολύεις υπεράριθμους, να κλείσεις άχρηστους οργανισμούς, να μηχανογραφήσεις το δημόσιο, να πατάξεις την διαφθορά των δημοσίων υπαλλήλων και να κόψεις τις σπατάλες σε υγεία, δημόσια έργα κλπ.?
-
http://www.inews.gr/171/ypopsifios-me-t ... levris.htm
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekl ... 84645.html
Τα πάντα όλα λέμε
Α ρε άμοιρη κατακαημένη ελληνική δεξιά τι άλλο πρόκειται να υποφέρεις .
-
Χθεσινή συνέντευξη του Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=148493&catID=50Από το 8:03 και μετά η συζήτηση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το αν θα μπορουσαν να τους πουνε να μην ψηφισουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν τα μετρητα είναι μαστ εδω και δυο χρόνια και αν σε αλλους χωρους κυκλοφορουνε μπλε πρασινοι και κοκκινοι τυποι που μοιραζουν φυλλαδια (κι εμεις το προσπερναμε ενω ειναι αντισυνταγματικο) δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει.
Να σου εξηγήσω πού κολλάει και γιατί κολλάει.
Φωνάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάποιοι κακοί καπιταλιστές πιέζουν τους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν τους κομμουνιστάς, γιατί θα πέσει μεγάλη συφορά. Το αν έγινε κάτι τέτοιο και υπό τι προϋποθέσεις και συνθήκες, ας το αφήσουμε.Αλλά ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ ή το κάθε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΚΚΕ κλπ δεν ασχολούνται με το ότι ο χώρος που κατεξοχήν πρέπει να μένει ακομμάτιστος, δηλαδή το δημόσιο, έχει μετατραπεί σε κομματική αρένα τελείως απροκάλυπτα.
Έμαθα πχ ότι στα κεντρικά μεγάλης δημόσιας υπηρεσίας είχε πάει υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θυμάμαι ακριβώς, κι έβγαζε πολιτικό λόγο στην αίθουσα δεξιώσεων. Και μάλιστα εντός ωραρίου. Με την άδεια των αρμόδιων.
Βλέπω αφίσες κομμάτων στο εσωτερικό δημόσιων υπηρεσιών.
Οι κορυφαίες θέσεις στα υπουργεία τελούν υπό κατάληψη από τους εκλεκτούς του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία.
Αλλά αυτά δεν τα συζητάει κανένας δημοκρατικά ευαίσθητος. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Χθεσινή συνέντευξη του Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=148493&catID=50Από το 8:03 και μετά η συζήτηση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.
O χατζηνίκος ρώτησε μαλακία και μαλακία έλαβε.
Εννοώ το ευρώ πάση θυσία με το δημοκρατία πάση θυσία του Άδωνι.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα