-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το αν θα μπορουσαν να τους πουνε να μην ψηφισουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν τα μετρητα είναι μαστ εδω και δυο χρόνια και αν σε αλλους χωρους κυκλοφορουνε μπλε πρασινοι και κοκκινοι τυποι που μοιραζουν φυλλαδια (κι εμεις το προσπερναμε ενω ειναι αντισυνταγματικο) δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει.
Να σου εξηγήσω πού κολλάει και γιατί κολλάει.
Φωνάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάποιοι κακοί καπιταλιστές πιέζουν τους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν τους κομμουνιστάς, γιατί θα πέσει μεγάλη συφορά. Το αν έγινε κάτι τέτοιο και υπό τι προϋποθέσεις και συνθήκες, ας το αφήσουμε.Αλλά ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ ή το κάθε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΚΚΕ κλπ δεν ασχολούνται με το ότι ο χώρος που κατεξοχήν πρέπει να μένει ακομμάτιστος, δηλαδή το δημόσιο, έχει μετατραπεί σε κομματική αρένα τελείως απροκάλυπτα.
Έμαθα πχ ότι στα κεντρικά μεγάλης δημόσιας υπηρεσίας είχε πάει υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θυμάμαι ακριβώς, κι έβγαζε πολιτικό λόγο στην αίθουσα δεξιώσεων. Και μάλιστα εντός ωραρίου. Με την άδεια των αρμόδιων.
Βλέπω αφίσες κομμάτων στο εσωτερικό δημόσιων υπηρεσιών.
Οι κορυφαίες θέσεις στα υπουργεία τελούν υπό κατάληψη από τους εκλεκτούς του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία.
Αλλά αυτά δεν τα συζητάει κανένας δημοκρατικά ευαίσθητος. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Χθεσινή συνέντευξη του Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=148493&catID=50Από το 8:03 και μετά η συζήτηση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.
O χατζηνίκος ρώτησε μαλακία και μαλακία έλαβε.
Εννοώ το ευρώ πάση θυσία με το δημοκρατία πάση θυσία του Άδωνι. -
ελα eddie, το καραβι γυρναει σιγα σιγα...
Δραγασάκης: Η καταγγελία του μνημονίου θα είναι «πολιτική»
Αποστάσεις από την συνολική και άμεση καταγγελία των συμφωνιών της Ελλάδας με τους δανειστές της κράτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Ant1.
«Θα καταγγείλουμε πολιτικά και όχι νομικά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πτυχές θα καταργηθούν, κάποιες άλλες θα τις διαπραγματευτούμε και υπάρχουν και άλλες που πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις», διευκρίνισε ο Γιάννης Δραγασάκης για το πώς θα κινηθεί μία πιθανή κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος απέρριψε την άποψη ότι η γερμανική κεντροαριστερά δεν ενέκρινε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οπως υποστήριξε, ο Ζίγκμουντ Γάμπριελ των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών του είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του κράτους, για να του πει ο κ.Τσίπρας ότι «εμείς τα παλεύουμε αυτά 20 χρόνια».
«Εξηγήσαμε στον Γάμπριελ ότι δεν γίνονται αυτές οι αλλαγές με ύφεση. Πρέπει να ξαναγίνει κούρεμα του χρέους και αναστολή πληρωμών. Του είπαμε, δώστε μας τη δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη και στη συνέχεια θα ελέγξουμε το χρέος και τα ελλείμματα ... Στην καρδιά της κρίσης πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα Ανοιξη, ένα σενάριο ελπίδας και όχι τρόμου όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63661527 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νόμισμά μας θα έχει αγοραστική αξία μεγαλύτερη ή έστω ίση από το ασθενέστερο νόμισμα των εκτός ευρώ κρατών-μελών της Ε.Ε.;Το νόμισμα σου δεν έχει αγοραστική αξία, το εισόδημα σου έχει. Πρέπει να συγκρίνουμε το relative purchasing power parity ή έστω το PPP. Όταν το ύψος του εισοδήματος σου βαίνει προς Εσθονία και Βουλγαρία μεριά, πόση σημασία ότι τα ψίχουλα που παίρνεις είναι σε σκληρό νόμισμα; Ειδικά όταν αυτό είναι ένας από τους κύριους παράγοντες (όχι ο μόνος, βλ. παρακάτω) που περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας; Πατάτες Αιγύπτου, λεμόνια Αργεντινής, προβατάκια Νέας Ζηλανδίας, σκόρδα Κίνας, hello!
Λχ. ένα γρήγορο παράδειγμα:
Η φτηνή βενζίνη στη Θεσσαλονίκη είναι τώρα στα 1,68 €/lt.
Εδώ έχει £1.33/lt, δηλαδή €1,658 /lt.
Σαν να μην έφτανε ότι είναι ακριβότερη στην Ελλάδα σε απόλυτες τιμές, κάτσε και υπολόγισε το πόση ώρα πρέπει να δουλέψεις για να φουλάρεις το αμάξι στην Ελλάδα και πόση στο ΗΒ, όταν έχουμε:
GDP per capita στην Ελλάδα €19,000 και €25241 στο ΗΒ.Αλλά εντάξει, μας αρκεί που η Ελλάδα είναι μέσα στο κάστρο του ευρώ, κι ας τρώει τα αποφάγια...
Πώς θ' αποπληρώνουμε δάνεια και πώς θα δανειζόμαστε με το spread στο 20+;
Για μένα είναι αυτονόητο ότι αν επιστρέψουμε στη δραχμή, αυτό θα συνοδευτεί άμεσα από μονομερές φέσι και ξεκίνημα από clean slate. Για τον περαιτέρω δανεισμό, βλέπε παρακάτω.
Πώς θα οργανωθούμε, όταν τα θετικά μέτρα του Μνημονίου αρνούμαστε να τα εφαρμόσουμε, πόσο μάλλον όταν η όποια κυβέρνηση θα προτιμά να υποτιμάει διαρκώς το εθνικό νόμισμα, αντί να ενοχλεί τις συντεχνίες (κι αυτό το έλεγε ο τύπος στο ραδιόφωνο); Με άμεση, αλλά ΑΜΕΣΗ, επίπτωση στην αγοραστική δύναμη των ασθενεστέρων
Δηλαδή οι υπέρμαχοι της δραχμής (ή όπως θα λέγεται το εθνικό νόμισμα σε μια εκτος ευρώ περίοδο) πιστεύουν πως αν φύγουμε από το ευρώ τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της σπατάλης στο δημόσιο και της έλλειψης πλαισίου ανάπτυξης και επενδύσεων θα λυθούν ως δια μαγείας.
Αυτό εδώ είναι πολύ σημαντικό. Το δίλλημα ευρώ η δραχμή από μόνο του είναι άσχετο. Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, ακόμα και αν μας χαρίσουνε από ανθρωπιά όλα τα χρέη (ή όντως βρούμε πετρέλαιο), αν δεν διορθώσουμε όλες αυτές τις στρεβλώσεις του δικού μας κράτους και της δικής μας οικονομίας, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό. Γιατί πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση!
Δεν γίνεται να κυβερνάνε ο Φωτόπουλος κι ο Λυμπερόπουλος τη χώρα και με την απειλή ενός νέου Παπαδόπουλου στο φόντο. (BTW, μήπως να εκτελέσουμε όσους το επώνυμο τελειώνει σε -όπουλος; )
Το μαγαζί θέλει ξεσκαρτάρισμα.-
Συγκεκριμένη λύση, πλην αόρατων στόχων και αδιευκρίνιστων μέτρων ή ευχολογίων δεν έχουμε ακούσει. Κι αυτό είναι χειρότερο από ένα προβληματικό πλάνο.
Δεν υποστηρίζω τα ευχολόγια (και πανάθεμα, έχω ακούσει απίστευτες από το ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες!), αλλά ρε πούστη μου, το άλλο πλάνο αποδεικνύεται όχι απλώς προβληματικό αλλά αυτοαναιρούμενο ακόμα κι αν το εφαρμόζαμε κατά γράμμα (Stieglitz, Krugman κ.α.). Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι 'σωτήρες' μας, αποδεδειγμένα πλέον δεν ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας αλλά προσπαθούν να κρατήσουν τη κουτάλα, όσο το δυνατόν περισσότερο... Πραγματικά από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό δυσκολεύομαι να διαλέξω ακόμα και το μη χείρον!
Στο παραπάνω zorz να συμπληρώσω ότι αν μια χώρα βγει εκτός γιούρο και ορθοποδήσει (χωρίς λιτότητα ή έστω μια τσαπού 20ετίας για να έχει να πορεύεται), αυτό θα σημάνει το τέλος της ευρωζώνης.
Να σου πω κάτι ρε Eddie;
Ειλικρινά, στ'αρχίδια μου!
Πραγματικά δεν δίνω μια. Φυσικά είναι μάλλον ανεπιθύμητο να διαλυθεί το ευρώ γιατί θα γίνει της πουτάνας παντού, και για την ώρα κανείς δεν το αντέχει. Αλλά το πρωταρχικό κριτήριο μου είναι το συμφέρον και η (πραγματική, όχι πλαστή παπανδρεϊκή) ευημερία της χώρας μου. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στο διάολο, for all I care. Αν είναι να σκοτώσουμε την Ελλάδα για να σώσουμε το ευρώ τότε χέσε μέσα.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=148493&catID=50
Από το 8:03 και μετά η συζήτηση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.ή κατευθείαν: http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?Fil ... 148491.mp3
Ρε infinity, πώς δικαιολογείς τον σάχλα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το αν θα μπορουσαν να τους πουνε να μην ψηφισουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν τα μετρητα είναι μαστ εδω και δυο χρόνια και αν σε αλλους χωρους κυκλοφορουνε μπλε πρασινοι και κοκκινοι τυποι που μοιραζουν φυλλαδια (κι εμεις το προσπερναμε ενω ειναι αντισυνταγματικο) δεν μπορω να καταλαβω που κολλαει.
Να σου εξηγήσω πού κολλάει και γιατί κολλάει.
Φωνάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάποιοι κακοί καπιταλιστές πιέζουν τους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν τους κομμουνιστάς, γιατί θα πέσει μεγάλη συφορά. Το αν έγινε κάτι τέτοιο και υπό τι προϋποθέσεις και συνθήκες, ας το αφήσουμε.Αλλά ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ ή το κάθε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΚΚΕ κλπ δεν ασχολούνται με το ότι ο χώρος που κατεξοχήν πρέπει να μένει ακομμάτιστος, δηλαδή το δημόσιο, έχει μετατραπεί σε κομματική αρένα τελείως απροκάλυπτα.
Έμαθα πχ ότι στα κεντρικά μεγάλης δημόσιας υπηρεσίας είχε πάει υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θυμάμαι ακριβώς, κι έβγαζε πολιτικό λόγο στην αίθουσα δεξιώσεων. Και μάλιστα εντός ωραρίου. Με την άδεια των αρμόδιων.
Βλέπω αφίσες κομμάτων στο εσωτερικό δημόσιων υπηρεσιών.
Οι κορυφαίες θέσεις στα υπουργεία τελούν υπό κατάληψη από τους εκλεκτούς του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία.
Αλλά αυτά δεν τα συζητάει κανένας δημοκρατικά ευαίσθητος.Δεν απάντησες στον ΣΥΡΙΖΑ, σ εμενα απαντησες, κι εγω εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ειμαι - ούτε καν ψηφοφόρος ή φιλικά διακείμενος. Και δεν ξέρω αν είμαι δημοκρατικά ευαίσθητος, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει πρώτα να καυτηριάσω τον κομματισμό στο δημόσιο τομέα (ή οτιδήποτε άλλο) πριν αναφέρω ένα γεγονός που γνωρίζω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η νομισματική πολιτική όμως είναι αλληλένδετη με τον προϋπολογισμό. Δεν θα ισοσκελιστεί ποτέ όσο είμαστε τόσο μη ανταγωνιστικοί και έχουμε ταυτόχρονα τόσο ισχυρό νόμισμα.
Εγώ απορώ γιατί δε κοιτάμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί μέσα στο ευρώ και κοιτάμε να αλλάξουμε νόμισμα!!!
Γιατι πολυ απλα ΔΕΝ γινεται μεσα στο ευρω
Αυτά τα λένε όσοι πιστεύουν ότι το εθνικό νόμισμα υποτίθεται θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα, αλλά όταν δεν υπάρχει παραγωγική βάση δώρον άδωρον. Αντίθετα θα δυσκολέψει και τις εισαγωγές μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια κλειστή αγορά.
Και βασικά θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε αναπτύξει τομείς όπου θα είμασταν πολύ ανταγωνιστικοί εδώ και πολλά χρόνια και μέσα στο ευρώ. Αλλά χρησιμοποιήσαμε το ισχυρό ευρώ, με τη λογική φούσκας. Επιμένω πως αν δεν αλλάξουμε μοντέλο, ό,τι νομισμα και να έχουμε τα ίδια χάλια θα γίνουν. -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Από το 8:03 και μετά η συζήτηση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.ή κατευθείαν: http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?Fil ... 148491.mp3
ποιο υπάνθρωπο ζωάδι που θέλει να ακουμπάει και πληκτρολόγιο υπολογιστή φτιάχνει κάτι με silverlight τη σήμερον
τιντουτοιρε
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Μπορεί να διαφωνώ μαζί του σχεδόν σε όλα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε άριστη απάντηση στο χατζηνίκο. (μιλάω μόνο για το κομμάτι μετά το 8ο λεπτό που λέει ο ernani)
-
http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=228741
Αντιγόνη Λυμπεράκη από 3:00 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ελα eddie, το καραβι γυρναει σιγα σιγα...Δεν γυρνάει το καράβι.
Είναι η μαγική στιγμή που ο καλλιτέχνης, ο δημιουργός, ο μουσικός, ο γητευτής των μελωδιών αρχίζει με το κλαρίνο του να αλλάζει το ρυθμό.
Είναι η στιγμή που το ζωηρό, λεβέντικο και περήφανο τέμπο του τσάμικου δίνει τη θέση του στο μελαγχολικό, προσγειωμένο αλλά και γοητευτικό ρυθμό της τζαζ...
Είναι η στιγμή που το φολκλόρ κλαρίνο αρχίζει να ακούγεται σαν ιντελεκουέλ κλαρινέτο.Ο καλλιτέχνης διστάζει, όμως ο ρυθμός είναι τέτοιος που θα τον κάνει να παραδεχτεί ότι αν και ξεκίνησε ως κλαρινιτζής θα τελειώσει το σόλο του ως τρομπετίστας...
-
Ελλαδα ΕΑΜ ...πολιτικο φορουμ του Τραγκα...σαν πολιτικος φορεας...
καλα κρασα.
-
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4723805
**Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά ΜΜΕ και τραπεζών
Για να αμβλύνει την αποτυχία «έξω», επικοινωνιακός αντιπερισπασμός «μέσα»**ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαρία Νταλιάνη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 24 Μαΐου 2012Επικοινωνιακό αντιπερισπασμό έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την άμβλυνση των εντυπώσεων από τα ταξίδια σε Παρίσι - Βερολίνο. Στόχοι του - εκτός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων και συνομίλησε με τον γάλλο Πρόεδρο πριν από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής -, οι τράπεζες και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε για λαϊκισμό τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αφού τα συνέκρινε με τον ευρωπαϊκό Τύπο (που δεν επιδίδεται στον λαϊκισμό, σύμφωνα με την άποψή του).AΠΟ ΤΟ TWITTER. Η φωτιά άναψε χθες στο twitter νωρίς νωρίς, όταν ο έως πρότινος χαμηλών τόνων διευθυντής του Γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ανήρτησε την εξής φράση-μήνυμα: «Εάν η διαπλοκή του έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAάλο λάθος. Proxy war…».
Η φράση-κλειδί της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega βρίσκεται στην έκφραση «proxy war» (μας κάνουν πόλεμο μέσω αντιπροσώπων) καθώς, όπως τόνιζαν από την Κουμουνδούρου χθες, «η ουσία του πολέμου που μας γίνεται βρίσκεται αλλού και όχι στο Ολαντρέου».
Η κόντρα με τον τηλεοπτικό σταθμό, που ξεκίνησε από την προεκλογική ακόμα περίοδο - όταν ο Αλ. Τσίπρας αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη με το επιχείρημα ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν «αποκλεισμένος» -, φαίνεται πως θα έχει συνέχεια.
Παράλληλα, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε χθες η Eurobank, την οποία κατηγόρησε ότι «με οργανωμένες συναντήσεις στελεχών της τράπεζας μεταφέρεται η άμεση απειλή στους εργαζομένους ότι αν ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θα κλείσει η τράπεζα και θα χάσουν τη δουλειά τους», ενώ την ίδια στιγμή «τους καλούν να ενημερώνουν τους πελάτες για τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους από την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αν τον ψηφίσουν και σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς».ΔΙΑΨΕΥΣΗ.Η διοίκηση της Eurobank διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο και με ανακοίνωσή της τονίζει πως «από την ίδρυσή της έχει απαρέγκλιτα τηρήσει την αρχή της μη εμπλοκής στις πολιτικές διαδικασίες και ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς αποτελεί ύψιστο θέμα αρχής για τη διοίκηση και το προσωπικό της. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο θίγει την προσωπικότητα, το ήθος και τον επαγγελματισμό του προσωπικού τού ομίλου μας και της διοίκησής του».
Επικρίσεις για τη διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών της Alpha Bank. «Η έξοδος από το Μνημόνιο δεν θα μειώσει την ανεργία - αντίθετα, θα βάλει τη χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες», αναφέρεται χαρακτηριστικά. -
ενώ την ίδια στιγμή «τους καλούν να ενημερώνουν τους πελάτες για τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους από την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αν τον ψηφίσουν και σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς
Για να βάζουμε λίγο το μυαλό μας να δουλεύει όλα τα παιδάκια σιγά-σιγά και να μην καταπίνουμε αμάσητη τη μπούρδα που μας ταΐζει κάθε απελπισμένος...
Όχι μόνο κάνουν μήτινγκς όπου απειλούν τους εργαζόμενους αλλά τους μαθητεύουν πώς να βάζουν λόγια στους πελάτες για να μην ψηφίσουν συριζα.
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;Με το να τους καλλιεργούν την ανασφάλεια για τις καταθέσεις τους...
Οι τράπεζες... Που να έχει γίνει η Β' παρουσία και να παίζει κλωτσές έξω από το κατάστημα ο Σάρουμαν με τον Αντίχρηστο, ο ταμίας θα σου λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι καταθέσεις σου είναι εγγυημένες...Και μαθητεύουν λοιπόν στα μήτινγκς οι μασώνοι-τραπεζίτες τους υπαλλήλους να φοβερίζουν έτσι τους πελάτες ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αιμίλιος το Μήλο είχε πει στην προεκλογική του ομιλία ότι θα δώσει στα φρούτα δεύτερο κοτσάνι για να μην τους τραβάνε οι άνθρωποι εύκολα.
Πιο ρεαλιστικό μου ακούγεται αυτό από τις παπαριές που τρώμε αμάσητες τις τελευταίες μέρες...Το παιχνιδάκι 'sympathy for poor tsipras' που όλοι το κατατρέχουν και το πολεμούν αρχίζει να γίνεται λίγο αηδία...
-
Παιδιά, εγώ ένα έχω να πω. Έχω βαρεθεί υποσχέσεις και λαϊκισμό από όλους. Στα λόγια όλοι μπορεί να είναι καλοί.. Μη ξεχνάμε όμως τις πράξεις όσων είχαν την ευκαιρία να τις κάνουν.. Για μένα το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο! Δε μπορούμε να υπογράψουμε τον εξεφτελισμό μας από όσους μας φέραν ως εδώ, ή όσους συνεργάστηκαν για κάτι τέτοιο. Γενικότητες και αερολογίες. Μπορεί να συμφωνώ περισσότερο με τα λόγια κάποιων, ή να με εμπνέουν αλλά εγώ θέλω πρόβα πράξης. Ποιός θα σκάσει σε ομιλία και θα πει παιδιά έφερα τον τάδε και τον τάδε διακεκριμένο οικονομολόγο με συνεργασία του οποίου έχω καταστρώσει σχέδιο.. και να τον αφήσει να μας δείξει το σχέδιο ως πρόβα πράξης και να κριθεί λογικός? Αυτός θα είναι που θα πάρει και την ψήφο.. Αλλά ποιος κάνει κάτι τέτοιο?
-
Παιδιά, εγώ ένα έχω να πω. Έχω βαρεθεί υποσχέσεις και λαϊκισμό από όλους. Στα λόγια όλοι μπορεί να είναι καλοί.. Μη ξεχνάμε όμως τις πράξεις όσων είχαν την ευκαιρία να τις κάνουν.. Για μένα το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο! Δε μπορούμε να υπογράψουμε τον εξεφτελισμό μας από όσους μας φέραν ως εδώ, ή όσους συνεργάστηκαν για κάτι τέτοιο. Γενικότητες και αερολογίες. Μπορεί να συμφωνώ περισσότερο με τα λόγια κάποιων, ή να με εμπνέουν αλλά εγώ θέλω πρόβα πράξης. Ποιός θα σκάσει σε ομιλία και θα πει παιδιά έφερα τον τάδε και τον τάδε διακεκριμένο οικονομολόγο με συνεργασία του οποίου έχω καταστρώσει σχέδιο.. και να τον αφήσει να μας δείξει το σχέδιο ως πρόβα πράξης και να κριθεί λογικός? Αυτός θα είναι που θα πάρει και την ψήφο.. Αλλά ποιος κάνει κάτι τέτοιο?
-
Nα απευθύνω μια ερώτηση στον κόκκινο ντάνι
Ο Κον-Μπεντίτ - χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένο κόμμα - ανέφερε ότι στο πρόγραμμά της ελληνικής Αριστεράς υπάρχουν δύο προτάσεις: κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών (δηλαδή των μειώσεων) και ελάχιστο μισθό 1.300 ευρώ
υπάρχει στο πρόγραμμα του σύρριζα ελάχιστος μισθός 1300€
-
Λοιπόν, βρέθηκε η λύση στην επιλογή κόμματος για τις εκλογές
Ο Τράγκας ιδρύει κόμμα!
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, 16:04Tη διακήρυξη για ίδρυση νέου κόμματος με την επωνυμία «Ελλάδα - Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» - (Ελλάδα ΕΑΜ) ανακοίνωσε, μέσα από το Facebook, ο γνώστος δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας!
Πρόκειται για ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά εντός ζωής, εξηγεί ο ίδιος.
Η ανάρτηση του Γιώργου Τράγκα:
«Πρόσκληση-έκπληξη. Επειδή, δεν γίνονται όλα από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός πολιτικού forum- πολιτικού φορέα που θα παρεμβαίνει, προκειμένου να συμβάλλει στην ισχυροποίηση των αμυντικών μηχανισμών της κοινωνίας μας, απέναντι στον εφιάλτη του Μνημονίου και των δυνάμεων κατοχής...
Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη αρχών και θέσεων, στόχους και πρωτοβουλίες, που πιστεύουμε ότι θα σας εκφράζουν σε αυτούς τους δύσκ...ολους και ανασφαλείς καιρούς. Φυσικά, θα σας πω αν θα κατέβουμε στις εκλογές και πως. Μόνοι μας ή μαζί με άλλους. Γι΄ αυτό ξεκίνησα μιλώντας για εκπλήξεις. Άλλωστε δεν είναι μια εποχή που μένεις στην άκρη και στο απυρόβλητο, επειδή συμφέρει να τα έχεις καλά με όλους.
Υπήρξαν πολλοί που είπαν να μην ανακατευτώ με τα σκ@@α. Αλλά πώς να μην τα πατήσεις όταν έχουν φθάσει μέχρι το λαιμό και θέλεις να περάσεις απέναντι. Πολύ περισσότερο όταν θέλεις να μείνεις ενεργός. Σήμερα καλώ όλους εσάς, τους φίλους μου, να μου στείλετε εντός της ημέρας ποιοι θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά στον φορέα που σαφώς είναι πατριωτικός, ριζοσπαστικός και αντιμνημονιακός. Σε αυτό το φορέα δεν έχουμε πολιτικές ετικέτες. Δεν μας απασχολούν τα φρονήματα που έχει κάποιος. Δεν μας ενδιαφέρει η προέλευση αλλά η συμπόρευση και ο κοινός στόχος.
Στις επόμενες σελίδες μπορείτε να βρείτε την κατάσταση υπογραφών πολιτών με δικαίωμα ψήφου και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας εφόσον αποδέχεστε τη συμμετοχή σας στον πολιτικό φορέα μας».
Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει προ μηνός ότι είχε δεχθεί πρόταση από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ είχε συμμετάσχει και στις πρώτες συναντήσεις για την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Όπως φαίνεται, ωστόσο, τελικά προτίμησε την πολιτική του αυτονομία...
Διαβάστε τη διακήρυξη εδώ
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, 16:04
-
Την Πετρούλα και τις ξανθιές φίλες της τις έχει σίγουρες!
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα