-
ξεκινάμε από την 'κατοχή απόλυτης αλήθειας' και 'οι άλλοι είναι ηλίθιοι':
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, το ότι οι αριστεροί μοιάζουν πολύ με τους φανατικούς Χριστιανούς στον τρόπο αντιμετώπισης των 'απίστων' και της λύσσας τους να τους βάλουν στο σωστό δρόμο, το έχω γράψει στο παρελθόν.
**Η απόλυτη αλήθεια είναι ΑΥΤΗ **:rtfm: , δεν έχει σημασία που δεν μπορούμε να την αποδείξουμε και που όλα τα πειράματα έχουν αποτύχει, δεν έφταιγαν τα υποκείμενα (λαοί/άνθρωποι), αλλά αυτοί που τα πραγματοποιούσαν (τα πειράματα).
**Κι όσοι άπιστοι δεν συμφωνούν, είναι μίσθαρνα του Σατανά ή απλώς ηλίθιοι - ε, μια παραπανίσια εγγενή ευφυΐα την έχουν οι αριστεροί, τι να κάνουμε; **Μόνο να δεις μια ώρα Λάκη Λαζόπουλο και να παρατηρήσεις τα πλάνα με το κοινό ή να κοιτάξεις τον κόσμο στα δρώμενα του ΚΚΕ, αρκεί για να το καταλάβεις.Ελέηcον.
φυσικά αυτό μετασχηματίζεται σε 'φασισμός είναι να...'
Σώπα, αλήθεια; Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό.
Είπα μήπως πουθενά ότι οι οποιοιδήποτε δεν πρέπει να μιλάνε για θέματα που κρίνουν ότι έχουν μεγάλη σημασία;
Είπα μήπως πουθενά ότι η ελευθερία του λόγου και της με οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης είναι κατακριτέα;Ο φανατισμός δεν έχει να κάνει τόσο με το τι σκέφτεσαι ή το τι λες, αλλά με το ότι κάνεις οτιδήποτε περνά από το χέρι σου για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ τον άλλο να εκφραστεί, αλλά κυρίως για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ τον άλλο να ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!
Είναι η χειρότερη μορφή φανατισμού να αναγκάζεις τον άλλο να το βουλώσει ή να μην ασκήσει τα δικαιώματά του ασκώντας βία. Ονομάζεται χουλιγκανισμός και φασισμός.και φυσικά το ίδιο έλεγες από την αρχή, μη τα ξαναλέμε
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Απαντησα σε αυτα που εγραψε ο christos.dimou (ανοιξε ενα τοπικ με αυτο που θελεις να ρωτησεις ,γιατι το 'κανένα παραγωγικό μέτρο έχεις να προτείνεις ? ' δεν λεει απολυτως τιποτα, και ισως και να απαντησω) . Δεν βαφτισα παραγωγικα τα τελη ακινητων. Εγραψα οτι στο βαθμο που επειγεσαι να αυξησεις τα δημοσια εσοδα , τοτε η επιβολη τελους σε ολα τα ακινητα (οχι μονο αυτα που ηλεκτροδοτουνται) με την εξαιρεση της πρωτης κατοικιας (λαμβανοντας υπ' οψη κοινωνικα κριτηρια) ειναι ενα μετρο που δεν λειτουργει μονο εισπρακτικα αλλα και 'παραγωγικα' ( η μειωση του κοστους διαβιωσης που θα επελθει απο τη μειωση των τιμων πωλησης και ενοικιασης των ακινητων λογω διαθεσης πολλων χιλιαδων κλειστων ακινητων σε καθιστα πιο ανταγωνιστικο, τι σκατα νεοφιλελευθερος εισαι αν δεν το καταλαβαινεις αυτο ?) και ειναι και δικαιο ( υπερ των ενοικιαστων οι οποιοι ειναι συνηθως οικονομικα ασθενεστροι) συγκρινομενο με το μετρο που εφαρμοστηκε.
Μπορείς να εξηγήσεις πώς η αύξηση των φόρων στα ακίνητα θα οδηγήσει σε μείωση των ενοικίων? Γιατι μου φαίνεται η λογική έχει ρεπό σήμερα
Ακριβως οπως τα εγραψε ο HF. Οσα περισσοτερα σπιτια μπαινουν στην αγορα τοσο περισσοτερο μειωνεται η τιμη ενοικιασης και πωλησης τους.
Και μενα μου φαινεται οτι η λογικη (αλλα οχι η δικη μου) εχει ρεπο σημερα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και αυτο που κανουν μερικοι απο εδω και εχουν περιπου 2000 δημοσιευσεις συνολικα κατακρινοντας τον Τσιπρα πχ δεν ειναι μια μορφη επιβολης αποψης; (προφανως βεβαια καμια σχεση με τα γιαουρτωμα κλπ)Δημοσιυεσαν μια φορα την αποψη τους, δευτερη την διευκρινησαν απο κει και περα εγω βλεπω δολο...
Για αυτούς που προσπαθούν να απαξιώσουν την οποιαδήποτε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα και την οποιαδήποτε ενναλακτική πρόταση, προφανώς δεν θα βρίσκεις κανένα δόλο, έ!
-
Έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα με τη συνέντευξη Αθερίδη.
Εκεί που χτες έλεγα 'Δε πα να γαμηθεί το μυγόχεσμα που θα μας πει και τι να ψηφίσουμε', σήμερα συνειδητοποιώ ότι έχει απόλυτο δίκιο.
Αν δεν βγει ο συριζα ή δεν συμμετάσχει σε κάποιας μορφής κυβέρνηση στο πρώτο μέτρο θα καίγεται η Αθήνα... (στην οποία δεν έχει ακουστεί κιχ, παρά το ότι αν ίσχυε η θεωρία περί σκόπιμης αποσταθεροποίησης-προβοκάτσιας θα πρεπε να έχει γίνει η επέλαση των βαρβάρων όταν ο συριζα ήταν μακράν και εύκολα μπροστά σε δημοσκοπήσεις). -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
HighFidelity, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το προφανές στραβό της λογικής σου.
Η διαστρέβλωση της αγοράς με αδικαιολόγητους φόρους είναι απαράδεκτη. Ο φόρος - στην ουσία του - υπάρχει για να φορολογεί τις συναλλαγές, όχι την στατικότητα της ιδιοκτησίας. Αν εσένα δεν σε νοιάζει να τα νοικιάσεις ποτέ, το κράτος δεν έχει κανένα λόγο να σε πιέσει να τα νοικιάσεις. Αν σε νοιάξει κάποια στιγμή, θα αναγκαστείς (λόγω ανταγωνισμού) να ρίξεις τις τιμές μόνος σου. Δεν υπάρχει ανάγκη για κανέναν φόρο μπαμπούλα.Για τον καπιταλισμο , τα κλειστα σπιτια ειναι καμμενο κεφαλαιο (οπως σωστα ειχε γραψει ο greo , αναφερομενος σε κατι σχετικο, ειναι στασιμο κεφαλαιο και βρισκεται υπο διωγμο απο το ιδιο το συστημα) σε επιπεδο οικονομιας.
Και το στασιμο κεφαλαιο δεν ειναι κεφαλαιο και ο στασιμος καπιταλισμος αναγκαστικα θα οδηγηθει σε εκφυλισμο.Ο καπιταλισμος δεν ειναι απλως ενα συστημα αποσπασης υπεραξιας (με τη μορφη της υπερεργασις ή της ιδιοποιησης του υπερπροιοντος), τετοια ηταν και η δουλοκτησια και φεουδαρχια. Η βασικη διαφορα του καπιταλισμου ειναι οτι η διαδικασια παραγωγης υπερπροιοντος παιρνει τη μορφη του χρηματος που παραγει περισσοτερο χρημα (Χ-Ε-Χ΄ οπου Χ΄ > Χ ). -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εκεί που χτες έλεγα 'Δε πα να γαμηθεί το μυγόχεσμα που θα μας πει και τι να ψηφίσουμε', σήμερα συνειδητοποιώ ότι έχει απόλυτο δίκιο.
Αν δεν βγει ο συριζα ή δεν συμμετάσχει σε κάποιας μορφής κυβέρνηση στο πρώτο μέτρο θα καίγεται η Αθήνα... (στην οποία δεν έχει ακουστεί κιχ, παρά το ότι αν ίσχυε η θεωρία περί σκόπιμης αποσταθεροποίησης-προβοκάτσιας θα πρεπε να έχει γίνει η επέλαση των βαρβάρων όταν ο συριζα ήταν μακράν και εύκολα μπροστά σε δημοσκοπήσεις).Αφου εχει δικιο ο Αθεριδης , ψηφισε κι΄εσυ συριζα . Αυτο δεν ειχε πει ο αθεριδης (οτι θα ψηφισει, προβοκατορικα, συριζα) ?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ξεκινάμε από την 'κατοχή απόλυτης αλήθειας' και 'οι άλλοι είναι ηλίθιοι':Καλά, το ότι οι αριστεροί μοιάζουν πολύ με τους φανατικούς Χριστιανούς στον τρόπο αντιμετώπισης των 'απίστων' και της λύσσας τους να τους βάλουν στο σωστό δρόμο, το έχω γράψει στο παρελθόν.
**Η απόλυτη αλήθεια είναι ΑΥΤΗ **:rtfm: , δεν έχει σημασία που δεν μπορούμε να την αποδείξουμε και που όλα τα πειράματα έχουν αποτύχει, δεν έφταιγαν τα υποκείμενα (λαοί/άνθρωποι), αλλά αυτοί που τα πραγματοποιούσαν (τα πειράματα).
**Κι όσοι άπιστοι δεν συμφωνούν, είναι μίσθαρνα του Σατανά ή απλώς ηλίθιοι - ε, μια παραπανίσια εγγενή ευφυΐα την έχουν οι αριστεροί, τι να κάνουμε; **Μόνο να δεις μια ώρα Λάκη Λαζόπουλο και να παρατηρήσεις τα πλάνα με το κοινό ή να κοιτάξεις τον κόσμο στα δρώμενα του ΚΚΕ, αρκεί για να το καταλάβεις.Ελέηcον.
φυσικά αυτό μετασχηματίζεται σε 'φασισμός είναι να...'
Σώπα, αλήθεια; Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό.
Είπα μήπως πουθενά ότι οι οποιοιδήποτε δεν πρέπει να μιλάνε για θέματα που κρίνουν ότι έχουν μεγάλη σημασία;
Είπα μήπως πουθενά ότι η ελευθερία του λόγου και της με οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης είναι κατακριτέα;Ο φανατισμός δεν έχει να κάνει τόσο με το τι σκέφτεσαι ή το τι λες, αλλά με το ότι κάνεις οτιδήποτε περνά από το χέρι σου για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ τον άλλο να εκφραστεί, αλλά κυρίως για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ τον άλλο να ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!
Είναι η χειρότερη μορφή φανατισμού να αναγκάζεις τον άλλο να το βουλώσει ή να μην ασκήσει τα δικαιώματά του ασκώντας βία. Ονομάζεται χουλιγκανισμός και φασισμός.και φυσικά το ίδιο έλεγες από την αρχή, μη τα ξαναλέμε
Κατανοώ ότι πέραν της απομάκρυνσης με ελαφρά πηδηματάκια και της παραπομπής στο τίποτα είναι σκούρα τα πράγματα κάποιες φορές αν προσπαθήσεις να μπεις στην ουσία.
Καλύτερα έτσι. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Απαντησα σε αυτα που εγραψε ο christos.dimou (ανοιξε ενα τοπικ με αυτο που θελεις να ρωτησεις ,γιατι το 'κανένα παραγωγικό μέτρο έχεις να προτείνεις ? ' δεν λεει απολυτως τιποτα, και ισως και να απαντησω) . Δεν βαφτισα παραγωγικα τα τελη ακινητων. Εγραψα οτι στο βαθμο που επειγεσαι να αυξησεις τα δημοσια εσοδα , τοτε η επιβολη τελους σε ολα τα ακινητα (οχι μονο αυτα που ηλεκτροδοτουνται) με την εξαιρεση της πρωτης κατοικιας (λαμβανοντας υπ' οψη κοινωνικα κριτηρια) ειναι ενα μετρο που δεν λειτουργει μονο εισπρακτικα αλλα και 'παραγωγικα' ( η μειωση του κοστους διαβιωσης που θα επελθει απο τη μειωση των τιμων πωλησης και ενοικιασης των ακινητων λογω διαθεσης πολλων χιλιαδων κλειστων ακινητων σε καθιστα πιο ανταγωνιστικο, τι σκατα νεοφιλελευθερος εισαι αν δεν το καταλαβαινεις αυτο ?) και ειναι και δικαιο ( υπερ των ενοικιαστων οι οποιοι ειναι συνηθως οικονομικα ασθενεστροι) συγκρινομενο με το μετρο που εφαρμοστηκε.
Μπορείς να εξηγήσεις πώς η αύξηση των φόρων στα ακίνητα θα οδηγήσει σε μείωση των ενοικίων? Γιατι μου φαίνεται η λογική έχει ρεπό σήμερα
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Ζητάω 1000€ έκαστο κι αν δεν τα νοικιάσω, στα @@ μου.
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος μου βάζει φόρο. Αν τα νοικιάσω, μειώνω αυτά που θα πληρώσω από την τσέπη μου, το ενοίκιο μου πληρώνει τους φόρους.
Αν ζητάω 1000€ ευρώ, δεν θα τα νοικιάσει κανένας. Ζητώ λογικό ενοίκιο για να τα νοικιάσω, αλλιώς έχω πρόβλημα.Αν πάλι δεν μπορώ να το νοικιάσω, ή δεν θέλω, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό, θα οδηγήσει λογικά και σε μείωση τιμών.
Γενικώς, η δίκαιη φορολογία, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, κάνει καλό σε όλους (σε υποδομές, παροχές, υπηρεσίες). Φυσικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό το πράγμα...
Και εννοείται πρέπει να υπάρχουν φόροι τόσο στο εισόδημα, όσο και στην περιουσία, αλλιώς οι ανισότητες θα γίνουν χαώδεις.
Αυτό που ξεχνάς είναι ότι αν το κράτος βαζει φόρους στο ακίνητο, δεν χτίζεις, τα σπίτια λιγοστεύουν, η οικοδομή που για κάποιους είναι μοχλός ανάπτυξης πεθαίνει και τα νοίκια ανεβαίνουν γιατί δεν επαρκεί η προσφορά.
Τώρα αν οι έχοντες μεγάλη περιουσία έχουν μηδενικά εισοδήματα, κάνε τεκμήρια ή ότι άλλο φόρο θέλεις να τους γδάρεις ζωντανούς, με κάποια αντίμετρα για όσους έχουν πληρώσει σοβαρούς φόρους κληρονομιάς.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Ζητάω 1000€ έκαστο κι αν δεν τα νοικιάσω, στα @@ μου.
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος μου βάζει φόρο. Αν τα νοικιάσω, μειώνω αυτά που θα πληρώσω από την τσέπη μου, το ενοίκιο μου πληρώνει τους φόρους.
Αν ζητάω 1000€ ευρώ, δεν θα τα νοικιάσει κανένας. Ζητώ λογικό ενοίκιο για να τα νοικιάσω, αλλιώς έχω πρόβλημα.Αν πάλι δεν μπορώ να το νοικιάσω, ή δεν θέλω, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό, θα οδηγήσει λογικά και σε μείωση τιμών.
Γενικώς, η δίκαιη φορολογία, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, κάνει καλό σε όλους (σε υποδομές, παροχές, υπηρεσίες). Φυσικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό το πράγμα...
Και εννοείται πρέπει να υπάρχουν φόροι τόσο στο εισόδημα, όσο και στην περιουσία, αλλιώς οι ανισότητες θα γίνουν χαώδεις.
Αυτό που ξεχνάς είναι ότι αν το κράτος βαζει φόρους στο ακίνητο, δεν χτίζεις, τα σπίτια λιγοστεύουν, η οικοδομή που για κάποιους είναι μοχλός ανάπτυξης πεθαίνει και τα νοίκια ανεβαίνουν γιατί δεν επαρκεί η προσφορά.
Τώρα αν οι έχοντες μεγάλη περιουσία έχουν μηδενικά εισοδήματα, κάνε τεκμήρια ή ότι άλλο φόρο θέλεις να τους γδάρεις ζωντανούς, με κάποια αντίμετρα για όσους έχουν πληρώσει σοβαρούς φόρους κληρονομιάς.
Εσυ ξεχνας οτι υπαρχουν 250 - 270 χιλιαδες καινουργια και αρκετες χιλιαδες παλια σπιτια που ειναι κλειστα γιατι οι ιδιοκτητες δεν πιανουν τις τιμες ενοικιασης ή πωλησης που θελουν.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Αν δεν βγει ο συριζα ή δεν συμμετάσχει σε κάποιας μορφής κυβέρνηση στο πρώτο μέτρο θα καίγεται η Αθήνα... (στην οποία δεν έχει ακουστεί κιχ, παρά το ότι αν ίσχυε η θεωρία περί σκόπιμης αποσταθεροποίησης-προβοκάτσιας θα πρεπε να έχει γίνει η επέλαση των βαρβάρων όταν ο συριζα ήταν μακράν και εύκολα μπροστά σε δημοσκοπήσεις).Αφου εχει δικιο ο Αθεριδης , ψηφισε κι΄εσυ συριζα . Αυτο δεν ειχε πει ο αθεριδης (οτι θα ψηφισει, προβοκατορικα, συριζα) ?
Εγώ θα ψηφίσω το μπαρμπα Φώτη που προφανώς κάτι ήξερε που είπε ότι δεν στήνω κώλο αν δεν χωθεί και το tsipra a la partouze.
Ένα σχόλιο σχετικά με το μεγαλοφυές σχέδιο του Τσίπρα να φορολογήσει τον pluto και να αυξήσει συντάξεις.
Ο ΓΑΠ και ακολούθως ο Βενιζέλος γιατί δεν το έκαναν;
- Είχαν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες από τη λέσχη Gutenberg και τη στοά Φέξη;
- Το έκαναν για να εξευμενίσουν την οργή της κομαντατούρ;
- Όταν ήταν μικροί έκαιγαν έντομα με οινόπνευμα ή βασάνιζαν μύγες με μεγεθυντικό φακό και απλά τους αρέσει να βλέπουν κόσμο να βασανίζεται;
- Δεν ήταν τόσο έξυπνοι όσο ο Αλέξης για να σκεφτούν κάτι τόσο μεγαλόπνοο;
Θα είχε ενδιαφέρον να έχουμε μια απάντηση στο παραπάνω, πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε ότι οι ευρείες μάζες αντιστοιχούν σε πολύ περισσότερα ψηφαλάκια και ήταν τελικά και ο λόγος που τον ήπιε τόσο άγρια το ΠΑΣΟΚ.
Η δική μου απάντηση στο ερώτημα είναι ότι δεν μπόρεσαν γιατί απέτυχαν να αλλάξουν ένα σύστημα που οι ίδιοι είχαν χτίσει.
Και όταν λεω σύστημα αναφέρομαι σε δυο πράγματα: εφοριακοί-δικαιοσύνηΑφενός όταν δεν απολύεις και δεν βάζεις στη φυλάκα με δήμευση περιουσίας μισό (ούτε καν ολόκληρο) εφοριακό-αρχικλέφτη-πιστολέρο που έχει πιαστεί στα πράσα και τα λάχανα δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα δουλέψει ο εισπρακτικός μηχανισμός και αφεδύο όταν έχεις πιάσει μια μάντρα σκατόφατσες (από Τολάκη, Λάκη, Μάκη κλπ) για φοροδιαφυγή και τους έχεις κλάσει άλλη μια μάντρα όρχεις τότε προφανώς δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα δουλέψει η δικαιοσύνη για να εξαργυρώσεις παλιά πρόστιμα.
Το παραπάνω καρκίνωμα το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να το εκριζώσει.
Πολύ θα ήθελα κάποιος δημοσιογράφος να θέσει ανοιχτά το ερώτημα στον Τσίπρα.
'Σέξυ Αλέξη, τι θα κάνεις με αυτό το καρκίνωμα; Θα το κόψεις; Δηλαδή θα τα βάλεις με την ΠΑΣΚΕ εφοριακών;'Καταλαβαίνετε βέβαια ότι όλες οι παρλαπίπες για pluto κλπ είναι για να ποστάρουν οι Έντηδες φωτογραφικό υλικό στα fora...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κατανοώ ότι πέραν της απομάκρυνσης με ελαφρά πηδηματάκιακαι της παραπομπής στο τίποτα
είναι σκούρα τα πράγματα κάποιες φορές αν προσπαθήσεις να μπεις στην ουσία.
-
Και αυτο που κανουν μερικοι απο εδω και εχουν περιπου 2000 δημοσιευσεις συνολικα κατακρινοντας τον Τσιπρα πχ δεν ειναι μια μορφη επιβολης αποψης; (προφανως βεβαια καμια σχεση με τα γιαουρτωμα κλπ)
Δημοσιυεσαν μια φορα την αποψη τους, δευτερη την διευκρινησαν απο κει και περα εγω βλεπω δολο...
Για αυτούς που προσπαθούν να απαξιώσουν την οποιαδήποτε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα και την οποιαδήποτε ενναλακτική πρόταση, προφανώς δεν θα βρίσκεις κανένα δόλο, έ!
Το ιδιο και αυτοι απλα αυτοι δεν απομονωνουν καθε τι που λεει ο οποιοσδηποτε της ΝΔ ωστε ξεκινησουν μια ατελειωτη καταστροφολογια.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που απετυχαν να κανουν το οτιδηποτε φανταζουν η καλυτερη λυση χωρις να μας πουν το τι θα κανουν και ο συριζα που παει να κανει κατι διαφορετικο τον κατηγορουν ολοι οπου σταθεις και οπου βρεθεις και τον χαρακτηριζουν απλα επικινδυνο.
Βγηκε ο Χατζηδακης εχτες και ελεγε δεν τολμησαμε να κανουμε τις αλλαγες που επρεπε. Ποιος μου επιβεβαιωνει οτι θα τολμησει τωρα;
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Η διαστρέβλωση της αγοράς με αδικαιολόγητους φόρους είναι απαράδεκτη. Ο φόρος - στην ουσία του - υπάρχει για να φορολογεί τις συναλλαγές, όχι την στατικότητα της ιδιοκτησίας. Αν εσένα δεν σε νοιάζει να τα νοικιάσεις ποτέ, το κράτος δεν έχει κανένα λόγο να σε πιέσει να τα νοικιάσεις. Αν σε νοιάξει κάποια στιγμή, θα αναγκαστείς (λόγω ανταγωνισμού) να ρίξεις τις τιμές μόνος σου. Δεν υπάρχει ανάγκη για κανέναν φόρο μπαμπούλα.Για τον καπιταλισμο , τα κλειστα σπιτια ειναι καμμενο κεφαλαιο (οπως σωστα ειχε γραψει ο greo , αναφερομενος σε κατι σχετικο, ειναι στασιμο κεφαλαιο και βρισκεται υπο διωγμο απο το ιδιο το συστημα) σε επιπεδο οικονομιας.
Και το στασιμο κεφαλαιο δεν ειναι κεφαλαιο και ο στασιμος καπιταλισμος αναγκαστικα θα οδηγηθει σε εκφυλισμο.Ο καπιταλισμος δεν ειναι απλως ενα συστημα αποσπασης υπεραξιας (με τη μορφη της υπερεργασις ή της ιδιοποιησης του υπερπροιοντος), τετοια ηταν και η δουλοκτησια και φεουδαρχια. Η βασικη διαφορα του καπιταλισμου ειναι οτι η διαδικασια παραγωγης υπερπροιοντος παιρνει τη μορφη του χρηματος που παραγει περισσοτερο χρημα (Χ-Ε-Χ΄ οπου Χ΄ > Χ ).Καλά μην τρελλαθούμε, ότι το χαράτσι είναι και καλά συνταγή καπιταλισμού!
Ένα βολικό φορο-εισπρακτικό μέτρο ήταν που κατα μέσο όρο τσίμπαγε όσους έβγαλαν πραγματικό χρήμα στο παρελθόν άσχετα με τι φόρους εισοδήματος πλήρωσαν.
Και προφανώς δεν θέλει και πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς ότι η κατοχή ακίνητης περιουσίας και φορολογούμενου εισοδήματος σε αυτή τη χώρα δεν έχουν και πολλή επικάλυψη. Κοιτάμε γύρω μας και βλέπουμε .... -
Ελληνικη δημοκρατια? Μπανανια? Η Αφρικανικο προτεκτορατο? Σοβιετια?
Μηπως λιγο απ'ολα?Αποσπασμα απο αρθρο του Μωραιτακη.
...Μου εξηγούσε κάποιος φίλος στην Αφρική ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των οικονομιών τους είναι ο ίδιος ο φυσικός πλούτος τους. Στη χώρα του - όπως και σε πολλές παρόμοιες - οι δασμοί από τις εξαγωγές πρώτων υλών (ξυλεία, μέταλλα, κλπ) είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να σηντηρήσουν ένα βασικό κρατικό μηχανισμό και τον στρατό. Άρα ο εκάστοτε κυβερνών, έχει την 'πολυτέλεια' να πληρώνει το κράτος, να πληρώνει το στρατό και να στέλνει και ένα χαρτζηλίκι για την πάρτη του στην Ελβετία, χωρίς να είναι αναγκασμένος να δημιουργήσει μία παραγωγική οικονομία. Αρκεί να εισπράττει τους εξαγωγικούς δασμούς και να τα'χει καλά με μερικές δυτικές χώρες που αγοράζουν τους φυσικούς πόρους που εξάγει. Αν ο μπαμπάς σου ήταν πολύ πλούσιος και σου έστελνε 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα στο λογαριασμό σου, γιατί να μπεις στον κόπο να σπουδάζεις και να δουλεύεις ώστε ίσως σε 15 χρόνια να φτάσεις να βγάζεις αυτά τα λεφτά; Αυτό είναι που επιτρέπει σε Αφρικανικές οικονομίες να μην καταρρεύσουν παρόλο που δεν δημιουργούν καμία ουσιαστική ανάπτυξη. Και είναι φαύλος κύκλος, γιατί είναι αντικίνητρο στην ανάπτυξη.
Η διαφθορά είναι παράγωγο αυτού του συστήματος. Είναι ο μηχανισμός διανομής πλούτου σε ένα τέτοιο καθεστώς. Επιτρέπει στα άτομα που υποστηρίζουν το καθεστώς να βιοποριστούν εύκολα και άκοπα, ώς αντάλλαγμα για την υποστήριξή τους. Αυτό εξηγεί γιατί σε κάποιες χώρες η διαφθορά είναι συστημικό φαινόμενο ενώ σε κάποιες άλλες όχι. Ένα κράτος που βασίζεται στην παραγωγική ανάπτυξη απαιτεί ένα βαθμό αξιοκρατίας που αναγκαστικά αποβάλλει τη διαφθορά. Ένα κράτος που απλά θέλει να εξαγοράσει μία κρίσιμη μάζα υποστηρικτών, όχι μόνο ανέχεται αλλά προάγει τη διαφθορά. Γιατί ο υποστηρικτής που ζει από τη διαφθορά είναι και πιστός - ξέρει ότι χωρίς αυτή την κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να βγάλει τα ίδια χρήματα από τις δικές του παραγωγικές ικανότητες. Έτσι μάλιστα επιπλέουν οι φελλοί, και καταλήγουν να διοικούν οι πιο ακατάλληλοι.
Έτσι λοιπόν έχουμε μια βασική συνταγή για να φτιάξει κανείς αυτό που λέμε ένα failed state:
Μία πρόσοδος ικανή να χρηματοδοτήσει τον κρατικό μηχανισμό (π.χ. πετρέλαια, διαμάντια, μέταλλα)
Ένας μηχανισμός διανομής της προσόδου στον ελάχιστο αριθμό ανθρώπων που απαιτούνται για να υποστηριχτεί το καθεστώς (διαφθορά)
Ένα πολιτικό σύστημα που επιτρέπει στο παραπάνω καθεστώς να διατηρεί την εξουσία (π.χ. θεοκρατία, δικτατορία, οικονομική ολιγαρχία)Ο πιο απλός τρόπος να εκτελέσεις αυτή τη συνταγή είναι με μία δικτατορία. Αρκεί να ταίζεις ένα στρατό και μια προπαγανδιστική/μηντιακή μηχανή και το σύστημα δουλεύει. Case study Βενεζουέλα. Αν το χρήμα δεν αρκεί για να φάει ο κόσμος και πεθαίνουν της πείνας, θέλει λίγο έξτρα δουλειά στην προπαγάνδα για να τους πείσεις ότι όλα πάνε καλά. Case study Βόρεια Κορέα. Η προπαγάνδα είναι ακόμα πιο αποδοτική αν είναι θρησκευτική. Case study Συρία.
Το κακό με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι είναι κάπως ασταθής. Κοιροϊδεύοντας η εξαναγκάζοντας τον κόσμο δεν πας μακριά. Κάποια στιγμή θα μαζευτούν, θα οργανωθούν, θα τα πάρουν στο κρανίο και θα σε στείλουν στο διάολο. Case study Αίγυπτος. Η θα σε καθαρίσουν. Case study Ρουμανία.
Γι'αυτό και οι χώρες που αρχίζουν να στηρίζονται περισσότερο στην παραγωγή και λιγότερο στην εξαγωγή πρώτων υλών (π.χ. Ινδία και Κινα) αναγκάζονται να εκδημοκρατιστούν σιγά-σιγά με ελαφρά πηδηματάκια.Νομίζω αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι ότι προσπαθήσαμε να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο καθεστώς με μία πρόσοδο που δεν έβγαινε από τη γή. Η πρόσοδος που χρηματοδοτούσε τον μηχανισμό ήταν επιδοτήσεις και δανεικά. Και επειδή είμαστε πιο δημοκρατική χώρα, δεν αρκούσε να χρηματοδοτείς το στρατό και 1-2 κανάλια, έπρεπε η διαφθορά να επεκταθεί ώστε να χρηματοδοτεί άμεσα αρκετούς ανθρώπους για την εκλογή αυτοδύναμης κυβέρνησης. Γι'αυτό έχουμε τη διαφθορά που έχουμε, την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και το γιγάντιο δημόσιο. Είναι ένας ιδοφυής συνδυασμός trickle-down economics και λατινοσοβιετικής προσοδοκρατίας που κάνει ένα δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος να ισορροπεί όπως ακριβώς ισορροπεί ένα τυπικό τριτοκοσμικό failed state.
Το πρόβλημα είναι ότι η πρόσοδος στέρεψε και το οικοδόμημα καταρρέει. Και ότι η διαφθορά ήταν τόσο διαδεδομένη, οι συνένοχοι ήταν τόσο πολλοί που δεν τίθεται θέμα λαϊκής επανάστασης ενάντια μίας ολιγαρχίας. Και ότι αυτό έγινε τόσο ξαφνικά που δεν προλαβαίνουμε να εκδημοκρατίσουμε το παραγωγικό σύστημα και να ανακτήσουμε την αξιοκρατία σταδιακά. Όταν τα έφαγε ένας δικτάτορας τα πράγματα είναι κάπως απλά. Τον κρεμάς και νομίζεις ότι λύθηκε το πρόβλημα. Όταν τα έφαγε το 50-60% της χώρας ούτε να τους κρεμάσεις μπορείς, ούτε να τους αφήσεις να πεινάσουν. Άρα τι κάνεις; Τι κάνουν αυτοί οι 50-60%, που μπορούν να βγάλουν κυβέρνηση; Τι κυβέρνηση θέλουν;
Κάποια κυβέρνηση που θα τους πει είτει ότι λεφτά συνεχίζουν να υπάρχουν και το όνειρο δεν τελείωσε, ή ότι θα βρούμε πετρέλεια για να το ξαναζήσουμε.
Πως λύνεται αυτο; Ποιο είναι το case study;
Δεν ξέρω. Μπορεί να είμαστε εμείς μόνοι το case study. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Βγηκε ο Χατζηδακης εχτες και ελεγε δεν τολμησαμε να κανουμε τις αλλαγες που επρεπε. Ποιος μου επιβεβαιωνει οτι θα τολμησει τωρα;
Μιλάς για τον άνθρωπο που έφαγε 10 οκάδες μπουνιές γιατί απάλλαξε το κράτος από την Ολυμπιακή, η οποία κόστιζε ένα σκασμό συντάξεις το μήνα, μετέφερε δωρεάν τον τύπο των διαπλεκόμενων εκδοτών και τους ψηφοφόρους των κομμάτων.
-
Και το στασιμο κεφαλαιο δεν ειναι κεφαλαιο και ο στασιμος καπιταλισμος αναγκαστικα θα οδηγηθει σε εκφυλισμο.Ο καπιταλισμος δεν ειναι απλως ενα συστημα αποσπασης υπεραξιας (με τη μορφη της υπερεργασις ή της ιδιοποιησης του υπερπροιοντος), τετοια ηταν και η δουλοκτησια και φεουδαρχια. Η βασικη διαφορα του καπιταλισμου ειναι οτι η διαδικασια παραγωγης υπερπροιοντος παιρνει τη μορφη του χρηματος που παραγει περισσοτερο χρημα (Χ-Ε-Χ΄ οπου Χ΄ > Χ ).Καλά μην τρελλαθούμε, ότι το χαράτσι είναι και καλά συνταγή καπιταλισμού!
Ένα βολικό φορο-εισπρακτικό μέτρο ήταν που κατα μέσο όρο τσίμπαγε όσους έβγαλαν πραγματικό χρήμα στο παρελθόν άσχετα με τι φόρους εισοδήματος πλήρωσαν.
Και προφανώς δεν θέλει και πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς ότι η κατοχή ακίνητης περιουσίας και φορολογούμενου εισοδήματος σε αυτή τη χώρα δεν έχουν και πολλή επικάλυψη. Κοιτάμε γύρω μας και βλέπουμε ....Δεν λεω επι λεξει οτι το χαρατσι ειναι συνταγη καπιταλισμου.
Λεω τα βασικα για το συστημα του οποιου εισαστε φαν.
-
Η Ελβετία ας πούμε που είναι μια καραμπινάτη καπιταλιστική χώρα είναι τίγκα στους φόρους.
Υψηλοί και (πολύ περισσότερο) άνισοι φόροι προέρχονται από την ανικανότητα της όποιας κυβέρνησης στην όποια χώρα να εισπράξει από εκεί που πρέπει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μιλάς για τον άνθρωπο που έφαγε 10 οκάδες μπουνιές γιατί απάλλαξε το κράτος από την Ολυμπιακή, η οποία κόστιζε ένα σκασμό συντάξεις το μήνα, μετέφερε δωρεάν τον τύπο των διαπλεκόμενων εκδοτών και τους ψηφοφόρους των κομμάτων.
αν ηξερε ο κοσμος ποσα μας κοστιζει ακομη και σημερα το κλεισιμο της ΟΑ, ακομη ξυλο θα ετρωγε...
-
Σωστό κι αυτό.
Αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος αν θυμάσαι. Πάντως κοστίζει λιγότερο τώρα... -
πολιτικη επιλογη ηταν Μανο, επελεξαν να 'χαιδεψουν αυτια'.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα