-
εχουν πληθυντικο οι ξενες λεξης στην ελληνικη?
τα forum δεν ειναι το πιο σωστο?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η πιστεψε με σε κοροιδευαν με την καταντια σου!
ας πηδηξω τη κουβεντα..
προσεξε αν εισαι σε κανα πανεπιστημιο με τους κνιτες που θα μπλεξεις, αν ειναι πλουσιοι οι νεοπλουτοι
αν ειναι απλα νεοπλουτοι μην τους κανεις παρεα, κανε μονο με τα προσγειωμενα παιδια που γεννηθηκαν πλουσιοι και δε δειχνονται πολυ, ισα ισα θελουν να ειναι και κοντα στο λαο και την εργατικη ταξη και καταριουνται τις περιουσιες τους
ξυλο με τους κνιτες μονο φιλε
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
η πιστεψε με σε κοροιδευαν με την καταντια σου!
Στο πα και σε άλλο ποστ. Εκτίθεσαι...
η αληθεια ειναι πως δεν με ενδιαφερει και ιδιαιτερα! οποιος μπορει να καταλαβει 5 πραγματα εχει καλως!
πραγματικα σου λεω, δεξου πως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν χεσμενα τα λεφτα πολλων! (δεν σου λεω που ανηκω σε αυτη την κατηγορια, απλα δεξου πως υπαρχουν και τετοιοι! ) -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
το δρομο της ιδιωτικης εκπαιδευσης, το βλεπω πακετο μιας ευρυτερης ικανοτητας των γονεων να προσφερουνε 'πολλα' στους απογονους... Αν ειχα τη δυνατοτητα να τα στειλω ιδιωτικο απο το νηπιο ως το πανεπιστημιο και μετα να τους εξασφαλισω και την επαγγελματικη εκμεταλλευση αυτων των γνωσεων, θα το εκανα χωρις δευτερη σκεψη.
Δεν την εχω ομως: για να πανε ιδιωτικο θα πρεπει να κοψουμε αλλα , οχι απαραιτητα καταναγκη αλλα για μενα σημαντικοτερα στην καλλιεργηση τους: εκδρομες, δραστηριοτητες, εξοδους events κτλ... Επιπλεον, δεν μπορω να τους εγγυηθω τιποτα με το περας των σπουδων τους... προσπαθω να φανταστω ενα νεο 25 χρονων που για 20 χρονια εχει γνωρισει τα καλυτερα, εχει συναναστραφει με τους πιο ευνοημενους και εχει συνηθισει σε αυτη την ελιτιστικη κατασταση, να πρεπει να βγει να σπασει τα μουτρα του στην αγορα....ποπο, ποσο πολλα θα καταφερναν μονοι τους, και ποσο χαρουμενοι θα ηταν που πετυχαν!
ευτιχως που δεν εχεις τοσα γραφρα φιλε -
Είναι δυνατόν να περιμένετε τα παιδιά σας να μορφωθούν από άλλους-με εξαίρεση του να είστε οι ίδιοι αγράμματοι και να αδυνατείτε να βοηθήσετε.
Εγώ ξέρω ότι ειδικά στις μικρές ηλικίες αυτός που θα βοηθήσει το παιδί να μάθει τα του σχολείου είναι ο γονέας και όχι ο δάσκαλος ο οποίος εκ των πραγμάτων αδυνατεί να αφιερώσει το χρόνο που πρέπει σε καθέναν από τους τουλάχιστον 20 μαθητές του.
Το ιδιωτικό, πέραν του μάρκετινγκ, χρησιμεύει στο να έχουμε ένα πάρκινγκ για τα παιδιά μας καθώς και έναν ταξιτζή να μας τα πηγαινοφέρνει. Αν δεν καθίσει η μάνα ή ο πατέρας να ασχοληθούν, @@ μόρφωση θα πάρει και ας πάει στα καλύτερα σχολεία, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, το μόνο που θα καταφέρουν οι γονείς είναι να κάνουν ακόμα ένα παπαγαλάκι το οποίο θα συντριβεί αργότερα στα γρανάζια του συστήματος...ΕΚΤΟΣ κι αν λεφτά υπάρχουν οπότε η εταιρεία του μπαμπά περιμένει και οι σύμβουλοι-μανατζαραίοι θα είναι εκεί να καθοδηγούν τον μικρό.
Αφιερώστε χρόνο στα παιδιά σας, κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον γονιό.....
Για την ιστορία, πήγα και σε 2 διαφορετικά δημόσια, σε ένα πειραματικό-πρότυπο και σε ιδιωτικό σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας
my 2 cents
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι ειδικά στις μικρές ηλικίες αυτός που θα βοηθήσει το παιδί να μάθει τα του σχολείου είναι ο γονέας
+1
Ειδικά στο δημοτικό. Εμένα η μάνα μου στο δημοτικό αφού τα τελείωνα όλα τα homework και όργωνα μετά τις αλάνες ξεδιπλώνοντας το μπασκετοποδοσφαιρικό μου ταλέντο, με μάζευε, με κάθιζε στο τραπέζι της κουζίνας και μου υπαγόρευε ένα άγνωστο κειμενάκι από περιοδικό, εφημερίδα, ότι έβρισκε μπροστά της. Αν σήμερα μπορώ να αρθρώσω 2 κουβέντες και να γράψω αρκετά ορθογραφημένα οφείλεται, κατ' εμέ, σε αυτή την ενασχόληση της μάνας μου. Ομοίως και στις ξένες γλώσσες.
-
Υπάρχουν παιδιά καλοβαλμένων οικογενειών που στο νηπιαγωγείο δεν γνωρίζουν ακόμα τα χρώματα! Γράμματα, αριθμούς, ούτε για πλάκα. Με μητέρες που δεν εργάζονται, άρα διέθεταν πολύ χρόνο. Απογοήτευση.
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αμα ριξουν κι αλλο λιγο τους μισθους εκει να δεις φιλοτιμο μανο. Κρα θα κανουν για να διδαξουν τα παιδακιαΕίδαμε πόσο καλή δουλειά έκαναν πριν πέσουν οι μισθοί.
Τώρα, θα θυμίζει η κατάσταση στα σχολεία εκείνους που δεν πλένονταν όταν ακρίβυνε η ΕΥΔΑΠ.
Ή το 'χεις μέσα σου το ενδιαφέρον για το 'λειτούργημα', ή όχι. Και όχι, οι περισσότεροι ούτε είχαν το ενδιαφέρον, ούτε το έχασαν λόγω της μείωσης των μισθών.
Ινσάιντ ινφορμέισο. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι ειδικά στις μικρές ηλικίες αυτός που θα βοηθήσει το παιδί να μάθει τα του σχολείου είναι ο γονέας
+1
Ειδικά στο δημοτικό. Εμένα η μάνα μου στο δημοτικό αφού τα τελείωνα όλα τα homework και όργωνα μετά τις αλάνες ξεδιπλώνοντας το μπασκετοποδοσφαιρικό μου ταλέντο, με μάζευε, με κάθιζε στο τραπέζι της κουζίνας και μου υπαγόρευε ένα άγνωστο κειμενάκι από περιοδικό, εφημερίδα, ότι έβρισκε μπροστά της. Αν σήμερα μπορώ να αρθρώσω 2 κουβέντες και να γράψω αρκετά ορθογραφημένα οφείλεται, κατ' εμέ, σε αυτή την ενασχόληση της μάνας μου. Ομοίως και στις ξένες γλώσσες.
Έτσι....έμαθα να διαβάζω γιατί πριν την 1η δημοτικού η μάνα μου μου διάβαζε εικονογραφημένη Ιλιάδα, από τον καημό μου να μπορώ να διαβάσω αυτό το καταπληκτικό τότε στα μάτια μου βιβλίο 'με φώτο του Αχιλλέα' ΟΥΑΟΥ )....βέβαια συνεχίζοντας να διαβάζω με peak ρυθμού ένα βιβλίο την ημέρα στη 6η δημοτικού είχα πρόβλημα στο να προσαρμοστώ στην στείρα γνώση περί συντακτικού και ορθογραφίας της ν. ελληνικής μιας και τα ήξερα όλα εμπειρικά....+ τα χειρότερα βιβλία ever 'Καλοκαιρινές Διακοπές' http://shop.skai.gr/default.asp?pid=78&la=1&ct=321 από τα οποία έπρεπε να είχα λύσει συγκεκριμένες ασκήσεις μέχρι να γυρίσουν οι γονείς μου από την δουλειά και συνεπώς μου στερούσαν χρόνο από την αλάνα
όπως και να έχει όμως η εύκολη λύση είναι να πληρώνουμε για να αποφύγουμε τις ευθύνες-υποχρεώσεις μας ενώ στην ουσία ο δάσκαλος κάνει απλά μια παρουσίαση των γνώσεων στις οποίες οι γονείς πρέπει να μας εντρυφήσουν με συνεχή ερεθίσματα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είναι δυνατόν να ...+1
Για οσους **εχουν την πολυτελεια **να το κανουν,ειναι η καλυτερη επενδυση που μπορεις να κανεις για τα παιδια σου...
:metalo:
Αμα ριξουν κι αλλο λιγο τους μισθους εκει να δεις φιλοτιμο μανο. Κρα θα κανουν για να διδαξουν τα παιδακια
Είδαμε πόσο καλή δουλειά έκαναν πριν πέσουν οι μισθοί.
Τώρα, θα θυμίζει η κατάσταση στα σχολεία εκείνους που δεν πλένονταν όταν ακρίβυνε η ΕΥΔΑΠ.
Ή το 'χεις μέσα σου το ενδιαφέρον για το 'λειτούργημα', ή όχι. Και όχι, οι περισσότεροι ούτε είχαν το ενδιαφέρον, ούτε το έχασαν λόγω της μείωσης των μισθών.
Ινσάιντ ινφορμέισο.Δεν μου κανει εντυπωση για το επιπεδο των εκπαιδευτικων στο δημοτικο,αν παω πισω στα σχολικα μου χρονια και δω ποιοι συμμαθητες μου εγιναν δασκαλοι...Στην πλειοψηφια τους μετριοι και κατω μαθητες,που ειχαν μυριστει την αμεση επ.αποκατασταση...Δεν φταινε εκεινοι που οι παιδαγωγικες σχολες ειχαν ξεφτιλα βασεις,και ειναι πανευκολες στα πτυχια τους...
Κριμα ομως,διοτι ο παιδαγωγος-δασκαλος,θα επρεπε να εχει υψηλο επιπεδο στη δουλεια του,αλλα και γενικοτερα σαν ανθρωπος,**να κανει τη δουλεια του υπευθυνα **για να παιρνει στο λαιμο του τοσους ανθρωπους...
Βεβαια χαμηλο επιπεδο εκπαιδευτικων=χαμηλο επιπεδο μαθητων,και θα βολεψει πολυ στα επομενα χρονια......και επανερχομαι τωρα στο πρωτο μερος,για να συμφωνησω παλι...
Αν δεν ενδιαφερθεις-ασχοληθεις με τα παιδια σου-οσο μπορεις να ασκεις επιροη επανω τους δλδ-,δεν θα το κανει κανενας αλλος.- -
Δεν ξερω για εσας,εγω ερχομαι στο 4ΤF για να διαβαζω τα παραληρηματα του manosk (τελειωμα με 'Ινσάιντ ινφορμέισο' need to say more? ) και για τις χιουμοριστικες φωτο του EDDIE_147
-
Την αντίδραση αυτή τη γνωρίζω. Πες την αλήθεια. Έχεις κάποιο κοντινό άτομο που εργάζεται σε σχολείο, ε;
Πιο ινσάιντ δεν γίνεται, ούτε το διάβασα σε μπλογκ, ούτε στο φόρουμ 'μάμας εντ πάπας'.
-
Λαθος το πηρες,κατα βασην δεν διαφωνω με αυτο το τελευταιο που εγραψες,αλλα οι μειωσεις μισθων ειναι αποδεδειγμένο οτι επηρρεαζουν το ηθικο του εργαζομενου (full inside info).
-
Το καταλαβαίνω αυτό και συμφωνώ.
Αλλά έγραψα ότι για να χάσεις κάτι (ενδιαφέρον), πρέπει προηγουμένως να το έχεις. -
Τυχαίνει κι έχουμε κι εμείς ινσάιντ ινφο μανοσκυ, μιας και η γενιά μου είναι αυτή τη στιγμή με 4-5 χρόνια στα σχολεία.
Κοπελες που το είχαν μεράκι, μπήκαν με ψηλούς βαθμούς παιδαγωγικά και τώρα παίρνουν το πουλί.go on
-
Οι κοπέλες που λες είναι φρέσκες. Και μάλλον με εξετάσεις ΑΣΕΠ, που θυμάσαι σίγουρα τι πόλεμο αντιμετώπισαν από τους εκπαιδευτικούς, που αφενός τάσσονταν υπέρ της επετηρίδας και αφετέρου μισούν κάθε υποψία αξιολόγησης.
Τα σχολεία είναι γεμάτα με 40άρες-50άρες-60άρες, πολλές εκ των οποίων από 'παιδαγωγικές ακαδημίες' διετούς που βαφτίστηκαν απόφοιτες ΑΕΙ, οι οποίες ούτε για το γμνο 4ωρο δεν άντεχαν/αντέχουν να κάτσουν στην τάξη.
Για κλείσιμο: ποια είναι η γνώμη των γνωστών σου φρέσκων κοπελούδων για τις κυρίες και τους κυρίους που βρήκαν να διδάσκουν στα σχολεία;
-
Είναι δυνατόν να μειώνεις το μισθό σε κάποιον κατά 30-40% και να περιμένεις να συνεχίσει να γουστάρει την δουλειά του;
Σε κάθε δουλειά ισχύει το ίδιο (και στην δική μου φυσικά, που μετά και την δεύτερη μείωση 10%, πέφτει τρελό γράψιμο από όλους μας... Ούτε 8άωρο δεν δουλεύω πια γεμάτο συνήθως! )Όσο μεράκι και να έχεις, αν τρως το πουλί, τα γράφεις και εσύ στην... φωλιά του πουλιού!
-
Μα μου γράφεις άλλα ντ άλλων ρε μάνο.
Είπα κάτι συγκεκριμένο, ότι με την κατάσταση που επικρατεί μισθοδοτικά στα σχολεία, μην περιμένεις και μεράκι κι εσύ μου λες αν το έχουν μεράκι τύφλα να χει ο μισθός.
Προφανώς και υπάρχουν όλοι αυτοί που λές, τί σχέση όμως έχει με αυτό που έγραψα? -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι δυνατόν να μειώνεις το μισθό σε κάποιον κατά 30-40% και να περιμένεις να συνεχίσει να γουστάρει την δουλειά του;
Σε κάθε δουλειά ισχύει το ίδιο (και στην δική μου φυσικά, που μετά και την δεύτερη μείωση 10%, πέφτει τρελό γράψιμο από όλους μας... Ούτε 8άωρο δεν δουλεύω πια γεμάτο συνήθως! )Όσο μεράκι και να έχεις, αν τρως το πουλί, τα γράφεις και εσύ στην... φωλιά του πουλιού!
ρωτα τον ανεργο να σου πει
-
@drifter
Αμα ριξουν κι αλλο λιγο τους μισθους εκει να δεις φιλοτιμο μανο. Κρα θα κανουν για να διδαξουν τα παιδακιαΑυτό έγραψες, σ' αυτό σου απάντησα.
Τι θα συζητάμε τώρα, το προφανές; Ότι σου κόβεται η όρεξη άμα σου μειώνονται οι απολαβές και δυσκολεύεσαι να εξασφαλίσεις τον άρτον τον επιούσιον;
Απλά, υπενθυμίζω ότι τις ίδιες παρόλες ακούγαμε ως και το 2009. Που δεν τους φτάνουν τα 1200 (εισαγωγικός μισθός) ευρώ, που δεν μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, που δεν δίνονται πολλά λεφτά στην παιδεία (δηλ. στους ίδιους), που έκαναν 1-2 μήνες απεργία για +100κάτι ευρώ κλπ.
Ε, τα ίδια ακούμε και τώρα (και θ' ακούμε στον αιώνα τον άπαντα κατά τα φαινόμενα). Σιγά τη διαφορά λοιπόν. -
[quote='manosk']Οι κοπέλες που λες είναι φρέσκες....... [quote]
Οι κοπέλες είναι φρέσκες, μπήκαν στο παιδαγωγικό με υψηλότατες βάσεις (άρα μάλλον στροφάρουν) και μετά μπήκαν στα σχολεία με ΑΣΕΠ αλλά τυπικά κριτήρια, αφού έως πρόσφατα η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη της προσφοράς.
Παρόλα αυτά, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η έλλειψη προσόντων στους παλιότερους, αλλά η παντελής έλλειψη ελέγχου στον εργασιακό βίο. Ο επιθεωρητής που θυμούνται οι πάλιότεροι δεν υπάρχει πλέον. Κι αφού δεν υπάρχει αξιολόγηση και έλεγχος της ποιότητας, αυξάνουμε την ποσότητα για να ισοφαρίσουμε. Έτσι φτάσαμε σε 200Κ καθηγητές και δασκάλους, αλλά μάλλον χειρότερη παιδεία από 20+ χρόνια πριν.
Το χειρότερο είναι ότι η διάβρωση της δημόσιας διοίκησης έχει ουσιαστικά κάψει κάθε σοβαρή προσπάθεια αξιολόγησης και ελέγχου, αφού η υποψία μεροληψίας είναι παγιωμένη. Έτσι κάθε νέα προσπάθεια αξιολόγησης και ελέγχου καταλήγει σε ηλίθιες, αναποτελεσματικές και οριζόντιες μεθόδους (βλ. τεστ πολλαπλών επιλογών).
Κατά τα άλλα, απορώ που αμφισβητείται το γεγονός ότι η μείωση των αποδοχών οδηγεί σε μειωμένη απόδοση.
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.