-
αυτος ο μυθος θεωρω οτι ειναι πραγματικοτητα..κ καθολου μυθος..το μινακι μου ειχε αρχισει να ξεθωριαζει στα πρωτα 4 χρονια..τις προαλλες που το πετυχα στα μεταχειρισμενα,εχει γινει ροζ..
το μεταλλικο κοκκινο του πεζο του θειου μου(πλεον) κοντα 10 ετιας,δεν εχει χασει το χρωμα του..κ η ''συντηρηση'' του χρωματος ειναι ιδια κ στα 2 αυτοκινητα..
για μενα λοιπον αν δεν ειναι λευκο η μαυρο,τοτε μονο μεταλλικο.. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτός ο μύθος έχει χρονια που καταρίφθηκε.
Απλώς η σύσταση του χρώματος ειναι διαφορετική αλλά η διαδικασία βαφής ειναι ίδια.Φυσικά και ισχύει. Ακόμα και να μη γίνει το κόκκινο ρόζ, σίγουρα θα χάσει την αρχική του απόχρωση και αυτό ισχύει για όλα τα απλά χρώματα.
Η ποιότητα βέβαια στα μεταλλικά είναι όντως κακή ορισμένες φορές με αποτέσμα σκασίματα τοπικά ή και επικό ξεφλούδισμα. Χαρακτιριστικό παράδειγμα του τελευταίου το χρυσαφί των Punto 2ης γενιάς. -
τα χρώματα είναι μονής και διπλής βαφής.Το μονής είναι χρώμα ΚΑΙ βερνίκι ΜΑΖΙ .Το διπλής είναι χρώμα,με ή χωρίς μέταλλο ή πέρλα μέσα ΚΑΙ βερνίκι ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ που βάφεται μόνο του στο τέλος Αν ενα μονής ξεθωριάσει και είναι βαμμένο σωστα,με μια χοντρή αλοιφή,γίνεται καινούργιο.Αν ενα διπλής ξεθωριάσει το ΒΕΡΝΙΚΙ και αν είναι βαμμένο σωστά με καλης ποιότητας βερνίκι,με μια χοντρή αλοιφή γίνεται καινούργιο.Αν και στις δυο περιπτώσεις η ποιότητα βαφής και υλικών είναι μέτρια,τότε πας σε επαναβαφή.
-
Σε δικα μου δειγματα παντως 16 και 9 ετων μεταλλικα χρωματα υπηρξε αναλογη φθορα με τα αντιστοιχων ετων με ακριλικη βαφη. Τωρα αν η Nissan και η Renault εχει χαλια μεταλλικα και αντιστοιχα η VW και η Audi στα μη (μεταλλικα) καλιτεχνει ... ειναι αλλο θεμα.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αυτος ο μυθος θεωρω οτι ειναι πραγματικοτητα..κ καθολου μυθος..το μινακι μου ειχε αρχισει να ξεθωριαζει στα πρωτα 4 χρονια..τις προαλλες που το πετυχα στα μεταχειρισμενα,εχει γινει ροζ..
το μεταλλικο κοκκινο του πεζο του θειου μου(πλεον) κοντα 10 ετιας,δεν εχει χασει το χρωμα του..κ η ''συντηρηση'' του χρωματος ειναι ιδια κ στα 2 αυτοκινητα..
για μενα λοιπον αν δεν ειναι λευκο η μαυρο,τοτε μονο μεταλλικο..Φυσικά και είναι μύθος αυτό με τα μεταλλικά. Η μόνη διαφορά είναι το λαμπίρισμα. Η ποιότητα και αντοχή της βαφης εξαρτάται από την ποιότητα του χρώματος και από την διαδικασία!
-
ένα λεπτάκι, για να καταλάβω τι ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση...
μπορεί όντως να υπάρχει διαφορά ποιότητας βαψίματος μεταξύ των εταιριών, απλά θα ήθελα να επικεντρωθούμε αν γίνεται στο ford fiesta, σε χρώματα απλά και σε μεταλλικά.Απ'ότι άκουσα, αυτό το hot magenda είναι τριπλής επίστρωσης (γι'αυτό και είναι και πιο ακριβό από τα απλά μεταλλικά), ενώ τα μεταλλικά είναι διπλής. Αυτό που μάλλον πρέπει να διευκρινίσω είναι αν το απλό χρώμα είναι απλής ή διπλής επίστρωσης, χωρίς βέβαια την μεταλλική υφή. Πείτε μου και αν τα λέω όπως είναι...
Ο αντιπρόσωπος βέβαια μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεθωριάσει, αλλά και αν αυτό ακόμα γίνει τότε το περνάμε από το φανοποιείο και το κάνουμε 'καινούργιο' με ένα γυάλισμα. Πόσο όμως είναι το κόστος γυαλίσματος;...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
για μενα λοιπον αν δεν ειναι λευκο η μαυρο,τοτε μονο μεταλλικο..Φυσικά και είναι μύθος αυτό με τα μεταλλικά. Η μόνη διαφορά είναι το λαμπίρισμα. Η ποιότητα και αντοχή της βαφης εξαρτάται από την ποιότητα του χρώματος και από την διαδικασία!
Τα απλα κόκκινα πάντως (ακόμα και σε καινούρια) είναι πρωταθλητές στο ξεθώριασμα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα απλα κόκκινα πάντως (ακόμα και σε καινούρια) είναι πρωταθλητές στο ξεθώριασμα.αυτό ισχύει και τα απλά διπλής επίστρωσης;...
-
Οι βαφές 1Κ ξεβάφουν με διαλυτικό ενώ οι βαφές 2Κ δεν ξεβάφουν.
Επίσης, η βαφή πρέπει να είναι σκληρή για να μη γίνονται εύκολα γρατζουνιές αλλά όχι τόσο σκληρή που να είναι εύθραυστη και με ένα πετραδάκι να σπάει το χρώμα και να κάνει μικρή τρύπα.
Αυτά τα ξέρουν καλά οι κατασκευαστές αλλά (σπάνια) βγαίνουν παρτίδες με αμάξια που ξεβάφουν, ξεθωριάζουν ή κάνουν τρυπούλες από τα πετραδάκια που πετάγονται πάνω στο αμάξι σε ταξίδι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
... ή κάνουν τρυπούλες από τα πετραδάκια που πετάγονται πάνω στο αμάξι σε ταξίδι.Λεωνίδα σου έχω παραδειγματα με βαθιά σημαδια σε καπο αυτοκινήτων με μεταλλικο χρωμα απο 12000€ μεχρι 100.000€!!!
-
όταν λέμε 1K εννοούμε απλής επίστρωσης;..
για ένα καινούργιο αυτοκίνητο σήμερα (τα προηγούμενης γενιάς ίσως ήταν διαφορετικά), ένα απλό χρώμα πχ κόκκινο τελικά θα ξεβάψει πιο γρήγορα από ήλιο/κουτσουλιές/πετραδάκια;... αν με το 'ξεβάφει' εννοούμε στο μέλλον να υπάρχει μια μικρή διαφορά τότε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, γιατί θα μπορούμε να το ξαναγυαλλίσουμε. αλλά αν το αμάξι τότε καταλήγει διαφορετικού χρώματος, τότε ίσως πρέπει να διαλέξω μεταλλικό. Βεβαια, η αντιπροσωπία δίνει ίδια εγγύηση ανεξάρτητα του είδους χρώματος.
το αμάξι γενικά θέλει γυάλισμα/κάτι άλλο, κάθε χρόνο για συντήρηση γενικά;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... ή κάνουν τρυπούλες από τα πετραδάκια που πετάγονται πάνω στο αμάξι σε ταξίδι.
Λεωνίδα σου έχω παραδειγματα με βαθιά σημαδια σε καπο αυτοκινήτων με μεταλλικο χρωμα απο 12000€ μεχρι 100.000€!!!
Και μέχρι 500.000
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
... ή κάνουν τρυπούλες από τα πετραδάκια που πετάγονται πάνω στο αμάξι σε ταξίδι.
Λεωνίδα σου έχω παραδειγματα με βαθιά σημαδια σε καπο αυτοκινήτων με μεταλλικο χρωμα απο 12000€ μεχρι 100.000€!!!
Και μέχρι 500.000
Αυτο Γιώργο!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα απλα κόκκινα πάντως (ακόμα και σε καινούρια) είναι πρωταθλητές στο ξεθώριασμα.
Εσύ τώρα μιλάς για τον ροζούλη, αλλά δεν θα σε ακολουθήσω στον κατήφορο της Τογιότα!
Έχω πάντως παράδειγμα σε Rosso Alfa GT του 2005 που το χρώμα είναι σαν καινούριο αν και δεν φυλάσσεται σε γκαράζ. Έχουν ξεθωριάσει όμως οι θυρεοί μπρος και πίσω!
-
Έχουν ξεθωριάσει όμως οι θυρεοί μπρος και πίσω!Χθες το παρατηρησα και σε μια μπλε GT. Σκετο στρογγυλο ασημι σχήμα ... απο τι υλικο ειναι φτιαγμενα τα σήματα τους?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έχουν ξεθωριάσει όμως οι θυρεοί μπρος και πίσω!
Χθες το παρατηρησα και σε μια μπλε GT. Σκετο στρογγυλο ασημι σχήμα ... απο τι υλικο ειναι φτιαγμενα τα σήματα τους?
Το θέμα είναι στο χρώμα.
-
Εσύ τώρα μιλάς για τον ροζούλη, αλλά δεν θα σε ακολουθήσω στον κατήφορο της Τογιότα!
Έχω πάντως παράδειγμα σε Rosso Alfa GT του 2005 που το χρώμα είναι σαν καινούριο αν και δεν φυλάσσεται σε γκαράζ. Έχουν ξεθωριάσει όμως οι θυρεοί μπρος και πίσω!
Και διαφορά οπελ...
Sent from my GNex using smoke signals.
-
ερώτηση μιας και πιάσαμε τα χρώματα... το παστελ 3πλης επίστρωσης τι είναι??
γενικά το κόκκιναδι είναι δύσκολο χρώμα , είτε είναι αυτοκίνητο είτε μποξεράκι είτε κραγιόν...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
γενικά το κόκκιναδι είναι δύσκολο χρώμα , είτε είναι αυτοκίνητο είτε μποξεράκι είτε κραγιόν...Σε στρινγκ ειδικά είναι πολύ ζόρικο!
-
Οσο ... μπορεί να φανεί απο την φωτό, απόδειξη για το αν ξεβάφουν τα κόκκινα χρώματα αυτοκινήτων:
Μοντέλο 6ος/2005 και η φωτό είναι 25/6/2011, ήτοι το αυτοκίνητο ήδη 5 ετών, με 42.000 χλμ.
Φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ προφανώς, όμως σχεδόν καθημερινά με πήγαινε στη δουλειά, όπου έμενε εκτεθειμένο 3-4 ώρες στον ήλιο.
Σαφώς, 1-2κερώματα το χρόνο, οπωσδήποτε 3 στη διετία. Στη φωτό είναι άπλυτο 3 ημέρες και σχεδόν 9 μήνες χωρίς κέρωμα.
Πριν 3 βδομάδες το ξανακέρωσα, είναι σε 20% καλύτερη κατάσταση στη καθαρότητα-γυαλάδα χρώματος, απ΄ότι στη φωτό.Conclusion : Ναι και στα μη μεταλλικά χρώματα, αλλά με λίγο περισσότερη προσοχή στο πόσο εκτείθενται στον ήλιο.
Και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, ΚΕΡΩΜΑ άπαξ του έτους, είτε μεταλλικό-είτε όχι.
Το αυτοκίνητο, όπως και πολλά άλλα , όπως του φερθείς, στο .... 'ανταποδίδει'.
Επιλογή χρώματος αυτοκινήτου