-
Αλεξανδρε μιλάω για την πρώτη γενιά f/l του 99' (σαν το δικό μου). Με το πού έκανε εμφανιση ο 1,4 16V με τα 12 λιγότερα αλογα απο τον 1,6 σχεδόν μηδένισε την ζήτηση του 1,6.
Στο επόμενο το ΙΙ, αεροδυναμική και βαρος μαλλον έκαναν απαραιτητο τον 1,6. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και με ηλιοροφή! ...
Εγώ αυτό το βλέπω ως ιδιαίτερα αρνητικό.
Μόλις είδα την αγγελία εκεί έπεσε το μάτι μου και αμέσως στραβομουτσούνιασα.Γαλλικό με ηλιοροφή;; Με τίποτα...
Ούτε καν με πανοραμική. Πολλά τα αρνητικά, ελάχιστα έως αμελητέα τα θετικά.Σε ελληνικούς δρόμους; Με τίποτα λέμε...
-
Αν είναι σαν των C4 & 307 SW που δεν ανοίγει γιατί είναι αρνητικό αυτό;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν είναι σαν των C4 & 307 SW που δεν ανοίγει γιατί είναι αρνητικό αυτό;;Γιατί αν δεις το δικό μου που έχει πανοραμική θα καταλάβεις.
Τέσπα, ας το σταματήσουμε εδώ γιατί θα τα ακούσω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γιατί αν δεις το δικό μου που έχει πανοραμική θα καταλάβεις.
Σου τρίζει ;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... Γαλλικό με ηλιοροφή;; Με τίποτα...
Ούτε καν με πανοραμική....Συνηθως παιζει γαλλικο αμαξι με ... γερμανικο μηχανισμο!!!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
εχω το 1.6 sedan 12/04
- τα χερουλια τα εχω αλλαξει 2 φορες η πρωτη στην εγυηση αλλα η δευτερη μονος μου γυρω στα 60 ευρω εκαστο!
- εχω ηλιοροφη η οποια δεν εχει παρουσιασει ποτε προβλημα (δεν ειναι πανοραμικη αλλα με μεγαλο κρυσταλλο το οποιο βγαινει απο πανω)
- εχω οδηγησει το 1.4 και δεν εχει σχεση με το 1.6... θελει περισσοτερη πιεση και για να αρπαξει πρεπει να περασεις τις 4000 στροφες. το 1.6 εχει αυλους εισαγωγης μεταβλητου μηκους και δινει αρκετη ροπη ηδη απο τις 2000 που το βοηθα να ξεκολλησει πιο ευκολα. ενταξει μην φανταστεις τρελες διαφορες, ειναι ομως αισθητες.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Γιατί αν δεις το δικό μου που έχει πανοραμική θα καταλάβεις.
Σου τρίζει ;
Όχι ακόμη. Άλλα θέματα έχει, τα οποία μάλλον είναι ποιο σημαντικά.
Και αυτά αφορούν θέματα ποιότητας υλικών μόνωσης, στερέωσης, στεγανοποίησης, αντοχής. Υλικά όπως τσιμούχες, λάστιχα μόνωσης, πλαστικές ράγες οροφής, σημείο ένωσης με παρμπρίζ κλπ...
Αυτά θεωρώ ότι είναι αρκετά σημαντικά ζητήματα, ειδικά όταν αφορά σημεία στο αμάξωμα που είναι πολύ δύσκολο να γίνει τεχνική επέμβαση στην Ελλάδα.Όταν έκανα αναφορά στο συνεργείο για αυτά τα θέματα, απλά χαμογέλασαν.
Ούτε καν σχόλιο δεν έκαναν. Απέφυγαν κάθε κουβέντα για θέματα υποστήριξης σε αυτά τα σημεία του αυτοκινήτου. -
Λαστιχα που είναι σε αμεση επαφη με καιρικα, ήλιο, κρύο κλπ ... λογικο παντως είναι να θελουν και την φροντιδα τους ίσως σε ετησια βαση εξαρχής.
-
Παιζουν πολλες c4 1.6 στα 4500e-5500e αν δε κοιτας μονο το megane..
Storm η υπερβολη σου με το 100% αξιοπιστο αμαξι σου ειναι απιστευτη.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Λαστιχα που είναι σε αμεση επαφη με καιρικα, ήλιο, κρύο κλπ ... λογικο παντως είναι να θελουν και την φροντιδα τους ίσως σε ετησια βαση εξαρχής.Συμφωνώ.
Αλλά πόση φροντίδα ρε συ; Μπορείς να είσαι πάνω από ένα αυτοκίνητο διαρκώς και να το φροντίζεις;Για αυτό ανέφερα εξαρχής ότι εγώ θα προτιμούσα ένα Megane χωρίς ηλιοροφές, πανοραμικές οροφές κλπ...
Ειδικά η οροφή που τρώει στη μάπα όλα τα 'καιρικά φαινόμενα'. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
To ότι είναι facelift στο συγκεκριμένο μοντέλο αξίζει.
Στο facelift είχαν λυθεί σχεδόν όλα τα προβλήματα που είχε πριν το facelift.Αποψή μου είναι από τη φθορά του εσωτερικού του ότι το 1ο δεν έχει μόνο 76.000 km (πχ χερούλια πόρτας) και ίσως έχει γυρισμένο κοντέρ. Το 2ο δείχνει πολύ super στις φωτογραφίες. Εν τω μεταξύ επειδή περνάω απο Μιχαλακοπούλου παίζει η χρονολογία να είναι λάθος στο car και να είναι ίσως και του 08 το 2ο.
Επίσης σχετικά με το 1ο έκδοση exception δεν θυμάμαι να έχει εισαχθεί στην Ελλάδα, οπότε αν δεν είναι λάθος στην αγγελία ίσως είναι εισαγωγής.
Αν στο 2ο σου ρίξει τη τιμή στα 6.000 με κανένα παζάρι, ήδη κλείνει η ψαλίδα στα 1.500. Αν υπολογίσεις ότι στο 1ο θα δώσεις κανένα 400άρι για λάστιχα, κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ενώ στο 2ο δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση.
Από τις φωτογραφίες κρίνοντας αν μου έκαναν καλό σκόντο για το 2ο θα το προτιμούσα. Βέβαια χρειάζονται και τον έλεγχο τους ως μεταχειρισμένα.
Τάσια και αυτόματος κλιματισμός δεν συνδυάζονταν στα αυτοκίνητα που εισάγονταν στην ελληνική αγορά...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Τάσια και αυτόματος κλιματισμός δεν συνδυάζονταν στα αυτοκίνητα που εισάγονταν στην ελληνική αγορά...Άρα είναι ελληνικό;
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
εχω το 1.6 sedan 12/04- τα χερουλια τα εχω αλλαξει 2 φορες η πρωτη στην εγυηση αλλα η δευτερη μονος μου γυρω στα 60 ευρω εκαστο!
- εχω ηλιοροφη η οποια δεν εχει παρουσιασει ποτε προβλημα (δεν ειναι πανοραμικη αλλα με μεγαλο κρυσταλλο το οποιο βγαινει απο πανω)
- εχω οδηγησει το 1.4 και δεν εχει σχεση με το 1.6... θελει περισσοτερη πιεση και για να αρπαξει πρεπει να περασεις τις 4000 στροφες. το 1.6 εχει αυλους εισαγωγης μεταβλητου μηκους και δινει αρκετη ροπη ηδη απο τις 2000 που το βοηθα να ξεκολλησει πιο ευκολα. ενταξει μην φανταστεις τρελες διαφορες, ειναι ομως αισθητες.
Καλέ μου φίλε, σε ποια χερούλια αναφέρεσαι; Αν μπορείς, μου λες από πού τα προμηθεύτηκες;
Ευχαριστώ. -
Λογικα εννοεί τις εσωτερικές χειρολαβές που ανοιγουν τις πορτες απο την μεσα πλευρα που ξεφλουσίζονται. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες παντως! Το συναντησε και στα υπερξιόπιστα ιαπωνικά και γερμανικά!
-
Λογικά είναι εισαγωγής. Για τα χερούλια όντως εννοεί τις εσωτερικές χειρολαβές. Εμένα είναι και οι δύο ξεφλουδισμένες εδώ και αρκετό καιρό...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Λογικά είναι εισαγωγής.Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό;
-
Σχετικά είναι όλα. Προσωπικά είμαι της άποψης πως εάν δεν πρόκειται για αυτοκίνητο που το γνωρίζεις, τότε εισαγωγής-μη εισαγωγής=ένα και το αυτό...
-
Ο χρήστης nasosto έγραψε:
εχω το 1.6 sedan 12/04
- τα χερουλια τα εχω αλλαξει 2 φορες η πρωτη στην εγυηση αλλα η δευτερη μονος μου γυρω στα 60 ευρω εκαστο!
Καλέ μου φίλε, σε ποια χερούλια αναφέρεσαι; Αν μπορείς, μου λες από πού τα προμηθεύτηκες;
Ευχαριστώ.οπως επιβεβαιωσαν προλαλησαντες, αναφερομαι στα εσωρτερικα χερουλια. και καθ' οτι εχω λιγο παραπανω αναστημα (1,96), τα γονατα μου ειναι σε σχεδον συνεχη επαφη με αυτα και με τον καιρο τριβονται και ξεφλουδιζονται. αυτο δεν δικαιολογει βεβαια οτι θα μπορουσαν και να μην το κανουν αυτο. τα προμηθευτηκα απο ενα μαγαζι στην Φραντζη.
παραπιπτοντως εχω αυτοματο κλιματισμο και... τασια! αν θυμαμαι η εκδοση λεγεται comfort expression. κατι δεν παει καλα?
-
Η εκδοση comfort expression ειχε οντως στανταρ αυτοματο κλιματισμο, και προαιρετικα ζαντες αλουμινιου.
Μεταχειρισμένο Megane