-
Mπα με 1.9€ η βενζίνη τον βλέπω αυτόν της πόλης να ψηφίζει στην πόλη ως ετεροδημότης σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Sent from my U8800+ using Tapatalk 2
-
@mjacob
μα να λειτουργησουν προς οφελος της κοινωνιας ειναι και να συνεχισουν να χαιδευουν τους οπαδους τους πιο αναλογικα... ωστε να μην διαμαρτυρονται.. το θεμα ειναι να παιρνουν αποφασεις που θα κανουν τις παραγωγικες δυναμεις να πιστεψουν οτι κατι αλλαξε.. ωστε να ξυπνησουν..και να σταματησουν τη δυνατοτητα μαιμουδιων.. σε οικονομικο επιπεδο. επισης πρεπει και η Ευρωπη να παρει σωστες αποφασεις αλλα αυτο θελει πιεση με επιχειρηματα απο πολιτικους που ηδη κανουν σωστη δουλεια στη χωρα τους... οποτε θα παρει χρονο.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mπα με 1.9€ η βενζίνη τον βλέπω αυτόν της πόλης να ψηφίζει στην πόλη ως ετεροδημότης σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.Sent from my U8800+ using Tapatalk 2
+1
Πιος θα πληρώσει 50-100 ευρω πήγαινε έλα για να παει στο χωριό να ψηφίσει αν δεν περιμένει κάποιο ρουσφέτι απο συγκεκριμένο βουλευτή;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
μα να λειτουργησουν προς οφελος της κοινωνιας ειναι και να συνεχισουν να χαιδευουν τους οπαδους τους πιο αναλογικα...καλά καλά, μην την αναμασήσουμε πάλι αυτή την κουβέντα.
Εσύ; Τι θέλεις να γίνει σε αυτές τις εκλογές;
-
Να βγουν με οριακη πλειωψηφια.. 155-153 εδρες... και οι δυο μαζυ... ωστε οι ξενοι να τους υποχρεωσουν να κυβερνησουν πιο αξιοκρατικα...χωρις τσακωμους.. και με παραγωγικο βουλευτικο εργο για να πεισουν τη κοινωνια οτι εστω και με ξενη πιεση θα γινει περιβαλλον σταθερο και ελκυστικο για Ελληνες και ξενους... που θα θελουν να φερουν λεφτα για να στησουν κατι.... παραγωγικο με στοχο εξαγωγες και φυσικα θεσεις εργασιας... α!!! και με προθυπουργο επαγγελματια που θα γαμ......ζει οποιον παει να κανει χαρες σε παρεακια.... κομματικα και επαγγελματικα.
Α!!! και νεα προσωπα στη βουλη... κανενας να μην ψηφισεις γνωστα τηλεπαραθυρα...
-
Αν το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ισχυρή κοινωνική πίεση, τότε δεν βλέπω πόσο θα βοηθούσε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή/και ΝΔ. Η προοπτική ΠΑΣΟΚ/ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και να προέκυπτε ένα κυβερνητικό σχήμα με συμμετοχή και της αριστεράς μου φαίνεται πιο αποτελεσματική λύση. Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι δεν θα ζήσουμε ξανά τις ομορφιές του '89 με την αριστερά σαν δεκανίκι των κομμάτων εξουσίας.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί ?
Ο αριθμός των κομμάτων γύρω στο 3% δεν έχει σημασία από την άποψη της στατιστικής μεθοδολογίας, μόνο για την κατανομή των εδρών και την αυτοδυναμία.στατιστικα μπορει να ειναι σωστο να σου δωσει ενα διαστημα εμπιστοσυνης (2%,6%) , ομως δε σου δινει ακριβη απαντηση για το αν το κομμα θα μπει ή οχι στη βουλη
αν τωρα τα καναλια για να το καταλαβει ο κοσμος , αυτο το 2 εως 6 το ερμηνευσουν 2+6/2=4% , και πουν οτι το κομμα θα μπει στη βουλη ειναι λαθος , γιατι αυτο που εδωσε η ερευνα ειναι οτι υπαρχει 95% πιθανοτητα (αν μιλαμε για 95% Δ.Ε. που ειναι συνηθισμενο) το ποσοστο του κομματος να βρισκεται μεταξυ 2 και 6. αυτο δε σημαινει οτι δεν παιζει να παρει και 2
αυτο το πραγμα ειχε γινει στις τελευταιες εκλογες οπου το πασοκ εφτασε τη μεγαλυτερη τιμη του διαστηματος του και η ΝΔ τη μικροτερη και εβγαιναν διαφοροι και μιλουσαν για στημενες δημοσκοπησεις..
αν θες να εχεις πιο ακριβη αποτελεσματα, θες παντα περισσοτερες παρατηρησεις
φυσικα και μπορεις να στησεις μια δημοσκοπηση , φυσικα και μπορεις να την κανεις να φαινεται επιστημονικα ορθη, ομως το θεμα ειναι και ο αλλος που τη βλεπει να ξερει (στα μετρα του δυνατου) τι ειναι αυτο που βλεπει
-
Κοίτα, επειδή καταλαβαίνω από στατιστική και διαστήματα εμπιστοσύνης, αν δω σε μια δημοσκόπηση το κόμμα που προτίθεμαι να ψηφίσω να είναι στο 4% τότε αυτό με κάνει ακόμα αποφασιστικότερο στο να το ψηφίσω επειδή ξέρω ότι 4% = 2.9% (για τους μεγαλύτερους υπενθυμίζω την περιπέτεια του Συνασπισμού το 1993). Αντίστοιχα και το 2.5%
Δεν ξέρω όμως πως αντιδρά κάποιος άλλος, αν δει αντίστοιχα 4% μπορεί να αποφασίσει κάτι άλλο ?
Αυτό που έχω παρατηρήσει όμως είναι ότι ένα 2.8% μπορεί εύκολα να γίνει 4% και αντίστροφα αλλά δε θυμάμαι ποτέ δημοσκοπήσεις να δίνουν 2% και τελικά να γίνει η έκπληξη. Με άλλα λόγια, θεωρώ τη Ντόρα καμμένο χαρτί
Και αντίστοιχα δε θυμάμαι ποτέ να έγινε ένα 5% --> 2.5%...Από την άλλη, παρά τα όσα λέμε και όσα έλεγε παραπάνω ο Techie Chan, οι μεγαλύτερες αποτυχίες των δημοσκοπήσεων δεν ήταν τα μικρά κόμματα αλλά τα μεγάλα. Και αυτό δείχνει ότι αν είναι να πέσει κάπου μαγείρεμα είναι εκεί και όχι στους μικρούς.
(Για κάποιο ακατανόητο λόγο υπάρχει μια ρευστή μάζα ψηφοφόρων που θα ψηφίσει κάθε φορά αυτόν (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ) που θα προβλέπει ότι θα κερδίσει, κάτι σαν 'πήγαινε με το νικητή' )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Από την άλλη, παρά τα όσα λέμε και όσα έλεγε παραπάνω ο Techie Chan, οι μεγαλύτερες αποτυχίες των δημοσκοπήσεων δεν ήταν τα μικρά κόμματα αλλά τα μεγάλα. Και αυτό δείχνει ότι αν είναι να πέσει κάπου μαγείρεμα είναι εκεί και όχι στους μικρούς.ναι, όσο οι μικροί ήταν οι γνωστοί άγνωστοι και τελικά αδιάφοροι για το τελικό αποτέλεσμα.
Τώρα όμως που το 2-6% είναι μια ασφαλής πρόβλεψη χωρίς δημοσκόπηση και τελικά αθροίζεται στο 40% της εκλογικής μάζας, το
Δεν ξέρω όμως πως αντιδρά κάποιος άλλος, αν δει αντίστοιχα 4% μπορεί να αποφασίσει κάτι άλλο ?
(aka αυτοεκπληρούμενες δημοσκοπήσεις) καταλαβαίνεις πως γίνεται καθοριστικός παράγοντας του αποτελέσματος
Εγώ πάντως δεν βλέπω γιατί δεν θα έπρεπε να απαγορευτούν οι δημοσκοπήσεις Δεν μπορώ να δω τι θετικό στοιχείο προκύπτει από την ύπαρξή τους, ενώ σαφέστατα προκαλούν στοχευμένη 'αλλοίωση' του αποτελέσματος
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τι **θέλετε **να συμβεί σε αυτές τις εκλογές;
Όχι τι πιστεύετε πως θα συμβεί, όχι πως κρίνετε αυτούς που θα κάνουν το μεν ή το δε, αλλά τι ρεαλιστικά θέλετε να συμβεί;Επειδή η Ελλάδα έχει καταντήσει έτσι:
http://www.youtube.com/watch?v=MR0AevhO ... ure=relmfu
και επειδή δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=J8cSSWYa ... ure=relmfuΕγώ θέλω να γίνει αυτό:
Youtube Video -
[Νταξ, φυσικά περιμένω τους κλασσικούς εμετούς δλδ θα είναι εκεί έξω οι εργατοπατέρες, και οι μαζιταφάγαμε, και τα σκυλιά κι εγώ δεν είδα κάποιον να λέει ΧΥΖ αλλά για όποιον δεν ζει δια μέσω MEGA και ΣΚΑΪ δεν είναι θέμα]
Εγώ περιμένω να ψοφήσουν τα σκυλιά.
Και όταν λεω σκυλιά εννοώ:
-εργατοπατέρες
-κυράτσες του ΙΚΑ
-διάφοροι αγωνιστές του μόχθου (εφοριακοί/πολεοδόμοι/τελώνες/φαρισαίοι) που έχουν βγάλει πολλά μύρια ευρώ στην πλάτη μαςΔεν με απασχολεί τόσο το αν θα μπει ο Akis και ο κάθε Akis φυλακή γιατί θεωρώ δεδομένο ότι αυτά γίνονται για θεατρινίστικους λόγους και σε θέμα χρημάτων θα του κλάσουν μια μάντρα αρχίδια.
Το ζητούμενο είναι να κοπεί ή έστω να μαζευτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρεμουλομάγαζο που δούλευε επί δεκαετίες με τις πλάτες και την ανοχή του κάθε Άκη και που έβαζε το ταμείο μέσα χοντρά για να κονομήσει το κάθε κομματόσκυλο-πελάτης.Εσύ τι περιμένεις;
Επανάσταση και κυβέρνηση του βουνού με κομισάριο το Μπογιόπουλο και καπετάνιο τον Τσίπρα; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εσύ τι περιμένεις;
Επανάσταση και κυβέρνηση του βουνού με κομισάριο το Μπογιόπουλο και καπετάνιο τον Τσίπρα;Να σταματήσουν να γράφουν μαλακίες ως δήθεν απαντήσεις μου, επειδή δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτα περισσότερο.
Απάντηση πάντως δεν έδωσες
-
Νομίζω ήταν σαφέστατη η απάντηση μου.
Όποιος και να βγει το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αυτό.
Αν βγει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συγκυβέρνηση και με κάποιο μαγικό τρόπο το πετύχουν αυτό πού ακριβώς θα είναι το πρόβλημα;
Αν από την άλλη βγει κυβέρνηση από ΝΔ-Δημ.Αρ-ΚΚΕ-Οικολόγους-Δράση (λέμε τώρα) και το μαγαζί συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, τότε σκατούλες στο τετράγωνο.Σε καθαρά θέμα ποσοστών το ζητούμενο είναι να φάνε γερή ψωλιά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπας και βάλουν μυαλό και αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται αυτό που είπα στην αρχή.
Ξεκάθαρο ακόμα και για παιδάκι δημοτικού, πόσο μάλλον για διαννοούμενο της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού κινήματος.
Θες να μοιραστείς με το φόρουμ τι θέλεις ΕΣΥ από τις εκλογές; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εγώ πάντως δεν βλέπω γιατί δεν θα έπρεπε να απαγορευτούν οι δημοσκοπήσεις Δεν μπορώ να δω τι θετικό στοιχείο προκύπτει από την ύπαρξή τους, ενώ σαφέστατα προκαλούν στοχευμένη 'αλλοίωση' του αποτελέσματος
Γιατί καθένας δικαιούται να μελετά κοινωνικές τάσεις. Το ότι αυτές οι τάσεις είναι και πολιτικές, δεν έχει σημασία.
Από την άλλη, αν απαγορεύονταν οι δημοσκοπήσεις, θα έλεγε χωρίς δυνατότητα αντίκρουσης πχ ο ΓΑΠ ότι το 2011 διέθετε το 43,92 % και οι βλαμμένοι εχθροί του λαού που διαδήλωναν ήταν είτε επάρατοι δεξιοί, είτε κομμουνισταί του Περισσού, είτε αναρχικοί.
Κι ο Παπαδήμος εξάλλου, είχε πίσω του το...83,02 %.
-
Ο Άκης πήγε φυλακή γιατί έρχονται εκλογές.
Μετά τις εκλογές, θα του βάλουν 10-20 χιλιάρικα πρόστιμο και θα πάει σπίτι του.
Στον Μαντέλη έβαλαν 7 χιλιάρικα πρόστιμο για την μίζα από τη Ζίμενς.Το φαγοπότι συνεχίζεται.
Φαίνεται στα δημόσια έξοδα που αυξάνονται παρά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.Μετά τις εκλογές θα έρθει η τρόικα και θα απαιτήσει νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
Θα μπορούσαν βέβαια να γίνουν οι βουλευτές 100, να μη παίρνουν κάθε τόσο αμάξια, να μην έχουν διπλοσυντάξεις κλπ κλπ. αλλά είπαμε: Το φαγοπότι συνεχίζεται.Και το χειρότερο είναι ότι κανένα κόμμα δεν ζητάει μείωση βολευτών και μείωση βολευτικών αποδοχών.
Ότι και να ψηφίσουμε τα ίδια θα γίνουν - μείωση μισθών και συντάξεων.
Εκτός αν βγούνε κόμματα της αριστεράς, τότε θα έχουμε τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων. -
Και το χειρότερο είναι ότι κανένα κόμμα δεν ζητάει μείωση βολευτών και μείωση βολευτικών αποδοχών.
Venceremos...
-
200 μπορούν να γίνουν οι βουλευτές αύριο, βάσει του Συντάγματος. Όπως και να μείνουν εντός Βουλής λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους και το περίσσευμα να πάει στα ΚΕΠ και άλλες υπηρεσίες που λυσσάνε για κόσμο και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
Αυτά δεν ακούγονται από κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από την άλλη, παρά τα όσα λέμε και όσα έλεγε παραπάνω ο Techie Chan, οι μεγαλύτερες αποτυχίες των δημοσκοπήσεων δεν ήταν τα μικρά κόμματα αλλά τα μεγάλα. Και αυτό δείχνει ότι αν είναι να πέσει κάπου μαγείρεμα είναι εκεί και όχι στους μικρούς.
ναι, όσο οι μικροί ήταν οι γνωστοί άγνωστοι και τελικά αδιάφοροι για το τελικό αποτέλεσμα.
Τώρα όμως που το 2-6% είναι μια ασφαλής πρόβλεψη χωρίς δημοσκόπηση και τελικά αθροίζεται στο 40% της εκλογικής μάζας, το
(aka αυτοεκπληρούμενες δημοσκοπήσεις) καταλαβαίνεις πως γίνεται καθοριστικός παράγοντας του αποτελέσματος
Αυτό που παίζεται στην προκείμενη περίπτωση είναι το αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσουν να μαζέψουν πάνω από 40% ώστε να κάνουν κυβέρνηση. Αν σκοπός των δημοσκοπήσεων είναι να βάλουν τα πρόβατα στο μαντρί του δικομματισμού πιστεύεις ότι το πετυχαίνουν με το να δίνουν στον Καμμένο ή τη ΔΗΜΑΡ 'ασφαλές' ποσοστό ? Προσωπικά αυτό μου φαίνεται τραβηγμένο, ιδίως στην περίπτωση του Καμμένου που η ψήφος σε αυτόν είναι ας πούμε ψήφος διαμαρτυρίας σε αντίθεση με τη 'συστημική' ψήφο στη ΝΔ.
Μα όντως απαγορεύεται αν θυμάμαι καλά μία εβδομάδα πριν τις εκλογές η δημοσίευσή τους.
Προφανώς όμως μια σωστή δημοσκόπηση είναι εργαλείο και δεν μπορεί / πρέπει να απαγορευτεί να γίνει (άλλο η δημοσίευση) -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και το χειρότερο είναι ότι κανένα κόμμα δεν ζητάει μείωση βολευτών και μείωση βολευτικών αποδοχών.
Venceremos...
σαν να θυμάμαι η Φιλελευθερη Συμαχία γράφει κάπου για μείωση των βουλευτών και αναλογικότερη κατανομή
-
Βασικά η Ντόρα - Δημοκρατική Συμμαχία κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είπε ΟΚ υπό προϋποθέσεις.
Η Δημιουργία Ξανά επίσης μιλάει για 200 βουλευτές.Όπως είπα, οι ΕΞΩκοινοβουλευτικοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μειωθούν οι βουλευταί.
Εκλογές 2012 [#2]