-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εν μέρει το πρόβλημα λύνεται εάν υπάρχει ενημερωμένο βιβλίο service απο εξ. συνεργείο...Κατάλαβα ότι αν χρειάζεται και αυτό 'ρυθμίζεται'..... όπως άλλωστε το είπε και κάποιος πιο πριν. Πιθανόν μάλιστα το συνεργείο να μην σου βάζει ημερομηνίες ώστε να τις συμπληρώσεις εσύ όπως θες όταν θελήσεις να το πουλήσεις.....!
-
Στα αναλογικα κοντερ ειναι ευκολο να δεις αν εχει πεσει κατσαβιδι,φαινεται απο το οτι τα νούμερα δεν ειναι στην ίδια ευθεία.
Παντως στην οικογένεια μου που πουλάμε καθε αυτοκίνητο στα 4-5 χρόνια,κανενα δεν ειχε ποτε πανω απο 55.000,ενα ειχε 18.000.Τωρα βέβαια κατι 1500 και 2000 ειναι ύποπτα μεν αλλα αμα πρόκειται για κανα διθέσιο σπορ δεν αποκλείεται.Αν υπαρχει εναλλακτικο μέσο (εταιρικό αυτοκίνητο,αλλο αυτοκινητο,ΜΜΜ κτλ) δεν υπαρχει λογος να γραφει το κοντερ πολλά...
-
[quote='Tiger']Στα αναλογικα κοντερ ειναι ευκολο να δεις αν εχει πεσει κατσαβιδι,φαινεται απο το οτι τα νούμερα δεν ειναι στην ίδια ευθεία.
Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.Το πρώτο αυτοκίνητο που το είχα αγοράσει καινούργιο τα νούμερα δεν ήταν απολύτως συνευθειακά .
Υ.Γ.Λες να ήταν γυρισμένο;
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Στα αναλογικα κοντερ ειναι ευκολο να δεις αν εχει πεσει κατσαβιδι,φαινεται απο το οτι τα νούμερα δεν ειναι στην ίδια ευθεία.
Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.Το πρώτο αυτοκίνητο που το είχα αγοράσει καινούργιο τα νούμερα δεν ήταν απολύτως συνευθειακά .
Να πώ και κάτι 'αστείο' αλλα αληθινό. Η ΒΜW του πατέρα μου (518 του ΄80) παρουσίασε το εξής πρόβλημα πριν απο πάρα πολύ καιρό: κόλλησε ο χιλιομετροδείκτης!
Τότε είχε περίπου 80,000χλμ.
Ο πατέρας μου (παλαιών αρχών!) ζήτησε την επισκευή στο πρώτο σερβις αλλά δεν...προέκυψε. Τέλος πάντων, ξεκόλλησε απο μόνο του και τώρα δείχνει περίπου 105.000. Υπολογίζω ότι έχασε περίποθ 20.000χλμ.
Στην δική του περίπτωση βέβαια το κέρδος είναι μηδέν εφόσον το αυτοκίνητο είναι 'παροπλισμένο' σε κάποιο garage...
-
Να πώ και κάτι 'αστείο' αλλα αληθινό. Η ΒΜW του πατέρα μου (518 του ΄80) παρουσίασε το εξής πρόβλημα πριν απο πάρα πολύ καιρό: κόλλησε ο χιλιομετροδείκτης!
Τότε είχε περίπου 80,000χλμ.
Ο πατέρας μου (παλαιών αρχών!) ζήτησε την επισκευή στο πρώτο σερβις αλλά δεν...προέκυψε. Τέλος πάντων, ξεκόλλησε απο μόνο του και τώρα δείχνει περίπου 105.000. Υπολογίζω ότι έχασε περίποθ 20.000χλμ.
Στην δική του περίπτωση βέβαια το κέρδος είναι μηδέν εφόσον το αυτοκίνητο είναι 'παροπλισμένο' σε κάποιο garage...
Αυτό μου θυμίζει μια ιστορία με έναν εξάδερφο μου που πριν 13-15 χρόνια έπερνε κρυφά το αμάξι του πατέρα του τα βράδια(απο αντικλείδι που είχε βγάλει), και για να μην υποψιαστεί τίποτα ο πατέρας του είχε μάθει να ξεσυνδέει το κοντέρ απο το συρματόσχοινο για να μην γράφει χιλιόμετρα....
Η φάση είναι οτι ο πατέρας του το έμαθε μετά...αλλα το τί έγινε είναι άλλη ιστορία -
Εμένα μου την δίνει το εξής,βλέπεις μεταχειρισμένα και δεν μιλάω για ένα αυτοκίνητο,μιλάω για πληθώρα αυτοκίνητων διαφόρων τύπων και μαρκών είναι ενος χρόνου και βλέπεις 2.000 Km.Καλά αυτός ο άνθρωπος -.
Εγώ είδα αγγελία για 350Ζ, εκ Γερμανίας , του Ιανουαρίου 2004 με 1500χλμ. Δεν είναι περίεργο? Τι έπαθε ο Γερμανός ιδιοκτήτης, το βαρέθηκε ξαφνικά???
Γιατι βρε σεις παντα σκεφτεστε το πονηρο. Σε εξι μηνες αμα ο ανθρωπος ειχε καθημερινο αυτοκινητο και το ειχε επι μονιμου βασεως στο γκαραζ απλως δεν εβαλε χιλιομετρα.
Παραδειγμα:
Εγω περισυ τον Ιουλιο 2003 αγορασα καινουργια μηχανη 2003 μοντελο την οδηγησα εξω απο την αντιπροσωπια με 5 χλμ. Τωρα εχουμε Ιουλιο του 2004 και μολις κοιταξα την μηχανη που την οδηγησα σπιτι και γραφει στο κοντερ 1,357 μιλια(δηλαδη 2,171 χλμ). Αμα δηλαλη θελησω να την πουλησω αμεσως πρεπει να σκεφτουν οι αγοραστες οτι ειμαι απατεωνας(και γυρισα τα μιλια πισω); Απλως δεν την οδηγω συχνα. Ποτε στο κρυο, ποτε στην βροχη, ποτε στην πολυ ζεστη κτλ.
Παραδειγμα 2:
Υπαρχουν πολλα μα πολλα σπορ αυτοκινητα που εχουν πολυ λιγα μιλια. Ο φιλος μου απο την δουλεια εχει ενα STi για 11 μηνες και εχει 3,800 μιλια (6,080 χλμ). Δεν το οδηγαει ποτε γιατι παιρνει το αλλο αυτοκινητο στην δουλεια.Αν το πας στην αντιπροσωπεια και ο ανθρωπος εχει κανει τα σερβις στα 1000 χιλιομετρα και ολα φαινονται μια χαρα, ισως να ειναι μια μοναδικη ευκαιρια.
Νικος
-
Πρίν μερικά χρόνια είχα ενα αυτοκίνητο για 1 χρόνο το οποίο σε 12 μήνες είχε μόνο 1300 μίλια. (2080Κhm)
Το αγόρασα με σκοπό να το κρατήσω ένα χρόνο, το οδηγούσα μόνο για διασκέδαση και μετά το πούλησα.
-
Ο Νίκος Έγραψε
Γιατι βρε σεις παντα σκεφτεστε το πονηρο. Σε εξι μηνες αμα ο ανθρωπος ειχε καθημερινο αυτοκινητο και το ειχε επι μονιμου βασεως στο γκαραζ απλως δεν εβαλε χιλιομετρα.
Παραδειγμα:
Εγω περισυ τον Ιουλιο 2003 αγορασα καινουργια μηχανη 2003 μοντελο την οδηγησα εξω απο την αντιπροσωπια με 5 χλμ. Τωρα εχουμε Ιουλιο του 2004 και μολις κοιταξα την μηχανη που την οδηγησα σπιτι και γραφει στο κοντερ 1,357 μιλια(δηλαδη 2,171 χλμ). Αμα δηλαλη θελησω να την πουλησω αμεσως πρεπει να σκεφτουν οι αγοραστες οτι ειμαι απατεωνας(και γυρισα τα μιλια πισω); Απλως δεν την οδηγω συχνα. Ποτε στο κρυο, ποτε στην βροχη, ποτε στην πολυ ζεστη κτλ.
Παραδειγμα 2:
Υπαρχουν πολλα μα πολλα σπορ αυτοκινητα που εχουν πολυ λιγα μιλια. Ο φιλος μου απο την δουλεια εχει ενα STi για 11 μηνες και εχει 3,800 μιλια (6,080 χλμ). Δεν το οδηγαει ποτε γιατι παιρνει το αλλο αυτοκινητο στην δουλεια.Αν το πας στην αντιπροσωπεια και ο ανθρωπος εχει κανει τα σερβις στα 1000 χιλιομετρα και ολα φαινονται μια χαρα, ισως να ειναι μια μοναδικη ευκαιρια.
Νικος[/quote]
Dimitrios2004 Έγραψε
Πρίν μερικά χρόνια είχα ενα αυτοκίνητο για 1 χρόνο το οποίο σε 12 μήνες είχε μόνο 1300 μίλια. (2080Κhm)Το αγόρασα με σκοπό να το κρατήσω ένα χρόνο, το οδηγούσα μόνο για διασκέδαση και μετά το πούλησα.
Θέλω να σε ρωτήσω αν τελικά με 2080Km ευχαριστήθηκες το νέο σου αυτοκίνητο,γιατί εγώ όταν αγόρασα το αυτοκίνητο μου τα 2000 Km τα έκανα σ΄ένα μήνα,και τώρα έχω 20000Km και αισθάνομαι ό,τι δεν το έχω ευχαρηστηθεί ακόμα.΄Οσον αφορά τις πονηρές σκέψεις περί μηδενισμών στα κοντέρ,εγώ απλά διερωτώμε το εξής:όπου και αν πας σε όποια μάντρα μεταχειρισμένων και αν κοιτάξεις-είτε είναι εισαγώμενα είτε δικά μας- όλα μα όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα έχουν πολύ λίγα χιλιόμετρα,μα δεν είναι δυνατόν όλοι οι πρώην ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων να τα αγόρασαν για να τα φυλάνε στα γκαράζ ή απλά έτσι για να τα κρατήσουν για ένα χρόνο.Στην Αμερική αυτό μπορεί να γίνεται εδώ όμως είναι σπάνιο φαινόμενο.Εξαιρέσεις πάντοτε υπάρχουν(αυτοκίνητων με λίγα χλμ.),απλά ο κόσμος έχει πονηρέψει και ο χ ψ ω έμπορος αγοράζει ένα αυτοκίνητο με πολλά χιλιόμετρα σε χαμηλή τιμή,κατεβάζει τα χλμ.και έπειτα το πουλάει όσο νομίζει εκείνος,το ίδιο κάνουν και οι ιδιώτες,που ενδεχομένως ξέρουν κάποιο μηχανικό όταν είναι να το πουλήσουν τους βγάζει καινούργιο βιβλιαράκι συντήρησης.Τα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν εξαπατηθεί με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά και αυτό τα λέει όλα νομίζω.
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Παραδειγμα:
Παραδειγμα 2:
Νικος
Πρίν μερικά χρόνια είχα ενα αυτοκίνητο για 1 χρόνο το οποίο σε 12 μήνες είχε μόνο 1300 μίλια. (2080Κhm)
Το αγόρασα με σκοπό να το κρατήσω ένα χρόνο, το οδηγούσα μόνο για διασκέδαση και μετά το πούλησα.
Θέλω να σε ρωτήσω αν τελικά με 2080Km ευχαριστήθηκες το νέο σου αυτοκίνητο,γιατί εγώ όταν αγόρασα το αυτοκίνητο μου τα 2000 Km τα έκανα σ΄ένα μήνα,και τώρα έχω 20000Km και αισθάνομαι ό,τι δεν το έχω ευχαρηστηθεί ακόμα.΄Οσον αφορά τις πονηρές σκέψεις περί μηδενισμών στα κοντέρ,εγώ απλά διερωτώμε το εξής:όπου και αν πας σε όποια μάντρα μεταχειρισμένων και αν κοιτάξεις-είτε είναι εισαγώμενα είτε δικά μας- όλα μα όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα έχουν πολύ λίγα χιλιόμετρα,μα δεν είναι δυνατόν όλοι οι πρώην ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων να τα αγόρασαν για να τα φυλάνε στα γκαράζ ή απλά έτσι για να τα κρατήσουν για ένα χρόνο.Στην Αμερική αυτό μπορεί να γίνεται εδώ όμως είναι σπάνιο φαινόμενο.Εξαιρέσεις πάντοτε υπάρχουν(αυτοκίνητων με λίγα χλμ.),απλά ο κόσμος έχει πονηρέψει και ο χ ψ ω έμπορος αγοράζει ένα αυτοκίνητο με πολλά χιλιόμετρα σε χαμηλή τιμή,κατεβάζει τα χλμ.και έπειτα το πουλάει όσο νομίζει εκείνος,το ίδιο κάνουν και οι ιδιώτες,που ενδεχομένως ξέρουν κάποιο μηχανικό όταν είναι να το πουλήσουν τους βγάζει καινούργιο βιβλιαράκι συντήρησης.Τα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν εξαπατηθεί με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά και αυτό τα λέει όλα νομίζω.
Φυσικά και το ευχαριστήθηκα το αυτοκίνητο μου στα 1300 μίλια. Ήταν Ferrari και ουσιαστηκά μόνο σε μερικές διαδρομές την οδηγούσα. Είχα άλλα αυτοκίνητα για καθημερινή οδήγηση. Όταν είχα τη Ferrari είχα και άλλα 7 αυτοκίνητα συνολικά την ίδια στιγμή και σπάνια κρατάω για πολύ καιρό ένα αυτοκίνητο. Πόσα μίλια λοιπόν να βάλω σε ένα αυτοκίνητο που δεν το οδηγώ ούτος η άλλος πολύ ;
-
Αγαπητέ Dimitrie2004
Καταρχάς η Ferrari δεν είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο,οπότε εσύ μου μιλάς για SuperCar ενώ εγώ σου μιλάω για απλά καθημερινά αυτοκίνητα τα οποία στίβονται στην κυριολεξία στην άσφαλτο.Από την στιγμή που είχες τόσα πολλά αυτοκίνητα είναι λογικό τα χιλιόμετρα στο κάθε ένα από αυτά να είναι λίγα.Κάθε μέρα εσύ θα έπρεπε να οδηγούσες και άλλο αμάξι,αλήθεια δεν έρχοσουν σε δείλλιμα πιο να πρωτοδιαλέξεις;εγώ δύο έχω και μπερδεύομαι.Υ.Γ. Πες μου πόσα χιλιόμετρα διανύεις ημερεσίως στις Η.Π.Α
-
Το θεμα δεν ειναι οτι και εδω δεν γινονται κολπα. Γινονται αλλα τις περισσοτερες φορες τα πραγματα ειναι καθαρα. Πολλες φορες εχω οδηγησει αυτοκινητα για 2-3-4 χιλιαδες χιλιομετρα σε ενα μηνα. Και αλλες φορες κανω 5 χιλιαδες χιλιομετρα σε ενα χρονο. Το να εχει κανεις πολλα αυτοκινητα δεν ειναι συνηθησμενο ουτε στις ΗΠΑ. Ξερω πολλους που εχουν δυο αυτοκινητα. Αλλα βεβαια και πολλους που εχουν 5-6 αυτοκινητα και 5-6 μηχανες. Συμφωνω οτι οταν οδηγας μπορεις να οδηγας μονο ενα την καθε φορα.
Νικος
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Αγαπητέ Dimitrie2004
Καταρχάς η Ferrari δεν είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο,οπότε εσύ μου μιλάς για SuperCar ενώ εγώ σου μιλάω για απλά καθημερινά αυτοκίνητα τα οποία στίβονται στην κυριολεξία στην άσφαλτο.Από την στιγμή που είχες τόσα πολλά αυτοκίνητα είναι λογικό τα χιλιόμετρα στο κάθε ένα από αυτά να είναι λίγα.Κάθε μέρα εσύ θα έπρεπε να οδηγούσες και άλλο αμάξι,αλήθεια δεν έρχοσουν σε δείλλιμα πιο να πρωτοδιαλέξεις;εγώ δύο έχω και μπερδεύομαι.Υ.Γ. Πες μου πόσα χιλιόμετρα διανύεις ημερεσίως στις Η.Π.Α
Έχεις δίκιο οτι η Ferrari δεν είναι καθημερινό αυτοκίνητο, αλλά πολλές φορές ένας ιδιωκτήτης αυτοκινήτου μπορεί να έχει και κάποια καθημερινά αυτοκίνητα για hobby που να μην τα οδηγεί ποτέ. Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου το φόβο που έχετε για γυρισμένα χιλιόμετρα. Δεν το θεωρώ τίποτα λιγότερο απο κλέψιμο το να γυρίσει κάποιος τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου του.
Αλήθεια, αν με κάποιον τρόπο αποδειχτεί οτι ένα όχημα έχει πειραγμένα χιλιόμετρα, τί γίνεται;Με σεβασμό,
Δημήτρης -
Aυτό που γνωρίζω είναι ό,τι ένας γνωστός μου αγόρασε από έμπορο εδώ στην Ελλάδα μία Mercedes Μ-Class διετίας από Γερμανία(μέσα από την Mercedes) με 30.000Κm,πληρώνει την αξία του αυτοκινήτου της μετρητοίς και περιμένει να του έρθει το καινούργιο του απόκτημα με το απείραχτο κοντέρ!!!Μόλις με το καλό το παρέλαβε κάνει μία επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρείας για να δεί αν τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου είναι πραγματικά,αποτέλεσμα; το αυτοκίνητο είχε διανύσει 125.000Κm και αυτό το βρήκαν όταν συνδέθηκε το συνεργείο με το εργοστάσιο μέσω Η/Υ:evil: .Αφού πρώτα αυτοφασκελώθηκε γιατί ήθελε να είναι εντάξει στον κατά τα άλλα έντιμο έμπορο΄και τον είχε εξωφλήσει μέχρι τελευταίας πεντάρας,πήγε κατευθείαν να τον βρεί,το τι έγινε....καταλαβαίνεται δεν χρειάζεται να σας το πώ,πάντως αυτό που γνωρίζω είναι ό,τι ο έμπορος του έφερε ένα άλλο αυτοκίνητο του ιδίου τύπου με 20.000Km πραγματικά!!!
-
Ορμώμενος από άλλο πρόσφατο θεμα, θα ήθελα να μαθω τι γινεται...
Γενικά υπάρχει η αποψη οτι οι μαντράδες, και ίσως και μερικοί ιδιώτες, πειραζουν τα κοντερ κλπ ώστε να δείξουν λιγότερα χιλιόμετρα. ΟΚ, ας δεχτούμε αξιωματικά οτι ΠΑΝΤΑ γίνεται....
Υπάρχει 'αλάθητος' (παντα σε εισαγωγικά) τρόπος να καταλάβει κανείς τα πραγματικα χιλιόμετρα σε μεταχειρισμενο ή τουλαχιστον να εχει καλη ιδεα τάξης μεγεθους?
ή έστω
τι πρέπει να τσεκάρει κανείς για να πει οτι έκανε ότι μπορούσε για το θέμα?Η ικανοποίηση της περιεργειάς μου συγκεντρωμενη σε ένα thread θεωρώ οτι θα έχει ενδιαφέρον και για άλλους.
-
Καλό είναι να θεωρεί κανείς ότι είτε μαντράς είτε ιδιώτης το έχουν πειράξει. Δεν υπάρχει καμία έννοια καλής πίστης ή εμπιστοσύνης δεν πάει ο πωλητής να είναι αστυνομικός, δικαστής, γιατρός, γυναίκα, θεούσα, παπάς..... Τι μπορείς να κάνεις.
Το τσεκάρεις πρώτα μόνος σου και το πάς και σε επίσημο μαγαζί να το κοιτάξουν.Ενδείξεις
- το βιβλιαράκι 'χάθηκε' ή είναι πολύ ομοιόμορφο (σαν να συμπληρώθηκε) σε μία μέρα...
- φθορά σε τιμόνι, κάθισμα, μοκέτα-πατάκια, πεντάλια που δεν ταιριάζει με τα χλμ.
Αποδείξεις
- κάποια αυτοκίνητα αν έχουν πειραχτεί βγάζουν κάποια ένδειξη στο διαγνωστικό
- σε κάποια αυτοκίνητα υπάρχουν πολλοί εγκέφαλοι ή σημεία που φυλάσσονται τα χλμ. Συνήθως πειράζουν μόνο του κοντέρ.
- σου λένε ότι από τα παγκόσμια αρχεία φαίνεται ότι το αυτοκίνητο έκανε σέρβις των 80000 πριν 2 χρόνια και τώρα είναι 75000.... ή το ίδιο στο βιβλιαράκι αλλά αυτό είναι απίθανο και απλά σημαίνει ότι ο πωλητής είναι ηλίθιος.
-
Άμα θέλει ο άλλος.....δε το βρίσκεις ούτε με το FBI!!!
-
Σε παλια μοντελα που εχουν βιβλιο συντηρησης δεν μπορεις να βγαλεις ακρη ευκολα και μονο αν εχει ψηφιακο μετρητη ισως σου δειξει ο εγκεφαλος την αληθεια.....
στα νεοτερα μοντελα αν και οχι σε ολα η συντηρηση καταγραφεται μεσο διαδικτυου σε παγκοσμια κλιμακα
αυτο σημενει οτι με βαση τον αριθμο πλαισιου βλεπεις ποτε,που και τι αλλαχτηκε σε ποια χιλιομετρα..... οποτε ειναι εξαιρετικα δυσκολο εως ακατορθωτο να κρυφτουν χιλιομετρα και βλαβες ακομη και αν το αυτοκινητο αλλαξει ηπειρο.
ολα αυτα φυσικα οταν η συντηρηση γινεται σε επισημο συνεργειο της εκαστοτε μαρκας αλλιως δεν θα υπαρχει κανενα αρχειο και αυτο ειναι αποτρεπτικο απο μονο του για αγορα! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σε παλια μοντελα που εχουν βιβλιο συντηρησης δεν μπορεις να βγαλεις ακρη ευκολα και μονο αν εχει ψηφιακο μετρητη ισως σου δειξει ο εγκεφαλος την αληθεια.....
στα νεοτερα μοντελα αν και οχι σε ολα η συντηρηση καταγραφεται μεσο διαδικτυου σε παγκοσμια κλιμακα
αυτο σημενει οτι με βαση τον αριθμο πλαισιου βλεπεις ποτε,που και τι αλλαχτηκε σε ποια χιλιομετρα..... οποτε ειναι εξαιρετικα δυσκολο εως ακατορθωτο να κρυφτουν χιλιομετρα και βλαβες ακομη και αν το αυτοκινητο αλλαξει ηπειρο.
ολα αυτα φυσικα οταν η συντηρηση γινεται σε επισημο συνεργειο της εκαστοτε μαρκας αλλιως δεν θα υπαρχει κανενα αρχειο και αυτο ειναι αποτρεπτικο απο μονο του για αγορα!με τιποτα δεν μπορεις να βρεις βαση βαση αριθμου πλαισιου τι service εχει κανει ενα αυτοκινητο, χωρις να εχεις γνωστο σε αντιπροσωπεια.
πριν λιγο καιρο αγορασαμε ενα huyndai i10, ειδαμε 10 αυτοκινητα απο τα οποια τα 5 ηταν τρακαρισμενα και τα 8 ειχαν γυρισμενα χιλιομετρα. αυτο που εκανα ηταν να παιρνω εναν φιλο που εργαζεται στην huyndai και να ρωταω για το καθε αμαξι εαν εχουν αρχειο. για αυτα που δεν ειχα, βλεπαν σε ποιο ονομα ειχε πρωτοαγοραστει και επαιρνα τηλεφωνο να μαθω πληροφοριες.
Οπως και να εχει, χωρις καποια ακρη, δεν προκειτε να μαθεις τιποτα για το ιστορικο του αυτοκινητου. Επισης το να μην πηγαινει καποιος στην αντιπροσωπεια απο την στιγμη που εληξε η εγγυηση του, δεν το θεωρω υποπτο (οπως ανεφερες) καθως οι χρεωσεις τους ειναι αστρονομικες σε σχεση με τα συνεργεια. Παντως ακομα και σημερα βγαινει 'επιτοπου' βιβλιο service απο επισημη αντιπροσωπεια για να συνοδευσει αυτοκινητο με κατεβασμενα χιλιομετρα. (το ειδα και αυτο με τα ματια μου)
Μαλιστα με τον ενα μαντρα κοντεψαμε να αρχισουμε τις σφαλιαρες, γιατι παρεξηγηθηκε που τον ειπα απατεωνα (ειχε και αλλους πελατες μπροστα) αλλα οταν του εβγαλα το τιμολογιο του service που ειχε κανει το αυτοκινητο πριν 6 μηνες και ειχε 20.000χλμ περισσοτερα το βουλωσε και αρχισε τα 'εγω ετσι το πηρα κτλ'
αλλος μαντρας ελεγε οτι ειναι ατρακαριστο και οταν πηρα τον προηγουμενο ιδιοκτητη τηλεφωνο μου ειπε οτι το ειχε πουλησει 1000 ευρω γιατι η μουρη ειχε γινει κιμας....
Παντως και απο τα 10 αυτοκινητα που ειδα σε μαντραδες και τα δεκα ηταν λαμογια, τελικα πηρα απο ιδιωτη (1ο χερι, ελεγχθηκε και ολα ηταν σωστα).
-
Πιστευω πως το εσωτερικο ειναι που μαρτυραει τα χιλιομετρα του αυτοκινητου περισσοτερο.
Δεν μπορει να ειναι φθαρμενα τα χειρηστηρια και να ειναι με 30,000 και επισης μακρυα απο μαντραδες και αυτοκινητα που δεν μπορεις να ελεγξεις το ιστορικο τους. -
το μονο που μπορείς να κανεις φιλε μου είναι να κοιτάξεις διαφορες λεπτομέρειες στο αμάξι έξω και μέσα....τιμόνι (αν δεν το έχει αλλάξει) τι φθορές έχει στο στεφάνι, εάν είναι σχεδόν λιόμενο από τα χερια και γραφει 70.000 κάτι τρέχει π.x όπως και ο λεβιες ταχυτήτων...τα πετάλια του, τα καθίσματα του αν είναι πολύ φθαρμένα, ταπετσαρίας πόρτα οδηγού και γενικά. γενικά κοίτα σε μερικά σημεία μέσα που το χέρι του οδηγού πιάνει σχεδόν συνεχεια. μετά τα λάστιχα του αυτοκινητου, εάν δεν τα έχει αλλάξει πρόσφατα, θα δεις από εκεί τι οδηγήσει έχει φάει το αμάξι. αν το αγοράσεις από ιδιώτη, τότε μπορείς να βγάλεις και μια γνώμη πάνω κάτω από τον ιδιοκτητη. βάλτο μπροστά και άνοιξε την τάπα του λαδιού, δες εάν καπνίζει το μοτέρ αν χτυπάει. πάρτο μια βόλτα και δες το πως πάει χαλαρά και αν κρεμάει η μπερδεύει ΕΣΤΩ και λίγο στα ανοίγματα (μπορεί να έχει βάλει και χοντρό λαδάκι μέσα), δες το σαζμάν στις αλλαγές του...γενικά δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ποσα χλμ έχει ένα αμάξι γιατί ποτε δεν θα είσαι και σίγουρος! τουλάχιστον αυτή είναι δικια μου γνώμη! ποιο πολλά μπορείς να καταλάβεις από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες και μετά από έναν φανοποιείο να δεις αν έχει φάει καμια καλίμπρα...
Πως βρίσκουμε πόσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χλμ. έχει ένα μεταχειρισμένο?