-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Nίκο για το τιμόνι και τα άλλα μην επιμένεις,σε αυτοκίνητο 15 χιλ και 35 χιλ μπορεί να είναι σε εξίσου καλή κατάσταση.
Το δικό μου ηταν 9 ετών και 52 χιλ χλμ με άψογο τιμόνι όταν το αγόρασα , και στα 72 χιλ χλμ, 2 έτη μετά, ήταν πλέον φθαρμένο λόγω ιδρώτα και ph
Τα λάστιχα σου είπα ...ΟΚ, δεν επιμένω.
Και για τα λοιπά που συζητήσαμε , ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έμενε κάπου κοντά στον Αγ Στέφανο?
Όχι. Άγιο Δημήτριο/Παλαιό Φάληρο.
Τέλος όπως έβαλα εγώ το περιθώριο λάθους μου, βάλε και εσύ το περιθώριο δικού σου λάθους, και άφησε τη συνηγορία στον Σπανό και τον κάθε Σπανό...
Καλός μεν , αλλά όχι άγιοςΑυτά και κλείνω εδώ οριστικά το θέμα από μέρους μου,διότι κατ΄ουσία είμαστε off topic
Μα για το δικό μου έγραψα. Δε ξέρω τι κάνει για τα υπόλοιπα. Η δική μου εμπειρία έγραψα ότι βγήκε άριστη μέχρι τώρα κι ότι ενδεχομένως να μην είναι ΟΛΟΙ οι μαντράδες έτσι.
Προφανώς και υπάρχει περιθώριο λάθους κι απ'τον Σπανό κι απ'τον οποιονδήποτε Σπανό, αλλά δεν είναι 'κάπως' να λέμε ότι ΟΛΟΙ οι μαντράδες είναι μ@λ@κες και λαμόγια, πάει και τελείωσε?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τι θελω να πω: το φθαρμενο εσωτερικο **ειναι μια ενδειξη **αλλα στην ουσια δε λεει τιποτα και δεν μπορεις να την εμπιστευτεις.Αυτό ακριβώς που είπα στη δεύτερη μόλις δημοσίευση του θέματος.... ένδειξη!
Και αποδείξεις είχα βάλει μόνο για το ότι τα γύρισαν. Για το ότι δεν τα γύρισαν δεν μπορείς να ξέρεις αν όντως είναι έτσι ή αν αυτός που το πείραξε ήταν πολύ γνώστης και έκρυψε καλά τα ίχνη του... -
..μια άλλη ένδειξη για τα πραγματικά χλμ ενός μεταχειρισμένου είναι οι ημερομηνίες κατασκευής που έχουν τα ελαστικά που φοράει. Με το σκεπτικό ότι ένα ελαστικό κρατάει για 40-50.000 χλμ ή 4 χρόνια, δεν είναι λογικό κάποιος που ισχυρίζεται για ένα αυτοκίνητο ότι έχει 20.000 ή 30.000 χλμ και να μη φοράει τα μανίσια λάστιχα..αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από την ημερομηνία. Αποτελείται από ένα 4ψήφιο νούμερο που βρίσκεται στα πλαινά του ελαστικού. Τα πρώτα 2 ψηφία αφορούν την εβδομάδα κατασκευής και τα άλλα 2 το έτος. Π.χ 0310 σημείνει 3η εβδομάδα του 2010. Συνήθως τα μανίσια λάστιχα είναι καπου 3 μήνες παλιότερα από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
..μια άλλη ένδειξη για τα πραγματικά χλμ ενός μεταχειρισμένου είναι οι ημερομηνίες κατασκευής που έχουν τα ελαστικά που φοράει. Με το σκεπτικό ότι ένα ελαστικό κρατάει για 40-50.000 χλμ ή 4 χρόνια, δεν είναι λογικό κάποιος που ισχυρίζεται για ένα αυτοκίνητο ότι έχει 20.000 ή 30.000 χλμ και να μη φοράει τα μανίσια λάστιχα..αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από την ημερομηνία. Αποτελείται από ένα 4ψήφιο νούμερο που βρίσκεται στα πλαινά του ελαστικού. Τα πρώτα 2 ψηφία αφορούν την εβδομάδα κατασκευής και τα άλλα 2 το έτος. Π.χ 0310 σημείνει 3η εβδομάδα του 2010. Συνήθως τα μανίσια λάστιχα είναι καπου 3 μήνες παλιότερα από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.Πόσο κρατάει το ελαστικό?
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τη σκόνη, τους σκατόδρομους και τις καλοκαιρινές ζέστες, στα 3 χρόνια τα λάστιχα έχουν γίνει μόνο για πλαϊνά σε βάρκες, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Να μην πω για το ενδεχόμενο να κρατήσω τα λάστιχά μου 50000 χλμ... Ανατριχίλα με πιάνει.
Εντιτ: ιδιαίτερα τα πρώτης τοποθέτησης είναι συνήθως τα χάλια τους τα μαύρα. Νάυλον. -
Παντως οπως εχει ξαναειπωθει διαφορες της ταξεως των 20-30 χιλ χλμ πιστευω πως δεν γινονται ευκολα αντιληπτες ειδικα αν ειναι στα πρωτα χρονια της ζωης του αυτοκινητου απο την αλλη αν σου πει ενας οτι ειναι του 04 και εχει 40,000 και τριζουν ολα και εχει φθορες κτλ ε προφανως ψευδεται η το αυτοκινητο ειναι σε αθλια κατασταση για το χιλιομετρα του οποτε και στις 2 περιπτωσεις γεια σας.
Λιγο off topic αλλα σχετικο αγορασε σημερα ο κολλητος μου ενα renault clio 1,4 του 2003 με 120,000 στα 2,500 το τσεκαραμε σε καλο μηχανικο το βολταραμε αρκετα και ηταν αψογο,ουτε μπουκωματα ουτε τζογους ουτε τιποτα.
Ενα γενικο σερβις χρειαζεται με λαδια βαλβολινες μπουζια τακακια κτλ κυριως για ξερει αυτος ποτε να κανει την συντηρηση του οποτε θα του βγει το clio 2.800 πες 3,000 μαζι με τα εξοδα μεταβιβασης και την ασφαλεια.
Εστω οτι ειχε 200,000 το clio και το κατεβασε ο πονηριδης στα 120,000, αν με 3 χιλιαρικα εχεις ενα αμαξι που δουλευει σωστα και κανεις την δουλεια σου με ασφαλεια τοτε στα @@ αν βεβαια ητανε να αγορασεις ενα m5 π.χ και εσκαγες κανενα 60αρικο τοτε ειναι αλλιως και σηκωνει ευκολα μυνηση για απατη και πιστευω συμφωνειται και οι περισσοτεροι -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
..μια άλλη ένδειξη για τα πραγματικά χλμ ενός μεταχειρισμένου είναι οι ημερομηνίες κατασκευής που έχουν τα ελαστικά που φοράει. Με το σκεπτικό ότι ένα ελαστικό κρατάει για 40-50.000 χλμ ή 4 χρόνια, δεν είναι λογικό κάποιος που ισχυρίζεται για ένα αυτοκίνητο ότι έχει 20.000 ή 30.000 χλμ και να μη φοράει τα μανίσια λάστιχα..αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από την ημερομηνία. Αποτελείται από ένα 4ψήφιο νούμερο που βρίσκεται στα πλαινά του ελαστικού. Τα πρώτα 2 ψηφία αφορούν την εβδομάδα κατασκευής και τα άλλα 2 το έτος. Π.χ 0310 σημείνει 3η εβδομάδα του 2010. Συνήθως τα μανίσια λάστιχα είναι καπου 3 μήνες παλιότερα από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Πόσο κρατάει το ελαστικό?
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τη σκόνη, τους σκατόδρομους και τις καλοκαιρινές ζέστες, στα 3 χρόνια τα λάστιχα έχουν γίνει μόνο για πλαϊνά σε βάρκες, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Να μην πω για το ενδεχόμενο να κρατήσω τα λάστιχά μου 50000 χλμ... Ανατριχίλα με πιάνει.
Εντιτ: ιδιαίτερα τα πρώτης τοποθέτησης είναι συνήθως τα χάλια τους τα μαύρα. Νάυλον.Σημερα ηρθε στο βουλκανιζατερ διπλα μας ενα εσκορτ 18ετιας.Τα ελαστικα ηταν τα μανισια!!!!!!
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πόσο κρατάει το ελαστικό?
Εντιτ: ιδιαίτερα τα πρώτης τοποθέτησης είναι συνήθως τα χάλια τους τα μαύρα. Νάυλον.Έχεις δίκιο γι αυτά που λες για την αλλαγή ελαστικών..Τόσο οι κατασκευαστές όμως, όσο και στα μαγαζιά που πουλούν λάστιχα αναφέρουν τις τιμές που λέω, οπότε η πλειοψηφία πιστεύω ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αλλάζει σύμφωνα με αυτά που έγραψα
-
συμπωματικά βρήκα το ίδιο topic στο φόρουμ αλλά στο 'περί αυτοκίνησης'..
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=7788edit
ανοίχτηκε το 2004 όμως, ωστόσο γράφονται πάνω-κάτω τα ίδια -
Για αυτό θυμόμουνα ότι σαν να το έχουμε ξαναπεί.
Οπότε μια και έκανες τον κόπο και το βρήκες ενσωμάτωσα το παλιό στο καινούργιο. -
Σόρρυ παιδια δεν το ειχα δει το παλιό.
-
Υπάρχει τρόπος να βρεθούν τα πραγματικά χλμ από τη μονάδα του ABS του αυτοκινήτου.
Ο τροχός έχει 'γυρίσει' συγκεκριμένες φορές και αν το συνεργείο διαθέτει το ανάλογο hardware/software, θα βρεις ακριβώς τα πραγματικά χιλιόμετρα.
Γεγονός είναι πώς από τα 100 μεταχειρισμένα, τα 101 έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα
-
Ο χρήστης Fpolis έγραψε:
Γεγονός είναι πώς από τα 100 μεταχειρισμένα, τα 101 έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα
ΝΟΤ!
-
Αναλόγως το αυτοκίνητο υπάρχουν τρόποι να γυρίζουν τα χιλιόμετρα ( ο σωστός και ο λάθος, αυτός που μπορείς να ανιχνεύσεις και αυτός που δεν μπορείς τον κ@λο σου να χτυπάς)
Για το δικό μου ξέρω σιγουρα, τα χλμ βρίσκονται στην κλειδαριά (EZS) και στο κοντέρ (ICM)!
Αντικατέστησα το εργοστασιακό κοντέρ μου σε μια φάση με αυτό μιας έκδοσης AMG, ολοκαίνουργιο, οπότε η κωδικοποίηση έγινε σύμφωνα με τα χλμ που διάβασε το κοντέρ από την κλειδαριά! ´Οταν όμως ήρθε η ώρα να βάλω πίσω το εργοστασιακό μου, η κωδικοποίηση ήταν αδύνατη, η κλειδαρία είχε πολύ περισσότερα χλμ από το κοντέρ (-+ 500χλμ έχεις δικαίωμα) η Merc σου λέει πάρε καινούργιο για να γίνει η εκμάθηση, οπότε μηδένισα το εργοστασιακό, σαν να βγήκε καινούργιο από το κουτάκι του και κωδικοποιήθηκε κανονικά!
Τις περισσότερες φορές σε πολλά Merc που εχω δει σε συνεργειο φιλου, κυριως εισαγωγης, συνηθιζαν να κανουν μισες δουλειες οι μαντραδες (γτ απο την Γερμανια ερχοντουσαν κανονικοτατα, εβλεπες CLS του κουτιου με πανω απο 200.000χλμ να εμφανιζονται την επομενη με 70 και 80Κ και ναι τα τιμονια ηταν αψογα σε μερικα :q ) και εμφανιζοντουσαν κυριως θεματα στον προγραμματισμο εγκεφαλων, η διαγνωσης ή ακόμα και στο απλό Reset της ένδειξης του Service ( το πιο κλασικό)Τρόποι υπάρχουν να γυρίσουν και με τον καιρό δεν χρειάζεται καν να ανοίγονται εγκέφαλοι, να ξεμοντάρονται τσιπ και να μπαίνουν προγραμματιστές στη μέση! Όσο περνάει ο καιρός από την παραγωγή ενός μοντέλου που φέρνει μαζί νέους τρόπους αποθήκευσης αυτών των δεδομένων τόσο εξελίσονται και οι τρόποι πρόσβασης σε αυτά!
Εγώ το πήρα με 19.900χλμ και το αυτοκίνητο ήταν νεότερο απο χρόνο, δεν βασίστηκα τόσο στα χλμ, όσο στην γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου από κάτω για να βεβαιωθώ (σύνδεσμοι, σινεμπλόκ σου δίνουν μια καλή ιδέα σε ένα σχετικά καινούργιο αμάξι )! Βέβαια το έλεγξα παντού αργότερα ( ενώσεις στο σασί, λαμαρίνες ) ακόμα και στο εσωτερικό που όντως με αυτά τα χλμ ήταν άψογο και ομολογώ πως μύριζε καινουργίλα! Αργότερα όταν άνοιξα και το Cluster επιβεβαίωσα ότι ουδέποτε είχε αφαιρεθεί το υπεύθυνο SOIC, αν και στα 90000χλμ λίγο ρόλο παίζει!
Επίσης για τιμόνι να αναφέρω ιστορία ανθρώπου που συνάντησα σε Service μια φορά και μου είπε πως το είχε αλλάξει 4 φορές μέσα σε 100000χλμ! Έπειτα ανακάλυψε πως υπάρχουν και ταπετσέρηδες :q και γλίτωσε τα 800άρια! Είχε προφανώς προβλήμα και το δέρμα του δεν τα πήγαινε καλά με τις λοιπές δερμάτινες επιφάνειες! Ακόμα και ο λεβιές ήταν σε άθλια κατάσταση!
Σε αυτό έχω και εγώ θέμα βέβαια, λίγο να ανέβουν οι θερμοκρασίες βάζω τους αεραγωγούς προς τα χέρια μου λόγω ιδρώτα αλλά το προηγούμενο τιμόνι στα σχεδόν 85000χλμ δεν είχε ιδιαίτερη φθορά (θάχω καλό ph ο άτιμος) -
Δε γνωριζω αν εχει ξαναφερθει..
Εχω ακουσει οτι ενας πολυ ευκολος τροπος να διαπιστωσεις αν εχουν πειραχθει τα χιλιομετρα σε αυτοκινητα με αναλογικο οδομετρο ειναι αν οι 6 ανεξαρτητοι κυλινδροι που απαρτιζουν το οδομετρο ειναι ευθυγραμμισμενοι..Αν δεν ειναι, ειναι γυρισμενα τα χιλιομετρα. -
Αστο... μια χαρα ευθυγραμισμενοι μπορουν να ειναι....
-
Δεν εχω καμια αμφιβολια..Το θεμα ειναι αν το φροντιζουν ή λενε 'δε βαριεσαι ποιος θα το ξερει ή θα το προσεξει'.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχω καμια αμφιβολια..Το θεμα ειναι αν το φροντιζουν ή λενε 'δε βαριεσαι ποιος θα το ξερει ή θα το προσεξει'.Τα 'καλα μαγαζα' το φρονιζουν....
-
δηλαδη, αμα παρω ενα αμαξι, και το παω στην αντιπροσωπεια, αυτοι εκει μπορουν να ελενξουν, αν οντως εχει κανει τα service του εκει ? τι ακριβως εκανε και ποτε ? εχω δικαιωμα να παρω τετοια πληροφορια για αμαξι που δεν ειναι στην κατοχη μου ?
επισης, καποιοι λεγατε πως το ψαχνατε μεσω ασφαλιστικων και μεσω τροχαιας, δηλαδη τι ακριβως κανατε ? περνατε τηλεφωνο και ρωταγατε ? και σας λεγανε ? ή η φαση γινετε μοναχα αν εχεις γνωστο μεσα ? -
Η RENAULT Ιωαννινων γυριζει τα χιλιομετρα στα μεταχειρισμενα ΠΡΟΣΟΧΗ Ζητηστε βιβλιο service
Πως βρίσκουμε πόσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χλμ. έχει ένα μεταχειρισμένο?