-
Έχει στους 4Τ δοκιμή του Rio με το Ibiza tdi. Μέση κατανάλωση βγάζει 6, με ελάχιστη στον αυτοκινητόδρομο τα 5,2. Προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι άσχημα. Έχει να κινήσει και 1150 πραγματικά κιλά. Με πάνω από 15' για να πιάσει τα 100 όμως, είναι μέτριο προς αργό. Από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα, η διαφορά στην κατανάλωση συγκριτικά με ένα βενζινοκίνητο, είναι ένα 30-50% στις μέγιστες τιμές. Αν γίνει προσπάθεια για οικονομική οδήγηση, σαφώς και θα είναι μικρότερη η διαφορά, αλλά μιλάμε και για συνθήκες κινητού εμποδίου(για να επιτευχθεί μέση κάτω από 5 λίτρα). Το θέμα είναι να οδηγήσει κανείς πριν καταλήξει, και να δει πιο συμφέρει. Για κάποιον που θέλει να κάνει πολλά χιλιόμετρα οικονομικά, με ένα ήρεμο στυλ οδήγησης, ένα τέτοιο Rio ενδεχομένως να είναι μια χαρά. Αλλά για κύριο αυτοκίνητο για να κινηθεί άνετα σε όλες τις συνθήκες, ίσως να είναι ανεπαρκές. Πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως γενικά, ακόμα και αν μιλάμε για diesel που είναι όλοι turbo, ο κάθε κινητήρας 'πάει' ανάλογα και σε συγκεκριμένα αμαξώματα. Δηλαδή 1.1-1.2 έως 75 άλογα είναι μια χαρά για μίνι(θυμάμαι παλιότερη συγκριτική δοκιμή picanto 1.1d vs aygo 1.0 βενζίνης που ήταν καλύτερο σε όλα το diesel). 1.3-1.4 με 80-95 άλογα είναι ότι πρέπει για σούπερ μίνι, και 1.6 με 100+ άλογα θα πρέπει να είναι το ελάχιστο ας πούμε για μικρομεσαία.
-
Παρακαλούμε να συνεχιστεί η αποστολή σχολίων, στατιστικών κατανάλωσης και οποιαδήποτε θετική ή αρνητική εντύπωση από τους κατόχους του αυτοκινήτου.
Ότι και να γράφουν τα χαρτιά, η δική τους άποψη μετράει... -
ποια η πραγματική κατανάλωση άλλων ανταγωνιστικών ντιζελομηχανών της κατηγορίας π.χ yaris diesel? δεν λέω κόρσα γιατι νομίζω είναι πια γερασμένο αμαξάκι και με πέντε ταχύτητες...
το σεατ πάντως απ οτί είδα στο περιοδικό βγάζει μεγαλύτερη κατανάλωση απο ριο σε όλα πλην αυτοκινητόδρομου απλά οριακά καλύτερη εκεί 5.1edit 5.5 μέση κατανάλωση για yaris και 5.3 το corsa
καθόλου άσχημα λοιπόν για το ριο με τα 7 χρόνια εγγύηση -
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
edit 5.5 μέση κατανάλωση για yaris και 5.3 το corsa
καθόλου άσχημα λοιπόν για το ριο με τα 7 χρόνια εγγύησητο κόρσα+γιαρις μπροστά στο ριο έχουν επιδόσεις supercar όμως!
-
με το αζημίωτο το γιαρις
-
με το αζημίωτο το γιαριςΤο Yaris με ανάλογο εξοπλισμό έχει και τιμή supercar
-
παιδες η κουβέντα ξεκίνησε για τους κινητήρες κ τις καταναλώσεις.
αν το ριο έχει την ίδια κατανάλωση με κινητήρες που το περνάνε από πάνω, αυτό είναι FAIL .-το κόστος του γιαρις είναι άλλη κουβέντα.
από την άλλη, το κορσα/πουντο που επίσης υπερέχουν αρκετά σε επιδόσεις χωρίς να καίνε παραπάνω κανά 1000αρικο πιο ακριβά (κ αν) δεν είναι σε σχέση με το ριο? -
[**b]>Ο χρήστης chemic έγραψε:
παιδες η κουβέντα ξεκίνησε για τους κινητήρες κ τις καταναλώσεις.
αν το ριο έχει την ίδια κατανάλωση με κινητήρες που το περνάνε από πάνω, αυτό είναι FAIL .-το κόστος του γιαρις είναι άλλη κουβέντα.
από την άλλη, το κορσα/πουντο που επίσης υπερέχουν αρκετά σε επιδόσεις χωρίς να καίνε παραπάνω κανά 1000αρικο πιο ακριβά (κ αν) δεν είναι σε σχέση με το ριο?Είναι θεμιτό να επιδιώκεται σύγκριση αυτοκινήτων ίδιας κατηγορίας, συνεπώς το ότι γίνεται σύγκριση του RIO Diesel με το Yaris ή το Corsa ή το Ibiza ή το Fabia ή το Fiesta είναι ορθολογικό και πράγματι βοηθά στην αξιολόγηση του μοντέλου.
Το θέμα ξεκίνησε ως απορία για το κόστος του KIA RIO Diesel 1.1 και υπήρχε, αλλά και από πολλούς υπάρχει ακόμα η εντύπωση ότι είναι τιμολογημένο ακριβά.Κάποιος γνωστός σήμερα μου είπε για προσφορά του DS3 DIESEL CITROEN με 13.400 περίπου !!!, αν ισχύει κάτι τέτοιο, ανατρέπει πολλά και το RIO αποκτά ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.
Από τις επιδόσεις σε όλους τους τομείς με βαρύτητα στην κατανάλωση, καθώς από τις συγκρίσεις με ομοειδή μοντέλα σε όλα τα επίπεδα, θα αποδειχθεί αν πραγματικά αξίζει τα λεφτά του, έτσι οι αναγνώστες αυτής της συζήτησης που μπορεί να είναι υποψήφιοι αγοραστές ή ακόμα και κάτοχοι, εκλαμβάνουν αξιόλογες πληροφορίες που εκτιμώνται δεόντως ανά περίπτωση.
Λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι αντίστοιχα forums ελλείπουν από τον Ελληνικό ιστοχώρο ...
Εκφράζω δε τα συγχαρητήριά μου για τη συμμετοχή και το επίπεδο τέτοιων συζητήσεων (και για άλλα μοντέλα) εντός του forum των 4τροχών.** -
Εγώ δεν πιστεύω πως είναι τιμολογημένο ακριβά. Επίσης είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο, και η φίρμα δείχνει να έχει κάνει άλματα συγκριτικά με το παρελθόν(ακόμα και το πρόσφατο, που αντικειμενικά δεν έβγαζε άσχημα αμάξια). Για κάποιον που το budget του είναι μέχρι εκεί, είναι απίθανη λύση. Απλά η μόνη 'ένστασή' μου έχει να κάνει με τον κινητήρα, που και πάλι είναι πιο πολιτισμένςο και πιο αποτελεσματικός από ότι δείχνουν οι μετρήσεις από τον 1.2tdi του vag, και λογικά και από τον 1.4 της PSA με τα 68-70 άλογα. Αλλά για κάποιον που δεν έχει άλλο αυτοκίνητο μεγαλύτερο και θέλει να κάνει και κανένα ταξιδάκι πιο άνετα, ίσως ένα λίγο πιο δυνατό μοτέρ να είναι προτιμότερο. Θεωρώ λοιπόν, πως το yaris που πήρα πριν 1 μήνα και κάτι, με τιμή 15.000 ήταν τη δεδομένη χρονική στιγμή καλύτερο deal, καθώς είναι πιο ισχυρό και έχει ελαφρώς καλύτερο εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εγώ δεν πιστεύω πως είναι τιμολογημένο ακριβά. Επίσης είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο, και η φίρμα δείχνει να έχει κάνει άλματα συγκριτικά με το παρελθόν(ακόμα και το πρόσφατο, που αντικειμενικά δεν έβγαζε άσχημα αμάξια). Για κάποιον που το budget του είναι μέχρι εκεί, είναι απίθανη λύση. Απλά η μόνη 'ένστασή' μου έχει να κάνει με τον κινητήρα, που και πάλι είναι πιο πολιτισμένςο και πιο αποτελεσματικός από ότι δείχνουν οι μετρήσεις από τον 1.2tdi του vag, και λογικά και από τον 1.4 της PSA με τα 68-70 άλογα. Αλλά για κάποιον που δεν έχει άλλο αυτοκίνητο μεγαλύτερο και θέλει να κάνει και κανένα ταξιδάκι πιο άνετα, ίσως ένα λίγο πιο δυνατό μοτέρ να είναι προτιμότερο. Θεωρώ λοιπόν, πως το yaris που πήρα πριν 1 μήνα και κάτι, με τιμή 15.000 ήταν τη δεδομένη χρονική στιγμή καλύτερο deal, καθώς είναι πιο ισχυρό και έχει ελαφρώς καλύτερο εξοπλισμό.Το rio το φέρνουν πλέον και στην πιο πλούσια uptown με 13000 κάτι με τις προσφορές.Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το φέρνουν και το 1.4 crdi 90ps εδώ,όπως έξω .Θα έλεγε πιο πολύ.Στα 15-16000€ υπάρχουν όντως κορυφαίες επιλογές όπως το yaris 1.4 d4d,fiesta 1.6 tdci econetic,clio 1.5 105ps dynamic,polo 1.6 tdi 90ps,ibiza 1.6 tdi 90ps,aveo 1.3 95ps.Σκληρή μάχη .
-
Ο χρήστης Pavlides έγραψε:
Κάποιος γνωστός σήμερα μου είπε για προσφορά του DS3 DIESEL CITROEN με 13.400 περίπου !!!, αν ισχύει κάτι τέτοιο, ανατρέπει πολλά και το RIO αποκτά ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.
πέτυχα και εγώ τη συγκεκριμένη τηλεοπτική διαφήμιση, άρα δεν πρόκειται για ράδιο αρβύλα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Κάποιος γνωστός σήμερα μου είπε για προσφορά του DS3 DIESEL CITROEN με 13.400 περίπου !!!, αν ισχύει κάτι τέτοιο, ανατρέπει πολλά και το RIO αποκτά ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.
πέτυχα και εγώ τη συγκεκριμένη τηλεοπτική διαφήμιση, άρα δεν πρόκειται για ράδιο αρβύλα.
κ πάλι είναι +2,5 xιλιάδες από το C3 στο οποιο βασίζεται
-
c2 εννοεις
σε αυτα τα λεφτα άλλα δυο είναι τα ανταγωνιστικα ντιζελοαμάξια σιτροεν και οπελ κορσα
το κόρσα ωστόσο έχει 5 ταχύτητες και είναι χρόνια στην αγορά...αν και πιθανόν να είναι καλύτερο αμάξι ακόμα και έτσι
το δε σιτροεν δεν έχει ίδια εγγύηση με το κια ριο -
C3, το C2 μας έχει τελειώσει. Το DS3 chemic βγαίνει μόνο με τον 9αρη οπότε λογικό να είναι ακριβότερο απο το 70αρη C3 , γενικότερα δε το DS3 είναι ακριβότερο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
C3, το C2 μας έχει τελειώσει. Το DS3 chemic βγαίνει μόνο με τον 90αρη οπότε λογικό να είναι ακριβότερο απο το 70αρη C3 , γενικότερα δε το DS3 είναι ακριβότεροα οκ τότε.
αν είναι κ σε έκδοση ατραξιον ουσιαστικά κανά 500αρικο βγαίνει πιο ακριβό -
Άρθρο του autotriti για το Kia RIO Diesel.
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 107321.aspθα μπορούσαν να παραθέσουν πίνακα με ακριβείς τιμές test αφού το κάναν που το κάναν...
Αντ' αυτού δίνουν και στοιχεία εργοστασιακά που δεν αναφέρονται σε έκδοση που κυκλοφορεί στην
Ελλάδα (είναι έκδοση Μ. Βρετανίας χωρίς κλιματισμό με χαρακτηριστικά που ισχύουν εκεί !!!)Όσον αφορά στην κατανάλωση, αναφέρεται ότι 'οι καταναλώσεις που είδαμε στον υπολογιστή ταξιδίου κυμαίνονταν στα 4,5-5,0 λτ./100 χλμ., σε κανονικές συνθήκες κίνησης και με χρήση κλιματισμού' χωρίς κανένα στοιχείο για συνθήκες δοκιμής κλπ.
-
Τι να γράφει άραγε και το Marie Claire για όλα αυτά;
-
c2 εννοειςσε αυτα τα λεφτα άλλα δυο είναι τα ανταγωνιστικα ντιζελοαμάξια σιτροεν και οπελ κορσα
το κόρσα ωστόσο έχει 5 ταχύτητες και είναι χρόνια στην αγορά...αν και πιθανόν να είναι καλύτερο αμάξι ακόμα και έτσι
το δε σιτροεν δεν έχει ίδια εγγύηση με το κια ριοδες εδω τι γραφω για τι opel corsa.. viewtopic.php?f=15&t=51672 κ θα καταλαβεις, εχει και κινητηρα φιατ
-
πολυ βοηθητικά όσα γράφεις ευχαριστω για το λινκ
το κια ριο γιατι το απέρριψες?λόγω ίππων?δίνει 7 χρονάκια πάντως και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια
η σιτροεν νομίζω έχει χαμηλότατο όριο χιλιομέτρικής εγγύησηςπάντως και γω αρχίζω να ψήνομαι για χιουνται.το γιαρις νομιζω λιγο ξεφευγει σε λεφτα με τα απαραιτητα εξτρα
για ιταλία,ψόφιες εγγυήσεις και χωρίς πλήρη εξοπλισμό νομίζωαυτα συνοπτικα
παντως το οπελ ντιζελ με 12.560 το ειδα κάπου με αποσυρση...καλη τιμη
αν και αρκετα παλιό αμάξι..θα πει κάποιος καλύτερο απο πολλα νεα -
πολυ βοηθητικά όσα γράφεις ευχαριστω για το λινκτο κια ριο γιατι το απέρριψες?λόγω ίππων?δίνει 7 χρονάκια πάντως και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια
η σιτροεν νομίζω έχει χαμηλότατο όριο χιλιομέτρικής εγγύησηςπάντως και γω αρχίζω να ψήνομαι για χιουνται.το γιαρις νομιζω λιγο ξεφευγει σε λεφτα με τα απαραιτητα εξτρα
για ιταλία,ψόφιες εγγυήσεις και χωρίς πλήρη εξοπλισμό νομίζωαυτα συνοπτικα
παντως το οπελ ντιζελ με 12.560 το ειδα κάπου με αποσυρση...καλη τιμη
αν και αρκετα παλιό αμάξι..θα πει κάποιος καλύτερο απο πολλα νεαΤο kia ετυχε κ το εκανα test drive πριν μια εβδομαδα στην λειβαδια, το ανεβασα προς δελφους περιπου 5χλμ, παιδια το αμαξι ειναι ωραιο για εργενηδες απο θεμα χώρων (οποιος εχει οικογένεια δεν τον βολευει) αλλα ψοφιο σε κινητηρα.1000CC 70PS diesel, πολυ λιγο για αμάξωμα 1100κιλων, o πωλητης επειδη δεν μπορουσα να κανω βολτα καποιο χιουνται επεμενε να κανω βολτα το ριο επειδη αυτο το ειχε διαθεσιμο, του ειπα απο την αρχη οτι δεν ενδιαφερομαι για 1000αρι και κατω απο 90ps μηχανη... άλλα αφου επέμενε συνφωνησα.Τελικα ειναι δυσκινητο για τα 75ps αυτο το αυτοκινητο, μου λεει δωστου τα, τα εδινα και εμενα επι τοπου , μεσα εχει καλη ποιοτητα κατασκευης... καλη εργονομια, σε αντιθεση με τα χιουνταϊ τα οποία κ απεριψα.Πισω αν εισαι κλειστοφοβικος την εβαψες, πολυ ψηλα τοποθετιμενα τα παραθυρα και τσαμια σαν φινιστρινια για να προσδοσουν σπορ χαρακτηρα.Για οικογενεια δεν κανει διοτι ειναι μικρο και ακριβο κ με μικρο-αδυναμο κινητηρα... οποτε δεν κανει ουτε για ελευθερους που θελουν να κανουν το κοματι τους.Κ αυτα τα 1000cc με ανησηχουν... πολυ λιγα κυβικα για 75ps... δεν ξερεις τι θα πάθει απο τα ζορισματα σε 3-4χρονια.
KIA RIO DIESEL