-
Ν1, Α5, ΕΝ1*, ΕΑ5*, ΕΕ9
Συγγνώμη, ξέχασα τη διευκρίνηση για τα *.
Μη μου πείτε ότι η ΕΑ5 συμμετέχει και βαθμολογείται με την Α5. Δεν θα ήταν άσχημο, εφ' όσον υπάρχουν περισσότερα από 5 αυτοκίνητα για παράδειγμα στην ΕΑ5 ή στην ΕΝ1 να κάνουν δική τους κλάση. Θα είχε φοβερό ενδιαφέρον (αν υπάρξουν συμμετοχές φέτος)
Λάμπης -
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Θα ήταν πολύ εγωιστικό (αν και ρεαλιστικό) να μιλάμε μόνο για Ν2. Από την άλλη δεν καταλαβαίνω πού το πρόβλημα όταν:α) Τα σπριντ τείνουν να έχουν περισσότερες συμμετοχές από τα ράλλυ (οπότε και τουλάχιστον τις ίδιες πιθανότητες να συμπληρώνουν κλάσεις)
β) Οι κλάσεις όταν δεν συμπληρώνουν, μπορούν κάλλιστα να μετράνε σε αμέσως μεγαλύτερη. Λεπτομέρειες είναι υπό συζήτηση.
γ) Κρατώντας το ισχύον σύστημα, πώς θα περάσουμε, μετά από νέα πρόταση (που έχει ήδη ξαναγίνει), σε αγώνες φθηνούς και αρκετούς σε διάρκεια (βλέπε Ρόντε) ενταγμένους σε μεγαλύτερους θεσμούς (κακά τα ψέματα, υπαγορεύεται από την περιρρέουσα κατάσταση, κι ας μην θέλουν κάποιοι να το δουν) με σύστημα κατάταξης τραβεστί;
Θα ήταν εγωιστικό αν το έλεγε άνθρωπος που έχει Ν2. Δεν έχω. Για μένα είναι απλώς ρεαλιστικό και είναι το μόνο καλό από έναν τέτοιο διαχωρισμό.
Τα σπριντ όντως έχουν περισσότερες συμμετοχές από τα ράλλυ. Όμως, πρέπει να πάρουν τη θέση των ράλλυ;
Όσον αφορά Α, Ε, R, κιτ-καρ, ποια είναι η μεγαλύτερη;;; Δε νομίζω ότι μπορεί να βγάλει κανείς άκρη μ' αυτό.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το (γ). Για μένα, ο μόνος τρόπος να διατηρηθούν στη ζωή τα ράλλυ τα επόμενα 5-6 χρόνια που θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση (αν δε βαρέσει κανόνι η χώρα, οπότε θα χειροτερέψει δραματικά και απλώς θα πάψουν να υπάρχουν αγώνες για μερικά χρόνια) είναι οι μικροί τοπικοί μικτοί θεσμοί. Δηλαδή θεσμοί με 2-3 σπριντ ή ρόντε και 1 ή το πολύ 2 ράλλυ. Εκεί πράγματι θα πρέπει να υπάρχουν οι κλάσεις. -
Μόνο και μόνο για αυτό (το (γ)) πρέπει να γίνει η αλλαγή...
-
Τα rally σπριντ αν χωριστουν σε κατηγοριες Ν-Α-Ε πολύ φοβάμαι ότι θα είναι δυσκολο να συμπληρώσουν κλασης γιατι Ν1 δεν υπαρχουν τα Ν3 παλι το ιδιο και αν χωριστουν και τα Α με τα Ε παλι το ιδιο προβλημα θα υπάρξει, η γνωμη μου είναι:
Να μηνουν όπως εχουν οι κατηγοριες και να προκηρυχτεί F3N και η F2Ν ετσει ώστε τα Ν2 να εχουν δικη τους κλαση και να υπαρχουν ελπιδες για τα Ν3 που εχουν εξαφανιστεί από τους αγωνες.
Τα Α και Ε είναι σχεδον ισοδύναμα και κανουν τους ιδιους χρονους αρα γιατι να τα χωρισουμε.Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης kamatsos auto-moto έγραψε:
Τα rally σπριντ αν χωριστουν σε κατηγοριες Ν-Α-Ε πολύ φοβάμαι ότι θα είναι δυσκολο να συμπληρώσουν κλασης γιατι Ν1 δεν υπαρχουν τα Ν3 παλι το ιδιο και αν χωριστουν και τα Α με τα Ε παλι το ιδιο προβλημα θα υπάρξει, η γνωμη μου είναι:Να μηνουν όπως εχουν οι κατηγοριες και να προκηρυχτεί F3N και η F2Ν ετσει ώστε τα Ν2 να εχουν δικη τους κλαση και να υπαρχουν ελπιδες για τα Ν3 που εχουν εξαφανιστεί από τους αγωνες.
Τα Α και Ε είναι σχεδον ισοδύναμα και κανουν τους ιδιους χρονους αρα γιατι να τα χωρισουμε.Ευχαριστω.
Κύριε Τάσση, επειδή λυσμονείτε...
Φέτος, η ΟΜΑΕ, προκύρηξε ενα νέο Θεσμό, το κύπελλο Αττικής, περιλαμβάνοντας 2 αγώνες Σπριντ και 1 Αγώνα Ράλλυ.
Πως θα βαθμολογηθούν λοιπόν οι κλάσεις?Στα Ν2, Ν1, Α6, Α5, τι βαθμούς θα δώσουν? Αφού αναμυγνύονται Ομαδες και κλάσεις στα Σπριντ, και οχι Στα Ράλλυ, τι βαθμολογία θα προκύψει?
Η βαθμολογία Πολυνικους, αφορά Ομάδες.Δεν μπορεί λοιπόν, να ισχύει για ενα ΕΕ10 με ενα Α6 και ενα Ν2.
Τώρα το αν θα συμπληρώνουν, αυτό πλέον, είναι πρόβλημα των οδηγών και οχι των κανονισμών.Ας αναλάβουν και αυτοί ευθύνες.
Κατηγορίες στα ράλι σπριντ