-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ακόμα κι ο Μαρξ, αν ζούσε σήμερα, θα αναθεωρούσε αρκετά απ' αυτά που υποστήριζε πριν από 170 τόσα χρόνια...
...και επίσης ποτέ μου δεν κατάλαβα τί είναι αυτό που εμποδίζει τις δεξιές κυβερνήσεις, να ασκούν ΚΑΙ κοινωνική πολιτική, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ζούν με αξιοπρέπεια!?..Γιατί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μειώνει την ανταγωνιστικότητα, διώχνει κεφάλαια, φτωχαίνει τη χώρα.
Ωραία. Γιατί λοιπόν ο λαός της πρώην ΕΣΣΔ δεν δείχνει την παραμικρή όρεξη να ξαναφέρει ένα τόσο καλό σύστημα στην εξουσία, αυτή τη φορά ειρηνικά;
Αχάριστοι άνθρωποι...τι περιμένεις;
-
Η σημερινη Ρωσια δεν νομιζω οτι εχει σοβαρες διαφορες με την ΕΣΣΔ
Μαλιστα τωρα που κανει και ισχυρες συμμαχιες με Κινα κτλ σε λιγο θα εκμηδενισει την διαφορα -
Σωστά...δεν δέχεται κεφάλαια από το εξωτερικό...όπως η ΕΣΣΔ...
Κι ο Πούτιν κομμουνιστής. -
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ακόμα κι ο Μαρξ, αν ζούσε σήμερα, θα αναθεωρούσε αρκετά απ' αυτά που υποστήριζε πριν από 170 τόσα χρόνια...Εγω πάλι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είπε ο Μαρξ, απλά τι σου είπαν ότι υποστήριξε. Θα ήθελες να μου πεις μία θέση του Μαρξ που ο ίδιος θα αναθεωρούσε;
-
Τι ακριβώς είπε;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ξεσκισμενο πουτανακι της Μερκελ μας εχει γανωσει τα αυτια
Εμφανιζεται συνεχως επειδη ειναι υπουργος και αρα δεν υπαρχουν περιορισμοι,και κανει ολο τον προεκλογικο αγωνα της ΝΔ
Για αυτα βεβαια δεν λεει τιποτα : http://youtu.be/8laSLyp3V1cΗ σταθερότητα στις απόψεις είναι αρετή.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
...και επίσης ποτέ μου δεν κατάλαβα τί είναι αυτό που εμποδίζει τις δεξιές κυβερνήσεις, να ασκούν ΚΑΙ κοινωνική πολιτική, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ζούν με αξιοπρέπεια!?..
Γιατί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μειώνει την ανταγωνιστικότητα, διώχνει κεφάλαια, φτωχαίνει τη χώρα.
...ααααααα!.. γι' αυτό αποφύγαμε την πτώχευση/χρεωκοπεία της χώρας!..
...και κοντολογίς μας λές ότι για να μην φτωχαίνει η χώρα απαραίτητη πρϋπόθεση είναι να αργοπεθαίνουν οι πολίτες!..
...γιατί εγώ πιστεύω ότι μια χώρα μπορεί να ευημερεί όταν ευημερούν οι πολίτες της... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ακόμα κι ο Μαρξ, αν ζούσε σήμερα, θα αναθεωρούσε αρκετά απ' αυτά που υποστήριζε πριν από 170 τόσα χρόνια...
Εγω πάλι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είπε ο Μαρξ, απλά τι σου είπαν ότι υποστήριξε. Θα ήθελες να μου πεις μία θέση του Μαρξ που ο ίδιος θα αναθεωρούσε;
...εγώ πάλι πιστεύω ότι έχεις μείνει καμιά 150αριά χρόνια πίσω!..
-
...και επίσης ποτέ μου δεν κατάλαβα τί είναι αυτό που εμποδίζει τις δεξιές κυβερνήσεις, να ασκούν ΚΑΙ κοινωνική πολιτική, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ζούν με αξιοπρέπεια!?..
Γιατί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μειώνει την ανταγωνιστικότητα, διώχνει κεφάλαια, φτωχαίνει τη χώρα.
...ααααααα!.. γι' αυτό αποφύγαμε την πτώχευση/χρεωκοπεία της χώρας!..
...και κοντολογίς μας λές ότι για να μην φτωχαίνει η χώρα απαραίτητη πρϋπόθεση είναι να αργοπεθαίνουν οι πολίτες!..
...γιατί εγώ πιστεύω ότι μια χώρα μπορεί να ευημερεί όταν ευημερούν οι πολίτες της...Το 'χα βάλει με μπολντ, μπας και το 'βλεπες - καταλάβαινες (έτρεφα μια, πολύ μικρή, ελπίδα).
Τώρα το βάζω σε μέγεθος 200 μπας και το δεις - καταλάβεις.
Αν και, να σου πω την αλήθεια, είμαι σίγουρος πως δεν.
(και δεν δέχεται και μεγαλύτερο από 200άρι) -
Εγω πάλι πιστεύω ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς είπε ο Μαρξ, απλά τι σου είπαν ότι υποστήριξε. Θα ήθελες να μου πεις μία θέση του Μαρξ που ο ίδιος θα αναθεωρούσε;
...εγώ πάλι πιστεύω ότι έχεις μείνει καμιά 150αριά χρόνια πίσω!..
επειδή κι εμένα μου δημιουργήθηκε το ερώτημα, γιατί δεν γράφεις ποια είναι αυτά τα αρκετά που πιστεύεις ότι θα αναθεωρούσε;
-
Μινγουάιλ, ο γκρεο δεν μας λέει τι λέει ο Μαρξ...θα μείνω αμάρξιστος;
-
Μινγουάιλ, ο γκρεο δεν μας λέει τι λέει ο Μαρξ...θα μείνω αμάρξιστος; -
Μ' έχεις ικανό να διαβάσω όλο αυτό; (και αναφέρομαι μόνο στο κεφάλαιο) Δεν έχω τη γκρεϊκή μορφωσιά.
-
Μ' έχεις ικανό να διαβάσω όλο αυτό; (και αναφέρομαι μόνο στο κεφάλαιο) Δεν έχω τη γκρεϊκή μορφωσιά.Ε, εσύ ρώτησες.
Αν θες μόνο το Κεφάλαιο
http://www.marxists.org/archive/marx/works/download/pdf/Capital-Volume-I.pdf
http://www.marxists.org/archive/marx/works/download/pdf/Capital-Volume-II.pdf
http://www.marxists.org/archive/marx/works/download/pdf/Capital-Volume-III.pdf -
Εννοούσα ότι ούτε καν το κεφάλαιο δεν έχω την ικανότητα να διαβάσω, γιατί δεν έχω τη γκρεϊκή μουρφουσιά .
Ήλπιζα να μου τα εξηγήσει ου μουρφουμένους κι ου μουναδικός γραμματικά καταρτιζμένους, ου γκρέο.
Αλλά...απαξιεί... -
...ρε Panosss,
μη γίνεσαι τόσο κακός!..
...τό 'πιασα το μπολνταρισμένο 'θεωρούν', απλά πέρασε απ' το μυαλό μου ότι ίσως κι εσύ υιοθετείς παρόμοια... θεώρηση... -
Αν εξέφραζα άποψη, δεν θα 'γραφα 'θεωρούν'.
-
-
Δεν χρειαζεται να διαβασει κανεις Μαρξ,εξαλλου ο κομμουνισμος απετυχε σαν συστημα στην πραξη.
Και το αστειο της υποθεσης ειναι οτι σιγα σιγα θα αποτυχει και ο καπιταλισμος ,αφου οι φτωχοι αυξανονται αντι να μειωνονται και η ελευθερια χρονου μειωνεται σημαντικα.
Το πιο σοφο θα ηταν να ανακαλυπταμε ενα νεο συστημα και οχι να περιμενουμε να ξαναρθει στο προσκηνιο ενας νεος κομμουνισμος ,εκτρωμα ανθρωπων κολλημενων στο παρελθον,κουτοφραγκων και πνευματικα αναπηρων.
Μεχρι τοτε βεβαια εμεις μπορει να μην ειμαστε σαυτην την ζωη αλλα καπου αλλου και να παρακολουθουμε τις εξελιξεις ,γελωντας με τις ηλιθιοτητες την ανθρωποτητας. -
Ο κομμουνισμός είναι 'έκτρωμα ανθρώπων κολλημένων';
Γιατί το λες αυτό; Επειδή πολλοί κολλημένοι αυτοβαφτίζονται αριστεροί; Ενώ στην πράξη...ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ;Ο κομμουνισμός είναι απλά μια θεωρία για το πώς θα ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, τουλάχιστον κάτι καλύτερο από τον καπιταλισμό.
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι καλό έκανε στον καπιταλισμό του 20ού αιώνα, τον έκανε πολύ καλύτερο, πολύ πιο ανθρώπινο απ' ότι είναι από τη φύση του.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)