-
Βγήκα απ τη μήτρα της μάνας μου σ’ ένα σπίτι χτισμένο με τσιμεντόλιθους σε ένα χωριό της Πιερίας. Αγόρι, αναφώνησε η μαία.
-
Δεν γίνεται να κλαίγεσαι κυρά μου για την οικονομική σου δεινότητα και να μου πηγαίνεις εκδρομές! Δεν γίνεται. Δεν δένει η συνταγή. Κάποιο απ' τα δύο είναι ψέμα. Όποιο σε βολεύει κάθε φορά, τηρουμένων των συνθηκών.
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Βγήκα απ τη μήτρα της μάνας μου σ’ ένα σπίτι χτισμένο με τσιμεντόλιθους σε ένα χωριό της Πιερίας. Αγόρι, αναφώνησε η μαία. -
Η όλη φάση μου θυμίζει γνωστό μου επιχειρηματία που πιστεύει ακράδαντα ότι η ανεργία
α) Οφείλεται στο ότι δεν θέλουν να δουλέψουν (οι άνεργοι) και
β) Είναι σαφώς χαμηλότερη από το ποστοστό που ανακοινώνει η στατιστική υπηρεσία (παρόλο που όλοι οι διεθνείς και εθνικοί οργανισμοί, αλλά και η ίδια η στατιστική υπηρεσία, αναγνωρίζουν ότι το πραγματικό νούμερο είναι 10-20% πάνω από αυτό που ανακοινώνεται - δηλαδή ανακοινώνεται 27% +10% => το πραγματικό κάπου στο 30%).Εντάξ'..........
BTW, κι εγώ σταμάτησα να δουλεύω σε πελάτη που μου έμεναν (αφαιρουμένων των ΤΕΒΕ, παρακράτησης φόρου, βενζίνης) κάπου 300 ευρώ/μήνα, απασχολούμουν 7-8 ώρες / μέρα + κάποια σάββατα, έπρεπε να κάνω καθημερινά 75-80χλμ πήγαιν' έλα + δεν ξέρω πόσα χλμ για δουλειές του (χωρίς να μου πληρώνει βενζίνη, εννοείται ) και επιπλέον έχει την τιμητική διάκριση να είναι ο μόνος άνθρωπος που να μ' έκανε να πονάει το στομάχι μου από τα νεύρα...
Φαντάζομαι εμπίπτω στην κατηγορία του τεμπέλη...
-
Και στην κατηγορια του κουτσομπολη γιατι ειπες πολλες λεπτομερειες...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και στην κατηγορια του κουτσομπολη γιατι ειπες πολλες λεπτομερειες...Περισυνά ξυνά πεπόνια... (ευτυχώς...)
-
Eφόσον δε σε πέρασε ένα χεράκι (λούστρο ) δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα του ποστζ σου
-
ΣΚΑΙ τωρα.
Η πιο ανερματιστη ομιλια πολιτικου που θυμαμαι.:lol::lol:Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπαρχει μια κατηγορια ανεργων για την οποια ειναι τυπικα σωστο να πεις οτι δεν θελει να δουλεψει,με την εννοια οτι αναζητουν συγκεκριμενη δουλεια και αποδοχες και απορριπτουν οτιδηποτε αλλο,πχ για γνωστο μου μηχανικο το να παει να δουλεψει πχ στα multirama για 400€ ειναι out of question,προς το παρον τουλαχιστον που η συζυγος του εργαζεται,βεβαια αν μεινουν με μηδεν εισοδημα, πιο πιθανον το βλεπω να εκπορνευσει την συζυγο παρα να κανει 'κατωτερη' δουλεια
-
προηγούμενη σελίδα
po re -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει μια κατηγορια ανεργων για την οποια ειναι τυπικα σωστο να πεις οτι δεν θελει να δουλεψει,με την εννοια οτι αναζητουν συγκεκριμενη δουλεια και αποδοχες και απορριπτουν οτιδηποτε αλλο,πχ για γνωστο μου μηχανικο το να παει να δουλεψει πχ στα multirama για 400€ ειναι out of question,προς το παρον τουλαχιστον που η συζυγος του εργαζεται,βεβαια αν μεινουν με μηδεν εισοδημα, πιο πιθανον το βλεπω να εκπορνευσει την συζυγο παρα να κανει 'κατωτερη' δουλεια+1 και οχι μονο λογω σπουδων η ειδικοτητας, αλλα και λογω 'μυτης' (σιγα μη σπουδασα για να παω Multirama, λες και θα τον φυλακισουν εκει).
Αυτη ειναι και η κατηγορια ανθρωπων που χρησιμοποιεί σαν παραδειγμα η 'μια μερια' και ξεχναει βολικα η 'αλλη μερια' για να βγαλουν συμπερασμα. Υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν.Χωρις αυτο να σημαινει οτι ΟΛΟΙ ειναι σε αυτη την κατηγορια, ατομα οπως αυτα που περιγραφει ο Manosk υπαρχουν κανονικοτατα. Η φαση 'παιρνω 3 λεωφορεια για να παω στη δουλεια' ειναι πραγμα που πλεον εχει εκλειψει.
-
Δεν ξέρω αν έχει εκλείψει το διπλο-τριπλο λεωφορείο... (μάλλον το κοστος το περιόρισε...) βλέπω όμως οτι διαδρομές πολλών στάσεων λεωφορείου γίνονται πλεον με το ποδι....
Τις ώρες πριν το άνοιγμα της αγοράς η παραλία της Θεσσαλονίκης έχει κοσμο που δεν βολταρει...αλλά πηγαινει στη δουλεια του...
εκτός απο κάποιους που έχουν την εντύπωση οτι η ανεργία είναι πλασματική ή αποτελεσμα ιδιοτροπιας των ανέργων...βλέπω τις στρατιές νέων και μεγαλύτερων που μοιράζουν στους δρόμους διαφημιστικά με όρους Κίνας....
ή τους δήθεν απασχολούμενους-εργαζομενους που κατεβαίνουν κεντρο για τρεις-τεσσερις ώρες δουλειάς και παίρνοντας το μήνα 350€ λένε κι ευχαριστώ....
σε μια χώρα με κοστος ζωής και φορολογια ευρωζώνης...πίσω απ το πληκτρολόγιο μπορεί να φαίνεται η εικόνα και ικανοποιητική...αναλογιζόμενος την ταλαιπωρία της γιαγιάς μου όταν στην κατοχή πήγαινε θεσσαλονικη-Κιλκις για να καθαρίζει σπίτια φορτωμενων....για ενα κομμάτι ψωμί.....και τοτε με το ποδι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για αυτούς που ισχυρίζονται ότι έγινε λάθος από την επιτροπή (χωρίς να το γνωρίζουν ), αν όντως ισχύει αυτό, φυσικά και πρέπει να απολυθούν, αλλά χωρίς άλλες συνέπειες (ποινικές, οικονομικές κ.ά.).
Φυσικά αγνοείς ότι υπαρχει εύλογο χρονικό διάστημα για ανάκληση διοικητικής πράξης. Δεν μπορεί να απολυθεί καποιος σε χρονικό διάστημα στο οποίο θα είχε παραγραφεί και κακούργημα. Επίσης οι κυρώσεις υπάρχουν για κακόπιστη παραποίηση στοιχείων και όχι για κάποιον που απλά έκανε τα χαρτιά του και η επιτροπή αντί για τελευταίο τον έβαλε πρωτο (εκτός αν αποδειχθεί επηρεασμός της επιτροπής - άλλο καπέλο).
Στην περίπτωση βέβαια των 77 ΑΝ κατάλαβα καλά οι ίδιοι κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά άρα παύει το 'καλόπιστα' κλπ αλλά εξακολυθεί να υφίσταται το χρονικό διάστημα.
Γνωρίζεις πριν πόσο καιρό προσλήφθηκαν αυτοί; Γιατί δεν είδα ν' αναφέρεται κάπου.
Γενικά λοιπόν, πρόκειται (υποθετικά) για ανάκληση παράνομης ευμενούς διοικητικής πράξης, για την οποία (πάντα υποθετικά) δεν συνέβαλε ο εργαζόμενος στην παρανομία/σφάλμα της διοίκησης.
Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, ισχύει 5ετής προθεσμία, εντός της οποίας η διοίκηση ελεύθερα ανακαλεί. Αν θέλει, ανακαλεί και πέραν της 5ετίας, αλλά υπό όρους.
Μη λάβεις υπόψη σου όμως αυτά που γράφω παραπάνω, γιατί φυσικά τα αγνοώ.To αν τα ξέρεις, τα ήξερες ή τα έμαθες, λίγο με νοιάζει, γιατί τα αγνοείς στο συλλογισμό σου. Όχι δεν ξέρω πότε προσελήφθησαν, απλά το ανάφερα γιατί έχουν γραφεί πολλές πίπες το τελευταίο διάστημα που δεν στέκουν (πχ ανάκληση μετατροπών του νόμου Ρέππα προ 17ετίας) και καλό είναι όσοι δεν ξέρουν ακριβώς τι ισχύει να πιστεύουν ανοησίες.
Αρα το 'να απολυθούν' ή 'να παραμείνουν' ή οτιδήποτε άλλο μπάζει πολύ νερό. Αυτό μόνο ήθελα να υπογραμμίσω και δε βλέπω να υπάρχει αντίρρηση επ'αυτού.
markvag η περίπτωσή σου είναι τόσο ίδια με της γυναίκας μου όταν σταμάτησε από τη δουλειά της που παραλίγο να μπω στον πειρασμό να ρωτησω ποιος είναι αυτός ο εργοδότης (μηπως είναι ο ίδιος). Μετά σκέφτηκα ότι δεν είναι κατι τόσο σπάνιο αυτή η απολαβή και συμπεριφορά.
-
Όσοι εχουμε συγγενείς που δουλεύουν στο εξωτερικό, γνωρίζουμε πόσο υπανάπτυκτη οικονομικά είναι η χώρα μας. Εγω εχω συγγενείς και στον Καναδά και στην Αυστραλία και οι χώρες αυτες είναι παράδεισος σε σχέση με την μπανανία μας. Δεν υπάρχει ''δουλευω 12 ώρες για 400ε και θα κάτσω στο σπιτι της μανας μου''. Φυσικά υπάρχουν και οι ''φίλοι'' που σου λένε ''μην ερθεις μωρέ εδω ,εχει οικονομική κρίση''. Οι μλκς φοβούνται μην τους φας τις δουλειές
Αυτός που σπουδασε 5 χρόνια, πολυ καλά δεν θέλει να παει για 400ε στα multirama. Αυτοί που κατηγορούν τους άνεργους είναι αυτοί που είναι βολεμένοι. Σαν τον Μπόση-Κοτσαμπάση στο Κορωπί οπου εχει Ινδους και Πακιστανούς να δουλεύουν στα θερμοκήπια σαν τα σκυλιά για λίγα χρήματα και αυτός κυκλοφορεί με τις mercedes και κάνει κριτική εκ του ασφαλούς. Σαν τον παπάρα τον δημόσιο υπάλληλο που τα ξύνει όλη την ημέρα και κατηγορεί τους νεους που δεν θέλουν να δουλευουν για 400ε, ενω αυτός ο αμόρφωτος κοπρίτης κολλούσε αφίσες του Πασοκ και έγινε μόνιμος και ακόμα και τωρα δεν ξέρει ουτε τον υπολογιστή να ανοίξει.
Έτσι και αλλιώς ο καθένας κάνει οτι του γουστάρει, γιατι δικιά του είναι η ζωή. Εαν θέλει θα παει για 400ε, εαν δεν θέλει δεν παει, εαν θέλει θα κλαφτεί, εαν θέλει θα γελάσει, αν θέλει θα πλακώσει τον Μπόση-Κοτσαμπαση στο Κορωπί και θα του φέρει την επιθεώρηση εργασίας κ.τ.λ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει μια κατηγορια ανεργων για την οποια ειναι τυπικα σωστο να πεις οτι δεν θελει να δουλεψει,με την εννοια οτι αναζητουν συγκεκριμενη δουλεια και αποδοχες και απορριπτουν οτιδηποτε αλλο,πχ για γνωστο μου μηχανικο το να παει να δουλεψει πχ στα multirama για 400€ ειναι out of question,προς το παρον τουλαχιστον που η συζυγος του εργαζεται,βεβαια αν μεινουν με μηδεν εισοδημα, πιο πιθανον το βλεπω να εκπορνευσει την συζυγο παρα να κανει 'κατωτερη' δουλειαΕσυ όμως πας για 200ε για 15 ωρες ,γιατι είσαι προκομμένος...
Θέλεις να μας πεις τι δουλειά κάνεις, ποσες ώρες δουλεύεις και πόσα λεφτά βγάζεις;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μπορεί να μην έχεις άδικο για τους συγκεκριμένους, αλλά ελπίζω η φάση να μην ήταν αλα nikos120
Δηλαδής; Τι είν' αυτή η φάση;
κάτι τραγικοί άνεργοι που αρνούνταν θέσεις αμισθί.
Ναι τον θυμήθηκα! Φοβερός!
Μόλις είδα στο δρόμο την ανάπτυξη και την έβγαλα φωτό:
αντωνάκι...είχες δίκιο....αχνοφαίνεται...Κατσε για να καταλαβουμε και μεις τα λιμα:
Ο Μανος θελοντας να δειξει οτι ποσο καλοβολεμενοι και οκνηροι εχουν καταντησει οι Ελληνες, αναφερει περιπτωση στην οποια καποιος, πηρε *καποιες *τηλ. για *καποια *δουλεια με *καποια *λεφτα και αυτες τον γραψανε στα παπαρια τους γιατι ηταν μακρυα η αποσταση; Και οταν ζηταμε να επεκταθει σφυριζει την 5η του Μαλερ; Και 'οποιος ηθελε καταλαβε';Και μετα σε εμενα ριχνουν καντηλια οι mod στα pm επειδη θελω να ανοιξω ποδοσφαιροτοπικο.
Δηλαδή Μάνο κι εγώ που δεν κατάλαβα, δεν ήθελα;
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει εκλείψει το διπλο-τριπλο λεωφορείο... (μάλλον το κοστος το περιόρισε...) βλέπω όμως οτι διαδρομές πολλών στάσεων λεωφορείου γίνονται πλεον με το ποδι....
Τις ώρες πριν το άνοιγμα της αγοράς η παραλία της Θεσσαλονίκης έχει κοσμο που δεν βολταρει...αλλά πηγαινει στη δουλεια του...
εκτός απο κάποιους που έχουν την εντύπωση οτι η ανεργία είναι πλασματική ή αποτελεσμα ιδιοτροπιας των ανέργων...βλέπω τις στρατιές νέων και μεγαλύτερων που μοιράζουν στους δρόμους διαφημιστικά με όρους Κίνας....
ή τους δήθεν απασχολούμενους-εργαζομενους που κατεβαίνουν κεντρο για τρεις-τεσσερις ώρες δουλειάς και παίρνοντας το μήνα 350€ λένε κι ευχαριστώ....
σε μια χώρα με κοστος ζωής και φορολογια ευρωζώνης...Nαι, αλλά ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ λέμε....!!!
.....πίσω απ το πληκτρολόγιο μπορεί να φαίνεται η εικόνα και ικανοποιητική...αναλογιζόμενος την ταλαιπωρία της γιαγιάς μου όταν στην κατοχή πήγαινε θεσσαλονικη-Κιλκις για να καθαρίζει σπίτια φορτωμενων....**για ενα κομμάτι ψωμί.....**και τοτε με το ποδι...
Ναι, όμως** ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΕ...!!!** Λιποθύμησε ποτέ απο την πείνα....?? Πέθανε μήπως απο αυτό....? Δε νομίζω...!
-
σε μια χώρα με κοστος ζωής και φορολογια ευρωζώνης...Μακάρι να 'χαμε φορολογία ευρωζώνης.
Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην ευρωζώνη που οι άνεργοι να πληρώνουν...φόρο...εισοδήματος...
Αντιθέτως παίρνουν επίδομα - επιδόματα.
Δεν υπάρχει άλλη χώρα που φορολογούνται κατά - φαντασίαν εισοδήματα. Τεκμήρια και καλά .
Και άλλα πάρα πολλά που ο πολίτης της ευρωζώνης δεν τα πληρώνει, για τον EL θεωρούνται αυτονόητα.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.Απίστευτο...να και κάτι σωστό που συμφωνούμε...
-
...βλέπω τις στρατιές νέων και μεγαλύτερων που μοιράζουν στους δρόμους διαφημιστικά με όρους Κίνας....Η δουλιτσα αυτη ειναι 'φιλετο'
Χαλαρο περπατημα,συνηθως καταμαυρα λεφτα,και μικρος ελεγχος απο την εργοδοσια
Την εκανα κι εγω μικρος,η αληθεια ειναι οτι πλεον την κανουνε συνηθως ανθρωποι μεγαλοι που βρισκονται σε αναγκη -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...βλέπω τις στρατιές νέων και μεγαλύτερων που μοιράζουν στους δρόμους διαφημιστικά με όρους Κίνας....
Η δουλιτσα αυτη ειναι 'φιλετο'
Χαλαρο περπατημα,συνηθως καταμαυρα λεφτα,και μικρος ελεγχος απο την εργοδοσια
Την εκανα κι εγω μικρος,η αληθεια ειναι οτι πλεον την κανουνε συνηθως ανθρωποι μεγαλοι που βρισκονται σε αναγκηΚι εμείς την έχουμε κάνει...
Άκου...'φιλέτο'...
Υπάρχει κάτι πιο εύκολο απ' το να βρεις τέτοια...'δουλειά';
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)