-
Αν ειναι του ΣΔΟΕ δεν θα σου ζητησει αποδειξη αλλα λεφτα
-
^ Να η τεχνογνωσία που δεν κατέχεις άσε.
Άστο άσε. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Κι αν δεν τον γράψεις στο πελατολόγιο;Άρα το πρόβλημά σου είναι ότι δεν κατείχες τη γνώση κατ' αρχάς για να κλέψεις.
Κι όχι ότι την κατείχες, αλλά λόγω...τιμιότητας... δεν τη χρησιμοποίησες...
Εσύ υπέθεσες ότι την 'κατείχα' αλλά δεν την χρησιμοποίησα...
Εγώ ούτε κατείχα/κατέχω, ούτε ήθελα να μάθω αυτές τις μεθόδους...πολύ πιο απλή και εύκολη εξήγηση, την οποία είχα πει εξαρχής...
-
...αληθεια ειναι παντως οτι φιλαρακι μου Πολιτικος μηχανικος,ΕΕ,εχει απελπιστει...δεν παιζει καμια δουλεια,μονο κατι τοπογραφικα,κατι ενεργειακες μελετες,και ΑΝ πληρωθει...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Κι αν δεν τον γράψεις στο πελατολόγιο;
Άρα το πρόβλημά σου είναι ότι δεν κατείχες τη γνώση κατ' αρχάς για να κλέψεις.
Κι όχι ότι την κατείχες, αλλά λόγω...τιμιότητας... δεν τη χρησιμοποίησες...
Εγώ ούτε κατείχα/κατέχω, ούτε ήθελα να μάθω αυτές τις μεθόδους...πολύ πιο απλή και εύκολη εξήγηση, την οποία είχα πει εξαρχής...
Ήθελες δεν ήθελες, (το δέχομαι ότι δεν ήθελες), κατ' αρχάς δεν μπορούσες.
...αληθεια ειναι παντως οτι φιλαρακι μου Πολιτικος μηχανικος,ΕΕ,εχει απελπιστει...δεν παιζει καμια δουλεια,μονο κατι τοπογραφικα,κατι ενεργειακες μελετες,και ΑΝ πληρωθει...
Αυτή είναι η συνολική κατάσταση της οικονομίας.
Κι όμως το φιλαράκι σου και ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει, και φόρους, και τέλος επιτηδεύματος και και και...
Και ό,τι χρειάζεται για να πληρωθεί ο δυ. -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
...αληθεια ειναι παντως οτι φιλαρακι μου Πολιτικος μηχανικος,ΕΕ,εχει απελπιστει...δεν παιζει καμια δουλεια,μονο κατι τοπογραφικα,κατι ενεργειακες μελετες,και ΑΝ πληρωθει...Παιδιά, δεν χρειάζεται να το ψάξετε πολύ, μπείτε στο ΤΕΕ και δείτε πόσοι Μηχανικοί (όλων των ειδικοτήτων) έχουν καταθέσει χαρτιά για ΔΙΑΓΡΑΦΗ από το ΤΕΕ (δηλαδή να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος). Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε σε πολέμους, χούντες, κατοχές κλπ...Γιατί πολύ απλά το να είσαι Μηχανικός και ε.ε. σημαίνει minimum 7800 εισφορές ΤΣΜΕΔΕ (με παροχές ΕΟΠΠΥ βέβαια ) + συνδρομή ΤΕΕ + τέλος επιτηδεύματος, ακόμα και αν έχεις μηδενικό εισόδημα (ως ε.ε Μηχανικός δεν μπορείς να δηλώσεις 'άνεργος' και να μπεις στο Ταμείο). Δηλαδή δεν έχεις να φας, αλλά πρέπει να δώσεις γύρω στα 9Κ ΜΕΤΡΗΤΑ για να λέγεσαι 'Μηχανικός'
Όσο για το αν ήθελα ή μπορούσα, προφανώς δεν μπορώ να το αποδείξω σε κάποιον άγνωστο τρίτο (πόσο μάλλον internetικά), άρα μένει μεταξύ εμού και του εαυτού μου (άντε και της γυναίκας μου που με βρίζει...)
-
Παιδιά, δεν χρειάζεται να το ψάξετε πολύ, μπείτε στο ΤΕΕ και δείτε πόσοι Μηχανικοί (όλων των ειδικοτήτων) έχουν καταθέσει χαρτιά για ΔΙΑΓΡΑΦΗ από το ΤΕΕ (δηλαδή να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος). Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε σε πολέμους, χούντες, κατοχές κλπ...Γιατί πολύ απλά το να είσαι Μηχανικός και ε.ε. σημαίνει minimum 7800 εισφορές ΤΣΜΕΔΕ (με παροχές ΕΟΠΠΥ βέβαια ) + συνδρομή ΤΕΕ + τέλος επιτηδεύματος, ακόμα και αν έχεις μηδενικό εισόδημα (ως ε.ε Μηχανικός δεν μπορείς να δηλώσεις 'άνεργος' και να μπεις στο Ταμείο). Δηλαδή δεν έχεις να φας, αλλά πρέπει να δώσεις γύρω στα 9Κ ΜΕΤΡΗΤΑ για να λέγεσαι 'Μηχανικός'
Κι οι δυ, κι οι 'εργαζόμενοι' του ΤΣΜΕΔΕ, κι οι συνδαιτημόνες του Πάγκαλου, πώς θα ζήσουν; Κλέφτες θα γίνουν;
Όσο για το αν ήθελα ή μπορούσα, προφανώς δεν μπορώ να το αποδείξω
Αρκεί που το λες (ότι δεν μπορούσες κατ' αρχάς, και μετά δεν ήθελες κιόλας. Γιατί αυτό λες).
Δεν χρειάζεται να το αποδείξεις. -
@The Ace
Πολλά τα λες (ΤΣΜΕΔΕ κάπου 4Κ, συνδρομή ΤΕΕ 150 το χρόνο, τέλος επιτηδεύματος 600 φόρος 10% επί του ελάχιστου τεκμηρίου 3000 = 300 σύνολο λίγο λιγότερα από 5Κ) αλλά επί της ουσίας έτσι είναι.Πως μπορεί να δει κανείς αυτό που λες (πόσοι έχουν ζητήσει διαγραφή) ?
Σχετικά με αυτό: http://technews-greece.blogspot.ae/2013/07/blog-post_9.html
-
Αρκεί που το λες (ότι δεν μπορούσες κατ' αρχάς, και μετά δεν ήθελες κιόλας. Γιατί αυτό λες).
Δεν χρειάζεται να το αποδείξεις.Προφανώς και το ρήμα 'μπορώ' το χρησιμοποιείς μόνος σου αυθαιρέτως, ποτέ δεν είπα 'δεν μπορούσα', εγώ είπα αυτό
...Καθώς όπως ήδη έχω πει, είμαι από τους Μ@Λ@ΚΕΣ τίμιους Έλληνες (δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνομαι περήφανος ή ηλίθιος γι'αυτό), και επειδή ήμουν τίμιος αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία ως ε.ε. και την εταιρεία μου γιατί έμπαινα μέσα χοντρά.
Εγώ καταλαβαίνω ότι είπα 'δεν ήθελα', αν εσύ θέλεις να καταλάβεις 'δεν μπορούσα', προφανώς είσαι ελεύθερος να νομίζεις ότι θέλεις.
Όσο για τις εισφορές, γνωρίζετε την ιστορία με τις αυξήσεις που έρχονται από 1/1/2014, και θα ζητηθούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από όλους τους Μηχανικούς ? Αν δεν την ξέρετε, τότε π.χ. εδώ https://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/ μπορείτε να διαβάσετε τι ακριβώς γίνεται....α, και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις διαγραφές από το ΤΕΕ...και το link του nass είναι ΟΚ, περισσότερα εδώ http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9.html
-
Οι αυξήσεις ήταν να έρθουν πέρισι (ή φέτος, δεν είμαι σίγουρος) αλλά αντέδρασε (για μια φορά ) το ΤΕΕ και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν και του χρόνου.
Πάντως προσωπικά δε βλέπω κανένα λόγο να είναι μέλος κανείς είτε του ΤΣΜΕΔΕ (παροχές ΕΟΠΠΥ και σύνταξη €360 στα 65 μετά (για μένα) από 42-43 χρόνια στο επάγγελμα) είτε πολύ περισσότερο του ΤΕΕ (βασικά αν δεν είσαι πολιτικός ή αρχιτέκτονες ποτέ δεν είχε λόγο ύπαρξης το ΤΕΕ για τους υπόλοιπους, ένα κλασσικό κρατικό νταβατζιλίκι ήταν και είναι).
-
Δεν χρειάζεται να το αποδείξεις.Προφανώς και το ρήμα 'μπορώ' το χρησιμοποιείς μόνος σου αυθαιρέτως, ποτέ δεν είπα 'δεν μπορούσα', εγώ είπα αυτό
...Καθώς όπως ήδη έχω πει, είμαι από τους Μ@Λ@ΚΕΣ τίμιους Έλληνες (δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνομαι περήφανος ή ηλίθιος γι'αυτό), και επειδή ήμουν τίμιος αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία ως ε.ε. και την εταιρεία μου γιατί έμπαινα μέσα χοντρά.
Εγώ καταλαβαίνω ότι είπα 'δεν ήθελα', αν εσύ θέλεις να καταλάβεις 'δεν μπορούσα', προφανώς είσαι ελεύθερος να νομίζεις ότι θέλεις.
Εγώ** ούτε κατείχα/κατέχω, ούτε ήθελα να μάθω αυτές τις μεθόδους**...πολύ πιο απλή και εύκολη εξήγηση, την οποία είχα πει εξαρχής...
Εσύ ούτε κατείχες/κατέχεις αυτές τις μεθόδους...αλλά μπορούσες...
Καταπληκτικό, θαύμα της μηχανικής!!!... -
Αν δεν είσαι μέλος του ΤΣΜΕΔΕ κι είσαι π.χ πληροφορικάριος, μπορείς να δουλέψεις; Δε νομίζω.
-
και όλοι οι πληροφορικάριοι δλδ που δεν είναι από πολυτεχνείο πως δουλεύουν;
aka φυσικά και μπορείς. -
Οκ, όσοι ξέρω είναι από πολυτεχνείο. Κι είναι όλοι στο ΤΣΜΕΔΕ.
(για την ακρίβεια ήταν μέχρι που 'γιναν δυ. Και, φυσικά...δεν ξανασχολήθηκαν με την πληροφορική...) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@The AceΠως μπορεί να δει κανείς αυτό που λες (πόσοι έχουν ζητήσει διαγραφή) ?
Την ιδια απορια εχω
Δεν ξερω κανενα να το εχει κανει -
(για την ακρίβεια ήταν μέχρι που 'γιναν δυ. Και, φυσικά...δεν ξανασχολήθηκαν με την πληροφορική...)Οι πληροφορικάριοι δεν βάζουν πουθενά 'υπογραφή' (με τη λογική που βάζουν πολιτικοί, αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι) οπότε δεν έχει καμία σημασία αν είναι στο ΤΣΜΕΔΕ ή όχι.
Απλώς οι περισσότεροι μόλις τελειώνουν τη σχολή γράφονται ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ 'από συνήθεια'.
edit στο δημόσιοι μπορεί να έχουν και κανά μισθολογικό εξτραδάκι ως τυπικά μηχανικοί
-
Οταν γράφτηκα εγώ ήταν επειδή το ΤΣΜΕΔΕ ήταν τόσο καλύτερο ταμείο από το τότε ΤΕΒΕ.
Τώρα πλέον δεν έχει καμία σημασία. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
(για την ακρίβεια ήταν μέχρι που 'γιναν δυ. Και, φυσικά...δεν ξανασχολήθηκαν με την πληροφορική...)Οι πληροφορικάριοι δεν βάζουν πουθενά 'υπογραφή' (με τη λογική που βάζουν πολιτικοί, αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι) οπότε δεν έχει καμία σημασία αν είναι στο ΤΣΜΕΔΕ ή όχι.
Απλώς οι περισσότεροι μόλις τελειώνουν τη σχολή γράφονται ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ 'από συνήθεια'.
edit στο δημόσιοι μπορεί να έχουν και κανά μισθολογικό εξτραδάκι ως τυπικά μηχανικοί
Πολύ πιθανό αυτό που λες! (τι μλακες )
Είχαν κάτι επιδόματα οθόνης και κάτι τέτοια, αλλά έχουν αλλάξει ταμείο (έχουν πάει ΙΚΑ αν θυμάμαι καλά).
Πάντως τον τίτλο του μηχανικού (κι ό,τι προνόμια απέρρεαν από αυτόν) δεν τον χάσανε άσχετα αν δεν είναι (απ' ότι θυμάμαι δηλαδή) στο ΤΣΜΕΔΕ. -
Η σφραγίδα/υπογραφή μηχανικού (πολιτικού, χημικού, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου) χρειάζεται σε όλα τα έργα (από μελέτες μέχρι επίβλεψη), άρα αν θες να υπογράφεις, θες άδεια άσκησης -> άρα ΤΕΕ -> άρα ΤΣΜΕΔΕ. Αν δεν θες υπογραφή, δεν θες -αναγκαστικά- άδεια, και άρα δεν χρειάζεται να είσαι μέλος ΤΕΕ, πας και ασφαλίζεσαι και στο ΟΓΑ που λέει ο λόγος.
Στο Δημόσιο δεν χρειάζεται πουθενά η τυπική υπογραφή μηχανικού, και άρα δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη (ούτε φυσικά υπάρχουν extras, όπως π.χ. να 'δανείζω' το μελετητικό μου πτυχίο). Αλλά νομίζω ότι η άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι υποχρεωτική για να περάσεις ΑΣΕΠ και να προσληφθείς, άρα δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς....μπορεί και να κάνω λάθος σε αυτό, κάποιος από δ.υ. να επιβεβαιώσει/διαψεύσει...
Εσύ ούτε κατείχες/κατέχεις αυτές τις μεθόδους...αλλά μπορούσες...
Καταπληκτικό, θαύμα της μηχανικής!!!...Μήπως μιλάμε/γράφουμε διαφορετική γλώσσα ?
Πάμε πάλι: εξαρχής είπα -σε διαφόρους τόνους και αποχρώσεις- ότι δεν ΗΘΕΛΑ να φοροδιαφύγω/κλέψω, γι'αυτό και αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία και εταιρεία. Το ρήμα 'μπορώ' το χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Πόσο πιο απλά να το γράψω ? Όλα τα άλλα τα 'συμπέρανες' μόνος σου...Μου θυμίζεις λίγο το Vassilis_1 που μας τα έχει κάνει τσουρέκια στο thread της εξέλιξης που έχει βάλει κασσέτα και λέει τα δικά του... -
Πολύ πιθανό αυτό που λες! (τι μλακες )
Είχαν κάτι επιδόματα οθόνης και κάτι τέτοια, αλλά έχουν αλλάξει ταμείο (έχουν πάει ΙΚΑ αν θυμάμαι καλά).
Πάντως τον τίτλο του μηχανικού (κι ό,τι προνόμια απέρρεαν από αυτόν) δεν τον χάσανε άσχετα αν δεν είναι (απ' ότι θυμάμαι δηλαδή) στο ΤΣΜΕΔΕ.:hmmm:
στον ιδιωτικό πάντως, και μισθωτός να είσαι πάλι στο ΤΣΜΕΔΕ μένεις και δεν πας ΙΚΑ (τους πας το χαρτί κλπ)
Στο δημόσιο μπορεί να είναι και στα δύο (να μένουν στο ΤΣΜΕΔΕ για επικουρική)
Δεν ξέρω κάποιον όμως, οπότε δεν το λέω και μετά βεβαιότητος, κυρίως με τις τελευταίες αλλαγές.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)