-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Μάλλον θα έπρεπε να τους τα χαρίσουν μαζί με μια πιστωτική που θα πληρώνει η τράπεζα για τον εξοπλισμό και τα ψώνια.
Αν δε είναι ενοικιαστές θα έπρεπε τουλάχιστον να πληρώνει η τράπεζα το ενοίκιο.
Στην πρώην ΕΣΣΔ όλοι είχαν ένα διαμερισματακι που έμεναν με 2-3 άλλες οικογένειες.
Λύσεις (λεφτά) υπάρχουν.Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Και το κόστος αυτής ποιος θα το πληρώσει??Bonus: το ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς που θα κάνανε τα σπίτια φτηνότερα.
Εννοιες αγνωστες σε σενα οπως κοινωνικη πολιτικη, κρατος προνοιας κλπ. Εν αναγκει σε στυλ εργατικων κατοικιων.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Και το κόστος αυτής ποιος θα το πληρώσει??Bonus: το ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς που θα κάνανε τα σπίτια φτηνότερα.
Εννοιες αγνωστες σε σενα οπως κοινωνικη πολιτικη, κρατος προνοιας κλπ. Εν αναγκει σε στυλ εργατικων κατοικιων.
-
REALZEUS
...επιμένεις να συζητάς με τον Jmara, ελπίζοντας ότι θα τον... 'μεταλλάξεις' σε κοινωνικό ζώο?.. -
Δεν εχω τετοιες ουτοπικες βλεψεις...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μήπως δεν ήταν 'στέγη τους', ανήκε σε κάποιον άλλον και αυτοί καταπατούσαν;
Καθε ανθρωπος πρεπει να εχει δικαιωμα στη στεγαση no matter what.
Χμναι. Τι σπίτι όμως; Όταν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες πολλές φορές οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα.
θυμάσαι που πριν καιρό νοίκιαζα ένα διαμέρισμα; Έρχεται ένα τυπάκι το βλέπει, μου λέει μου αρέσει θα το νοικιάσω. Δεν μου έκανε καν παζάρια. Τι δουλειά κάνεις αγορίνα μου; Μηχανικός αυτοκινήτων, έχω συνεργείο στην τάδε περιοχή. Πολύ όμορφα. Δίνουμε τα χέρια, το βράδυ φέρε μου τα δυο νοίκια μπροστά εγγύηση και την προκαταβολή να σου δώσω το κλειδί.
Έρχεται το βράδυ, μου λέει η γυναίκα μου είναι έγκυος, είχε λίγο αίμα και έτρεχα στα νοσοκομεία. Δεν πρόλαβα να πάω στην τράπεζα. Μπορείς να μου δώσεις το κλειδί για να αρχίσω να μεταφέρω και αύριο πρωί πρωί σου φέρνω την προκαταβολή; Βλακωδώς του το δίνω. Το αύριο γίνεται μεθαύριο. Μετάμεθαύριο. Αντιμεταμεθαύριο με όλες τις δικαιολογίες της οικουμένης. Από το πέθανε ο πατέρας μου, μέχρι το η μάνα μου είναι στο νοσοκομείο, και από το τράκαρα μέχρι το παραπάτησα στον δρόμο και έσπασα το χέρι μου.
Έμεινε ένα μήνα εντελώς δωρεάν στο σπίτι ενώ εγώ πνιγόμουν από τα χρέη, μου προκάλεσε πάνω από €500 ζημιές και καμιά €250άρα σε λογαριασμούς από utilities ενώ από αυτόν δεν είδα ούτε ένα Ευρωλεπτό τσακιστό. Όταν τελικά τον απείλησα ότι θα καλέσω την αστυνομία, έφυγε εν μια νυκτί και η γυναίκα του έκλαιγε, σαν αυτή της φωτογραφίας καλή ώρα.
Λίγες μέρες αργότερα, μαθαίνω ότι η γυναίκα του δεν είναι καν έγκυος, ο πατέρας του είχε πεθάνει 10 χρόνια πριν, ότι έχει φεσώσει και άλλους μ@λάκες σαν εμένα με το ίδιο ακριβώς κόλπο καθώς και όλα τα μαγαζιά στην γειτονιά που πάει και κάθεται.
Πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το ανάλγητο κράτος και τους κακούς ιδιοκτήτες και τραπεζίτες, ίσως θα ήταν καλύτερα να γνωρίζαμε πρώτα τις λεπτομέρειες για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.
-
Μιλάς για κάτι τελείως διαφορετικό τώρα. Οι εικόνες που είδαμε ήταν από κατασχέσεις τραπεζών που έδιναν άκριτα στεγαστικά δάνεια. Επειδή κι εμένα με φέσωσε ενοικιαστής-επαγγελματίας μπαταχτσής (σε επαγγελματικό χώρο) σε καταλαβαίνω.
-
ΧΛ ενα απλο googlαρισμα αρκει για να καταλαβεις οτι that's not the case here..
Ειχα και εγω τετοια νοικαρισσα, με ξεκαρδιστικη καταληξη της ιστοριας, αλλα μην κανουμε τετοιες γενικευσεις. -
Αλλο ενα και απο μενα.....
Εχω λιγα χρονια που νοικιαζω ενα ακινητο και αυτο που εχω εμπεδωσει ειναι οτι οσο πιο πολυ σε παρακαλαν να το νοικιασουν τοσο πιο πολυ παρακαλας να εισπραξεις ενοικια...Με τον Σεπτεμβρη ανεβηκαν στα 5 μηνιατικα τα απληρωτα ενοικια....Χαρές που εκανα.....
-
Επειδή κι εμένα με φέσωσε ενοικιαστής-επαγγελματίας μπαταχτσής (σε επαγγελματικό χώρο) σε καταλαβαίνω.Ειχα και εγω τετοια νοικαρισσα, με ξεκαρδιστικη καταληξη της ιστοριας, αλλα μην κανουμε τετοιες γενικευσεις.
Η ιδιοκτησία είναι κλοπή ρε μονιά.
REALZEUS
...επιμένεις να συζητάς με τον Jmara, ελπίζοντας ότι θα τον... 'μεταλλάξεις' σε κοινωνικό ζώο?..Εγώ πάντως ελπίζω να μεταλλαχθούν σε αλληλέγγυους που θα δώσουν αυτά που έχουν για το κοινό κοινωνικό καλό.
-
Θα προσπαθούσα να σου εξηγήσω την διαφορά μεταξύ της φιλανθρωπίας (που είναι και αδιέξοδη) και του σοσιαλισμού (που είναι σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας) αλλά δεν νομίζω να καταλάβεις οπότε τσάμπα κόπος.
-
Θα προσπαθούσα να σου εξηγήσω την διαφορά μεταξύ της φιλανθρωπίας (που είναι και αδιέξοδη) και του σοσιαλισμού (που είναι σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας) αλλά δεν νομίζω να καταλάβεις οπότε τσάμπα κόπος.Το κόστος του σοσιαλισμού θα πληρωθεί απο ποιους ακριβώς.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Θα προσπαθούσα να σου εξηγήσω την διαφορά μεταξύ της φιλανθρωπίας (που είναι και αδιέξοδη) και του σοσιαλισμού (που είναι σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας) αλλά δεν νομίζω να καταλάβεις οπότε τσάμπα κόπος.
Το κόστος του σοσιαλισμού θα πληρωθεί απο ποιους ακριβώς.
πεστου να παει να χαρισει το 330 οπως λες σε μενα
-
Από τους ξένοι;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Νομίζεις ότι είναι πιο μεγάλο από τα δις που τρώνε οι διάφοροι και τα υπερκέρδη τραπεζών/εφοπλιστών/μεγαλοεπιχειρηματιών;
Φαντάζομαι ότι μπορεί να μείνει ένας άστεγος μέσα αν και άβολα.
-
Μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα. Τσεκαρισμένο.
-
Νομίζεις ότι είναι πιο μεγάλο από τα δις που τρώνε οι διάφοροι και τα υπερκέρδη τραπεζών/εφοπλιστών/μεγαλοεπιχειρηματιών;
Νουμεράκια να δούμε
Φαντάζομαι ότι μπορεί να μείνει ένας άστεγος μέσα αν και άβολα.
Ασε και καπότες στο ντουλαπάκι.
-
http://www.iefimerida.gr/news/123946/ο-τσίπρας-υπόσχεται-δωρεάν-ρεύμα-σε-300000-φτωχά-νοικοκυριά
Αλέξη δώστα ολα.
Αφού διαγράψουμε το χρέος μονομερώς και επαναδιαπραγματευτούμε. (δηλ. σε χρωστάω, σε ρίχνω πιστόλι, και επαναδιαπραγματεύομαι να με ξαναδανείσεις)
-
η ανακουφιση του Αλεξη που τελικα δεν θα παμε σε εκλογες ειναι τεραστια. Πλεον μπορει να συνεχισει την πλειοδοσια σε παροχες και υποσχεσεις.
-
Έτσι, έτσι...
Βεντούζα, βεντούζα να τους πάει όλους...Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις έως το τέλος του χρόνου
Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της Τρόικας το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.
Επεσε και το κάστρο του ορίου των απολύσεων. Εως το τέλος του χρόνου, ο Υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.Οι δανειστές είχαν ζητήσει έως το Δεκέμβριο του 2013 να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο των απολύσεων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαικές πρακτικές καθώς όπως επεσήμαναν σε καμία ευρωπαική χώρα – εκτός από την Ολλανδία – δεν προβλέπεται έγκριση του Υπουργού για τις ομαδικές απολύσεις. Ωστόσο δεν επέμειναν στην αύξηση του ορίου των απολύσεων το οποίο παραμένει στο 5% μηνιαίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.
Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της Τρόικας το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του πριν από λίγο τονίζει ότι «η αλλαγή του πλαισίου δεν θα γίνει αυθαίρετα και πρόχειρα, αλλά με προσεκτικά και υπεύθυνα βήματα.
Ήδη εκπονείται μελέτη από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας – διεθνώς αναγνωρισμένος ως αξιόπιστος και κοινά αποδεκτός φορέας – που θα «χαρτογραφήσει» το αντίστοιχο θεσμικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών χωρών και θα απαντήσει στο ερώτημα εάν πράγματι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στην Ελλάδα.
Στη βάση αυτής της μελέτης και, σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη και την ελληνική πραγματικότητα, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές προκειμένου το θεσμικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας να συγκλίνει με αυτό των περισσότερο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.»
http://www.protothema.gr/greece/article ... ou-hronou/
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)