-
Για μένα το ΙΚΕΑ και τα κάθε μορφής ΙΚΕΑ είανι ο ορισμός του εκμεταλευόμαστε την κρίση για να διαλύσουμε κεκτημένα.
Οποιος δεν το βλέπει και αρχίζει την μπουρδολογία περι MAybach και οπελ ανήκει μάλλον στην κατηγορία του ψοφάει η κατσίκα μου, ψοφάει και αυτή του γείτονα, αλλά επειδή εγώ είμαι καναπεδάκιας, μην τυχόν κάνει τπτ ο γείτονας για να το παλέψει και τύχει και ζήσει η δικιά του.
Εκτός πια αν έχουμε γεμίσει εργοστασιάρχες στο φόρουμ που μάχονται για το συμφέρον τους οπότε μαγκιά τους.btw, τα ίδια και στην Ιταλία με το ΙΚΕΑ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Διάφορα....Οποιος δεν το βλέπει και αρχίζει την μπουρδολογία περι MAybach και οπελ ανήκει μάλλον στην κατηγορία του ψοφάει η κατσίκα μου, ...άλλα διάφορα
Όποιος δεν συμφωνεί με τον Gerry ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, όποιος συμφωνεί είναι μέλος κάποιας συνιστώσας;
Σε καιρούς σαν αυτούς η λύση είναι η απεργία και οι καταλήψεις, τα κλείνουμε όλα και βλέπουμε τι γίνεται;
Κατά Gerry ναι. -
Hello guys,
τα καταστηματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα δεν ανηκουν στην ΙΚΕΑ. Ειναι franchise και ανηκουν στον ομιλο Φουρλή. Επιτροπες Ευρωπαικες ανταγωνισμου ντεν παιζουν καρντια μου, ουτε Ελληνικες, οσο θελει πουλαει, εχει και τα εξοδα δικαιοχρησης, εχει και μεταφορικα, κλπ, οτι γουσταρει μπορει να κανει. Ασε που τα τελευταια χρονια εχουν ριξει σε αρκετα προιοντα τις τιμες σε 'Ευρωπαικα' επιπεδα ή και χαμηλοτερα σε μερικα προιοντα κραχτες.
Αν δειτε στο αρχικο αρθρο περι απεργιων, στα σχολια απο κατω (αναμεσα στον ορυμαγδο μαλακιας όπως 'μη πατε να δουλεψετε στα μαγαζια τους' ) γραφει ενας 'και τον καιρο που μας χρεωναν οι Ελληνες βιοτεχνες ενα χρονιατικο για μια κρεβατοκαμαρα και μετα τα ετρωγαν στα μπουζουκια'...
ΥΓ φυσικα ντριφτερ παιζει το 'εκμεταλλευομαστε την κριση για να διαλυσουμε κεκτημενα', που ειναι ηδη διαλυμενα απο την κυβερνηση, το εγραψα και πριν τα Οπελ.
Για τα υπολοιπα που γραφεις, ναι, τον πετυχες τον 'καναπεδακια' που μισει το γειτονα Bullseye λεμε, κερδιζεις ενα Οπελ. -
Εργαζόμενοι με σύνδρομο παρατημένης γκόμενας για ακόμα μια φορά στον αγώνα.
Εμπανάσταση λέμε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για μένα το ΙΚΕΑ και τα κάθε μορφής ΙΚΕΑ είανι ο ορισμός του εκμεταλευόμαστε την κρίση για να διαλύσουμε κεκτημένα.Οποιος δεν το βλέπει και αρχίζει την μπουρδολογία περι MAybach και οπελ ανήκει μάλλον στην κατηγορία του ψοφάει η κατσίκα μου, ψοφάει και αυτή του γείτονα, αλλά επειδή εγώ είμαι καναπεδάκιας, μην τυχόν κάνει τπτ ο γείτονας για να το παλέψει και τύχει και ζήσει η δικιά του.
Εκτός πια αν έχουμε γεμίσει εργοστασιάρχες στο φόρουμ που μάχονται για το συμφέρον τους οπότε μαγκιά τους.btw, τα ίδια και στην Ιταλία με το ΙΚΕΑ
Ειδικά στην περίπτωση του ΙΚΕΑ αυτό είναι εμφανές, πιστεύω ΜΑΚΡΑΝ περισσότερο εμφανές απ' τη Χαλυβουργία.
Απ' την άλλη, οι εργαζόμενοι πράττουν όπως δικαιούνται.
-
το οτι έχεις δικαίωμα να κάνεις κάτι δεν σημαίνει οτι θα έχει και αποτέλεσμα.
και το οτι δεν έχεις υποχρέωση να κάνεις κάτι άλλο δεν σημαίνει οτι αν το κάνεις θα είναι και άχρηστο. -
http://xasodikis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html
Μια εξαιρετικη αναλυση για την προβοκατσια του Στουρναρα τη μερα της ψηφισης του Μνημονιου 3. Ολο το ζουμι στην τελευταια παραγραφο
-
Μία είναι η λύση , κατάργηση του συνδικαλισμού... το ρόλο του συνδικαλιστή στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα να τον έχει η επιθεώρηση εργασίας η οποία θα κόβει κώλους όπου πρέπει ....
-
O Στουρνάρας έκανε προβοκάτσια, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε τη μπανανόφλουδα ολόκληρη και έδωσε στον κάθε ΣΚΑΪ πάτημα να βγάζει τίτλους.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
http://xasodikis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.htmlΜια εξαιρετικη αναλυση για την προβοκατσια του Στουρναρα τη μερα της ψηφισης του Μνημονιου 3. Ολο το ζουμι στην τελευταια παραγραφο
τον μανοσκυ τον ρώτησε πριν το δημοσιεύσει ο χασοδίκης?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σε μια εταιρία που όχι μόνο δεν έχει ζημειωθεί αλλά έχει και αύξηση κερδών?
Σύμφωνα με τη οικονομική κατάσταση για το εξάμηνο του 2012, τα ΙΚΕΑ (η «ναυαρχίδα» του ομίλου από όπου προήλθε το 81% των EBITDA στο 6μηνο) εμφάνισαν στο διάστημα αυτό ζημιές 6,7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 4,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ τα EBITDA υποχώρησαν κατά 70% και διαμορφώθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, με το περιθώριο να διαμορφώνεται στο 3,1% από 9,2% ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 122,7 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012, μειωμένες κατά 9,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Ωστόσο, παρά τον έντονα πτωτικό ρυθμό στον κλάδο του επίπλου και των ειδών οικιακού εξοπλισμού στην Ελλάδα, τα ΙΚΕΑ αύξησαν, σύμφωνα με την εταιρεία, το μερίδιό τους στην αγορά.
Αύξησε το μερίδιο αγοράς (προφανώς γιατι άλλοι επιπλάδες όπως SATO και Neoset, αλλά και μικρότεροι κλείσανε) αλλά παράλληλα μειώθηκαν τα κέρδη.
Δέν είναι περίεργο αυτό, στην ακραία περίπτωση μπορεί να είσαι ο μοναδικός που εμπορεύεται ένα προιόν (μερίδιο αγοράς 100%) αλλά να μήν κάνεις ούτε μία πώληση οπότε 0 κέρδη ή και ζημιά
-
Ψιλα γραμματα για τους απανταχου εργατοπατερες.
Οταν εχεις κερδη κυριος, θα τα μοιραζεσαι.
Οταν εχεις ζημιά, ετσι ειναι η ζωη, εισαι καπιταλας. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οταν εχεις ζημιά, ετσι ειναι η ζωη, εισαι καπιταλας.Δεν ειδα κανεναν να μοιραζεται κερδη... Anyway το λεμε κατι να το λεμε, αλλα να λεμε μονο για να λεμε δεν εχει νοημα. Ειπες και αλλα νωριτερα αλλα τωρα δεν εχω χρονο να σχολιασω. Αλλα πχ ο drifter εκει στην Ολλανδια που ειναι, ετσι και ειναι καλος στη δουλεια που κανει η διοικηση θα το αξιολογησει και θα τον γλυκανει πριν εκφρασει την οποιαδηποτε δυσαρεσκεια του. Στην Ελλαδα ο εργαζομενος ειναι αναλωσιμος. Δεν θες εσυ, θα βρω αλλον. Σπανια η διοικηση σεβεται τον κοπο του εργαζομενου. Ψιλα γραμματα βεβαια.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αλλα πχ ο drifter εκει στην Ολλανδια που ειναι, ετσι και ειναι καλος στη δουλεια που κανει η διοικηση θα το αξιολογησει και θα τον γλυκανει πριν εκφραση την οποιαδηποτε δυσαρεσκεια. Στην Ελλαδα ο εργαζομενος ειναι αναλωσιμος. Δεν θες εσυ, θα βρω αλλον. Σπανια η διοικηση σεβεται τον κοπο του εργαζομενου. Ψιλα γραμματα βεβαια.Η Ελλαδα δεν ειναι ενα παραξενο νησι αποκομμενο απο τον πλανητη γη.Οτι γινεται εχει λογικη εξηγηση.
Εταιριες που ειναι με το ενα ποδι στον ταφο (δηλαδη ολες οι εταιρειες στην Ελλαδα πλην ολιγων supermarket) δεν προκειται να φερθουν ιδανικα στους εργαζομενους,ποσο μαλλον οταν μπορουν να βρουν ευκολα στρατιες ενδιαφερομενων (βλεπε:απελπισμενων) για εργασια.Τα κερδη μιας εταρειας δεν τα μοιραζονται οι εργαζομενοι,τα εχουν απεμπολησει (κατα καποιο τροπο) με ανταλλαγμα την σταθεροτητα.
Βεβαιως ουτε τις ζημιες θα πρεπει να μοιραζονται (γιατι πρακτικα αυτο ειναι οι μειωσεις μισθου),αλλα η εναλλακτικη ειναι η απολυση. -
O παλιος καλος Tiger!
-
ο drifter εκει στην Ολλανδια που ειναιhttps://maps.google.ch/maps?ie=UTF8&cid ... H&hl=en_uk
-
Οταν εχεις ζημιά, ετσι ειναι η ζωη, εισαι καπιταλας.Δεν ειδα κανεναν να μοιραζεται κερδη... Anyway το λεμε κατι να το λεμε, αλλα να λεμε μονο για να λεμε δεν εχει νοημα. Ειπες και αλλα νωριτερα αλλα τωρα δεν εχω χρονο να σχολιασω. Αλλα πχ ο drifter εκει στην Ολλανδια που ειναι, ετσι και ειναι καλος στη δουλεια που κανει η διοικηση θα το αξιολογησει και θα τον γλυκανει πριν εκφρασει την οποιαδηποτε δυσαρεσκεια του. Στην Ελλαδα ο εργαζομενος ειναι αναλωσιμος. Δεν θες εσυ, θα βρω αλλον. Σπανια η διοικηση σεβεται τον κοπο του εργαζομενου. Ψιλα γραμματα βεβαια.
Ελπιζω να καταλαβες οτι κοροιδευω.
Εννοειται οτι κανεις δεν θα μοιραστει τα κερδη, αν δεν μοιραστει και τις ζημιες. Προτεινες σε κανενα να μοιραστειτε κερδη-ζημιες και σου ειπε οχι?Δεν εχω εργαστει Ολλανδια, αλλα και εδω που ημουν, μου εχουν συμβει ολα**.
Εχει τυχει να παρω αυξηση με τον τροπο που περιγραφεις 'παρε δικε μου γιατι ειμαι ευχαριστημενος',
εχει τυχει να παρω τον πουλο αναμενοντας να ερθει η αυξηση,
εχει τυχει να χτυπησω το χερι σε τραπεζι ως αποτελεσμα του παραπανω, και πηρα.
Εχει τυχει να φωναξω καινα μην παρω.Συναδελφοι την πηραν πιο ευκολα, και αλλοι δεν πηραν καθολου.
Αναλωσιμοι ειναι όλοι, προσπαθεις να βρεις τροπο να εξελιχθεις, για να εισαι λιγοτερο αναλωσιμος ή να αξιζεις περισσοτερα. Εξαρταται και απο τη δουλεια βεβαια. Το ηθικο διδαγμα ειναι οτι πρεπει να προσπαθησεις για να την παρεις.** Σε αλλες εποχες, να εξηγουμαστε. Τωρα, το κεφαλι κατω.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
ο drifter εκει στην Ολλανδια που ειναι
https://maps.google.ch/maps?ie=UTF8&cid ... H&hl=en_uk
???
-
εσύ και η χαμάς τόση ευστοχία στις ρουκέτες
Κι έλεγα πως σου κόλησε ο ξενοφώντας -
Ξενοφωντας η Γρηγορης;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)