-
Περί εκπαιδευτικών:
O Mercyful_Fate (μηχανικός λογισμικού σε τηλεπικοινωνιακη εταιρεία κατά δήλωσή του) υποστηρίζει ότι το επάγγελμα του δασκάλου είναι πολύ πιο εύκολο από το δικό του. Τυγχάνει να έχω περάσει αρκετά χρονάκια σε παρόμοια εταιρεία. Ταυτόχρονα, έχω εμπειρία σαν trainer σε μπόλικα σεμιναρια τεχνολογικου περιεχομένου. Φαντάζομαι ότι είναι και θέμα ανθρώπου / ιδιοσυγκρασίας, αλλά γενικά η κούραση είναι πολύ πιο έντονη τις ημέρες των trainings - ακόμη κι όταν έχω για ακροατήριο άσχετους και τους λέω για το word (δεν συζητώ καν αν σου τύχει απαιτητικό group μηχανικών σε advanced training). Να συζητήσουμε για Χριστούγεννα / Πάσχα / Καλοκαίρι, αλλά καλό θα ήταν να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε γνώση επί του θέματος.
Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κρίνονται, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους τουλάχιστον κατά 10%, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ τις απολαβές τους αστείες.
-
Aυτό το 10% από που βγαίνει; Ή επειδη καποιοι είπαν 30%, κάνουμε παζάρια; Οχι. Κανενας εργαζόμενος δε θα χασει τη δουλειά του. Γιατί να την χασει; Επειδη ο μανοσκ γκρινιαξε για τη νηπιαγωγο και δεν είχε το στοιχειώδες θάρρος να γραψει το όνομα του και το επιθετό του και το περιστατικό (καθολου δυσκολο να το φανταστουμε, ότι κάνει κι εδω μέσα) όπως του το διηγήθηκε το παιδί του, πρεπει να απολυθει μία εργαζόμενη, αλλιώς υπάρχει ομερτά; Θα τρελλαθούμε ντιπ; Εχει φτασει να θεωρείται το ρουφιανιλίκι ο ενδεδειγμένος τρόπος και η τήρηση του νόμου ομερτά! ΑΙΛΑΙΩΣ!!!!
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Περί εκπαιδευτικών:O Mercyful_Fate (μηχανικός λογισμικού σε τηλεπικοινωνιακη εταιρεία κατά δήλωσή του) υποστηρίζει ότι το επάγγελμα του δασκάλου είναι πολύ πιο εύκολο από το δικό του. Τυγχάνει να έχω περάσει αρκετά χρονάκια σε παρόμοια εταιρεία. Ταυτόχρονα, έχω εμπειρία σαν trainer σε μπόλικα σεμιναρια τεχνολογικου περιεχομένου. Φαντάζομαι ότι είναι και θέμα ανθρώπου / ιδιοσυγκρασίας, αλλά γενικά η κούραση είναι πολύ πιο έντονη τις ημέρες των trainings - ακόμη κι όταν έχω για ακροατήριο άσχετους και τους λέω για το word (δεν συζητώ καν αν σου τύχει απαιτητικό group μηχανικών σε advanced training). Να συζητήσουμε για Χριστούγεννα / Πάσχα / Καλοκαίρι, αλλά καλό θα ήταν να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε γνώση επί του θέματος.
Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κρίνονται, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους τουλάχιστον κατά 10%, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ τις απολαβές τους αστείες.
Τώρα κι εσύ μπαίνεις στο ίδιο τρυπάκι.
'μηχανικός λογισμικού σε τηλεπικοινωνιακη εταιρεία' μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά πράγματα.
Το ότι έχεις υπάρξει σε μια τέτοια θέση, δεν σημαίνει ότι ξέρεις κάθε τέτοια θέση.Ας πούμε έχοντας περάσει κι εγώ από εκεί, δυσκολεύομαι πολύ να φανταστώ πως η δουλειά ενός δασκάλου είναι δυσκολότερη (και έχω φίλους δασκάλους), αλλά βέβαια και ο μισθός μου ήταν αρκετά πολλαπλάσιος.
ΕΕΠ εγώ δεν θεωρώ ότι είναι 'ξύσιμο' ο εκπαιδευτικός, ούτε ότι οι μισθοί τους είναι μεγάλοι. Απλώς για να μην παρεξηγηθώ.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τουλάχιστον θα πόσταρε τον Φωτόπουλο. Όχι φανταστικούς τραπεζίτες.Για το Φωτόπουλο, και τον κάθε Φωτόπουλο, μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις και δεν τρέχει κάτι στα γύφτικα.
Είσαι σίγουρος ότι είναι η ίδια περίπτωση με τους άλλους;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γεια σου πιτσιρίκο,
Να σου αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη δουλειά μου. Δουλεύω στον Κωτσόβολο και είχα μια ακόμα άσχημη εμπειρία. Μας μάζεψαν σήμερα στις 21:00 στο μαγαζί που δουλεύω σε έκτακτο meeting (το οποίο ως συνήθως δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας) μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε όλοι. Γύρισαν παιδιά από άδεια ή ρεπό. Μας είπαν τα εξής:
Έχετε 2 επιλογές:
Η μια είναι να υπογράψετε μια μείωση της τάξης του 12% στα μικτά σας έσοδα, άσχετα πόσα παίρνετε.
Η 2η να υπογράψετε ότι δεν δέχεστε και να απολυθείτε.Ρωτήσαμε πότε πρέπει να υπογράψουμε και μας είπαν ΤΩΡΑ. Μετά από ενστάσεις μας έδωσαν διορία μέχρι αύριο στις 15:00 (ούτε καν στις 17:00 που έρχονται κάποια παιδιά). Ζητήσαμε και τα 2 χαρτιά να τα πάμε σε δικηγόρο και μας είπαν ότι το νομικό τμήμα τους έχει δώσει εντολή να μην τα δώσουν πουθενά (απαράδεκτο και καθ’ όλα παράνομο). Οι περισσότεροι, αποφάσισαν να υπογράψουν (με βαριά καρδιά). Αντιπροτείναμε να γίνει μια κλιμακωτή μείωση ανάλογα με τα έσοδα και μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση [*σ.σ. γιατί άραγε * ], take it or leave it.
Κάποιοι δεν υπέγραψαν κανένα χαρτί και περιμένουν να δούνε τι θα κάνουν μέχρι αύριο, μιλώντας με τις οικογένειες τους. Εγώ πρέπει να πω στη γυναίκα μου και στο παιδί μου (αλλά και στην τράπεζα που ήδη με κυνηγάει) ότι από τον επόμενο μήνα θα παίρνω 650-700 ευρώ ενώ δουλεύω 8ωρος…
Να είσαι καλά και ελπίζω σε δημοσίευση
Στα @@ μας. Όταν κάποιοι άλλοι υποβάλλονταν σε 35% μείωση γελούσατε ειρωνικά. Τώρα τσακάτε την τσαπού.
Και εσυ το ιδιο δεν κανεις τωρα;
Oh yes! Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγετε κρύο.....
-
Φαε το πιατο τοτε γιατι φαι δεν εχει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τουλάχιστον θα πόσταρε τον Φωτόπουλο. Όχι φανταστικούς τραπεζίτες.
Για το Φωτόπουλο, και τον κάθε Φωτόπουλο, μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις και δεν τρέχει κάτι στα γύφτικα.
Ναι. Αν έγιναν όσα λέει, ας δώσει ονόματα. Το παίζει και σοβαρός δημοσιογράφος.
Σε λίγο θα γράφει άρθρα και για τον νέο σύντροφο της Ελεονώρας Μελέτη. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τουλάχιστον θα πόσταρε τον Φωτόπουλο. Όχι φανταστικούς τραπεζίτες.
Για το Φωτόπουλο, και τον κάθε Φωτόπουλο, μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις και δεν τρέχει κάτι στα γύφτικα.
Ναι. Αν έγιναν όσα λέει, ας δώσει ονόματα. Το παίζει και σοβαρός δημοσιογράφος.
Σε λίγο θα γράφει άρθρα και για τον νέο σύντροφο της Ελεονώρας Μελέτη.Τότε ζεις απλώς απλώς στην κοσμάρα σου, ή είπες να τρολλάρεις λίγο ακόμα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aυτό το 10% από που βγαίνει; Ή επειδη καποιοι είπαν 30%, κάνουμε παζάρια; Οχι. Κανενας εργαζόμενος δε θα χασει τη δουλειά του. Γιατί να την χασει; Επειδη ο μανοσκ γκρινιαξε για τη νηπιαγωγο και δεν είχε το στοιχειώδες θάρρος να γραψει το όνομα του και το επιθετό του και το περιστατικό (καθολου δυσκολο να το φανταστουμε, ότι κάνει κι εδω μέσα) όπως του το διηγήθηκε το παιδί του, πρεπει να απολυθει μία εργαζόμενη, αλλιώς υπάρχει ομερτά; Θα τρελλαθούμε ντιπ; Εχει φτασει να θεωρείται το ρουφιανιλίκι ο ενδεδειγμένος τρόπος και η τήρηση του νόμου ομερτά! ΑΙΛΑΙΩΣ!!!!Δεν μου το διηγήθηκε το παιδί μου και γράφεις ασυναρτησίες αντάξιες μαγνητοφωνημένης ομιλίας επιπέδου ΠΑΜΕ (και βγάλε).
Η στάση σου είναι 100% σύμφωνη με το πνεύμα της ομερτά και του κουκουλώματος μην τυχόν και θιχθεί κάποιος βολεμένος κοπρίτης. Και το τονίζω το 'κοπρίτης'. Γιατί η άλλη κυρία που δουλεύει συστηματικά και με επαγγελματικό ήθος και ενδιαφέρον για τα παιδιά τις 4 ώρες της, ενώ μάλιστα διαμαρτύρεται για τις 'συναδέλφους', έχει τα συγχαρητήριά και τον ειλικρινή θαυμασμό μου. Ενώ εσύ υπερασπίζεσαι θερμά και αηδιαστικά την άλλη, παρά το ότι έλαβες πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για το έργο της και τη ζημιά που προξενεί σε μικρά παιδιά, μετατρέποντας το νηπι-αγωγείο σε παιδικό σταθμό.
Ψεύτες όλοι, πλην της κοπρίτισσας και του greo. -
Δε λέω ότι είσαι ψευτης. Λέω ότι διαμαρτύρεσαι επειδή σου υποδείχθηκε η νόμιμη διαδικασία. Μετά από τόσα και τόσα ποστ που υπερασπίζεσαι τη νομιμότητα, τώρα επί προσωπικού, αποκαλείς ομερτά τη νόμιμη οδο. Αν εσυ, εγω, ο μγαικοβ κλπ κλπ κανουμε ΕΓΓΡΑΦΕΣ και ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες κανεις δε θα μπορει να πει κάτι. Τωρα το μόνο που κερδίζουμε είναι να κράζουμε στα φόρα, εκτός αν αυτός ήταν ο σκοπός εξαρχης
-
Νόμιμη διαδικασία είναι να υποβάλει κάποιος ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία στην αστυνομία, το δασαρχείο ή την πολεοδομία επειδή έχει χτιστεί ένα βουνό, έχει εκχερσωθεί ένα δάσος, έχει μετατρέψει κάποιος ένα αναψυκτήριο σε παραθαλάσσιο κλαμπ, αν και οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να έχουν κινηθεί προληπτικά αλλά και κατόπιν της οποιασδήποτε είδησης για τα τελεσθέντα εγκλήματα. Ποιος όμως θα έρθει αντιμέτωπος με τις μαφίες που διακινούν ένα σκασμό εκατομμύρια, εκθέτοντας τον εαυτό του και όντας ακάλυπτος από το κράτος;
Προφανώς η 'νομιμότητα' στις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχει για να καλύπτονται οι παρανομίες. Συνδικαλιστικό ή συντεχνιακό κεκτημένο. Κατανοητό;
Δεν θα μπω καν στον κόπο να εξηγήσω τι σημαίνει για κάποιο γονιό να κάνει ενυπόγραφη καταγγελία, όταν ο 'εκπαιδευτικός' έχει το παιδί του στα χέρια του και είναι πολύ αμφίβολο, ως σχεδόν αδύνατο, να επιβληθεί στον εν λόγω κάποια απομάκρυνση ή αργία από συναδέλφους του που θα κληθούν να τον κρίνουν και να τον καταδικάσουν για όσα κάνει ή δεν κάνει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
όχι δεν σου ανοίγω κανένα θέμα λειτουργίας 'τραπεζών στην οικονομία'.
Σου ανοίγω το θέμα λειτουργίας συγκεκριμένων ανθρώπων στην ελληνική οικονομία.Αν εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα που μερικές δεκάδες άνθρωποι φεσώνουν όλη την οικονομία, σε αναγκάζουν να γίνεις ακόμα πιο ξεφτύλας, στερούν τους πόρους από την οικονομία, και το διασκεδάζουν κι όλας χυδαία στη μούρη σου, ε τι να σου πω πια.
Μάλλον καλά κάνουν.
Αν έβλεπες όμως το φωτόπουλο να είχε φωνάξει δημοσιογράφους 'να πιουν ένα ξυδάκι', θα είχες floodάρει το φοόρουμ με φωτογραφίες μέχρι και από το κυλοτάκι της γκόμενας που χόρευε μαζί του και άλλα 1.000.000.000 memes με umad usap uksys κλπ κλπ, έτσι δεν είναι;
Προβληματιζομαι ποιος θα ποσταρε καλυτερα memes, o spyros η ο εντυς.
-
ο eddie λόγω εμπειρίας
-
Η λύση για το εκπαιδευτικό σύστημα είναι απλή, την έχω ξαναγράψει:
- Το κράτος ΔΕΝ δίνει τα χρήματα στα σχολεία, αλλά στους γονείς. Οι γονείς αποφασίζουν σε ποιο σχολείο θα πάει, δημόσιο ή ιδιωτικό.
- Τελεία. Αυτό. Αυτό είναι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι γονείς αποφασίζουν ποιο είναι καλό σχολείο και ποιο πρέπει να κλείσει, απλά μην πηγαίνοντας στο κακό και επιβραβεύοντας το, κατά τη γνώμη τους, καλό.
- Ναι, τα δυπαλληλάκια δεν τα συμφέρει. Φυσικά και δεν θα συμφωνήσουν.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η λύση για το εκπαιδευτικό σύστημα είναι απλή, την έχω ξαναγράψει:- Το κράτος ΔΕΝ δίνει τα χρήματα στα σχολεία, αλλά στους γονείς. Οι γονείς αποφασίζουν σε ποιο σχολείο θα πάει, δημόσιο ή ιδιωτικό.
- Τελεία. Αυτό. Αυτό είναι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι γονείς αποφασίζουν ποιο είναι καλό σχολείο και ποιο πρέπει να κλείσει, απλά μην πηγαίνοντας στο κακό και επιβραβεύοντας το, κατά τη γνώμη τους, καλό.
Υπάρχει κάποια χώρα που έχει εφαρμοστεί αυτό;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aυτό το 10% από που βγαίνει;Είναι προσωπική εκτίμηση και νομίζω έχω το δικαίωμα να την λέω. Τον Οκτώβριο του 2010 στο Παιδείας υπηρετούσαν 220Κ υπάλληλοι. Φαντάζομαι τώρα θα είναι ελαφρώς λιγότεροι. Σύμφωνα με το Υπουργείο, στόχος είναι σε καμια τάξη να μην υπάρχουν πάνω από 25 παιδιά. Ακόμη κι αν ρίξουμε τον Μ.Ο., υπολογίσουμε διοικητικό προσωπικό κλπ, υπάρχει περιθώριο σωστότερης κατανομής - η οποία αν γίνει σωστά (με ένα πιο σύγχρονο οργανόγραμμα διοικητικής υποστήριξης) μπορεί να σημαίνει περισσότερους καθηγητές στις τάξεις και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες.
Τώρα κι εσύ μπαίνεις στο ίδιο τρυπάκι.
'μηχανικός λογισμικού σε τηλεπικοινωνιακη εταιρεία' μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά πράγματα.
Το ότι έχεις υπάρξει σε μια τέτοια θέση, δεν σημαίνει ότι ξέρεις κάθε τέτοια θέση.Δεν μπαίνω σε κανένα τριπάκι, δεν ξέρω κάθε θέση αλλά δεν γουστάρω τα στερεότυπα και την απολυτη αλήθεια. Απαντάω λοιπόν σε κάποιον που a priori θεωρεί τη δουλειά του δυσκολότερη, κάτι που για μένα δεν ισχύει απαραίτητα. Όπως λες, εξαρτάται. Όπως για παράδειγμα, ούτε τα 900 ευρώ που αναφέρει είναι de facto ο μισθός κάθε μηχανικού.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
- Το κράτος ΔΕΝ δίνει τα χρήματα στα σχολεία, αλλά στους γονείς. Οι γονείς αποφασίζουν σε ποιο σχολείο θα πάει, δημόσιο ή ιδιωτικό.
Υπάρχει κάποια χώρα που έχει εφαρμοστεί αυτό;
Γιατί, το ελληνικό σύστημα, έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα;
Συμπλήρωμα - διευκρίνηση: οι δάσκαλοι πληρώνονται από το σχολείο. Όχι από το κράτος.
-
Οι γονεις δηλαδη ξερουν,οπως λεμε οτι η αγορα αυτορρυθμιζεται.
Το επομενο βημα πιο ειναι,διαφημισεις δημοσιων σχολειων στο internet; -
η κάθε οικονομία έχει το προσωπικό της αποτύπωμα και η εξυγίανσή της μέσω επαναρρύθμισής της απαιτεί σχεδόν τον ίδιο χρόνο που χρειάστηκε για να απορρυθμιστεί.
όταν η τρόικα 'ανακάλυψε' το πρόβλημα, απαίτησε αυτόματα (σε 2-3 χρόνια) να γίνει κάτι που απαιτεί ίσως και δεκαετίες μονόδρομου οικονομικής πολιτικής από οποιεσδήποτε κυβερνήσεις προκύψουν.
η τακτική του σφαλιαρίζω άγρια ένα μαθητή για να φοβηθούν οι υπόλοιποι έχει παρέλθει και ως πρακτική και γιατί τα παιδιά έγιναν δίμετρα και δεν σηκώνουν τσαμπουκάδες από τον δάσκαλο.
το έχουν αντιληφθεί, έστω και καθυστερημένα και αλλάζουν βήμα βήμα τις πολιτικές τους γερμανοί και ΔΝΤ.
η οριζόντια αφαίμαξη των μισθωτών, η απειλή άμεσης απόλυσης σε ΙΔ και ΔΥ περιορίζει αυτόματα την κατανάλωση και η ύφεση περιορίζει ακόμη περισσότερο τα έσοδα. (απορούν γιατί σημειώθηκε μείωση των εσόδων στα ταμεία, κατά 30% από τις εκλογές και μετά....μα η ίδια ακριβώς μείωση σημειώθηκε και στον τζίρο της αγοράς...δεν ενημερώνονται? που ζούνε?)σήμερα πάντως πρέπει να έλειψε από την αγορά και το τελευταίο σεντ...εικόνα δεκαπενταύγουστου στο κέντρο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι γονεις δηλαδη ξερουν,οπως λεμε οτι η αγορα αυτορρυθμιζεται.
Το επομενο βημα πιο ειναι,διαφημισεις δημοσιων σχολειων στο internet;Ρε αλήτη που χάκαρες το λογαριασμό του tiger, βγες έξω αν είσαι άντρας ρε!
(Παπαρήγα, εσύ είσαι ο χάκερ;)
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)