-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χρήστο Λάππα θεωρώ ότι είναι ανάρμοστο να ζητάς 'πιστοποιητικό ιδεολογικών φρονημάτων'. Ο REALZEUS δε δικάζεται ούτε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν μας. Εξάλλου δε γνωρίζεις / ουμε πάρα πολλά πράγματα για το πρόσωπό του, οπότε κατά μεγάλη πιθανότητα τον αδικείς.Με άλλα λόγια, εδώ μέσα όλοι υποκείμεθα σε (σκληρή και ανελέητη ) κριτική για όσα γράφουμε εδώ μέσα, όχι για το σύνολο της προσωπικότητάς μας.
Μα δεν του ειπε κανεις 'εισαι ετσι και γιουβετσι γιατι εισαι πχ τρως πολυ/σου αρεσει ο Διονυσιου/εισαι ΜΠΑΟΚ', οτι λεγεται εχει να κανει με αυτα που δηλωνει εδω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε ναι γιατί ο σωστός ο κομμουνιστής πρέπει να ζει σε κοινόβιο και να σφάζει με κονσερβοκούτια! Αλλιώς δεν είναι οριτζινάλε!Στο σφάξιμο επιτρέπεται και το Καλάσνικοφ!
-
Κι εγώ είμαι βέβαια χορτοφάγος, αλλά μέχρι να απαγορευτεί η κρεατοφαγία, θα τσακίζω τους τατάρ μπίφτεκους.
Επίσης, επαναλαμβάνω ότι είμαι αριστερός, ευχαριστώ.
-
Πάλι καλά... το κονσερβοκούτι στομώνει εύκολα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εγώ είμαι βέβαια χορτοφάγος, αλλά μέχρι να απαγορευτεί η κρεατοφαγία, θα τσακίζω τους τατάρ μπίφτεκους.Επίσης, επαναλαμβάνω ότι είμαι αριστερός, ευχαριστώ.
Έτσι από περιέργεια, ξέρεις τι είναι ο κομμουνισμός;
-
Στη θεωρία ή στην πράξη;
-
Παίδες είπα σε έναν γνωστό μου, φανατικό ψηφοφόρο ΚΚ Ρωσίας, ότι στην διαλυμένη Ελλαδίτσα οι σύντροφοί του έχουνε bmw, είναι επιχειρηματίες, έχουνε φίλους με φεράρι και δηλώνουνε στα ίντερνετ οπαδοί του πολεμικού κομμουνισμού. Μου είπε ότι δεν είναι κομουνιστές αλλά τελειωμένοι και μπερδεμένοι νεοφιλελέδες.
-
ΕΕΕΕπππππ πριν αρχισει το φροντιστηριο περι κομουνισμου.
Ηδη ειμαστε και καιρος ειναι να επανελθουμε στο θεμα μας....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στη θεωρία ή στην πράξη;Πες απλά πως δεν γνωρίζεις για να τελειώνουμε. Γιατί αν γνώριζες θα ήξερες πως είναι ένα σύστημα οργάνωσης του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας και δεν έχει να κάνει με το πως ζει κάποιος σε ένα άλλο σύστημα. Σαν να σου λέω εσένα που είσαι δεξιός να παραιτηθείς από το Δημόσιο επειδή αυτά είναι σοσιαλιστικά κόλπα.
-
Εντάξει το έχουμε καταλάβει ο Κομμουνισμός θα μας σώσει. Πάμε σε τπτ πιο ουσιαστικό.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Παίδες είπα σε έναν γνωστό μου, φανατικό ψηφοφόρο ΚΚ Ρωσίας, ότι στην διαλυμένη Ελλαδίτσα οι σύντροφοί του έχουνε bmw, είναι επιχειρηματίες, έχουνε φίλους με φεράρι και δηλώνουνε στα ίντερνετ οπαδοί του πολεμικού κομμουνισμού. Μου είπε ότι δεν είναι κομουνιστές αλλά τελειωμένοι και μπερδεμένοι νεοφιλελέδες.Κ που να του έλεγες ότι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ (αλήθεια, πόσα κομμουνιστικά κόμματα υπάρχουν στην Ευρώπη σήμερα, ξέρει κανείς;) βγάζουν κάρτες με τις φάτσες τους πάνω, να δεις τι θα σου έλεγε.
ΕΕΕΕπππππ πριν αρχισει το φροντιστηριο περι κομουνισμου.
Ηδη ειμαστε και καιρος ειναι να επανελθουμε στο θεμα μας....Κ όμως, Δημήτρη, κ αυτό είναι η ζωή μετά το ΔΝΤ κ τα μνημόνια κ το πόσο έχει καταλάβει ο καθένας τι μας έχει συμβεί.
Κ, ως γνωστόν, για να γιατρέψεις κάποιον πρέπει να ξέρεις από τι πάσχει. Εμείς θεραπεύουμε χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την πάθηση, πάρε κ κατάλαβε πως θα είναι ο άρρωστος σε μερικά χρόνια. -
Φαντάσου τώρα Realzeus το άλλο σενάριο: Εγώ που υποτίθεται ότι είμαι υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς να αρχίσω να ζητάω κρατικοποίηση των φροντιστηρίων ΞΓ τώρα που έχω δει τα δύσκολα.
Αλήθεια, αν
δεν έχει να κάνει με το πως ζει κάποιος σε ένα άλλο σύστημα.αυτό σημαίνει ότι ένας αριστερός μπορεί ελεύθερα να εκμεταλλεύεται το καπιταλιστικό σύστημα (με τις αδικίες που και καλά αυτό συνεπάγεται) χωρίς αυτό να δημιουργεί ιδεολογική αντίφαση;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αλήθεια, ανA man has to make a living. Αν το κράτος δεν μεριμνά, τότε αναγκαστικά χορεύεις τον χορό που παίζει η ορχήστρα. Τι εναλλακτική έχεις; Τις ληστείες;
Εντάξει το έχουμε καταλάβει ο Κομμουνισμός θα μας σώσει
Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι στο ότι μερικοί νομίζουν πως για να θέλεις ένα διαφορετικό σύστημα πρέπει να είσαι ζεις στον βουνό σαν τον Βελουχιώτη ή άντε στα Καμίνια και να πηγαίνεις στο εργοστάσιο του Κωνσταντάρα στην Κόρη μου την Σοσιαλίστρια. Οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει τέτοιο δικαίωμα!
-
Ότι υπάρχει μια σύγχιση γενικώς σε όλα τα επίπεδα στον κόσμο είναι γεγονός, εγώ αυτό κρατάω και με βάση αυτού κρίνω και κρίνομαι.
Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα
τι παιδεία θέλουμε
τι αστυνομία θέλουμε
τι πολιτικούς θέλουμε
τι δημοκρατία θέλουμε
τι είναι κοινωνία
τι είναι ατομικές ελευθερίες
τι είναι τα δικαιώματα του άλλου απέναντι στα δικά μας
τι γονείς είμαστε
τι υπάλληλοι είμαστε
τι αφεντικά είμαστε
τι θέλουμε από τη ζωή σε ατομικό επίπεδο
τι οδηγοί είμαστε
τι έμποροι είμαστε
τι πολίτες είμαστε
τι αθλητισμό θέλουμε
τι ποδόσφαιρο θέλουμε
τι δουλειά θέλουμε να κάνουμε3 σελίδες μπορώ να γράψω για την σύγχιση που έχουμε σαν λαός, τα παραδείγματα είναι καθημερινά και μας διαψεύδουν συνέχεια, πάντα νομίζουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι, ότι πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι αορίστως ποιοί είναι αυτοί, ότι οι άλλοι συνομοτούν εναντίων μας και άλλα πολλά χαριτωμένα ή καθόλου χαριτωμένα.
Φερόμαστε σαν ανώριμα παιδιά που τους πήραν το παιγνίδι, στη δουλειά, στο σπίτι μας, στις παρέες μας, μονίμως έχουμε ένα παράπονο για όλους και για όλα, η γκρίνια μας έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και πολλά χρόνια, νιώθουμε ριγμένοι από τη ζωή, την κοινωνία, τους συναθρώπους μας.
Έχουμε όλοι μόνιμα την εντύπωση ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που είμαστε, και το καλύτερο που είναι στο μυαλό μας νομίζουμε ότι μας το έχουν στερήσει, και βέβαια κάνουμε παντού, πάντα και σε όλα κριτική εξαιρώντας τον εαυτό μας λες και είναι κάτι εξαιρετικό.
Δεν γίνεται να είσαι επιχειρηματίας και να είσαι κομμουνιστής, δεν ταιριάζει σε καμμία λογική, σε καμμία παράγραφο του κομμουνιστικού μανιφέστου, είναι τρελό.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον εργάτη που έχει πάει μόνο μέχρι το δημοτικό και ψηφίζει Ν.Δ, τρελό και αυτό, γιατί άλλο ο μορφωμένος που βρέθηκε εργάτης περιστασιακά και έχει άλλο δρόμο να τραβήξει στη ζωή του.
Είμαστε λαός αστείος που για διάφορους ακόμα πιο αστείους λόγους ( είμαστε τεμπέληδες κατά βάθος ) δεν αποφασίζουμε να σοβαρευτούμε και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και δεχόμαστε να αφήνουμε τις τύχες μας και τις ζωές μας στα χέρια ανθρώπων που αποδεδειγμένα είναι ανίκανοι να διευθύνουν ακόμα και ένα περίπτερο στο Σύνταγμα.
Δεν γίνεται δηλαδή να υπάρχουν σημερινοί νέοι 25-30-35 χρόνων με διδακτορικά και σπουδές βαρβάτες και να πιστεύουν ότι αυτό το σύστημα είναι ΟΚ, ότι αυτή η ζωή που ζούμε είναι ΟΚ, ότι θα μας βγάλουν από την κρίση αυτοί που μας έφεραν εδώ και που φαίνεται καθημερινά ότι το μόνο τους ενδιαφέρον είναι για την διατήρηση του δικούς τους υψηλού επιπέδου και όχι η καθημερινότητα του πολίτη και που η ευημερία τους στηρίζεται από τα δικά μας χρήματα.
Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, δεν γίνεται δηλαδή οι δανειστές μας να μας λένε 5 χρόνια τώρα ότι για την κατάσταση στην Ελλάδα φταίει το πολιτικό σύστημα και εμείς ακόμα να κουνάμε τα κομματικά σημαιάκια.
Το νερό μας φταίει, ο αέρας που αναπνέουμε φταίει δεν ξέρω, βρίσκομαι σε σύγχυση και εγώ γιατί μετά από τόσα χαστούκια ακόμα δεν έχουμε σηκωθεί από τους καναπέδες και να απαιτήσουμε αξιοπρέπεια στη ζωή μας, στους άρρωστους γέροντες, μια αξιοπρεπή σύνταξη στους απόμαχους της ζωής, της ζωής που απόμαχοι της θα είμαστε όλοι εμείς αύριο, μεθαύριο ή αργότερα.
Δηλώνω λοιπόν απογοητευμένος από τον εαυτό μου πρώτα και καλύτερα, και μετά από τους συνέλληνες συμπατριώτες μου και θα πω τούτο και ίσως έχω λάθος που δεν νομίζω, εξακολουθήστε να πιστεύεται στα κόμματα, θεοποιήστε τους κι άλλο, ψηφίστε Χ.Α για να τιμωρήσετε αυτούς που μας έφεραν εδώ, ψηφίστε ΚΚΕ ή ότι θέλετε, δεξιά, κέντρο κλπ, όταν κάποτε καταλάβεται ότι το παιγνίδι του διαίρει και βασίλευε το έχουν αναγάγει σε υπέρτατη επιστήμη οι πολιτικοί αυτού του τόπου, εύχομαι να μην είναι πια πολύ αργά, ακόμα υπάρχει χρόνος για αντίσταση, καθολική όμως, χωρίς ατομικά συμφέροντα, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι θα χάσουμε και το λίγο που έχουμε, χρειάζεται ένας ξεσηκωμός, όχι με κουμπούρια και με βία, ξεσηκωμός με αξιοπρέπεια που θα απαιτήσουν όλοι μαζί τις αλλαγές που χρειάζονται για να συνεχίσει τούτη η πατρίδα να ζεί.
Πιάστε όποιον τομέα θέλετε και αναλογιστείται τι προσφέρει και τι δεν προσφέρει, το καθολικό τους είναι παθητικό, δεν υπάρχει κάτι που να δώσει χαρά, ανάσα αισιοδοξίας και ανάτασης, είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια του τόπου, γιατί ακόμα και σήμερα ανεχόμαστε πολιτικούς σαν τον Βενιζέλο και τους περί αυτόν που έχει κανει κουρέλι το σύνταγμα, που η κυβέρνησην για να σώσει το τομάρι τους αλλά και κάποιων δικών τους παιδιών έκλεισε τη βουλή για να σβηστούν οι αμαρτίες.
Όλα σε τούτη τη χώρα καταπίνονται χωρίς προσπάθεια, όλοι κοιτάμε μόνο το τομάρι μας και επειδή τους το δώσαμε με λευκή κάρτα οι πολιτικοί το κάνουν τόπι και μας εμπαίζουν, μας φλομώνουν στα ψέματα καθημερινά, μας υπόσχονται πράγματα που δεν γόινονται, τα νούμερα δε βγαίνουν, οι επιθέσεις της εφορίας σε όλους ε΄χουν πια όχι μόνο ληστρικό, αλλά εγληματικό χαρακτήρα, έχουν υπογραφεί συμβάσεις με τους δανειστές που ούτε καν τις ξέρουμε, κάθε μέρα βγαίνει και από μία, πχ η μικρή ΔΕΗ, επιτρέψαμε στους πολιτικάντηδες να δώσουν γή και ύδωρ, στο παιγνίδι αυτό προϊσταται και όλη η αντιπολίτευση, σύσσωμα τα κόμματα περιμένοντας να αρπάξουν ένα ξεροκόματο εξουσίας, μερικά ψηφαλάκια παραπάνω αδιαφορώντας ότι με αυτές τις τακτικές σε λίγο δεν θα υπάρχουν πολίτες να τους κυβερνήσουν, η νίκες του πολιτικού συστήματος εναντίον μας είναι Πύρειες και θα φανεί αυτό αργά ή γρήγορα.
Τούτος ο τόπος αν είναι ακόμα όρθιος το χρωστάει στους μικρομεσαίους που είναι η ραχοκοκαλιά κάθε οικονομίας , στους λίγους έντιμους βιομήχανους και επιχειρηματίες ( ναι υπάρχουν και τέτοιοι ) και σε κάποιους φιλότιμους και σκληρά εργαζόμενους στο δημόσιο ( και τέτοιοι υπάρχουν ευτυχώς ακόμα και σώζουν τα προσχήματα )
Μπορείται τώρα ελεύθερα να συνεχίσετε την υποστήριξη των αγαπημένων σας πολιτικών και κομμάτων, μη βγαίνετε από τη νιρβάνα σας, ενδιαφέρονται και αποφασίζουν άλλοι για εσάς, εγώ μέλλον δεν βλέπω αν δεν αφυπνιστούμε πανελληνίως και σε όλα τα επίπεδα να διώξουμε σαν το σάπιο μήλο πρίν σαπίσει και ότι υγιές έχει απομείνει.
-
Στη θεωρία ή στην πράξη;
Πες απλά πως δεν γνωρίζεις για να τελειώνουμε. Γιατί αν γνώριζες θα ήξερες πως είναι ένα σύστημα οργάνωσης του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας και δεν έχει να κάνει με το πως ζει κάποιος σε ένα άλλο σύστημα. Σαν να σου λέω εσένα που είσαι δεξιός να παραιτηθείς από το Δημόσιο επειδή αυτά είναι σοσιαλιστικά κόλπα.
Τα καπιταλιστικά κράτη δεν έχουν κράτος;
Από εκεί και πέρα, εμένα πώς θα με πείσεις ότι είναι τόσο καλός ο κομμουνισμός, αν δεν τον προτιμάς όπου μπορείς; Πχ δίνοντας την επιχείρηση στους εργαζόμενους και μετά, όλοι μαζί, να απολαμβάνετε την υπεραξία της εργασίας σας;
Για να σού πω την αμαρτία μου, όταν βλέπω έναν εγωπαθή, φαταούλα, κουτοπόνηρο, παράνομο, ανήθικο [προφανώς δεν αναφέρομαι σ' εσένα] να πλέκει το εγκώμιο του τάδε συστήματος, προφανώς δεν πείθομαι για τον παράδεισο που με περιμένει όταν κάτι τέτοιοι βρεθούν σε θέση νομής της εξουσίας. Φταίω γιατρέ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πχ δίνοντας την επιχείρησηΘα χαιρόμουν πολύ αν ερχόταν αύριο το κράτος να με απαλλάξει από τα βάσανα. Να μου δίνει κάθε μήνα κι έναν μισθό εγγυημένο και να μην έχω άγχος κανένα!
-
Και φυσικά να σου πάρει το 330. Εκτός και αν πιστεύεις ότι με ένα κομουνιστικό καθεστώς θα έχουμε όλοι από ένα τέτοιο.
-
Και φυσικά να σου πάρει το 330. Εκτός και αν πιστεύεις ότι με ένα κομουνιστικό καθεστώς θα έχουμε όλοι από ένα τέτοιο.Το πρόβλημα είναι ένα:
Πρέπει να μάθεις να απολαμβανεις τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνεις από τα μάτια σου το όραμα της αταξικής κοινωνίας.
-
Πχ δίνοντας την επιχείρηση
Θα χαιρόμουν πολύ αν ερχόταν αύριο το κράτος να με απαλλάξει από τα βάσανα. Να μου δίνει κάθε μήνα κι έναν μισθό εγγυημένο και να μην έχω άγχος κανένα!
Μα ήσουν σε αυτή την επίζηλη θέση που λες! Και έφυγες
(Δε χρειάζεται να εξηγήσεις αλλά όσο να 'ναι απορεί κανείς)
-
Δεν ζητάω κανένα πιστοποιητικό. Ο άνθρωπος δηλώνει κομουνιστής, αλλά έχει ένα αυτοκίνητο πολυτελείας (στην Ελλάδα μια 330 coupe είναι ακριβώς αυτό ότι και να λέμε) και κατέχει μέσα παραγωγής. Αν μπορεί να τα συμβιβάσει όλα αυτά με την ιδεολογία του, με γεια του, με χαρά του και καλά να περνάει. Από τέτοιους κομουνιστές είναι γεμάτος ο τόπος.---> Λάππας.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)