-
Γεια σου πιτσιρίκο,
Να σου αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη δουλειά μου. Δουλεύω στον Κωτσόβολο και είχα μια ακόμα άσχημη εμπειρία. Μας μάζεψαν σήμερα στις 21:00 στο μαγαζί που δουλεύω σε έκτακτο meeting (το οποίο ως συνήθως δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας) μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε όλοι. Γύρισαν παιδιά από άδεια ή ρεπό. Μας είπαν τα εξής:
Έχετε 2 επιλογές:
Η μια είναι να υπογράψετε μια μείωση της τάξης του 12% στα μικτά σας έσοδα, άσχετα πόσα παίρνετε.
Η 2η να υπογράψετε ότι δεν δέχεστε και να απολυθείτε.Ρωτήσαμε πότε πρέπει να υπογράψουμε και μας είπαν ΤΩΡΑ. Μετά από ενστάσεις μας έδωσαν διορία μέχρι αύριο στις 15:00 (ούτε καν στις 17:00 που έρχονται κάποια παιδιά). Ζητήσαμε και τα 2 χαρτιά να τα πάμε σε δικηγόρο και μας είπαν ότι το νομικό τμήμα τους έχει δώσει εντολή να μην τα δώσουν πουθενά (απαράδεκτο και καθ’ όλα παράνομο). Οι περισσότεροι, αποφάσισαν να υπογράψουν (με βαριά καρδιά). Αντιπροτείναμε να γίνει μια κλιμακωτή μείωση ανάλογα με τα έσοδα και μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση [*σ.σ. γιατί άραγε * ], take it or leave it.
Κάποιοι δεν υπέγραψαν κανένα χαρτί και περιμένουν να δούνε τι θα κάνουν μέχρι αύριο, μιλώντας με τις οικογένειες τους. Εγώ πρέπει να πω στη γυναίκα μου και στο παιδί μου (αλλά και στην τράπεζα που ήδη με κυνηγάει) ότι από τον επόμενο μήνα θα παίρνω 650-700 ευρώ ενώ δουλεύω 8ωρος…
Να είσαι καλά και ελπίζω σε δημοσίευση
-
Ο χρήστης leroef έγραψε:
-
Όποιος θέλει πάντως να διαπιστώσει αν είναι εύκολη ή δύσκολη η δουλειά του δασκάλου είναι προσκεκλημένος να κάνει μια μέρα μάθημα στην τάξη μου.κατά προτίμηση Παρασκευή για να έχει και υπηρεσία στην αυλή με 700 παιδάκια.(Εύκολη είναι η Παρασκευή γιατί .....ξύνομαι.Μόνο 4 ώρες θα κάνει μάθημα.)
Ακόμη αν θέλει μπορεί να κάνει και όλη τη βδομάδα μάθημα.
Μετά μπορεί να μπει εδώ και να γράψει τις εντυπώσεις του. -
Αξιολόγηση από γονείς και μαθητές;Χαχαχαχαχα.Ναι θα έρθει η κομμώτρια , ο περιπτεράς ,ο αθίγγανος απόφοιτος δημοτικού και διάφοροι άλλοι επιστήμονες να αξιολογήσουν το εκπαιδευτικό έργο.Όπως επίσης και τα 7χρονα θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιοστο τέλος της χρονιάς.
3)Μετά από 15 χρόνια σε σχολεία νομίζω ότι ένα ποσοστό 20-25 % των δασκάλων είναι άχρηστοι και πρέπει να απολυθούν ΧΤΕΣ.Υπάρχουν όμως πολλοί που κάνουν παρα πολύ καλά κι ευσυνείδητα τη δουλειά τους.
Το (3) παίζει να είσαι ο πρώτος εκπαιδευτικός που βλέπω να το λέει. ΑΛΛΑ συνεπάγεται κάτι που οι εκπαιδευτικοί αποκρούουν μετά βδελυγμίας, δηλαδή διαρκή αξιολόγηση.
Παλιότερα στο φόρουμ εκπαιδευτικός ταύτιζε την αξιολόγηση από Επιθεωρητή με χουντικά κατάλοιπα.
Όσον αφορά την αξιολόγηση (ΚΑΙ) από γονείς και μαθητές, γιατί όχι;
Τουλάχιστον στα λύκεια. Δεν μπορεί να καταλάβει ο 15χρονος αν ο εκπαιδευτικός είναι στ' @@ του και ανεπαρκής; Οι γονείς δεν μπορούν να καταλάβουν, όσοι ενδιαφέρονται, το αν ένας εκπαιδευτικός ασχολείται με τα παιδιά ή είναι φευγάτος;
Και δεν είναι όλοι αθίγγανοι ή απόφοιτοι δημοτικού.
Αν κάποιος εκπαιδευτικός συγκεντρώνει συλλήβδην αρνητικές αξιολογήσεις από μαθητές και γονείς, θα είναι παρεξηγημένος;
Δεν θα έπρεπε να χτυπήσει καμπανάκι γι' αυτόν και να τεθεί υπό στενή παρακολούθηση;
Στόχος είναι να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα ή να προστατεύονται οι ανίκανοι και επιβλαβείς εκπαιδευτικοί, κρυμμένοι στο σωρό; Να μας απαντήσει και ο greo που δείχνει ότι είναι πολύ σχετικός και πέρασε την Α' δημοτικού.Πραγματικό παράδειγμα:
Νηπιαγωγείο. Πρώτη ώρα τραλαλά, δεύτερη ώρα κάποια δραστηριότητα του προγράμματος, μετά κολατσιό μισή ώρα, διάλειμμα 40-45' ακόμα και με θερμοκρασία 3 βαθμών, μάζεμα, κανα τραγουδάκι και αναμονή να έρθουν οι γονείς να τα παραλάβουν. Αυτά από 3 στις 4 νηπιαγωγούς, πλην μίας, άξιας συγχαρητηρίων.
Κι όταν έγινε απόπειρα καταγγελίας από γονέα στην Πρωτοβάθμια, του ζήτησαν να την υποβάλει γραπτά και επωνύμως, δηλαδή μη μας πρήζεις τώρα, γιατί υπάρχει καμόρα.Η ευθύνη είναι άλλο ζήτημα, πολύ σημαντικό.
Αν και στο παράδειγμα των 700 παιδιών με έναν υπεύθυνο αυλής, κάτι δεν κολλάει πολύ καλά. Τι (quiz); -
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Γεια σου πιτσιρίκο,
Να σου αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη δουλειά μου. Δουλεύω στον Κωτσόβολο και είχα μια ακόμα άσχημη εμπειρία. Μας μάζεψαν σήμερα στις 21:00 στο μαγαζί που δουλεύω σε έκτακτο meeting (το οποίο ως συνήθως δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας) μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε όλοι. Γύρισαν παιδιά από άδεια ή ρεπό. Μας είπαν τα εξής:
Έχετε 2 επιλογές:
Η μια είναι να υπογράψετε μια μείωση της τάξης του 12% στα μικτά σας έσοδα, άσχετα πόσα παίρνετε.
Η 2η να υπογράψετε ότι δεν δέχεστε και να απολυθείτε.Ρωτήσαμε πότε πρέπει να υπογράψουμε και μας είπαν ΤΩΡΑ. Μετά από ενστάσεις μας έδωσαν διορία μέχρι αύριο στις 15:00 (ούτε καν στις 17:00 που έρχονται κάποια παιδιά). Ζητήσαμε και τα 2 χαρτιά να τα πάμε σε δικηγόρο και μας είπαν ότι το νομικό τμήμα τους έχει δώσει εντολή να μην τα δώσουν πουθενά (απαράδεκτο και καθ’ όλα παράνομο). Οι περισσότεροι, αποφάσισαν να υπογράψουν (με βαριά καρδιά). Αντιπροτείναμε να γίνει μια κλιμακωτή μείωση ανάλογα με τα έσοδα και μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση [*σ.σ. γιατί άραγε * ], take it or leave it.
Κάποιοι δεν υπέγραψαν κανένα χαρτί και περιμένουν να δούνε τι θα κάνουν μέχρι αύριο, μιλώντας με τις οικογένειες τους. Εγώ πρέπει να πω στη γυναίκα μου και στο παιδί μου (αλλά και στην τράπεζα που ήδη με κυνηγάει) ότι από τον επόμενο μήνα θα παίρνω 650-700 ευρώ ενώ δουλεύω 8ωρος…
Στα @@ μας. Όταν κάποιοι άλλοι υποβάλλονταν σε 35% μείωση γελούσατε ειρωνικά. Τώρα τσακάτε την τσαπού.
-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γεια σου πιτσιρίκο,
Έχετε 2 επιλογές:
Στα @@ μας. Όταν κάποιοι άλλοι υποβάλλονταν σε 35% μείωση γελούσατε ειρωνικά. Τώρα τσακάτε την τσαπού.
Και εσυ το ιδιο δεν κανεις τωρα;
-
Καλά που δεν τους ανακοίνωσαν ότι κλείνει το κατάστημα όπως έγινε σε ένα ζευγάρι γνωστών μου.
Και οι δύο δούλευαν στο ίδιο κατάστημα - εκεί να δεις γλέντια. -
Ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα, η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών με την εκταμίευση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κεφαλαίων ύψους 18 δισ. ευρώ.
Η ενίσχυση της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς έγινε μέσω ομολόγων από το EFSF και ανοίγει εκ νέου το δρόμο για απ' ευθείας δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Με τα κεφάλαια των 18 δισ. ευρώ «αποκαθίσταται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
«Ταυτόχρονα», προσθέτει η ανακοίνωση «οι τράπεζες αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους υπέρ της πραγματικής οικονομίας».
Σύμφωνα με τoυς Financial Times, η Εθνική έλαβε 7,3 δισ. ευρώ, η Πειραιώς 4,7 δισ. ευρώ, η Eurobank 3,97 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 1,9 δισ. ευρώ.
Τα 18 δισ. ευρώ αποτελούν το πρώτο μέρος των 25 δισ. ευρώ που διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας ύψους 130 δισ. ευρώ, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011.Τα υπόλοιπα 7 δισ. ευρώ προορίζονται για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίες έχουν πάρει παράταση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.
ε, τώρα να μην πάνε να ρίξουνε κανά γαρούφαλο στην Προεδράρα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλά που δεν τους ανακοίνωσαν ότι κλείνει το κατάστημα όπως έγινε σε ένα ζευγάρι γνωστών μου.
Και οι δύο δούλευαν στο ίδιο κατάστημα - εκεί να δεις γλέντια.+1
Γενικά όταν σου σερβίρουν μόνο ένα πιάτο χωρίς δυνατότητα επιλογής/διαπραγμάτευσης είναι άλλη η γεύση...
Επίσης Χρήστο είναι σημαντικό να δούμε το 35% από τι και το 15% από τι όπως και το θέμα της μονιμότητας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στον ΠτΔ;
Γι' αυτό ανέβηκε χθες το χρηματιστήριο λοιπόν.
Ελπίζω να ρίξουν τώρα φρέσκο χρήμα στην αγορά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στον ΠτΔ;
Γι' αυτό ανέβηκε χθες το χρηματιστήριο λοιπόν.
Ελπίζω να ρίξουν τώρα φρέσκο χρήμα στην αγορά.Χρειάζονται αυτά τα λεφτά, στέγνωσαν οι τράπεζες.
Ακόμα και οι μικροκαταθέτες τα βγάζουν έξω ή έτσι τους λένε καθώς τα μεταφέρουν σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών πχ τράπεζα Κύπρου.
-
Eddie δεν μου είπες τελικά:
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Βασικά το άρθρο είναι μια μαλακία και μισή.
Μεγαλοποιεί ένα παντελώς ασήμαντο γεγονός.
Κι εμείς σε φάση που ήμασταν πολύ πίσω στο στόχο βγαίναμε και τρωγοπίναμε για κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό λόγο.
Τι θα πρεπε να κάνουμε; Να πάμε στο κυλικείο νεκροταφείου και να πιούμε πικρό καφέ, κονιάκ και παξιμαδάκι;μοιράζατε κι εσείς καμιά 500άρα εκατομμύρια μεταξύ σας, από αυτά που μετά για να καλυφθούν από τας εουρώπας μας έκαναν τσιμπούκι όλους
ΓΙατί ναι η αλήθεια είναι ότι δε γαμείς, άλλοι θα την πληρώσουν οπότε γιατί να μη διασκεδάσουν τα 500μύρια (ο επαγγελματικός λόγος). Σωστά. Παντελώς ασήμαντο γεγονόςsaxon_747 οι offshore έχουν πολύ μπλέξιμο. Υπάρχουν και γρηγορότερα δάνεια
Βάλε και άλλο άλλο ένα δις μερικούς μήνες νωρίτερα, και τσουπ τώρα φυσικά η έκθεση δείχνει ότι αυτά τα δάνεια δεν παίζει να αποπληρωθούν και ποτέ, πάρε λίγα από EFSF, όλα καλά
Είναι ή δεν είναι να βγον να το γλεντήσουν οι άνθρωποι που σκληρά εργάστηκαν για να πάρουν κανά δις; Αντε να πούμε πως τσέπη τους έμειναν μερικές εκτοντάδες εκατομμύρια μόνο, άλλωστε ένα τέτοιο παμπόνηρο σχέδιο το αξίζει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στον ΠτΔ;
not quite βλ. παράθεση από πάνω
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χρειάζονται αυτά τα λεφτά, στέγνωσαν οι τράπεζες.όταν κάνεις ΑΜΚ με λεφτά που δίνεις ο ίδιος σε προσωπικά δάνεια, offshore και άλλα ευαγή ιδρύματα για να στα ξαναδώσουν πίσω (όλα; ), αυτά συμβαίνουν.
Προς θεού όμως, στον τίμιο ιδιωτικό τομέα δεν συμβάινουν αυτά.
Εκεί τα αφεντικά το πονάνε το μαγαζί, και αν δεν είναι ανταγωνιστικοί τους τρώνε οι others -
Τώρα μου ανοίγεις θέμα λειτουργίας και ρόλου των τραπεζών στην οικονομία.
Το συνταρακτικό της υπόθεσης ήταν ότι βγήκαν να κεράσουν ένα ξύδι τους δημοσιογράφους;
Αν τους πήγαιναν στο Βάρσο για πάστα θα ήταν πιο κοινωνικά ανεκτό;Νομίζω ότι ήμουνα αρκετά σαφής ως προς την άγαρμπη δημιουργία εντυπώσεων.
Δεν νομίζω ότι προσέφερε κάτι ουσιαστικό (ή συνταρακτικό) το άρθρο πέρα από δημοσιογραφία επιπέδου Laki. -
όχι δεν σου ανοίγω κανένα θέμα λειτουργίας 'τραπεζών στην οικονομία'.
Σου ανοίγω το θέμα λειτουργίας συγκεκριμένων ανθρώπων στην ελληνική οικονομία.Αν εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα που μερικές δεκάδες άνθρωποι φεσώνουν όλη την οικονομία, σε αναγκάζουν να γίνεις ακόμα πιο ξεφτύλας, στερούν τους πόρους από την οικονομία, και το διασκεδάζουν κι όλας χυδαία στη μούρη σου, ε τι να σου πω πια.
Μάλλον καλά κάνουν.
Αν έβλεπες όμως το φωτόπουλο να είχε φωνάξει δημοσιογράφους 'να πιουν ένα ξυδάκι', θα είχες floodάρει το φοόρουμ με φωτογραφίες μέχρι και από το κυλοτάκι της γκόμενας που χόρευε μαζί του και άλλα 1.000.000.000 memes με umad usap uksys κλπ κλπ, έτσι δεν είναι;
-
Ας βάλουν τον Παπαδημούλη στην επιτροπή κεφαλαιοαγοράς να ψάξει τα λεφτά στις ΑΜΚ.
Θα τα καταφέρει, εδώ οργάνωνε λεηλασίες καταστημάτων, τις ΑΜΚ δεν θα ξεψαχνίσει;
-
να σου θυμίσω ότι μόνο ένας έχει πει μέχρι στιγμής να δημοσιευτεί η έκθεση, και μόνο που δεν κατέβηκε η εθνοφυλακή στους δρόμους.
-
Τουλάχιστον θα πόσταρε τον Φωτόπουλο. Όχι φανταστικούς τραπεζίτες.
-
Όλα μπορούν να κουκουλωθούν εκτός από τα λεφτά.
Όποιος ΘΕΛΕΙ τα βρίσκει.
-
Είδες που είσαι προκατειλημμένος και παλαιομοδίτης.
Θα μπορούσε να είναι με γκόμενο...
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)