-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Ο Μάνος έχει πει να πληρώνονται το 70% του μισθού τους οι απολυμένοι (για 3 χρόνια νομίζω) και ο κύριος όγκος εξοικονόμησης θα είναι από την κατάργηση άχρηστων οργανισμών.
Γι αυτό δεν τον ψήφισα.
Γιατί να προβλέπονται διαφορετικά πράγματα γι αυτόν απ' ότι για τον απολυμένο του ιδιωτικού τομέα;
Κατοχυρώνει το σύνταγμα, κάπου, την ανισότητα μεταξύ πολιτών και πελατών;Ενώ τώρα μέσα στην ισότητα είμαστε. Το ίδιο είναι ο ΔΥ μέσα στην ασφάλεια της μονιμότητας και το ίδιο ο ΙΔ που παλεύει στη ζούγκλα της αγοράς! ΟΚ τότε!
Αυτό λέω ρε prisma, δεν τον ψήφισα γιατί κάνει διακρίσεις υπέρ του δυ.
Να απολυθεί δεν μου φτάνει (αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς, άσχετα από τον Μάνο, με ή χωρίς τρόικα), θέλω πλήρη ισότητα (εκτός από τα μισθολογικά, θέλω ο δυ να πληρώνεται 3 και 60. Πάντως, λιγότερα από τον ιδιωτικό υπάλληλο). -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ο Μάνος έχει πει να πληρώνονται το 70% του μισθού τους οι απολυμένοι (για 3 χρόνια νομίζω) και ο κύριος όγκος εξοικονόμησης θα είναι από την κατάργηση άχρηστων οργανισμών.
Γι αυτό δεν τον ψήφισα.
Γιατί να προβλέπονται διαφορετικά πράγματα γι αυτόν απ' ότι για τον απολυμένο του ιδιωτικού τομέα;
Κατοχυρώνει το σύνταγμα, κάπου, την ανισότητα μεταξύ πολιτών και πελατών;Ενώ τώρα μέσα στην ισότητα είμαστε. Το ίδιο είναι ο ΔΥ μέσα στην ασφάλεια της μονιμότητας και το ίδιο ο ΙΔ που παλεύει στη ζούγκλα της αγοράς! ΟΚ τότε!
Να απολυθεί δεν μου φτάνει (αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς, άσχετα από τον Μάνο, με ή χωρίς τρόικα), θέλω πλήρη ισότητα (εκτός από τα μισθολογικά, θέλω ο δυ να πληρώνεται 3 και 60. Πάντως, λιγότερα από τον ιδιωτικό υπάλληλο).Είσαι εκδικητικός εσύ!
-
πώς διάολο γίνεται να εμφανίζομαι να σχολιάζω ποστ που γράφτηκε μετά από το δικό μου;
Είδατε τί μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να σας απαντήσει πριν καν να μιλήσετε! -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
πώς διάολο γίνεται να εμφανίζομαι να σχολιάζω ποστ που γράφτηκε μετά από το δικό μου;
Είδατε τί μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να σας απαντήσει πριν καν να μιλήσετε!ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ (ως συνήθως)
-
Ώπατις κούλι, κάνεις και τέτοια μεταφυσικά; Ανατρίχιασα ,
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Γι αυτό δεν τον ψήφισα.
Να απολυθεί δεν μου φτάνει (αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς, άσχετα από τον Μάνο, με ή χωρίς τρόικα), θέλω πλήρη ισότητα (εκτός από τα μισθολογικά, θέλω ο δυ να πληρώνεται 3 και 60. Πάντως, λιγότερα από τον ιδιωτικό υπάλληλο).Είσαι εκδικητικός εσύ!
Δεν είναι θέμα εκδίκησης.
Απλά, αυτή θεωρώ ότι πρέπει να είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων ( ) στην Ελλιάδα. (αλλαχού είναι παλιά...)Πατως, και μόνο τους δειφθαρμένους δυ να βάζαμε φυλακή, να κάναμε κατάσχεση των περιουσιών τους, δεν θα χρειάζονταν απολύσεις. Μάλλον προσλήψεις θα χρειαζόμασταν.
(και θα ήταν και μια βαθιά διαρθρωτική αλλαγή)
(αλλά μετά θα τους ταίζαμε στη φυλακή. Shit φαύλος κύκλος )
(δεν έχουμε και τόσες φυλακές) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι υπολογισμοι οτι με μια απολυση θα φυγει ενας μισθος απο το κρατος και αρα και τα εξοδα του κρατος θα μειωθουν, ειναι ακρως κοντοφθαλμοι γιατι δεν υπολογιζουν οτι τα λεφτα αυτα θα λειψουν απο την αγορα.
Αν απολυθεί ο ΔΥ των 1000 ευρώ/μήνα (μιλάω για τους αποδεδειγμένα υπεράριθμους, το τονίζω, όχι να απολύονται χρήσιμοι και με προσόντα), το κράτος έχει άμεσο όφελος 1.000 ευρώ στη τσέπη.
Αν ΔΕΝ απολυθεί ο υπάλληλος αυτός, το κράτος έχει όφελος (φορολογία, καταναλωση, ότι θες) άντε 300-400 ευρώ το μήνα.Οπότε αυτό που λες δεν ειναι τίποτα άλλο παρά μια πλάνη, όταν μιλάμε για ΔΥ.
Ισχύει απόλυτα όταν μιλάμε για ΙΥ (γιατί εκεί τα λεφτά είναι ιδιωτικά, και μέρος τους πάει στο κράτος), αλλά ποιος τους γαμεί αυτούς? -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Οι υπολογισμοι οτι με μια απολυση θα φυγει ενας μισθος απο το κρατος και αρα και τα εξοδα του κρατος θα μειωθουν, ειναι ακρως κοντοφθαλμοι γιατι δεν υπολογιζουν οτι τα λεφτα αυτα θα λειψουν απο την αγορα.
Αν απολυθεί ο ΔΥ των 1000 ευρώ/μήνα (μιλάω για τους αποδεδειγμένα υπεράριθμους, το τονίζω, όχι να απολύονται χρήσιμοι και με προσόντα), το κράτος έχει άμεσο όφελος 1.000 ευρώ στη τσέπη.
Αν ΔΕΝ απολυθεί ο υπάλληλος αυτός, το κράτος έχει όφελος (φορολογία, καταναλωση, ότι θες) άντε 300-400 ευρώ το μήνα.Οπότε αυτό που λες δεν ειναι τίποτα άλλο παρά μια πλάνη, όταν μιλάμε για ΔΥ.
Ισχύει απόλυτα όταν μιλάμε για ΙΥ (γιατί εκεί τα λεφτά είναι ιδιωτικά, και μέρος τους πάει στο κράτος), αλλά ποιος τους γαμεί αυτούς?Αν μηδενίσεις την γραφειοκρατεία που εμπλέκεται π.χ με την ίδρυση νέας επιχείρησης (και λέω 'μηδενίσεις' και όχι 'μειώσεις', γιατί και να κάνεις τις π.χ 30 διαδικασίες 29, μείωση είναι, αλλά ανώφελη) και απολύσεις τους υπαλλήλους που εμπλέκονται (έστω 10.000), το όφελός σου δεν είναι 10.000 x μέσο μισθό. Αυτά είναι ψίχουλα.
Το όφελός σου θα 'ναι ότι θα 'ρθουν εταιρείες που αποκλείεται να ερχόντουσαν.
Και να παραμένουν άλλες που σκόπευαν να αποχωρήσουν.
Και να επιστρέφουν άλλες που έφυγαν.
Πολύ περισσότερα από τους μισθούς των, βλαβερών στην ουσία, υπαλλήλων που η ύπαρξή τους είναι άκρως απωθητική για επενδύσεις. -
Ισχύει απόλυτα όταν μιλάμε για ΙΥ (γιατί εκεί τα λεφτά είναι ιδιωτικά, και μέρος τους πάει στο κράτος), αλλά ποιος τους γαμεί αυτούς?ΑΚΡΙΒΩΣ.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ο Μάνος έχει πει να πληρώνονται το 70% του μισθού τους οι απολυμένοι (για 3 χρόνια νομίζω) και ο κύριος όγκος εξοικονόμησης θα είναι από την κατάργηση άχρηστων οργανισμών.για τους ανθρωπους ομως που εκλεισαν τα μαγαζια τους λογω υφεσης δεν μιλαει κανενα κομμα.
αυτοι τι θα κανουν δηλ?η οικογενειες τους? -
Ισχύει απόλυτα όταν μιλάμε για ΙΥ (γιατί εκεί τα λεφτά είναι ιδιωτικά, και μέρος τους πάει στο κράτος), αλλά ποιος τους γαμεί αυτούς?Να το πω και πιο λαϊκα,οταν απολυθει ο Χ ΔΥ,την ιδια μερα θα απολυθεις και εσυ.
Σου προκαλει εκπληξη;Δεν θα πρεπε.Ολο τον τζιρο σε αυτη την χωρα το κρατος τον κανει. -
Πρόεδρε, δεν μας είπες πως έρχεσαι για να σηκωθούμε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ισχύει απόλυτα όταν μιλάμε για ΙΥ (γιατί εκεί τα λεφτά είναι ιδιωτικά, και μέρος τους πάει στο κράτος), αλλά ποιος τους γαμεί αυτούς?Να το πω και πιο λαϊκα,οταν απολυθει ο Χ ΔΥ,την ιδια μερα θα απολυθεις και εσυ.
Σου προκαλει εκπληξη;Δεν θα πρεπε.Ολο τον τζιρο σε αυτη την χωρα το κρατος τον κανει.Το ΑΕΠ είναι 220 δις.
Έχει 220 δις το κράτος;
Τότε γιατι μας φορολογεί ; (φοροπηδεί ήθελα να γράψω)Πάντως, αν ισχύει αυτό που λες, τότε δεν έχουμε καμία θέση στην ΕΕ. Ή στον καπιταλισμό γενικώς.
Τι το παιδεύουμε, ας πάμε να πάρουμε αγκαλίτσα τη Β. Κορέα. -
Ο χρήστης mixaloliakos έγραψε:
για τους ανθρωπους ομως που εκλεισαν τα μαγαζια τους λογω υφεσης δεν μιλαει κανενα κομμα.
αυτοι τι θα κανουν δηλ?η οικογενειες τους?Είπαμε...:
...
Οπότε αυτό που λες δεν ειναι τίποτα άλλο παρά μια πλάνη, όταν μιλάμε για ΔΥ.
Ισχύει απόλυτα όταν μιλάμε για ΙΥ (γιατί εκεί τα λεφτά είναι ιδιωτικά, και μέρος τους πάει στο κράτος), αλλά ποιος τους γαμεί αυτούς? -
ο μονος τροπος να απολυθουν μαζικα ΔΥ χωρις να υπαρξει μεγαλο προβλημα στη χωρα, ειναι να δημιουργησεις τις προυποθεσεις ωστε αυτος ο κοσμος να απορροφηθει σιγα σιγα απο την αγορα.
ο μονος τροπος να απορροφηθουν απο την αγορα ειναι να υπαρξουν νεες θεσεις εργασιας. Ο μονος τροπος για να γινει αυτο ειναι η αναπτυξη της οικονομιας.
για να αναπτυχθει η οικονομια πρεπει να δημιουργησουμε ενα καθεστως που να ευνοει την επιχειρηματικοτα*** και να δημιουργησουμε ενα κρατος που θα λειτουργει υπερ του πολιτη και οχι εναντιων του.
αρα πρεπει να:- φτιαξουμε εναν συγχρονο φορολογικο νομο χωρις παραθυρα και με λογικους συντελεστες φορολογησης λαμβανωντας υποψην τις χωρες που εχουμε να ανταγωνιστουμε
- χτυπηθει η γραφειοκρατια, μηχανογραφηση στο δημοσιο, μειωση της φοροδιαφυγης και αυστηρες ποινες
- διαφανεια στα χρηματα που ξοδευει το δημοσιο
- να κλεισουμε οποιον δημοσιο οργανισμο ειναι αχρηστος (σταδιακα εστω για να μην ανεβει το ΚΚΕ στο βουνο )
- απελευθερωση επαγγελματων
- αποκρατικοποιησεις οπου πιστευουμε οτι το δημοσιο φρεναρει την αναπτυξη της αγορας
και πολλα αλλα που μπορει να περιγραψει καποιος.
ακριβως δηλ οτι δεν εγινε στην Ελλαδα τα τελευταια 30χρονια!
*** η επιχειρηματικοτητα δεν ειναι εγκλημα. Για να βρεις δουλεια πρεπει ειτε να κανεις μια μονος σου, ειτε να κανει καποιος αλλος και να σε προσλαβει, ειτε να διοριστεις στο δημοσιο. Δεν υπαρχει αλλος τροπος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να το πω και πιο λαϊκα,οταν απολυθει ο Χ ΔΥ,την ιδια μερα θα απολυθεις και εσυ.
Σου προκαλει εκπληξη;Δεν θα πρεπε.Ολο τον τζιρο σε αυτη την χωρα το κρατος τον κανει.Aυτό είναι που πρέπει να αλλάξει. Να μην το κάνει όλον το τζίρο σ'αυτή τη χώρα το κράτος. Να φύγουμε απ'αυτή τη λογική. Η λογική του κρατικοδίαιτου να τελειώνει. Γιατί και τώρα τι τζίρο να κάνει ένα χρεωκοπημένο κράτος?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ο μονος τροπος να απολυθουν μαζικα ΔΥ χωρις να υπαρξει μεγαλο προβλημα στη χωρα, ειναι να δημιουργησεις τις προυποθεσεις ωστε αυτος ο κοσμος να απορροφηθει σιγα σιγα απο την αγορα.ο μονος τροπος να απορροφηθουν απο την αγορα ειναι να υπαρξουν νεες θεσεις εργασιας. Ο μονος τροπος για να γινει αυτο ειναι η αναπτυξη της οικονομιας.
για να αναπτυχθει η οικονομια πρεπει να δημιουργησουμε ενα καθεστως που να ευνοει την επιχειρηματικοτα*** και να δημιουργησουμε ενα κρατος που θα λειτουργει υπερ του πολιτη και οχι εναντιων του.
αρα πρεπει να:- φτιαξουμε εναν συγχρονο φορολογικο νομο χωρις παραθυρα και με λογικους συντελεστες φορολογησης λαμβανωντας υποψην τις χωρες που εχουμε να ανταγωνιστουμε
- χτυπηθει η γραφειοκρατια, μηχανογραφηση στο δημοσιο, μειωση της φοροδιαφυγης και αυστηρες ποινες
- διαφανεια στα χρηματα που ξοδευει το δημοσιο
- να κλεισουμε οποιον δημοσιο οργανισμο ειναι αχρηστος (σταδιακα εστω για να μην ανεβει το ΚΚΕ στο βουνο ) - απελευθερωση επαγγελματων
- αποκρατικοποιησεις οπου πιστευουμε οτι το δημοσιο φρεναρει την αναπτυξη της αγορας
και πολλα αλλα που μπορει να περιγραψει καποιος.
ακριβως δηλ οτι δεν εγινε στην Ελλαδα τα τελευταια 30χρονια!
*** η επιχειρηματικοτητα δεν ειναι εγκλημα. Για να βρεις δουλεια πρεπει ειτε να κανεις μια μονος σου, ειτε να κανει καποιος αλλος και να σε προσλαβει, ειτε να διοριστεις στο δημοσιο. Δεν υπαρχει αλλος τροπος
Δεν θέλεις να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ο μονος τροπος να απολυθουν μαζικα ΔΥ χωρις να υπαρξει μεγαλο προβλημα στη χωρα, ειναι να δημιουργησεις τις προυποθεσεις ωστε αυτος ο κοσμος να απορροφηθει σιγα σιγα απο την αγορα.ο μονος τροπος να απορροφηθουν απο την αγορα ειναι να υπαρξουν νεες θεσεις εργασιας. Ο μονος τροπος για να γινει αυτο ειναι η αναπτυξη της οικονομιας.
'Μαζικά'; 1000/ημέρα είναι μαζικά; Μάλλον όχι, γιατί τόσοι απολύονται στον ιδιωτικό τομέα κάθε μέρα, και δεν υπήρξε 'μεγάλο πρόβλημα'. Ούτε καν μικρό.
Άρα 1000/ημέρα δεν είναι μαζικά, το δεχόμαστε. -
Το συνολικό κόστος ενός υπαλλήλου των 1.000 ευρώ το μήνα δεν είναι 1.000 ευρώ, αλλά επιπλέον αυτών οι εργοδοτικές εισφορές, οι πάσεις φύσεως κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές, τα έξοδα που κάνει ο ίδιος στην υπηρεσία του, οι διάφορες επιπλέον παροχές που έχει.
Υπολογίστε χοντρικά ένα επιπλέον 60-70% στον καθαρό μισθό των 1.000 ευρώ δηλαδής για να είστε μέσα.
Η φορολογία εισοδήματος για ένα τέτοιο μισθωτό είναι σχετικά μικρή, σε καμμία περίπτωση 300 ευρώ το μήνα.
Η μεγαλύτερη ζημιά είναι ότι ο μισθωτός αυτός κάθε μήνα αυταπόδεικτα ρίχνει αυτό το χιλιάρικο που παίρνει στην αγορά (τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό του), ενώ άμα απολυθεί δεν θα το έχει να το ξοδέψει.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να βρει αλλού δουλειά και να το αναπληρώσει κάποια στιγμή. Θα αργήσει, καιρός που είναι κιόλας, αλλά θα το κάνει κάποια στιγμή.
Υποστηρίζοντας ότι δεν τον απολύω γιατί θα έχω αλυσιδωτές αντιδράσεις παντού, άρα περεταίρω ύφεση, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί αντιστρέφοντας το επιχείρημα ότι για να έχω ανάπτυξη πρέπει να προσλάβω του σκοτωμού στο δημόσιο και άλλους ξύστες.
Είναι προφανές το αδιέξοδο αυτής της άποψης.
Ο ρυθμός με τον οποίο μπορείς να απολύεις για να έχεις τις λιγότερες παρενέργειες είναι άλλο θέμα, πιο πολυσύνθετο. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
για να έχω ανάπτυξη πρέπει να προσλάβω του σκοτωμού στο δημόσιο και άλλους ξύστες.Κι όμως ο Κέυνς αυτό προτείνει. Φυσικά όχι ξύστες. Βασικά προτείνει έργα που θα δώσουν δουλειές. Βέβαια πρέπει να έχεις τα κατάλληλα αποθεματικά για κάτι τέτοιο.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)