-
'Σοβαρά' επιχειρήματα επικαλείται η ΠΟΜΙΔΑ!.. όπως το παρακάτω:
'...καταλαβαίνουμε ότι ο νέος ΦΜΑΠ, όπως και ο ΕΝΦΙΑ, είναι «φόροι θανατηφόροι» για τους φορολογούμενους, ακριβώς γιατί επιμένουν να αγνοούν την πραγματική φοροδοτική ικανότητά τους, που προκύπτει αποκλειστικά από το εισόδημά τους, και όχι από την απαξιωμένη ακίνητη περιουσία τους!'.
Εγώ πάντως τους συμπαραστέκομαι και για το ότι δεν έχουν πια εισοδήματα (μετρητά) και για την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας τους... (προσωπικά ένα διαμερισματάκι 73τ.μ. αξιώθηκα να αποκτήσω, το πλήρωσα στο διπλάσιο του αρχικού κόστους - λόγω τόκων - και ήδη σήμερα η 'απαξίωση' ξεπερνάει το 60% του αρχικού καταβληθέντος τιμήματος...) ...και θα βάλω την γάτα μου - που δεν έχω - να κλαίει!..
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
'Σοβαρά' επιχειρήματα επικαλείται η ΠΟΜΙΔΑ!.. όπως το παρακάτω:'...καταλαβαίνουμε ότι ο νέος ΦΜΑΠ, όπως και ο ΕΝΦΙΑ, είναι «φόροι θανατηφόροι» για τους φορολογούμενους, ακριβώς γιατί επιμένουν να αγνοούν την πραγματική φοροδοτική ικανότητά τους, που προκύπτει αποκλειστικά από το εισόδημά τους, και όχι από την απαξιωμένη ακίνητη περιουσία τους!'.
Εγώ πάντως τους συμπαραστέκομαι και για το ότι δεν έχουν πια εισοδήματα (μετρητά) και για την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας τους... (προσωπικά ένα διαμερισματάκι 73τ.μ. αξιώθηκα να αποκτήσω, το πλήρωσα στο διπλάσιο του αρχικού κόστους - λόγω τόκων - και ήδη σήμερα η 'απαξίωση' ξεπερνάει το 60% του αρχικού καταβληθέντος τιμήματος...) ...και θα βάλω την γάτα μου - που δεν έχω - να κλαίει!..
Κληρονομιά από παππού οικόπεδο στα νότια προάστια που αγοράστηκε πριν από 50 χρόνια για δίφραγκα (εκεί κυνήγαγε ο παππούς πέρδικες) και τώρα επειδή θεωρείται κυριλέ περιοχή φορολογείται με αντικειμενική αξία μισό εκατομμύριο (και το ανάλογο ΕΝΦΙΑ) . Μεγάλη ακίνητη περιουσία σου λέει. Καμια παλαιότητα, κανένα κριτήριο τιμήματος απόκτησης, τίποτα. Σου λέει το κράτος 'στα νότια είναι, λεφτά έχουν εκεί να πληρώσουν'. Κουτσοί, στραβοί, στον Αγιο Παντελεήμονα. Και καλείται να τα πληρώσει άτομο που δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ δάνειο στη ζωή του. Και στο διπλανό σπίτι, ο νεόπλουτος με το Boxter και τη βίλα με το δάνειο που χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά (και έχει τα λεφτά του στη Σιγκαπούρη) σου λέει 'πρώτη κατοικία φίλε, δεν το αγγίζεις'.
-
@P@ulet@...
...πούλα... κερδισμένος θά 'σαι... τί είχες, τί έχασες!.. -
φτηνα θα πουλησει φτηνα θα αγορασει κατι αλλο αν θελει βεβαια..
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
'Σοβαρά' επιχειρήματα επικαλείται η ΠΟΜΙΔΑ!.. όπως το παρακάτω:
'...καταλαβαίνουμε ότι ο νέος ΦΜΑΠ, όπως και ο ΕΝΦΙΑ, είναι «φόροι θανατηφόροι» για τους φορολογούμενους, ακριβώς γιατί επιμένουν να αγνοούν την πραγματική φοροδοτική ικανότητά τους, που προκύπτει αποκλειστικά από το εισόδημά τους, και όχι από την απαξιωμένη ακίνητη περιουσία τους!'.
Κληρονομιά από παππού οικόπεδο στα νότια προάστια που αγοράστηκε πριν από 50 χρόνια για δίφραγκα (εκεί κυνήγαγε ο παππούς πέρδικες) και τώρα επειδή θεωρείται κυριλέ περιοχή φορολογείται με αντικειμενική αξία μισό εκατομμύριο (και το ανάλογο ΕΝΦΙΑ) . Μεγάλη ακίνητη περιουσία σου λέει. Καμια παλαιότητα, κανένα κριτήριο τιμήματος απόκτησης, τίποτα. Σου λέει το κράτος 'στα νότια είναι, λεφτά έχουν εκεί να πληρώσουν'. Κουτσοί, στραβοί, στον Αγιο Παντελεήμονα. Και καλείται να τα πληρώσει άτομο που δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ δάνειο στη ζωή του. Και στο διπλανό σπίτι, ο νεόπλουτος με το Boxter και τη βίλα με το δάνειο που χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά (και έχει τα λεφτά του στη Σιγκαπούρη) σου λέει 'πρώτη κατοικία φίλε, δεν το αγγίζεις'.
οταν γινοταν χαμος μεχρι το 2007 με 7ψηφια ποσα αξιας, δεν το σκεφτηκε να το πουλησει; Το θεμα ειναι αν ειναι σε περιοχες οπως Βουλα καλυτερα να το δωσει οσο οςο γιατι αντικειμενικα θα πληρωσει παραπανω φορους στο μελλον.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
κι αν δεν αγοράσει απλά θα του μείνει η φτήνια στα χέρια.
ισως και να αξιοποιησει τα χρηματα που θα παρει σε κατι παραγωγικο για ολη την οικογενεια.. εχω περιπτωση με οικοπεδο 1250τμ στον αλιμο που πρεπει να πληρωσει 6000 ΕΝΦΙΑ και εχουν αυτο το διλημμα: το κρατανε η οχι ?. εαν το κρατησουν 1-2 χρονια θα παρουν κατι παραπανω απο το κοστος του ΕΝΦΙΑ? Ενταξει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον καταργησει μια χαρα, βεβαια.. και βαλει μπρος η μηχανη για τις κατοικιες πως μερικοι νομιζουν... ζαρια ειναι η αποφαση...
-
Το: 'Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι', τό 'χεις ακούσει?..
...1250τμ. στον Άλιμο, ακόμα και σήμερα, είναι πολλά λεφτά!.. -
Το: 'Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι', τό 'χεις ακούσει?..
...1250τμ. στον Άλιμο, ακόμα και σήμερα, είναι πολλά λεφτά!..Ναι ετσι ακριβως... για αυτο λεω ρευστοποιηση...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
κι αν δεν αγοράσει απλά θα του μείνει η φτήνια στα χέρια.
ισως και να αξιοποιησει τα χρηματα που θα παρει σε κατι παραγωγικο για ολη την οικογενεια.. εχω περιπτωση με οικοπεδο 1250τμ στον αλιμο που πρεπει να πληρωσει 6000 ΕΝΦΙΑ και εχουν αυτο το διλημμα: το κρατανε η οχι ?. εαν το κρατησουν 1-2 χρονια θα παρουν κατι παραπανω απο το κοστος του ΕΝΦΙΑ? Ενταξει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον καταργησει μια χαρα, βεβαια.. και βαλει μπρος η μηχανη για τις κατοικιες πως μερικοι νομιζουν... ζαρια ειναι η αποφαση...
Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλά θα θεωρηθεί μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά τεράστια (και θα φορολογηθεί αναλόγως). Και μετά τα 6Κ θα φαίνονται λίγα μπροστά στο λογαριασμό που θα του κάνει ο Τσίπρας. Πραγματικά πιστεύεις ότι με το ΣΥΡΙΖΑ κάνεις δεν θα πληρώνει φόρο ακινήτων; αφού δήλωσαν κατηγορηματικά πώς η μεγάλη ακίνητη περιουσία θα φορολογηθεί. Τώρα ποια θεωρείται μεγάλη αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο (είναι σαν τις π****ες ένα πράγμα, εξαρτάται με ποια τη συγκρίνει κανείς :-P).
-
@P@ulet@ ...
...αν έχεις μεγάλη ακίνητη περιουσία, σε καταλαβαίνω...
...αν όχι, πές μου γιατί θεωρείς δίκαιο να πληρώσω εγώ 400 και κάτι ευρώ για ένα διαμέρισμα 73τμ., 40ετίας που μου στοίχισε μάλιστα σχεδόν το τριπλάσιο της ΤΟΤΕ αξίας του. -
Δικαιοσυνη ειναι να πληρωνουν οι αλλοι
Μην ψαχνετε δικαιοσυνη,κεφαλια μετρανε,και διαιρουν με το ποσο που θελουν να αφαιμαξουν... -
Παντως εκανα σουμα τι πληρωσα σε Χαρατσι - ΕΕΤΗΔΕ κ.λ.π. και ο ΕΝΦΙΑ βγαινει ενα κλικ λιγωτερο.... αλλος εχει κανει την ασκηση να δει??
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Παντως εκανα σουμα τι πληρωσα σε Χαρατσι - ΕΕΤΗΔΕ κ.λ.π. και ο ΕΝΦΙΑ βγαινει ενα κλικ λιγωτερο.... αλλος εχει κανει την ασκηση να δει??ενω φετος πληρωνω για μισο μαγαζι(μη ηλεκτροδοτουμενο) και ενα εξοχικο παραπανω το τελικο ποσο ειναι γυρω στο 30% λιγοτερο.
-
Εταιρεία με την οποία συνεργάζεται φίλη:
- Της οφείλει το δημόσιο >650.000€
- Η εταιρεία επειδή δεν την πληρώνουν οφείλει με τη σειρά της στο ΙΚΑ κάπου 250.000€
- Ο διαχειριστής της εταιρείας πρότεινει συμψηφισμό
- Το δημόσιο δεν τον δέχεται και μια μέρα έτσι απλά μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της.
-
και γαμω τις λογικες
Υπομονη, θα ερθει ο Αλεξης να τα φτιαξει ολα.
-
Ναι αλλά σκέψου ότι πρέπει να έρθει ο Τσίπρας, μόνο και μόνο για να καταρριφθούν κάποιοι μύθοι και να τελειώνει και αυτή η ιστορία περί αριστεράς κλπ...κλπ...
Φυσικά καλό θα είναι να μην αφορά μύθους, αλλά εγώ έχω πολύ φοβάμαι ότι απλά θα ξαναζήσουμε την παροιμία:
'άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς'. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Εταιρεία με την οποία συνεργάζεται φίλη:- Της οφείλει το δημόσιο >650.000€
- Η εταιρεία επειδή δεν την πληρώνουν οφείλει με τη σειρά της στο ΙΚΑ κάπου 250.000€
- Το δημόσιο δεν τον δέχεται και μια μέρα έτσι απλά μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της.
Να σου επιβεβαιώσω ότι ισχύει? Στο κάνω.
Αλληλοκαλυψη χρεών μεταξύ των υπηρεσιών δεν υπάρχει. Παράλογο βέβαια όταν το κεντρικό ταμείο είναι το ίδιο το κράτος.
Ανεπισημα όμως γίνεται μέσα στις ίδιες υπηρεσίες. -
@P@ulet@ ...
...αν έχεις μεγάλη ακίνητη περιουσία, σε καταλαβαίνω...
...αν όχι, πές μου γιατί θεωρείς δίκαιο να πληρώσω εγώ 400 και κάτι ευρώ για ένα διαμέρισμα 73τμ., 40ετίας που μου στοίχισε μάλιστα σχεδόν το τριπλάσιο της ΤΟΤΕ αξίας του.Ευτυχώς δεν έχω. Δυστυχώς έχουν συγγενικά μου πρόσωπα και λυπάμαι που τους βλέπω να πληρώνουν για κάτι που κληρονόμησαν και πονάνε να το σκοτώσουν. Γιατί σκέφτονται το κόπο που έκανα οι παππούδες και οι γονείς για να το αποκτήσουν και να το συντηρησουν.
Η δική σου περίπτωση φυσικά και είναι άδικη (όπως και πολλές άλλες). Προσωπικά θεωρώ πως κάθε 1η κατοικία μέχρι 150 τμ δεν θα έπρεπε να έχει κανένα μα κανένα φόρο. Για τα εξοχικά κλπ νομίζω πως είναι πιο πολύπλοκο το ζήτημα. Αλλά να πληρώνεις κάθε χρόνο ένα σπίτι που έχεις πληρώσει για να το αγοράσεις (ή να το κληρονομήσεις) και που για κάποιος είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να έχουν, είναι εξωφρενικό. Αλλά τι ξέρω εγώ, δεν είμαι σαν τους πολιτικούς μας - όλους ανεξαιρέτως, δεξιούς και αριστερούς - που είναι παντογνώστες!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Εταιρεία με την οποία συνεργάζεται φίλη:- Της οφείλει το δημόσιο >650.000€
Περαν των προφανων ελλειψεων μηχανογραφησης και της ευθυνοφοβιας,θα πρεπει παντα να θυμομαστε οτι το ελληνικο κρατος χρεοκοπησε,τελει υπο διεθνη οικονομικο ελεγχο και ταυτοχρονα δεν εχει την δυνατοτητα εκδοσης νεου χρηματος.
Οποιος λοιπον ονειρευεται δικαιοσυνη και βιωσιμες πολιτικες,θα πρεπει να προσγειωθει στην πραγματικοτητα. -
Αυτός που θα πρέπει να προσγειωθεί πρώτος είναι αυτός που νομίζει ότι φταίει ο Γερμανός για τα χάλια μας και που ονειρεύεται την 'προ-μνημονίων Ελλάδα', τότε που ζούσαμε με δανεικά, που 'απασχολούμασταν' αντί να εργαζόμαστε και να παράγουμε προστιθέμενη αξία, που 'βολευόμασταν' σε κάποια θεσούλα ή με κάποια σύνταξη από τα 55, που ψηφίζαμε όποιον μας έταζε τα περισσότερα, κλπ, κλπ.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)