-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μου λες manosk, μήπως αυτός ο γνωστός σου ήταν διευθυντής νοσοκομείου;
Γιατί, ποιος μίλησε για διευθυντή νοσοκομείου εκτός από εσένα;
Γιατί ΕΓΩ θέλω να εφαρμοστεί και στο νοσοκομείο. Γιατί δηλαδή να το εφαρμόσουμε στις εφορίες μόνον;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Α μπα ? Και γω που από προηγούμενα γραφόμενα στο παρόν θέμα νόμιζα ότι δεν έχουμε υπερβολικά πολλούς δημόσιους υπαλλήλους αλλά κακή οργάνωση και κατανομή του προσωπικού, που είναι ακριβώς το παράδειγμα που έφερα. Τώρα μου λες ότι ούτε αυτό είναι το πρόβλημα Προφανώς εσύ είσαι ικανοποιημένος και με τον αριθμό και με την οργάνωση αλλά άλλοι λόγοι είναι που κάνουν τη δημόσια διοίκηση να μην εξυπηρετεί σωστά τους πολίτες.
Α ναι. Από τα γραφόμενα (κι από τα στατιστικά) καλά κατάλαβες ότι κατα Μ.Ο. έχουμε όσους υπαλλήλους πρέπει, αλλά όχι σωστά κατανεμημένους και προβληματική οργάνωση ή βοήθεια από τον πολιτικό προϊστάμενο (περίπτωση Ηλία)
Στην περίπτωσή σου δεν ξέρουμε τι έχουμε, γιατί εσύ που μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μας, ήσουν 1,5 ώρα στην ουρά μεν, όχι πίσω από το γκισέ δε.
Και που ξέρεις εσύ αν οι 3 υπάλληλοι, που υπολόγισες ότι ξύνονται, δεν έψαχναν φοροφυγάδες της λίστας Λαγκαρντ;
Τροφή για σκέψη: στη δική μου υπηρεσία που όλοι τα κάνουν όλα, ΔΕΝ δουλεύει καλά το σύστημα (το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερες ουρές ), ΔΕ θα έπρεπε να γίνεται έτσι και, όταν με το καλό θα περνάει από το χέρι μου, αυτό θα αλλάξει -
Πόσο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ πρέπει να είναι κάποιος για να το θεωρεί 'αυτονόητο' και 'φυσιολογικό' ότι για να κάνει ο πολίτης τη δουλειά του θα πρέπει να χάσει χρόνο από την εργασία του για να ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥ, να περιμένει 1 ώρα στην ουρά εδώ, 1.5 ώρα εκεί, ή να ξαναπάει γιατί είχαν βάλει σημείωμα στην πόρτα ότι 'δεν εξυπηρετούμε από τις 10πμ ως τις 2μμ σήμερα λόγω γενικής συνέλευσης', κλπ, κλπ.
Ότι ο **χρόνος **που χάνει κάποιος στις ουρές με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γραφειοκρατία που έχουμε δημιουργήσει [για να δικαιολογούνται οι θέσεις και οι μισθοί κάποιων] και με την άρνηση ορισμένων να εκπαιδευτούν σε απλά, τουλάχιστον, πραγματάκια που -και καλά- 'δεν είναι δική τους δουλειά' για να μπορούν να βοηθούν τους συναδέλφους τους όταν το έχουν ανάγκη δεν αξίζει ΤΙΠΟΤΑ...
Ότι 'έτσι είναι εδώ' και καλά θα κάνουν να το δεχτούν όλοι...
Ξανά:
Πριν από 30 χρόνια είχαμε το μισό [σε αριθμό υπαλλήλων] δημόσιο τομέα, και ΟΥΤΕ ΤΟ 1/10 ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ (αρκεί φυσικά να μη μας χαλάει να καθίσουμε 2 βδομαδούλες -max- και να μάθουμε πώς δουλεύει αυτή η άτιμη η εφεύρεση με το 'ποντίκι' που λέγεται 'υπολογιστής'). Και να μη μιλήσουμε για μισθούς. Και καθόμαστε και συζητάμε αν έχουμε υπερβολικά πολλούς ΔΥ σε σχέση με άλλες χώρες. Κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται. Προφανώς γιατί για κάποιους είναι η τελευταία μορφή 'άμυνας' υπέρ ενός συστήματος που όχι απλά δε δουλεύει και δεν είναι βιώσιμο το ίδιο, αλλά καταστρέφει και ότι δουλεύει. -
Στης εφορίας την ποδιά, σφάζονται παλληκαρια.
Αμα θελει ο προιστάμενος του γραφειου και (ακομα καλυτερα) ο προισταμενος της υπηρεσιας ολης, (και εχει τα αρχιδια=ΚΑΡΑΒΥΣΜΑ για να κουνησει τη βαρκα, γιατι αλλιως θα τον γαμησουν οι απο κατω με τα δικά τους βυσματα) μια χαρα γινονται οι δουλειες.
Τμημα ΦΠΑ καραμπινατης εφοριας, το σωτηριον ετος 2008 (οταν λεμε καραμπινατη, εννοουμε 1 εκ των 3ων ομοειδων που υπηρχαν στο λεκανοπεδιο, ο νοων νοειτω):
Προσωπικο ~6 άτομα + νεος προισταμενος (νεος στο τμημα, οχι στην υπηρεσια). Εχουμε και λεμε:- Ενας υπαλληλος με τη μεγαλυτερη εμπειρια, ειναι μουτρωμενος και δεν εργαζεται γιατι δεν τον κανανε αυτον προιστάμενο
- ενας ειναι ΤΡΕΛΟΣ με πατέντα και δεν δουλευει, μπορει να ειναι ησυχος, μπορει να αρχιζει να βριζει τον κοσμο, κανεις δεν ξερει
- η αλλη λειπει λογω εγκυμοσυνης με ελεφαντακι (254 μηνες)
Μας μενουν 3
4) εκ των οποιων οι 2 ειναι ένας πρωτοδιορισμενος και ενας απο μεταφορα απο αλλο τμημα
5) ενας υπαλληλος με σχετικη εμπειρια σε ενα τομεα του αντικειμενου και μυρωδια εμπειριας στα υπολοιπα (οπως περιγραφει ο manosk)
6) και ο νεος προισταμενος που ειναι εμπειρος μεν (σε αλλο τμημα) αλλα λογικο δεν ξερει τα παντα και πρεπει να κρεμεται απο τα αρχιδια του Νο1 που ΑΜΑ θελει και μπει στο φιλοτιμο θα βοηθησει με νομους,αλλιως περιμενε πολιτη στην ουρα ή ξαναελα, μεχρι να διαβασει/κατανοησει/εφαρμοσει ο νεος προισταμενος με τη βοηθεια του ενος εμπειρου τι πρεπει να γινειι κλπ
Εν τω μεταξυ, ο νεος προισταμενος εχει φυγει απο αλλο σοβαροτατο και τμημα (στο οποιο αρκετες φορες βαριόταν να κανει και πολλη δουλιτσα γιατι ειχε πολλα χρονια και βαραινε) που πλεον αγκομαχα να ανταπεξελθει μετα απο 2 συνταξιοδοτησεις + την απομακρυνση του. Το οποιο περιεχει επισης τυπο που ειναι τρελος αλλα τουλαχιστον καπως βοηθαει σε εξωτερικες δουλειες.
ΕΔΙΤ Οπως εχω ξαναπει, οι τυποι στο υπουργειο μετρανε κεφαλια, δεν ασχολουνται αν ο αλλος ειναι τρελος, ασχετος, δνε παταει κλπ. 6 εγγεγραμμενους εχεις, δε πα να δουλευουν οι 2, εισαι ενταξει.
Αυτα για τους παβλωφικους. Απο ΜΕΣΑ οι ιστοριες, εχω πει και αλλες σχετικες κατα καιρους. Αμα δεν εχετε ιδεα, καλυτερα μοκο.
-
Είναι κ@ύλα το αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα, που υπάρχει, εξελίσσεται και διαιωνίζεται για να ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες, αντί για τις ανάγκες εκείνων για τους οποίους έχει εξαρχής δημιουργηθεί.
Αλλά, τι ξέρουν κι αυτοί οι 'απέξω'; Μόνο να βλαστημάνε.
BTW, στην άλλη, την 'περίεργη', υπηρεσία οι συναλλασσόμενοι φεύγουν ικανοποιημένοι με ευχαριστίες. Τόσο ζώα. -
Σκεφτείτε πως τα όσα γράφετε είναι αδυναμίες του συστήματος που ξεκινάνε από τα πολιτικά πρόσωπα και την διοίκηση. Δεν φταίει ο νέος προϊστάμενος που τον έστειλαν σε ένα τμήμα-μπουρδέλο, ούτε ο υπάλληλος που πρέπει να κάνει 30 κινήσεις για να γίνει μια απλή δουλειά.
-
Ο ελ δυ δεν φταίει ποτέ, το έχουμε εμπεδώσει.
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στη δική μου υπηρεσία σχεδόν όλοι ξέρουν να τα κάνουν όλα (και μάλιστα στην εξυπηρέτηση του κοινού εναλλάσσονται όλοι, από το διευθυντή μέχρι τον τελευταίο υπαλληλο), αυτό σε τι συμπέρασμα μας οδηγεί; Που καταλήγουμε με την περιπτωσιολογία;Στο ότι το ελ δημ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Ότι αλλού οι δυ σκίζονται, αποδίδουν κ εξυπηρετούν κ αλλού τα ξύνουν κ μας δουλεύουν. Από το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι οι δεύτεροι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία.
Το γεγονός πως μπορεί απλά να ακολουθούν εντολές και εγκυκλίους των πολιτικών τους προϊσταμένων δεν σας πέρασε από το μυαλό; Όρεξη είχε τώρα ο Δ.Υ. να σας ταλαιπωρεί... άλλη δουλειά δεν έχει!
Οι ΔΥ που συναναστρέφεται ο Ηλίας δεν έχουν πολιτικούς προϊστάμενους, ουτε εφαρμόζουν νόμους!
Τους εχει βάλει επι τούτου ο κακός ΤσίπραςΕίναι σαφές ότι ζείτε αλλού. Άλλη δουλειά δεν είχε να κάνει ο κάθε 'πολιτικός προϊστάμενος' (μια οντότητα ανύπαρκτη, που ομως αποτελεί μια καλή δικαιολογία για όλα), από το να ασχολείται με το αν τα πιστοποιητικά είναι 'επικαιροποιημένα' ανά 2μηνο, αντί να τα ζητάει πριν ελέγξει μια φορά κ πριν πληρώσει άλλη μία. Οι δυ έχουν πάρει μια ερμηνευτική εγκύκλιο (ντροπή του ελ δτ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) κ την έχουν κάνει λάστιχο, ερμηνεύοντάς την ο καθένας κατά το δοκούν.
Παρότι δε θεωρώ ότι θα έπρεπε να είμαι 'εντός θέματος Ηλία' νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη σχέση απ΄όσο λες: την ώρα που ο υπάλληλος του Ηλία ελέγχει και ξαναελέγχει τα πιστοποιητικά, δεν εξυπηρετεί κάποιους πολίτες που στέκονται 1.5 ώρα στην ουρά ή, αν είναι τόσο πια εξειδικευμένη δουλειά ο έλεγχος πιστοποιητικών, δεν ελέγχει τα πιστοποιητικά κάποιου άλλου που τα υπέβαλε 1η φορά.
Ο 'δικός μου' υπάλληλος κάνει 3 εβδομάδες να ελέγξει τις πληρωμές σ' έναν φάκελο που ελέγχει μια επιτροπή (μ' αυτόν μέσα) από το 2011. Από τότε έχει κάνει 3 επιτόπιους ελέγχους κ έχει ζητήσει τα ίδια δικαιολογητικά δεν-θέλω-να-μετρήσω πόσες φορές, γιατί τα θέλει επικαιροποιημένα. Ο 'δικός μου' υπάλληλος, θα έπρεπε να ελέγξει (στον δικό μου κόσμο) τα δικαιολογητικά μου μια φορά, πριν εγκρίνει την πληρωμή κ το τελευταίο που θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει πριν κοιτάξει κάθε φορά κάτι που είχε ξεχάσει (???) την προηγούμενη θα ήταν αν τα δικαιολογητικά μου ήταν φρέσκα. Ήταν φρέσκα όταν κατέθεσα τον φάκελο (το μακρινό 2009), γιατί να είναι φρέσκα κάθε 2 μήνες, δλδ;
Για τις ΔΟΥ δεν μιλάω, είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.Η ουσία πίσω από το σχόλιό μου είναι ότι στο ελ κανένας δεν έχει υπ' όψη του ν' αλλάξει τπτ. Περιμένουν οι Asimov να κυβερνήσει ένας τσίπρας, βέβαιοι ότι τότε ο χρόνος θα γυρίσει μια 10ετία πίσω. Κ μέχρι να γίνουν αυτά, βρίζουν ... το σαμαρά κ ρίχνουν όλο (αλλά ΟΛΟ) το φταίξιμο σε 150+κάτι βουλευτές. Κ εν τω μεταξύ κοροϊδεύουν, κλέβουν, συνεχίζουν ό, τι έκαναν μια ζωή. Είτε είναι δυ είτε όχι, αρκεί που είναι ελ.
-
Ουτε ενας σας δεν μιλησε για την πολυνομια και την 'μεταρρυθμιστικη' μανια του κρατους,ολοι εστιαζετε σε προσωπα εως και κομματα,σε λιγο θα μιλατε για φύλο και σεξουαλικες προτιμησεις.
Ειχαμε που ειχαμε ενα νομικο συστημα βασισμενο στην..γερμανικη μοναρχια,μετα ηρθαν η ΕΟΚ,μετα η ΕΕ και μετα το ΔΝΤ και μας οδηγησαν σε απατητες κορυφες,καθε μερα αλλος νομος,ετσι για να μην συνηθιζουμε και πιαστει ο κωλος μας στην καρεκλα -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Πρεπει να διαβασω και γαλλικα γιατι δεν το πιασα το ξενικο σου
Άμα δεν έχεις μάθει γαλλικά, πώς περιμένεις να συλλάβεις υψηλά νοήματα;
Σκεφτείτε πως τα όσα γράφετε είναι αδυναμίες του συστήματος που ξεκινάνε από τα πολιτικά πρόσωπα και την διοίκηση. Δεν φταίει ο νέος προϊστάμενος που τον έστειλαν σε ένα τμήμα-μπουρδέλο, ούτε ο υπάλληλος που πρέπει να κάνει 30 κινήσεις για να γίνει μια απλή δουλειά.
Λες, ε; Μόνο τα πολιτικά πρόσωπα φταίνε; Οι υπάλληλοι που βολεύονται σε μια θέση για 20 χρόνια και αρνούνται να μάθουν οτιδήποτε καινούριο είναι χωρίς ευθύνες;
-
Ο υπάλληλος δεν έχει πολλές επιλογές. Αν ο διευθυντής σε πάει σε άλλο πόστο θα αναγκαστείς να το μάθεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πρεπει να διαβασω και γαλλικα γιατι δεν το πιασα το ξενικο σου
Άμα δεν έχεις μάθει γαλλικά, πώς περιμένεις να συλλάβεις υψηλά νοήματα;
Να το και το χιουμοράκι...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ουτε ενας σας δεν μιλησε για την πολυνομια και την 'μεταρρυθμιστικη' μανια του κρατους,ολοι εστιαζετε σε προσωπα εως και κομματα,σε λιγο θα μιλατε για φύλο και σεξουαλικες προτιμησεις.
Ειχαμε που ειχαμε ενα νομικο συστημα βασισμενο στην..γερμανικη μοναρχια,μετα ηρθαν η ΕΟΚ,μετα η ΕΕ και μετα το ΔΝΤ και μας οδηγησαν σε απατητες κορυφες,καθε μερα αλλος νομος,ετσι για να μην συνηθιζουμε και πιαστει ο κωλος μας στην καρεκλαΣε παλαιοτερη εκπομπη εχω πει για την πολυνομια, οπως και για διαταξεις που επιτρεπουν σε συγκεκριμενο συναφι (συμβολαιογραφοι) να κανουν τη δουλιτσα τους και να πληρωνονται ΠΡΩΤΟΙ στη σειρα και μετα οι υπαλληλοι της εφοριας να τους ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΜΗΝΕΣ (δεν υπερβαλλω καθόλου εδω) για να συμπληρωσουν και να τους δωσουν τα απαραιτητα χαρτια που περιμενουν αυτοι και ο πολιτης για να προχωρησει παραπερα η διαδικασία και να πληρωθει το δημοσιο. Μιλαμε για εκατονταδες χιλιαδες € σε εσοδα (σε μια μονο εφορια) που ειναι σε συρταρια συμβολαιογραφων επειδη κανεις δεν τους τραβαει το αυτι, ή δεν αλλαζει λιγο τη διαδικασία.
Η εντυπωση μου ειναι οτι το φορολογικο/λογιστικο μας συστημα ειναι βασισμενο στο Γαλλικό και οχι το Γερμανικο.
ΕΔΙΤ
οι ιστοριες μου ειναι παλιοτερες της μεταρρυθμιστικης μανιας.Ο υπάλληλος δεν έχει πολλές επιλογές. Αν ο διευθυντής σε πάει σε άλλο πόστο θα αναγκαστείς να το μάθεις.
Στο Δημοσιο μαγαζι που ησουν παλιοτερα ναι. Στα αλλα, εγκειται σε εσενα και το βυσμα σου. Μπορεις καλλιστα να παρεις μεταθεση για αλλο τμημα 'για να αραξεις' και να κουνας ποδια καθισμενος πανω σε γραφειο.
-
Χρησιμοποιει εν τω μεταξυ το δικο μου ποστ που συμφωνω με HF για να την πει στον HF
-
Ισχύει και για το κανονικό Δημόσιο, τουλάχιστον σε μερικές Υπηρεσίες που γνωρίζω, Θοδωρή.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
@A-Viper7Χρησιμοποιει εν τω μεταξυ το δικο μου ποστ που συμφωνω με HF για να την πει στον HF
Αυτά παθαίνεις όταν σώζεις 2-3 φορές τη μέρα το ελληνικό δεμόσιο. Κλάταρε ο άνθρωπος και εμείς τον δουλεύουμε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ισχύει και για το κανονικό Δημόσιο, τουλάχιστον σε μερικές Υπηρεσίες που γνωρίζω, Θοδωρή.Σαφως, εχω και εγω γνωστους αδερφες, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειχαμε που ειχαμε ενα νομικο συστημα βασισμενο στην..γερμανικη μοναρχια,μετα ηρθαν η ΕΟΚ,μετα η ΕΕ και μετα το ΔΝΤ και μας οδηγησαν σε απατητες κορυφες,καθε μερα αλλος νομος,ετσι για να μην συνηθιζουμε και πιαστει ο κωλος μας στην καρεκλαΒασισμένο στη ηλιθιότητα, όχι στη 'γερμανική μοναρχία'.
Ας μιλήσουμε λοιπόν με νούμερα. Η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 23.142 (!) αρμοδιότητες εκ των οποίων οι 10.765 είναι επιτελικές, οι 9.816 υποστηρικτικές, οι 998 παροχής υπηρεσιών και οι 1563 ελεγκτικές. Πώς καθορίσθηκαν αυτές οι αρμοδιότητες; Φυσικά με ρυθμιστικές διατάξεις! Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας της Δ. Διοίκησης 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ιδού η… παραγωγή αναλυτικά:
3.430 Νόμοι
20.580 Προεδρικά διατάγματα,
114.905 Υπουργικές Αποφάσεις,
24.010 Αποφάσεις Περιφερειών,
8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών
Τι βλέπετε; Τη μερίδα του λέοντος (67%) έχουν οι Υπουργικές Αποφάσεις, αυτές δηλαδή που δεν περνούν από τη Βουλή!Ενώ οι νόμοι είναι μόνο το 2%! Σε απλά ελληνικά: το κοινοβουλευτικό μας σύστημα είναι κανονική «μούφα». Συνεδρίαζε, τάχα μου, το Νομοθετικό Σώμα, και μέσα σε 30 χρόνια παρήγαγε μόνο το 2% των διατάξεων που διέπουν τη ζωή μας. Το υπόλοιπο 98% ήταν «στο μιλητό», ένα είδος παρανομοθεσίας, που το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εθνικής ανάγκης. -
Ναι ναι πάλι 'οι δυ φταίνε'. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, όλο οι δυ...οι δυ... Νεοφιλελέ...ουουου
30 Ιαν. 2006, 20:42
Απεργία στα ΚΕΠ την Τρίτη
http://news.in.gr/greece/article/?aid=680512
Απολύσεις εάν δεν βελτιωθεί η παραγωγικότητα στα ΚΕΠ, προειδοποίησε ο Απ.ΑνδρεουλάκοςΚυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010
http://edoeap.blogspot.gr/2010/02/2.html
Απολύσεις ή Βελτίωση Παραγωγικότητας18/1/2013 ΕΘΝΟΣ On Line
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63768762
ΔΝΤ: Αναγκαίες οι απολύσεις στο Δημόσιο, πιθανά τα νέα μέτρα10 Ιουν 2014
http://forologikanea.gr/news/ekthesi-dnt-metarruthmiseis-i-nees-perikopes/
Εκθεση ΔΝΤ: Μεταρρυθμίσεις ή νέες περικοπές
Ασφαλιστικό, φορολογικό, αγορά εργασίας στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων. Βλέπει χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. το 2015. Στα 2 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό την επόμενη χρονιά, αλλά δέχεται επανεξέταση. Πίεση για την εισφορά αλληλεγγύης. Στο 128% του ΑΕΠΚι επειδή, παρά την προσπάθεια... ...δεν αυξήθηκε η...παραγωγεκότετα του δεμοσίου, κάνανε απολύσεις.
Στον ιδιωτικό τομέα φυσικά.
Οπότε προσέχτε τι εύχεστε, σίγουρα θέλετε αύξηση της παραγωγεκότετας στο δεμόσιο; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και μετα θα ερχοταν ο Panossss θα ταν 4ος στη σειρα και θα τραβαγε τα βυζια του που αναγκαστηκε να περιμενει να κανει τη δουλεια του γιατι ο υπαλληλος δεν ασχολιοταν με αυτο που επρεπε να ασχοληθει.
Αν όλοι οι υπάλληλοι ενός τμήματος κάνουν όλα τα συναφή αντικείμενα τότε μακροσκοπικά ο Panosss είναι κερδισμένος. Διάβασε θεωρία ουρών
Ακουστά τον έχω, πολύ καλό παιδί.
Συμπαραστέκεται στις καθαρίστριες, έχω ακούσει. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ειχαμε που ειχαμε ενα νομικο συστημα βασισμενο στην..γερμανικη μοναρχια,μετα ηρθαν η ΕΟΚ,μετα η ΕΕ και μετα το ΔΝΤ και μας οδηγησαν σε απατητες κορυφες,καθε μερα αλλος νομος,ετσι για να μην συνηθιζουμε και πιαστει ο κωλος μας στην καρεκλαΒασισμένο στη ηλιθιότητα, όχι στη 'γερμανική μοναρχία'.
Ας μιλήσουμε λοιπόν με νούμερα. Η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 23.142 (!) αρμοδιότητες εκ των οποίων οι 10.765 είναι επιτελικές, οι 9.816 υποστηρικτικές, οι 998 παροχής υπηρεσιών και οι 1563 ελεγκτικές. Πώς καθορίσθηκαν αυτές οι αρμοδιότητες; Φυσικά με ρυθμιστικές διατάξεις! Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας της Δ. Διοίκησης 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ιδού η… παραγωγή αναλυτικά:
3.430 Νόμοι
20.580 Προεδρικά διατάγματα,
114.905 Υπουργικές Αποφάσεις,
24.010 Αποφάσεις Περιφερειών,
8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών
Τι βλέπετε; Τη μερίδα του λέοντος (67%) έχουν οι Υπουργικές Αποφάσεις, αυτές δηλαδή που δεν περνούν από τη Βουλή!Ενώ οι νόμοι είναι μόνο το 2%! Σε απλά ελληνικά: το κοινοβουλευτικό μας σύστημα είναι κανονική «μούφα». Συνεδρίαζε, τάχα μου, το Νομοθετικό Σώμα, και μέσα σε 30 χρόνια παρήγαγε μόνο το 2% των διατάξεων που διέπουν τη ζωή μας. Το υπόλοιπο 98% ήταν «στο μιλητό», ένα είδος παρανομοθεσίας, που το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εθνικής ανάγκης.Να μην ξεχναμε και την αλλη μαστιγα..εγκύκλιοι!
Βγαινει ο νομος και μετα οι εγκυκλιοι,καπου στην 3η εγκυκλιο αρχιζει και ξεκαθαριζει τι θελει να πει ο ποιητης...φυσικα μεχρι τοτε δεν κινειται φυλλο
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)