-
Και μετα θα ερχοταν ο Panossss θα ταν 4ος στη σειρα και θα τραβαγε τα βυζια του που αναγκαστηκε να περιμενει να κανει τη δουλεια του γιατι ο υπαλληλος δεν ασχολιοταν με αυτο που επρεπε να ασχοληθει.
Το πιο ευκολο πραγμα σε καθε περιπτωση ειναι να κανουμε κριτικη χωρις να ξερουμε πως γινονται οι διαδικασιες και πως πρεπει να γινουν τα πραγματα σε δουλειες αλλων.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακούστε τώρα τι έπαθα κι εγώ... Πάω στο νοσοκομείο και ο παθολόγος είχε πολλή δουλειά. Τι να κάνω, έκατσα και περίμενα. Δίπλα ο γυναικολόγος, βάραγε μύγες: αντί λοιπόν να έρθει να με εξυπηρετήσει, έμεινε καρφωμένος στην θέση του.
Περιττό να πω πως και ο προϊστάμενός του έχει ευθύνη, θα έπρεπε να προσλάβει περισσότερους παθολόγους και λιγότερους γυναικολόγους, αφού ήταν εμφανές πως δεν χρειάζονται οι γυναικολόγοι!Και μην μου πείτε τώρα πως είναι άλλο το αντικείμενο του ενός και άλλο του άλλου, ιατρική έχουν τελειώσει όλοι!
Αυτά μόνον στην Ελλάδα.
Ναι πολύ εύστοχο (ως συνήθως ) το σχόλιο, ο παθολόγος ή ο γυναικολόγος κάνει 3-5 χρόνια ειδίκευση πέραν του βασικού πτυχίου ενώ ο υπάλληλος (του ίδιου τμήματος, δίπλα-δίπλα ήταν τα γκισέ) της Εφορίας θέλει ας πούμε μία εβδομάδα για να μάθει και την άλλη διαδικασία και την υποεφαρμογή που κάνει την άλλη δουλειά.
Και ξέρεις κάτι ? Σε κάποια φάση που είχε φτάσει στο απροχώρητο και όλοι διαμαρτύρονταν, ο διπλανός υπάλληλος όντως κάθισε και εξυπηρέτησε 2-3 άτομα από τη δική μου ουρά Αυτά μόνο στην Ελλάδα
@dog80
Εμ βέβαια στο δημόσιο τομέα η εξειδίκευση είναι απόλυτη όχι όπως στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν μηχανικοί - ελβετικοί σουγιάδες που κάνουν τα πάντα και δε συχαίνονται: δίκτυα, σέρβερς, λειτουργικά, κάμερες, τροφοδοτικάΣτη δική μου υπηρεσία σχεδόν όλοι ξέρουν να τα κάνουν όλα (και μάλιστα στην εξυπηρέτηση του κοινού εναλλάσσονται όλοι, από το διευθυντή μέχρι τον τελευταίο υπαλληλο), αυτό σε τι συμπέρασμα μας οδηγεί; Που καταλήγουμε με την περιπτωσιολογία;
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Θαρρω οτι ο HF πολυ σωστα σχολιαζει οτι ο καθε ενας εχει μια αρμοδιοτητα και κανει συγκεκριμενη δουλεια.Η #1 δουλειά τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες. Οταν λοιπόν οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται (αν πρόσεξες κάθισα 1.5 ώρα στην ουρά τσάμπα και δεν ήμουν καθόλου ο μόνος) τότε δεν κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είπα ότι έφταιγαν οι υπάλληλοι αλλά ότι ο διευθυντής τους θα έπρεπε να είχε φροντίσει για σωστότερη κατανομή και εκπαίδευση του προσωπικού του. Το παράδειγμα του HF ήταν μια παπαριά καμαρωτή γιατί μπλέκει την περίπτωση όπου ο ένας ΔΕΝ μπορεί να κάνει τη δουλειά του άλλου (εκτός και αν εκπαιδευτεί άλλα 3 χρόνια) με την περίπτωση όπου ο ένας μπορεί να κάνει τη δουλειά του άλλου (όπως αποδείχθηκε από το διπλανό υπάλληλο) αλλά μάλλον συνολικά σαν δημόσια διοίκηση δεν έχουν καταλάβει ποιά είναι η #1 δουλειά τους.
@Asimov
Θεωρείς ότι αυτό που περιέγραψα αποτελεί εξαίρεση ή κανόνα ? Γενικά θεωρείς ότι η δημόσια διοίκηση εξυπηρετεί όσο καλά θα ήθελες τους πολίτες ? -
Και αφού υπάρχουν μηχανικοί ελβετικοί σουγιάδες, γιατί να μην υπάρχουν και ιατροί, ρωτώ εγώ;
Και τι πάει να πει ο γιατρός κάνει ειδικότητα 2-5 χρόνια, κι εγώ έχω κάνει ειδικότητα 2.5 χρόνια στα δίκτυα και τώρα προγραμματίζω PLC.
Να στρώσει τον κώλο του να διαβάσει ο γυναικολόγος, εγώ θέλω να μου εξετάσει τον προστάτη, δεν κατάλαβα δηλαδή, εμένα μου έδειξε κάποιος στην σχολή πώς προγραμματίζονται τα S7-400 (Siemens αγαπημένη! τώρα δα τα κοιτούσα.. );;;Ωραία, βλέπουμε πως και στην δουλειά του Asimov όλοι κάνουν τα πάντα, γιατί όχι και στο νοσοκομείο; Τι είδους (φτηνές) δικαιολογίες είναι αυτές για 3 χρόνια ειδικότητα; Έκανε ο Asimov 3 χρόνια ειδικότητα; Έκανα εγώ 3 χρόνια ειδικότητα; Έκανε ο nass 3 χρόνια ειδικότητα; Εμείς γιατί είμαστε τόσο γαμάτοι και τα καταφέρνουμε όλα και δεν επικαλούμαστε ειδικότητες; How hard can it be δηλαδή;
Εγώ πχ πάω στον koutsan και του λέω κάνε μου ένα εξώδικο για εργατικό, για αστικό, για ποινικό, για εμπορικό και αμέσως το παλικάρι ξηγιέται αλμυρό φυστίκι. Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει!Πόσο ακόμη με τις φτηνές δικαιολογίες σ' αυτή τη χώρα;
Πρέπει να καταλάβουν οι υπάλληλοι (του δημοσίου, γιατί οι άλλοι ματώνουμε την φανέλα καθημερινά, να εγώ τώρα αιμοραγώ...) πως έχουμε και δουλειές σοβαρές, δεν μπορούμε να περιμένουμε στην ουρά 1.5 ώρα. Οι ουρές είναι για τους τεμπέληδες και τους ξυσαρχίδηδες. Εμείς δεν ξύνουμε τους όρχεις μας, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.
Δεν μπορώ εγώ να περιμένω 1.5 ώρα, γιατί ποιος θα με αντικαταστήσει; ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ ΕΓΩ.Τα γράφω γιατί με πνίγει η αγανάκτηση, πού θα πάει επιτέλους αυτή η χώρα.
-
Και μετα θα ερχοταν ο Panossss θα ταν 4ος στη σειρα και θα τραβαγε τα βυζια του που αναγκαστηκε να περιμενει να κανει τη δουλεια του γιατι ο υπαλληλος δεν ασχολιοταν με αυτο που επρεπε να ασχοληθει.Αν όλοι οι υπάλληλοι ενός τμήματος κάνουν όλα τα συναφή αντικείμενα τότε μακροσκοπικά ο Panosss είναι κερδισμένος. Διάβασε θεωρία ουρών
Το πιο ευκολο πραγμα σε καθε περιπτωση ειναι να κανουμε κριτικη χωρις να ξερουμε πως γινονται οι διαδικασιες και πως πρεπει να γινουν τα πραγματα σε δουλειες αλλων.
Ως πολίτης δεν είμαι υποχρεωμένος να τα κάνω όλα αυτά, δικαιούμαι να κάνω κριτική (και θεωρώ δίκαιη και καλόπιστη, καθώς αμέσως αναγνώρισα ότι οι υπάλληλοι δεν φταίνε και έκανα και συγκεκριμένη πρόταση βελτίωσης, αλλά παρατηρώ ορισμένα παβλοφικά ανακλαστικά μόλις κριτικαριστεί η ως γνωστόν άψογη δημόσια διοίκησή μας) εκ του αποτελέσματος: 1.5 ώρα αναμονή δεν είναι αποδεκτή ό,τι και να μου λες, όποια διαδικασία και αν ακολουθείται (= είναι λάθος η διαδικασία, αυταπόδεικτο τόσο από το χρόνο αναμονής όσο και από το φόρτο εργασίας των λοιπών υπαλλήλων)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και αφού υπάρχουν μηχανικοί ελβετικοί σουγιάδες, γιατί να μην υπάρχουν και ιατροί, ρωτώ εγώ;Υπάρχουν: ονομάζονται γενικοί ιατροί και σε πολλές χώρες δεν σε αφήνουν να πας στον πχ. παθολόγο αν δεν περάσεις από αυτούς. Επίσης πολλές φορές αυτοί επανδρώνουν τις γενικές εφημερίες και ανάλογα καλούν τον αρμόδιο γιατρό ειδικότητας.
Τα υπόλοιπα ως συνήθως πολύ αστεία
-
@nass
Η κουβέντα γίνεται από την αποτύπωση μιας στιγμής που έτυχε να είσαι εσύ παρών και χωρίς να γνωρίζεις τη δουλειά της υπηρεσίας (πχ δεν εχεις ιδέα με τι ασχολούνται οι άλλοι υπάλληλοι την ώρα που εσύ είσαι στην ουρα)
Επίσης δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα του Ηλία που σε παρακίνησε να γράψεις.
Και όχι δε θεωρώ ότι η δουλειά γίνεται σωστά για λόγους άσχετους όμως από την περίπτωσή σου.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτο που σου λεω δεν εχει να κανει σε τιποτα με θεωριες ουρων και λοιπα χαρωπα αλλα δεν πειραζει καλη καρδια...
με καλυψε ο ασιμοφ σε μεγαλο βαθμο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και μετα θα ερχοταν ο Panossss θα ταν 4ος στη σειρα και θα τραβαγε τα βυζια του που αναγκαστηκε να περιμενει να κανει τη δουλεια του γιατι ο υπαλληλος δεν ασχολιοταν με αυτο που επρεπε να ασχοληθει.
Αν όλοι οι υπάλληλοι ενός τμήματος κάνουν όλα τα συναφή αντικείμενα τότε μακροσκοπικά ο Panosss είναι κερδισμένος. Διάβασε θεωρία ουρών
Φυσικά, στην θεωρία ουρών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος εξυπηρέτησης και το πλήθος εξυπηρετήσεων. Μπορεί λοιπόν στα δίκτυα όλα αυτά να έχουν μια κάποια γραμμικότητα και να υπακούουν σε συγκεκριμένες κατανομές (Poisson σίγουρα είναι μία, δεν θυμάμαι άλλες τώρα), δεν σημαίνει όμως πως ισχύουν τα ίδια ακριβώς σε μια τράπεζα.
Δηλαδή, μπορεί στα δίκτυα να συμφέρει, μπορεί σε μια τράπεζα να μην συμφέρει. Αν αυξήθει πχ κατά πολύ ο χρόνος εξυπηρέτησης, τότε θα έχεις μεγάλες ουρές παντού, αντί μόνον για μία μεγάλη...Λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό , αλίμονο, κάπου δεν θα έχω δίκιο φαντάζομαι...
-
Μα εκατσε μιαμιση ωρα στην ουρα και εβγαλε συμπερασμα για τον ρυθμο εισοδου, τον ρυθμο εξυπηρετησης κοκ...
Ας μην μιλαμε καλυτερα γιατι εμφανιζεται η γυμνια μας
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γ. Γιακουμάτος: Εντολή Σαμαρά η μείωση τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης'Σε δυο μήνες θα υπάρχουν αποτελέσματα στη μείωση των τιμών', δήλωσε o νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρωταρχικό στόχο την μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό 'Ant1', σημείωσε ότι η μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης είναι 'εντολή Σαμαρά' ενώ έδωσε προτεραιότητα στο 'ψωμί, το τυρί, την **ελιά **και το γάλα'. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μιλάμε για πλαφόν στις τιμές.
Ο κ. Γιακουμάτος είπε εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε και στον 'ΣΚΑΙ' ότι δεν θα δώσει τη μάχη του τελάρου. 'Εγώ λέγομαι Γιακουμάτος και όχι Κουλούρης', είπε χαρακτηριστικά. 'Άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη', πρόσθεσε.
'Σε 15 ημέρες θα έχουμε μια πρώτη εικόνα', δεσμεύτηκε ο υπουργός, ενώ ζήτησε 3 μήνες προθεσμία για να τον κρίνει ο λαός τονίζοντας πως δεν μπορεί να **βασιλεύει **η αισχοκέρδια.
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=4422838
[spoiler:l8oeldgs][/spoiler:l8oeldgs]
Πάντως ο Κουλούρης:
- Φορούσε eyeliner με χάρη.
- Έριξε Παναγίες στην Παπακώστα.
Εσύ;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
@nass
Η κουβέντα γίνεται από την αποτύπωση μιας στιγμής που έτυχε να είσαι εσύ παρών και χωρίς να γνωρίζεις τη δουλειά της υπηρεσίας (πχ δεν εχεις ιδέα με τι ασχολούνται οι άλλοι υπάλληλοι την ώρα που εσύ είσαι στην ουρα)Μα το ίδιο μου έχει συμβεί πολλές φορές και σε διάφορα τμήματα στην ίδια ΔΟΥ, τυπικοί χρόνοι αναμονής είναι της τάξης της 1 ώρας. Και τις ίδιες εμπειρίες είχαν και οι άλλοι άνθρωποι στην ουρά χτες (να ένα καλό: συνάπτεις κοινωνικές σχέσεις )
Επίσης δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα του Ηλία που σε παρακίνησε να γράψεις.
Παρότι δε θεωρώ ότι θα έπρεπε να είμαι 'εντός θέματος Ηλία' νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη σχέση απ΄όσο λες: την ώρα που ο υπάλληλος του Ηλία ελέγχει και ξαναελέγχει τα πιστοποιητικά, δεν εξυπηρετεί κάποιους πολίτες που στέκονται 1.5 ώρα στην ουρά ή, αν είναι τόσο πια εξειδικευμένη δουλειά ο έλεγχος πιστοποιητικών, δεν ελέγχει τα πιστοποιητικά κάποιου άλλου που τα υπέβαλε 1η φορά.
Και όχι δε θεωρώ ότι η δουλειά γίνεται σωστά για λόγους άσχετους όμως από την περίπτωσή σου.
Α μπα ? Και γω που από προηγούμενα γραφόμενα στο παρόν θέμα νόμιζα ότι δεν έχουμε υπερβολικά πολλούς δημόσιους υπαλλήλους αλλά κακή οργάνωση και κατανομή του προσωπικού, που είναι ακριβώς το παράδειγμα που έφερα. Τώρα μου λες ότι ούτε αυτό είναι το πρόβλημα Προφανώς εσύ είσαι ικανοποιημένος και με τον αριθμό και με την οργάνωση αλλά άλλοι λόγοι είναι που κάνουν τη δημόσια διοίκηση να μην εξυπηρετεί σωστά τους πολίτες.
-
Μα εκατσε μιαμιση ωρα στην ουρα και εβγαλε συμπερασμα για τον ρυθμο εισοδου, τον ρυθμο εξυπηρετησης κοκ...Ας μην μιλαμε καλυτερα γιατι εμφανιζεται η γυμνια μας
l'empereur n'a pas de vêtements , όπως λέει και ο koutsan.
Χάρη, συγνώμη που θα στο πω έτσι ωμά, πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις λίγο. Μάθε τώρα μπαλίτσα από τον άρχοντα, και άλλη φορά θα σε παρακαλέσω να μην φέρεις αντιρρήσεις. Η γνώμη σου, δεν έχει και αξία εδώ που τα λέμε...
Άντε να διαβάσεις και ξαναέλα να τα πούμε. Εγώ ήδη έχω αρχίσει διάβασμα, να ξέρεις.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ακούστε τώρα τι έπαθα κι εγώ... Πάω στο νοσοκομείο και ο παθολόγος είχε πολλή δουλειά. Τι να κάνω, έκατσα και περίμενα. Δίπλα ο γυναικολόγος, βάραγε μύγες: αντί λοιπόν να έρθει να με εξυπηρετήσει, έμεινε καρφωμένος στην θέση του.
Περιττό να πω πως και ο προϊστάμενός του έχει ευθύνη, θα έπρεπε να προσλάβει περισσότερους παθολόγους και λιγότερους γυναικολόγους, αφού ήταν εμφανές πως δεν χρειάζονται οι γυναικολόγοι!Και μην μου πείτε τώρα πως είναι άλλο το αντικείμενο του ενός και άλλο του άλλου, ιατρική έχουν τελειώσει όλοι!
Αυτά μόνον στην Ελλάδα.
Ναι πολύ εύστοχο (ως συνήθως ) το σχόλιο, ο παθολόγος ή ο γυναικολόγος κάνει 3-5 χρόνια ειδίκευση πέραν του βασικού πτυχίου ενώ ο υπάλληλος (του ίδιου τμήματος, δίπλα-δίπλα ήταν τα γκισέ) της Εφορίας θέλει ας πούμε μία εβδομάδα για να μάθει και την άλλη διαδικασία και την υποεφαρμογή που κάνει την άλλη δουλειά.
Και ξέρεις κάτι ? Σε κάποια φάση που είχε φτάσει στο απροχώρητο και όλοι διαμαρτύρονταν, ο διπλανός υπάλληλος όντως κάθισε και εξυπηρέτησε 2-3 άτομα από τη δική μου ουρά Αυτά μόνο στην Ελλάδα
@dog80
Εμ βέβαια στο δημόσιο τομέα η εξειδίκευση είναι απόλυτη όχι όπως στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν μηχανικοί - ελβετικοί σουγιάδες που κάνουν τα πάντα και δε συχαίνονται: δίκτυα, σέρβερς, λειτουργικά, κάμερες, τροφοδοτικάΣτη δική μου υπηρεσία σχεδόν όλοι ξέρουν να τα κάνουν όλα (και μάλιστα στην εξυπηρέτηση του κοινού εναλλάσσονται όλοι, από το διευθυντή μέχρι τον τελευταίο υπαλληλο), αυτό σε τι συμπέρασμα μας οδηγεί; Που καταλήγουμε με την περιπτωσιολογία;
Σε πράγματα που είναι προφανή σε όλους όσους έχουν πάρε-δώσε με δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία κάποιοι απλά αρνούνται να παραδεχτούν και προσπαθούν να 'ξορκίσουν' με ανόητα και άσχετα 'παραδείγματα'.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Πάντως ο Κουλούρης:
- Φορούσε eyeliner με χάρη.
- Έριξε Παναγίες στην Παπακώστα.
Εσύ;
Το 2 δεν το γνώριζα. Ανέβηκε τρομακτικά στην εκτίμησή μου ο Κίμωνας!
-
Μα εκατσε μιαμιση ωρα στην ουρα και εβγαλε συμπερασμα για τον ρυθμο εισοδου, τον ρυθμο εξυπηρετησης κοκ...Μα το ίδιο μου έχει συμβεί πολλές φορές και σε διάφορα τμήματα στην ίδια ΔΟΥ, τυπικοί χρόνοι αναμονής είναι της τάξης της 1 ώρας. Και τις ίδιες εμπειρίες είχαν και οι άλλοι άνθρωποι στην ουρά χτες (να ένα καλό: συνάπτεις κοινωνικές σχέσεις )
Βέβαια για σένα το να σου συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα για πολλοστή φορά και να συμβαίνει και σε άλλους είναι απολύτως φυσιολογικό και καθόλου δε δείχνει κάποιο θέμα με την εξυπηρέτηση των πολιτών, όλα πάνε καλά
Ετσι από περιέργεια, στη χώρα που είσαι τώρα σε ποιά δημόσια υπηρεσία χρειάστηκε να περιμένεις 1.5 ώρα ?
-
Λοιπόν, ένας γνωστός μου βρέθηκε σε μια υπηρεσία όπου καθένας 'έκανε μια δουλειά'. Έτσι είχαν μάθει πριν χρόνια, έτσι είχε μείνει.
Κάθε προϊστάμενος που είχε περάσει από εκεί δεν είχε διαταράξει το 'σύστημα'. Ήξερε ότι η Σούλα έκανε το Α, η Κούλα το Β, η Τούλα το Γ και ο Μάκης το Δ.Το πρώτο πράγμα που είπε στην συνάντηση που κανόνισε ήταν ότι ΟΛΟΙ θα έπρεπε να τα μάθουν ΟΛΑ.
Γιατί δεν γινόταν να κολλάει η υπηρεσία άμα η Κούλα, η Σούλα κ.ο.κ. αρρώσταινε ή έπαιρνε άδεια.Σε 1-2 μήνες δεν υπήρχε η 'εξειδίκευση' του παρελθόντος.
Ο δε νέος προϊστάμενος ήξερε ότι ακόμα και να έπαιρνε άδεια για μια βδομάδα κάποιος, δεν θα διαταρασσόταν η λειτουργία της υπηρεσίας. Το ίδιο φυσικά ίσχυε και για τον ίδιο, αφού ο προϊστάμενος-γκουρού με το συγκεντρωτικό σύστημα (αποτέλεσμα της ανασφάλειας για τη θέση και τα οφίτσια καθενός) ήταν κατάλοιπο του παρελθόντος. Απεναντίας, είχε προτιμήσει να ρυθμίσει μια υπηρεσία έτσι ώστε να λειτουργεί χωρίς αυτόν. Όπως είναι το ορθό δηλαδή.Άμα τώρα χρειάζεται να καταφύγουμε σε διάφορες θεωρίες μάναγκμεντ για να δικαιολογήσουμε με το ζόρι το γιατί ένας υπάλληλος ΠΡΕΠΕΙ να τα ξύνει 5 ώρες στο 8ωρο, ενώ ο διπλανός του να ξεκωλώνεται και, αντίστοιχα, 8 στους 10 εξυπηρετούμενους να περιμένουν πολλαπλάσιο χρόνο, καταλαβαίνουμε γιατί μπάζει η βάρκα τόσο νερό για τόσα χρόνια.
-
Δεν μου λες manosk, μήπως αυτός ο γνωστός σου ήταν διευθυντής νοσοκομείου;
-
Μα εκατσε μιαμιση ωρα στην ουρα και εβγαλε συμπερασμα για τον ρυθμο εισοδου, τον ρυθμο εξυπηρετησης κοκ...
Ας μην μιλαμε καλυτερα γιατι εμφανιζεται η γυμνια μας
l'empereur n'a pas de vêtements , όπως λέει και ο koutsan.
Χάρη, συγνώμη που θα στο πω έτσι ωμά, πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις λίγο. Μάθε τώρα μπαλίτσα από τον άρχοντα, και άλλη φορά θα σε παρακαλέσω να μην φέρεις αντιρρήσεις. Η γνώμη σου, δεν έχει και αξία εδώ που τα λέμε...
Άντε να διαβάσεις και ξαναέλα να τα πούμε. Εγώ ήδη έχω αρχίσει διάβασμα, να ξέρεις.
Πρεπει να διαβασω και γαλλικα γιατι δεν το πιασα το ξενικο σου
-
Δεν μου λες manosk, μήπως αυτός ο γνωστός σου ήταν διευθυντής νοσοκομείου;Γιατί, ποιος μίλησε για διευθυντή νοσοκομείου εκτός από εσένα;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)