Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)
    • 1
    • 2
    • 729
    • 730
    • 731
    • 732
    • 733
    • 905
    • 906
    • 731 / 906
    Αντίλογος
    252
    18118
    91663
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      the-ace last edited by

Ο χρήστης vaggman έγραψε:
      συνεχεια απο τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...

Ήταν η πρώτη -και ελπίζω τελευταία φορά- που πήρα δάνειο, και ευτυχώς το έβαλα σε 18 δόσεις για να τελειώσει γρήγορα (κάνοντας το σ@#τό μου παξιμάδι για να βγάλω τις δόσεις), χώρια που δεν το έβαλα όλο, έδωσα ανταλλαγή και το RX8 + κάποια λίγα μετρητά. Αλλά μάλλον έχουμε μπερδευτεί. Εγώ θέλω να δείξω ότι, την ίδια στιγμή που εγώ πήρα -από ανάγκη- ένα αυτοκίνητο και έβαλα δόσεις (ακόμα και το 'καλό' καιρό) γιατί απλά δεν τα είχα 'φάει' από φοροδιαφυγή, άλλοι -γνωστοί και φίλοι, όλοι ε.ε. ή με προσωπικές εταιρείες- τα έδιναν και συνεχίζουν να τα δίνουν μετρητά γιατί τα έχουν. Να δεχτώ ότι κάποιοι από αυτούς όντως τα αποταμίευσαν, ή ότι άλλοι έβγαζαν τόοοοσα πολλά παραπάνω από μένα που να είναι πιο άνετοι και large. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Επειδή τους ξέρω (είπαμε, φίλοι και συγγενείς) και πως δουλεύουν, ξέρω εκ των πραγμάτων ότι φοροδιαφεύγουν. Γι'αυτό και λέω ότι, ακόμα και τώρα, που μερικοί από εμάς δεν έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε ή να ψωνίσουμε στο supermarket, είναι εύκολο να διακρίνεις ποιος έχει το λεγόμενο 'λίπος', κυρίως από φοροδιαφυγή.
      Ελπίζω τώρα να το ξέμπλεξα λίγο, και όντως έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα μας...

Εγω εχω το εξης παραδειγμα να σου αντιπαραθεσω,για να ξεφυγουμε απο το δικο σου θεμα(και συγνωμη αν ημουν ερειστικος... )
      Πολυ καλοι μου φιλοι,υψηλομισθοι ΔΥ,με 5Κ το μηνα και οι δυο,σε ΔΙΚΟ τους σπιτι,με ενα παιδι χωρις δανεια κλπ...Χριστουγεννα/Πασχα/Αδειες?Διπλα λεφτα κοκ...Δηλωση στην εφορια?70Κ+ το ετος...αυτη η ιστορια παχιων αγελαδων?...μια 20ετια με αυτα τα λεφτα αντε βαλε καποια λιγοτερα στην αρχη της καριερας τους στο Δημοσιο...Επισης εξοδα super market/τροφιμα καλυμενα κατα ενα 80% απο γονεις τους λογω επαγγελματος αυτων...
      Ερωτω:Ποσα χρηματα ΕΠΡΕΠΕ να ειχαν στην ακρη,ολα αυτα τα χρονια?

Γεγονος?Δεν υπαρχει δεκαρα τσακιστη,δεν υπαρχει σαλιο για πετρελαιο,βενζινη και αλλα βασικα εξοδα...Για εκεινους:Φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο τους ιδιους,και επισης ολοι εκεινοι,που στην θεση τους αποταμιευσαν σοβαρα λεφτα ολα αυτα τα χρονια...και εχουν και την βγαζουν ακομη...(ειπαμε το κρατος θα προνοησει και γι αυτους που αποταμιευσαν με ενα κουρεματακι προσεχως...)

Ποιος φταιει?

Αν εγώ έπαιρνα 5Κ (ΔΥ με 5Κ ?!?! Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιοι... ) τότε να είσαι 101% σίγουρος ότι θα είχα αποταμιεύσει. Είναι και θέμα χαρακτήρα, συνήθειας, βιωμάτων από την οικογένεια κλπ κλπ...Εδώ -προσπαθώ να- αποταμιεύω ακόμα και όταν παίρνω 750€....Θα πω το προφανές, ότι είναι καθαρά δικό τους λάθος, ασχέτως το πόσα έπαιρναν, τι ξόδευαν, σε τι ζωή είχαν συνηθίσει, τι δάνεια είχαν πιθανώς λάβει κ.ο.κ....

Πάντως δες το και έτσι: έχουν/είχαν μισθό 5Κ, αλλά έχουν ήδη φορολογηθεί, άρα έχουν ήδη κάνει το 'χρέος' τους προς την Εφορία, την οικονομία και το κράτος γενικότερα. Αν δεις το ίδιο για έναν ε.ε. ή μια Ο.Ε. που, ενώ παίρνει 5Κ, δεν δηλώνει τίποτα, άρα αυτός βάζει στη τσέπη τα 5Κ και το κράτος δεν 'κερδίζει' τίποτα, ούτε ΦΠΑ, ούτε φόρο. Άρα ναι, μπορείς να πεις ότι και στις δύο περιπτώσεις τα ίδια βγάζουν (αφού έχουν 5Κ στη τσέπη) και άρα και οι μεν και οι δε τα έχουν τα λεφτά στο χέρι τους (να τα κάνουν φυτίλια αν γουστάρουν), αλλά μόνο σε μια από τις δύο περιπτώσεις έχει γίνει το σωστό προς το κράτος και προς όλους εμάς τους υπόλοιπους (οι οποίοι αναγκαζόμαστε να μοιραστούμε αναλογικά και συλλογικά το απωλεσθέν φορολογικό έσοδο του κράτους από τον φοροδιαφεύγοντα).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • ?
        A Former User last edited by

Ο χρήστης The Ace έγραψε:

Πάντως δες το και έτσι: έχουν/είχαν μισθό 5Κ, αλλά έχουν (οι δυ) ήδη φορολογηθεί, άρα έχουν ήδη κάνει το 'χρέος' τους προς την Εφορία, την οικονομία και το κράτος γενικότερα. Αν δεις το ίδιο για έναν ε.ε. ή μια Ο.Ε. που, ενώ παίρνει 5Κ, δεν δηλώνει τίποτα, άρα αυτός βάζει στη τσέπη τα 5Κ και το κράτος δεν 'κερδίζει' τίποτα, ούτε ΦΠΑ, ούτε φόρο. Άρα ναι, μπορείς να πεις ότι και στις δύο περιπτώσεις τα ίδια βγάζουν (αφού έχουν 5Κ στη τσέπη) και άρα και οι μεν και οι δε τα έχουν τα λεφτά στο χέρι τους (να τα κάνουν φυτίλια αν γουστάρουν), αλλά μόνο σε μια από τις δύο περιπτώσεις έχει γίνει το σωστό προς το κράτος και προς όλους εμάς τους υπόλοιπους (οι οποίοι αναγκαζόμαστε να μοιραστούμε αναλογικά και συλλογικά το απωλεσθέν φορολογικό έσοδο του κράτους από τον φοροδιαφεύγοντα).

Έχουν κάνει το χρέος τους οι δυ;
        Πώς; Ξύνοντας τ' αρχίδια τους και χρεώνοντάς το μας ως 'δουλειά';
        Πλήρωσαν φόρους; Ποιοί; Αυτοί που δεν βγάζουν καν το μισθό τους;
        Τρωγοπίνοντας πρωτο τραπέζι πίστα με τον Πάγκαλο και στέλνοντάς μας το λογαριασμό;
        'Δουλεύοντας' για τον πρωτοχρεοκοπήσαντα, το δεμόσιο;
        Που όταν χρεοκόπησε, απέλυσε, μέσω φορολογίας και όχι μόνον, όλο τον ιδιωτικό τομέα και ούτε ένα δικό του 'υπάλληλο';

Αν έκαναν τη δουλειά τους οι δυ, δεν θα υπήρχαν φοροφυγάδες, όπως γράφεις παρακάτω:

συνεχεια απο τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ...

Ήταν η πρώτη -και ελπίζω τελευταία φορά- που πήρα δάνειο, και ευτυχώς το έβαλα σε 18 δόσεις για να τελειώσει γρήγορα (κάνοντας το σ@#τό μου παξιμάδι για να βγάλω τις δόσεις), χώρια που δεν το έβαλα όλο, έδωσα ανταλλαγή και το RX8 + κάποια λίγα μετρητά. Αλλά μάλλον έχουμε μπερδευτεί. Εγώ θέλω να δείξω ότι, την ίδια στιγμή που εγώ πήρα -από ανάγκη- ένα αυτοκίνητο και έβαλα δόσεις (ακόμα και το 'καλό' καιρό) γιατί απλά δεν τα είχα 'φάει' από φοροδιαφυγή, άλλοι -γνωστοί και φίλοι, όλοι ε.ε. ή με προσωπικές εταιρείες- τα έδιναν και συνεχίζουν να τα δίνουν μετρητά γιατί τα έχουν. Να δεχτώ ότι κάποιοι από αυτούς όντως τα αποταμίευσαν, ή ότι άλλοι έβγαζαν τόοοοσα πολλά παραπάνω από μένα που να είναι πιο άνετοι και large. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Επειδή τους ξέρω (είπαμε, φίλοι και συγγενείς) και πως δουλεύουν, ξέρω εκ των πραγμάτων ότι φοροδιαφεύγουν. Γι'αυτό και λέω ότι, ακόμα και τώρα, που μερικοί από εμάς δεν έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε ή να ψωνίσουμε στο supermarket, είναι εύκολο να διακρίνεις ποιος έχει το λεγόμενο 'λίπος', κυρίως από φοροδιαφυγή.
        Ελπίζω τώρα να το ξέμπλεξα λίγο, και όντως έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα μας...

Και γιατί δεν γίνεσαι εε ή να κάνεις προσωπική εταιρεία να κονομάς και να περνάς ζάχαρη;
        Επειδή είσαι τίμιος;

• T
          the-ace last edited by

Ο χρήστης Panosss έγραψε:
          Και γιατί δεν γίνεσαι εε ή να κάνεις προσωπική εταιρεία να κονομάς και να περνάς ζάχαρη;
          Επειδή είσαι τίμιος;

Στο κομμάτι για τους Δ.Υ. δεν θα απαντήσω, καθώς είναι μια γενίκευση και τσουβάλιασμα, χωρίς φυσικά ούτε τα μισά από όσα λες να ισχύουν. Απλώς κάτι προφανές που φαίνεται να σου διαφεύγει: όλοι οι μισθωτοί φορολογούνται στην πηγή, δηλαδή εισφορές, κρατήσεις και φόρος αφαιρούνται πριν καν πληρωθούν. Άρα ναι, ΚΑΙ οι Δ.Υ. έχουν φορολογηθεί.

Όσο για το σχόλιο που κάνω quote, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν γίνομαι -ξανά- ε.ε., και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ανοίγω -ξανά- εταιρεία. Καθώς όπως ήδη έχω πει, είμαι από τους Μ@Λ@ΚΕΣ τίμιους Έλληνες (δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνομαι περήφανος ή ηλίθιος γι'αυτό), και επειδή ήμουν τίμιος αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία ως ε.ε. και την εταιρεία μου γιατί έμπαινα μέσα χοντρά.

• V
            vaggman last edited by

Σκοπος του αντιλογου που εκανα δεν ηταν μια ακομη ασκοπη κοντρα ΔΥ vs EE vs ΙΥ...
            Ηθελα να τονισω το ποσα χρηματα περασαν απο τα χερια αυτων των ανθρωπων τα τελευταια 20 χρονια,και ποσα τους εμειναν τελικα...
            Τα 5Κ πως σου φαινονται παραξενα?Απο 2,500Κ εκαστος παρακαλω...στις καλες ημερες,και οχι σε τπτ τρελες θεσεις...

...και ασε την καραμελα περι τιμιου Ελληνα...το ειδος δεν υπαρχει...

• T
              the-ace last edited by

Σκοπος του αντιλογου που εκανα δεν ηταν μια ακομη ασκοπη κοντρα ΔΥ vs EE vs ΙΥ...
              Ηθελα να τονισω το ποσα χρηματα περασαν απο τα χερια αυτων των ανθρωπων τα τελευταια 20 χρονια,και ποσα τους εμειναν τελικα...
              Τα 5Κ πως σου φαινονται παραξενα?Απο 2,500Κ εκαστος παρακαλω...στις καλες ημερες,και οχι σε τπτ τρελες θεσεις...

...και ασε την καραμελα περι τιμιου Ελληνα...το ειδος δεν υπαρχει...

Μα για αυτό δεν απάντησα στο 'vs.' για να μην μπλέξουμε...αν λες για 2,5+2,5 τότε ναι, ξέρω ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί ένας Δ.Υ. (π.χ. διευθυντής ή γενικός διευθυντής) να πάρει τόσα (μάλλον να έπαιρνε, τώρα maximum για όλους είναι νομίζω τα 1900€). Και προφανώς πέρασαν πολλά λεφτά από χέρια πολλών, το θέμα μου είναι ποιος τα 'κέρδισε' πραγματικά και ποιος τα έβγαλε μαύρα. Γιατί τα 'μαύρα' τα (συν)πληρώνουμε όλοι μας...

Και ξαναλέω ότι μιλάω από προσωπική πείρα, όχι δηλαδή 'άκουσα', 'μου είπαν', 'ε, δεν θα είναι έτσι...?' δηλαδή για ανθρώπους (ε.ε. ή με ΕΠΕ/ΟΕ) που ξέρω ότι κόβουν αποδείξεις/ΑΠΥ το πολύ στο 20% των χρημάτων που παίρνουν...

Τεςπα, αυτά για το συγκεκριμένο θέμα

• V
                vaggman last edited by

Τεςπα, αυτά για το συγκεκριμένο θέμα

Σωστα...funcar για βολτες βρηκες τελικα???

• ?

Στο κομμάτι για τους Δ.Υ. δεν θα απαντήσω, καθώς είναι μια γενίκευση και τσουβάλιασμα, χωρίς φυσικά ούτε τα μισά από όσα λες να ισχύουν.

Και γιατί το γκρικ ντριμ ήταν, κι εξακολουθεί να είναι, το δημοσιοϋπαλληλίκι;
                  'Μόλις είχα μπει στη δουλειά που ονειρευόμουν, στο δημόσιο'...(αναφέρω αυτό το λινκ μιας και αναφέρθηκε και κάπου αλλού στο φόρουμ )

Τόσο εργασιομανής λαός είμαστε - ήμασταν;

Απλώς κάτι προφανές που φαίνεται να σου διαφεύγει: όλοι οι μισθωτοί φορολογούνται στην πηγή, δηλαδή εισφορές, κρατήσεις και φόρος αφαιρούνται πριν καν πληρωθούν. Άρα ναι, ΚΑΙ οι Δ.Υ. έχουν φορολογηθεί.

Άνετα και οι μισθωτοί κρύβουν εισοδήματα, 40% είναι η μαύρη εργασία σ' αυτή τη 'χώρα'.

Όσο για το σχόλιο που κάνω quote, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν γίνομαι -ξανά- ε.ε., και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ανοίγω -ξανά- εταιρεία. Καθώς όπως ήδη έχω πει, είμαι από τους Μ@Λ@ΚΕΣ τίμιους Έλληνες (δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνομαι περήφανος ή ηλίθιος γι'αυτό), και επειδή ήμουν τίμιος αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία ως ε.ε. και την εταιρεία μου γιατί έμπαινα μέσα χοντρά.

Δηλαδή μας λες ότι απέτυχες σαν εε επειδή ήσουνα τίμιος; Και μετά τι έκανες; Πήγες στο δεμόσιο;
                  Πολλοί manosk μας προκύψανε σ' αυτό το φόρουμ...που ενώ το εε-ηλίκι το 'χουν δοκιμάσει και το θεωρούν πολύ βυσματικό και κονομισιά, το αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι...but why??
                  Γεμάτο τίμιους αυτό το φόρουμ. Αυτό είναι!

Πάντως πες μας κι εμάς την τεχνογνωσία να κλέβουμε, αφού την κατέχεις αλλά λόγω τιμιότητας δεν τη χρησιμοποιείς...
                  Εγώ δεν έχω πρόβλημα να κλέβω, δεν είμαι κάνας τίμιος, το πρόβλημά μου είναι πώς να κλέβω χωρίς να με πιάνουν. Δημοσίευσέ τα εδώ, να μαθαίνουμε όλοι, δεν είν' κακό η διάδοση της γνώσης.

• T
                    the-ace last edited by

Παρ'όλο που είσαι τρεις λαλούν και τρεις χορεύουν (κοινώς 'τρικυμία εν κρανίω' λέγεται η κατάστασή σου) και δεν έχω καμία όρεξη να μπω σε ανούσιες -και προφανώς άσκοπες- 'συζητήσεις' με σένα, θα σου πω το προφανές (αφού ακόμα και αυτό φαίνεται να σου διαφεύγει): ο πιο εύκολος τρόπος για ε.ε., εταιρείες κλπ να 'κλέβουν' είναι να μην κόβουν αποδείξεις ή/και ΑΠΥ.

Αφού λοιπόν είσαι κλέφτης και λωποδύτης, κατά δική σου ομολογία, ξεκίνα να κλέβεις ασύστολα...εγώ θα προτιμήσω την 'ηλίθια' τιμιότητά μου

Όσο για τα περί ικανότητας, τιμιότητας, αξιοσύνης κλπ, πέρνα μια βόλτα από το ΤΕΕ να δεις πόσες χιλιάδες μηχανικοί έχουν αναγκαστεί να κλείσουν βιβλία και εταιρείες, και μετά μίλα...

• ?

Σώώώπα...καλά εσύ ανακάλυψες την Αμερική...
                      Τίμιε, πώς θα ξέρω ότι ο πελάτης δεν είναι του ΣΔΟΕ (ή όπως λέγεται τέλος πάντων);
                      Αυτή την τεχνογνωσία θέλω.

• T
                        the-ace last edited by

Σώώώπα...καλά εσύ ανακάλυψες την Αμερική...
                        Τίμιε, πώς θα ξέρω ότι ο πελάτης δεν είναι του ΣΔΟΕ (ή όπως λέγεται τέλος πάντων);
                        Αυτή την τεχνογνωσία θέλω.

Σε τόσο απλή 'κλοπή' (φοροδιαφυγή) υπάρχει και η τόσο απλή 'φάκα' (και ούτε καν, με το πελατολόγιο είναι πλέον εύκολο να δει η ΓΓΠΣ αν κάποιος 'ξέχασε' να κόψει ή να δηλώσει αποδείξεις)....για πιο 'εξελιγμένες' μεθόδους, sorry αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν κατέχω (αν και υποθέτω ότι, όποιον λογιστή και να ρωτήσεις, κάτι θα μπορέσει να προτείνει)...

• ?

Κι αν δεν τον γράψεις στο πελατολόγιο;

Άρα το πρόβλημά σου είναι ότι δεν κατείχες τη γνώση κατ' αρχάς για να κλέψεις.

Κι όχι ότι την κατείχες, αλλά λόγω...τιμιότητας... δεν τη χρησιμοποίησες...

• T
                            tiger last edited by

Αν ειναι του ΣΔΟΕ δεν θα σου ζητησει αποδειξη αλλα λεφτα

• ?

^ Να η τεχνογνωσία που δεν κατέχεις άσε.
                              Άστο άσε.

• T
                                the-ace last edited by

Εσύ υπέθεσες ότι την 'κατείχα' αλλά δεν την χρησιμοποίησα...

Εγώ ούτε κατείχα/κατέχω, ούτε ήθελα να μάθω αυτές τις μεθόδους...πολύ πιο απλή και εύκολη εξήγηση, την οποία είχα πει εξαρχής...

• V
                                  vaggman last edited by

...αληθεια ειναι παντως οτι φιλαρακι μου Πολιτικος μηχανικος,ΕΕ,εχει απελπιστει...δεν παιζει καμια δουλεια,μονο κατι τοπογραφικα,κατι ενεργειακες μελετες,και ΑΝ πληρωθει...

• ?

Εσύ υπέθεσες ότι την 'κατείχα' αλλά δεν την χρησιμοποίησα...

Εγώ ούτε κατείχα/κατέχω, ούτε ήθελα να μάθω αυτές τις μεθόδους...πολύ πιο απλή και εύκολη εξήγηση, την οποία είχα πει εξαρχής...

Ήθελες δεν ήθελες, (το δέχομαι ότι δεν ήθελες), κατ' αρχάς δεν μπορούσες.

...αληθεια ειναι παντως οτι φιλαρακι μου Πολιτικος μηχανικος,ΕΕ,εχει απελπιστει...δεν παιζει καμια δουλεια,μονο κατι τοπογραφικα,κατι ενεργειακες μελετες,και ΑΝ πληρωθει...

Αυτή είναι η συνολική κατάσταση της οικονομίας.
                                    Κι όμως το φιλαράκι σου και ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει, και φόρους, και τέλος επιτηδεύματος και και και...
                                    Και ό,τι χρειάζεται για να πληρωθεί ο δυ.

• T
                                      the-ace last edited by

Παιδιά, δεν χρειάζεται να το ψάξετε πολύ, μπείτε στο ΤΕΕ και δείτε πόσοι Μηχανικοί (όλων των ειδικοτήτων) έχουν καταθέσει χαρτιά για ΔΙΑΓΡΑΦΗ από το ΤΕΕ (δηλαδή να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος). Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε σε πολέμους, χούντες, κατοχές κλπ...Γιατί πολύ απλά το να είσαι Μηχανικός και ε.ε. σημαίνει minimum 7800 εισφορές ΤΣΜΕΔΕ (με παροχές ΕΟΠΠΥ βέβαια ) + συνδρομή ΤΕΕ + τέλος επιτηδεύματος, ακόμα και αν έχεις μηδενικό εισόδημα (ως ε.ε Μηχανικός δεν μπορείς να δηλώσεις 'άνεργος' και να μπεις στο Ταμείο). Δηλαδή δεν έχεις να φας, αλλά πρέπει να δώσεις γύρω στα 9Κ ΜΕΤΡΗΤΑ για να λέγεσαι 'Μηχανικός'

Όσο για το αν ήθελα ή μπορούσα, προφανώς δεν μπορώ να το αποδείξω σε κάποιον άγνωστο τρίτο (πόσο μάλλον internetικά), άρα μένει μεταξύ εμού και του εαυτού μου (άντε και της γυναίκας μου που με βρίζει...)

• ?

Παιδιά, δεν χρειάζεται να το ψάξετε πολύ, μπείτε στο ΤΕΕ και δείτε πόσοι Μηχανικοί (όλων των ειδικοτήτων) έχουν καταθέσει χαρτιά για ΔΙΑΓΡΑΦΗ από το ΤΕΕ (δηλαδή να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος). Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε σε πολέμους, χούντες, κατοχές κλπ...Γιατί πολύ απλά το να είσαι Μηχανικός και ε.ε. σημαίνει minimum 7800 εισφορές ΤΣΜΕΔΕ (με παροχές ΕΟΠΠΥ βέβαια ) + συνδρομή ΤΕΕ + τέλος επιτηδεύματος, ακόμα και αν έχεις μηδενικό εισόδημα (ως ε.ε Μηχανικός δεν μπορείς να δηλώσεις 'άνεργος' και να μπεις στο Ταμείο). Δηλαδή δεν έχεις να φας, αλλά πρέπει να δώσεις γύρω στα 9Κ ΜΕΤΡΗΤΑ για να λέγεσαι 'Μηχανικός'

Κι οι δυ, κι οι 'εργαζόμενοι' του ΤΣΜΕΔΕ, κι οι συνδαιτημόνες του Πάγκαλου, πώς θα ζήσουν; Κλέφτες θα γίνουν;

Όσο για το αν ήθελα ή μπορούσα, προφανώς δεν μπορώ να το αποδείξω

Αρκεί που το λες (ότι δεν μπορούσες κατ' αρχάς, και μετά δεν ήθελες κιόλας. Γιατί αυτό λες).
                                        Δεν χρειάζεται να το αποδείξεις.

• N
                                          nass last edited by

@The Ace
                                          Πολλά τα λες (ΤΣΜΕΔΕ κάπου 4Κ, συνδρομή ΤΕΕ 150 το χρόνο, τέλος επιτηδεύματος 600 φόρος 10% επί του ελάχιστου τεκμηρίου 3000 = 300 σύνολο λίγο λιγότερα από 5Κ) αλλά επί της ουσίας έτσι είναι.

Πως μπορεί να δει κανείς αυτό που λες (πόσοι έχουν ζητήσει διαγραφή) ?

Σχετικά με αυτό: http://technews-greece.blogspot.ae/2013/07/blog-post_9.html

• T
                                            the-ace last edited by

Αρκεί που το λες (ότι δεν μπορούσες κατ' αρχάς, και μετά δεν ήθελες κιόλας. Γιατί αυτό λες).
                                            Δεν χρειάζεται να το αποδείξεις.

Προφανώς και το ρήμα 'μπορώ' το χρησιμοποιείς μόνος σου αυθαιρέτως, ποτέ δεν είπα 'δεν μπορούσα', εγώ είπα αυτό

...Καθώς όπως ήδη έχω πει, είμαι από τους Μ@Λ@ΚΕΣ τίμιους Έλληνες (δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνομαι περήφανος ή ηλίθιος γι'αυτό), και επειδή ήμουν τίμιος αναγκάστηκα να κλείσω βιβλία ως ε.ε. και την εταιρεία μου γιατί έμπαινα μέσα χοντρά.

Εγώ καταλαβαίνω ότι είπα 'δεν ήθελα', αν εσύ θέλεις να καταλάβεις 'δεν μπορούσα', προφανώς είσαι ελεύθερος να νομίζεις ότι θέλεις.

Όσο για τις εισφορές, γνωρίζετε την ιστορία με τις αυξήσεις που έρχονται από 1/1/2014, και θα ζητηθούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από όλους τους Μηχανικούς ? Αν δεν την ξέρετε, τότε π.χ. εδώ https://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/ μπορείτε να διαβάσετε τι ακριβώς γίνεται....α, και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις διαγραφές από το ΤΕΕ...και το link του nass είναι ΟΚ, περισσότερα εδώ http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9.html

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 729
                                            • 730
                                            • 731
                                            • 732
                                            • 733
                                            • 905
                                            • 906