-
-
ΛΟΛ ωραίο ειναι!
-
Σα διασταυρωση παλιου νιβα με land/range rover.
-
Νωρίς και μαλλον μη ανακοινώσιμο ακόμα αλλα διαβαζοντας ότι το πατωμα του Granta θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της Renault/Nissan ίσως να σημαίνει και το τελος (?) της platform B της Nissan που εξελίσεται συνεχώς καπου απο τα 90ies και έχουν στηθεί όλα σχεδόν τα μικρά/φτηνά μοντέλα της Nissan/Renault/Dacia.
Συμφωνα με το νετ το συγκεκριμένο του Granta ξεκινα το 2004 με το προηγούμενο Kalina και δείχνει να είναι ευέλικτο στις όποιες αλλαγές/προσαρμογές για διαφορα μοντέλα τους. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Νωρίς και μαλλον μη ανακοινώσιμο ακόμα αλλα διαβαζοντας ότι το πατωμα του Granta θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της Renault/Nissan ίσως να σημαίνει και το τελος (?) της platform B της Nissan που εξελίσεται συνεχώς καπου απο τα 90ies και έχουν στηθεί όλα σχεδόν τα μικρά/φτηνά μοντέλα της Nissan/Renault/Dacia.
Συμφωνα με το νετ το συγκεκριμένο του Granta ξεκινα το 2004 με το προηγούμενο Kalina και δείχνει να είναι ευέλικτο στις όποιες αλλαγές/προσαρμογές για διαφορα μοντέλα τους.Όντως, δες κι εδώ: http://ladorghini.tk/post/15523454715/avtovaz-2012-2016
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από τις ανέσεις της σειράς 2105 αλλά για τα Samara & Niva που γνωρίζω πολύ καλά, δεν νομίζω ότι απείχαν ιδιαίτερα σε βασικά θέματα από τον ανταγωνισμό - προσοχή όμως - της εποχής τους, δηλαδή απλά συγκρίνετε ένα samara με ένα Golf II, ένα Tipo κλπ, δηλαδή με αυτοκίνητα εξελιγμένα το πρώτο μισό της 10ετίας του '80.
Από την άλλη το Niva δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με κάτι άλλο γιατί πολύ απλά ήταν περίπου 15-20 χρόνια μπροστά.
Επειδή ειπώθηκε ότι τα φώτα ήταν σαν σβηστά, πάλι από προσωπική εμπειρία έχω τη γνώμη ότι - τουλάχιστον για τα δύο παραπάνω μοντέλα - τα φώτα τους είναι πολύ καλύτερα/δυνατότερα και από σύγχρονα ευρωπαικά-γιαπωνέζικα μοντέλα, ίσως επειδή προορίζονται για δρόμους οι οποίοι δεν είναι φωτισμένοι πάντα.
-
Ο χρήστης Ladorghini έγραψε:
Συμφωνα με το νετ το συγκεκριμένο του Granta ξεκινα το 2004 με το προηγούμενο Kalina και δείχνει να είναι ευέλικτο στις όποιες αλλαγές/προσαρμογές για διαφορα μοντέλα τους.Όντως, δες κι εδώ: http://ladorghini.tk/post/15523454715/avtovaz-2012-2016
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από τις ανέσεις της σειράς 2105 αλλά για τα Samara & Niva που γνωρίζω πολύ καλά, δεν νομίζω ότι απείχαν ιδιαίτερα σε βασικά θέματα από τον ανταγωνισμό - προσοχή όμως - της εποχής τους, δηλαδή απλά συγκρίνετε ένα samara με ένα Golf II, ένα Tipo κλπ, δηλαδή με αυτοκίνητα εξελιγμένα το πρώτο μισό της 10ετίας του '80.
Από την άλλη το Niva δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με κάτι άλλο γιατί πολύ απλά ήταν περίπου 15-20 χρόνια μπροστά.
Επειδή ειπώθηκε ότι τα φώτα ήταν σαν σβηστά, πάλι από προσωπική εμπειρία έχω τη γνώμη ότι - τουλάχιστον για τα δύο παραπάνω μοντέλα - τα φώτα τους είναι πολύ καλύτερα/δυνατότερα και από σύγχρονα ευρωπαικά-γιαπωνέζικα μοντέλα, ίσως επειδή προορίζονται για δρόμους οι οποίοι δεν είναι φωτισμένοι πάντα.
Στο σήμερα το Niva δεν αποτελεί αντίπαλο κανενός. Είναι όχημα με καθαρά εκτός δρόμου χαρακτήρα και πάρα πολύ παλιά τεχνολογία ενώ στην άσφαλτο είναι μέτριο έως κακό. Εκτός δρόμου βάζει κάτω πολλά ψευτό4χ4 του γλυκού νερού. Σε ικανότητες πλησιάζει τα G-Class, Defender που κοστίζουν το καθένα μια περιουσία. Η τιμή λίγο κάτω από τα 15000€ μου φένεται υψηλή. Τα 110, 111, 112 που δεν παράγονται πια πουθενά (νομίζω σταμάτησαν το 2008) δεν συγκρίνονται με τίποτα πλέον και θέλουν αντικατάσταση (δεν πωλούνται εδώ πια). Το 2105 ήταν άνετο με τα δεδομένα των αρχών της δεκαετίς του 80 και όχι του σήμερα. Και τα άλλα οχήματα τότε είχαν υστερήσεις σε πολλούς τομείς ενώ το 2105 είχε και το πλεονέκτημα της τιμής. Το 2105 ουσιαστικά παράγεται μέχρι σήμερα άλλα για Ρωσία, Ουκρανία (και αν), Αζερμπαιτζάν, Αρμενία και γενικά τέτοιες χώρες σε αυτή τη μορφή των φώτο και όνομάζεται 2107
Υπήρχαν και αντικαταστάτες των 110, 111, 112 άλλα πουλιούνταν μόνο εκεί
Μια εποχή (το 1995 νομίζω) υπήρχε και ένα πεντάθυρο Niva στη Ρωσία που δεν παράγεται πια (2009 σταμάτησε)
άλλα και το παρακάτω που δεν ξέρω αν παράχτηκε ποτέ (παρουσιάστηκε το 1996)
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Στο σήμερα το Niva δεν αποτελεί αντίπαλο κανενός. Είναι όχημα με καθαρά εκτός δρόμου χαρακτήρα και πάρα πολύ παλιά τεχνολογία ενώ στην άσφαλτο είναι μέτριο έως κακό. Εκτός δρόμου βάζει κάτω πολλά ψευτό4χ4 του γλυκού νερού. Σε ικανότητες πλησιάζει τα G-Class, Defender που κοστίζουν το καθένα μια περιουσία. Η τιμή λίγο κάτω από τα 15000€ μου φένεται υψηλή. Τα 110, 111, 112 που δεν παράγονται πια πουθενά (νομίζω σταμάτησαν το 2008) δεν συγκρίνονται με τίποτα πλέον και θέλουν αντικατάσταση (δεν πωλούνται εδώ πια). Το 2105 ήταν άνετο με τα δεδομένα των αρχών της δεκαετίς του 80 και όχι του σήμερα. Και τα άλλα οχήματα τότε είχαν υστερήσεις σε πολλούς τομείς ενώ το 2105 είχε και το πλεονέκτημα της τιμής. Το 2105 ουσιαστικά παράγεται μέχρι σήμερα άλλα για Ρωσία, Ουκρανία (και αν), Αζερμπαιτζάν, Αρμενία και γενικά τέτοιες χώρες σε αυτή τη μορφή των φώτο και όνομάζεται 2107
Υπήρχαν και αντικαταστάτες των 110, 111, 112 άλλα πουλιούνταν μόνο εκεί
To Priora (2170) παράγεται ακόμα και εξάγεται και σε Γαλλία και Γερμανία (http://www.lada.de & http://www.lada.fr)
Μια εποχή (το 1995 νομίζω) υπήρχε και ένα πεντάθυρο Niva στη Ρωσία που δεν παράγεται πια (2009 σταμάτησε)
Το 5θυρο Niva (2131) παράγεται ακόμα από εξωτερικό συνεργάτη της AvtoVAZ
άλλα και το παρακάτω που δεν ξέρω αν παράχτηκε ποτέ (παρουσιάστηκε το 1996)
Από το 2002 κυκλοφορεί ως Chevrolet Niva (http://www.gm-avtovaz.ru) ενώ πριν 2 χρόνια υπέστει face-lift
-
Το ξέρω ότι παράγεται ως Chvrolet Niva άλλα αυτό που δεν νομιζω είναι να παρήχθησε ποτέ σαν Lada Niva. Είσαι σίγουρος ότι το 5θυρο κλασικό Niva παραπάνω παράγεται ακόμα; Νόμιζα ότι είχε σταματήσει στη Ρωσία.
Αυτό παράγεται ακόμα άλλα μοιάζει με μικρό λεωφορίο (είναι αισθητά πιο μακρύ) -
Αυτό είναι το Chevrolet Niva μετά το 2009 και το facelift -
Στην επίσημη σελίδα της LADA το 5θυρο Niva υπάρχει στην γκάμα των μοντέλων πάντως (Euro 4):
http://www.lada-auto.ru/cgi-bin/models.pl?model_id=5087&branch=tth
-
Ο χρήστης Ladorghini έγραψε:
Στην επίσημη σελίδα της LADA το 5θυρο Niva υπάρχει στην γκάμα των μοντέλων πάντως (Euro 4):http://www.lada-auto.ru/cgi-bin/models.pl?model_id=5087&branch=tth
ok
-
Μετά από αρκετή αναζήτηση για ρεζερβουάρ βενζίνης για το Φίατ μου, θα πρέπει μάλλον να ρωτήσω κι εδώ: γνωρίζετε αν αυτό το ρεζερβουάρ χρησιμοποιείται σε καποιο μοντέλο της Λάντα, άρα θα μπορούσε και να βρεθεί καινούριο;
Αυτό που ψάχνω ΔΕΝ έχει τα τρία σωληνάκια στο πλάι που φαίνονται στη φωτό από πάνω.
Παλιότερη αναζήτησή μου σε μεγάλο κατάστημα με ανταλλακτικά Λάντα δεν είχε αποδώσει καρπούς αλλά είδα τελευταία ένα ίδιο με Ρώσικα αυτοκόλλητα. Επίσης, υπάρχει σάιτ που επιμένει ότι κάποια Λάντα το φοράνε.
Τα φώτα σας pls!
-
Αυτό το Chevrolet Niva θα έπρεπε να το φέρουν και στην Ελλάδα. Όμορφο και δεν είναι τεράστιο. Διαβάζω ότι έχει μήκος 4.15μέτρα; Ενδιαφέρον.
(Αν φυσικά καλύπτει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα ποιοτικά στάνταρ.) -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό το Chevrolet Niva θα έπρεπε να το φέρουν και στην Ελλάδα. Όμορφο και δεν είναι τεράστιο. Διαβάζω ότι έχει μήκος 4.15μέτρα; Ενδιαφέρον.
(Αν φυσικά καλύπτει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα ποιοτικά στάνταρ.)Δεν τα καλύπτει και για αυτό δεν έγινε πότε λόγος.
-
Τα καλύπτει το κλασικό Νίβα και δεν τα καλύπτει αυτό; Περίεργο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα καλύπτει το κλασικό Νίβα και δεν τα καλύπτει αυτό; Περίεργο...Βασικά το κλασικό έχει ξεκινήσει να εισάγεται προ δεκαετιών για αυτό δεν απαγορεύεται νομίζω. Όπως και να έχει δεν προορίζεται για έδω το Chevrolet Niva. Για που; Ρωσία μάλλον.
-
Δεν έχει σημασία πότε ξεκίνησε να εισάγεται ένα μοντέλο. Μάλλον ποτέ δεν προορίστηκε για εξαγωγή απλά.
-
Δεν έχει σημασία πότε ξεκίνησε να εισάγεται ένα μοντέλο. Μάλλον ποτέ δεν προορίστηκε για εξαγωγή απλά.Πιθανότατα.
-
...Μάλλον ποτέ δεν προορίστηκε για εξαγωγή απλά.Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει. Κρίμα πάντως.Σε κάποιες χώρες θα πήγαινε καλά. Και νομίζω και στην Ελλάδα.
-
Με την συμπάθεια που υπάρχει για τα 4χ4 εδώ (και το Duster μια χαρά πάει) θα πουλούσε κάτι. Μιας και το Captiva έχει υψήλο πλέον κυβισμό ειδικά για την Ελλάδα.
LADA forum