-
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
Θέλω να πάω Κομοτηνή και σκέφτομαι αν πρέπει να επιλέξω το αεροπλάνο ή αμάξι.
Με το smart diesel με ταχύτητα 120 θα κάνω 8 ώρες σωστά?
Θα κάψω 3,5λχ1,5€*8=42 χ2 για επιστροφή 84€** διόδια δεν πληρώνω**..
Θα έχω και όχημα στην Κομοτηνή που θα κάτσω 3-4 μέρες.Αν πάρω αεροπλάνο θα πρέπει να πάω Αλεξανδρουπολη και από εκεί να πάρω Κτελ για Κομοτηνη που είναι 60χλμ απόσταση.
Που σημαίνει 180€ τα αεροπορικά +κτελ +ταξι να πάω στα κτελ +στο βενιζέλος παρκινκ για το αμάξι!
1ωρα στο αεροπλάνο 1 ώρα μέχρι να φύγω απο αεροδρόμιο και να φτάσω Κομοτηνή +1,5ωρα να ξεκινήσω για Μαρκόπουλο και να κάνω check in! 3,5ώρεςΑλλά μήπως μετά τις 8ώρες στο smart να οδηγάω θα τα χω παίξει εντελώς και θα με χώμα?
Αυτό είναι το μόνο αρνητικό που σκέφτομαι...!Αυτό τώρα το είδα. Πάρε το αεροπλάνο τότε και πήγαινε Ασφαλέστερα και οικονομικότερα, απλά μην πληρώσεις κι εκεί τους φόρους αεροδρομίου
-
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
Ελεος εσείς μου χαλάτε το ταξίδι με αυτά που γράφετε!!
Καλά είναι τα ωραία αμάξια και εγώ πεθαίνω για οδηγική απόλαυση που δίνει το Ζ4...
Αλλά αντί για 85€... το Ζ4 με επιστροφή θα κάψει 280€... Ε κάτσε έχει διαφορά...
Δυστυχώς υπάρχει κρίση... οπότε πρέπει να μειώσω τις απολαύσεις μου!!Ο λόγος που αγόρασα smart diesel είναι αυτός... αλλιώς και μέχρι το περίπτερο θα πήγαινα με το Ζ4!!
Και αν δεν υπήρχε κρίση δεν θα το έβαζα αγγελία... αλλά θα χα μαζέψει λεφτά να πάρω ακόμα καλύτερο αμάξι!Αν εβαλες αγγελια το Ζ4 ενας ακομη λογος να πας με αυτο στη Κομοτηνη.....Θα'χεις τις ωραιοτερες αναμνησεις που δεν αποτιμωνται ουτε 280 ουτε 1280 Ευρω......
Στο κατω κατω στερησου κατι αλλο για να ισοφαρισεις τα οσα θα δωσεις στη βενζινη..... -
Ο χρήστης Jeremy Clarkson έγραψε:
I see a drag race... -
Α το θεμα μου!! Μολις σημερα την εκανα τη διαδρομη οδικως!
Τα βαριεσαι ευκολα τα ταξιδια? Αν ναι τοτε αεροπλανο μεχρι το αεροδρομιο της Αλεξ/πολης και μετα μοιραζεσαι το ταξι με καποιον ή συνεχιζεις με λεωφορειο ΚΤΕΛ....
Αν σου αρεσουν οι διαδρομες τοτε παρε αυτοκινητο... Ενημερωτικα, Αθηνα- Λαμια εξαιρετικος δρομος, Λαμια - Λαρισα υπερβαρετος, Λαρισα- Θεσ/κη μ'αρεσει , Καβαλα, μεγαλη προσοχη στις στροφες της...
Συνηθως κανω 7μιση με 8 ωρες κανοντας σταση σε Λαμια, Κορινο και σ'ενα παρκινγκ στην Καβαλα...
Αν δεν εχεις θεμα με τα εξοδα (τουλαχιστον 1μιση ρεζερβουαρ χρειαζεται το Fiesta για μια μεση ταχυτητα 100 χλμ., 26 € πλεον τα διοδια). θεωρω οτι αξιζει λιγο παραπανω... Με το Smart ομως? Δε λεω, καλο αμαξακι αλλα δεν νομιζω οτι θα ειναι και τοσο ανετο στο ταξιδι...
-
Εγώ αν είχα ένα αυτοκίνητο που έκαιγε τόσο λίγο, δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου, φόρμες, καφές, μουσική και ξεκινάω ότι
ώρα γουστάρω. Με τόσο μεγάλη οικονομική διαφορά σε σχέση με το αεροπλάνο για μένα δεν θα υπήρχε δίλημμα και δεν θα
με πείραζε καθόλου η βαρεμάρα-ταλαιπωρία των 110-120χαω. Αφού δεν έχεις και κόλλημα να περνάς τζάμπα τα διόδια, μην
το σκέφτεσαι καθόλου. -
Εγω παντος με το 450 diesel κανω ανετα μεχρι 300 χλμ.....μονοκοματα χωρις καθολου κουραση....
Βεβαια πρεπει και το οδοστρωμα να ειναι καλο....πιστευω στις Εθνικες οδους δεν εχεις θεμα....
Απο ταχυτητα ταξιδιου παντως....καλο ειναι και για σενα και το αυτοκινητο να κρατησεις μια ταχυτητα ταξιδου γυρω στα 100-110 χλμ/ωρα...Εγω παντως θα το εκανα χωρις κανενα φοβο αυτο το ταξιδι με το Smart....απο θεμα αξιοπιστιας και κοστους σου....τωρα η ασφαλεια ειναι κατι το οποιο δεν εξαρταται μονο απο τον παραγοντα αυτοκινητο....
Αληθεια ποσα χλμ εχει κανει το Smartaki σου...???
Καλο ταξιδι....!!!
-
Αφού δέ σε περνει με τη ζ4 τότε Smart εννοείται,έχω πάει με 451 οδικώς στη φρανκφούρτη με μεγάλη άνεση.
Sent from my E10i using Tapatalk
-
Αεροπλάνο για μένα με τα 1000!
8 ώρες δεν πάιζει με τίποτα, στάνταρτ θέλει 2-3 στάσεις και προφανώς δεν θα έχει Μ.Ω. πάνω απο 100 για να το κάνεις σε 8 ώρες.
Οπότε αεροπλανάκι, χάνεις συνολικά 7 ώρες ενώ με το αυτοκίνητο θα χάσεις 20, θα έχεις την ασφαλειά σου, στις ώρεςπου θα χάσεις κάνεις κάτι άλλο (ύπνο, διάβασμα, whatever) και δεν θα κουραστείς όσο με το αυτοκίνητο (που λογικά με 10 ώρες οδήγηση θα είσαι πεθαμένος).
Άσε που εάν βρείς καλή πτήση γλυτώνεις και 1 μέρα συνολικά (μπορείς να είσαι εκεί νωρίς το πρωϊ και να φύγεις αργά το βράδυ)
-
Εγώ είχα κάνει αρκετές φορές Αθήνα-Διδυμότοιχο με Yaris (1.0). Ο χρόνος ήταν 8-8μιση ώρες με μία ή καμία στάση. Ούτε κουράστικα, ούτε κινδύνευσα, μια χαρά ταξίδι ήτανε.
Θα προτιμούσα να πάω με Veyron αλλά και με το αισθαντικό Yaris δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αν θες να έχεις και Κομοτηνή αυτοκίνητο και βγαίνει λιγότερα έξοδα από το αεροπλάνο πήγαινε με το smart, like a boss.
-
Ο ΟΣΕ γιατί δεν παίζει καθόλου στις επιλογές;
Με μια γρήγορη αναζήτηση δρομολογίων/τιμών στο http://www.trainose.gr είδα ότι βγαίνει πχ δρομολόγιο 10 ωρών και 40' με 1 μετεπιβίβαση και κόστος κάπου 50 ευρώ με επιστροφή (ισχύουν κάποιες εκπτώσεις για έγκαιρη κράτηση μέσω web).
Διαβάζεις κάτι, μπορείς να κοιμηθείς, να φας/πιεις, ούτε διόδια, ούτε κούραση σε σχέση με το ΙΧ.
Το 'δεν πληρώνω' στα διόδια, άμα έρθει προσαυξημένο με τη ΔΟΥ ή με άλλο τρόπο, @@ δεν πληρώνω θα είναι. Κάνω λάθος; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με μια γρήγορη αναζήτηση δρομολογίων/τιμών στο http://www.trainose.gr είδα ότι βγαίνει πχ δρομολόγιο 10 ωρών και 40' με 1 μετεπιβίβαση και κόστος κάπου 50 ευρώ με επιστροφή (ισχύουν κάποιες εκπτώσεις για έγκαιρη κράτηση μέσω web).
Διαβάζεις κάτι, μπορείς να κοιμηθείς, να φας/πιεις, ούτε διόδια, ούτε κούραση σε σχέση με το ΙΧ.
Το 'δεν πληρώνω' στα διόδια, άμα έρθει προσαυξημένο με τη ΔΟΥ ή με άλλο τρόπο, @@ δεν πληρώνω θα είναι. Κάνω λάθος;αλλά θα πρέπει να είναι πρώτη Θεση σε κουπέ, για να έχει ρευμα κ για το λαπτοπ...αλλιώς δεν παλεύεται
βάλε και τουλάχιστον μισή ώρα καθυστέρηση μόνο για το Αθηνα-Θεσνικη
-
Ούτε κατά διάννοια τόσο μακρύ ταξίδι με σμαρτ! Άσε που δεν ξέρεις τι καιρό θα συνατήσεις στη βόρεια Ελλάδα. Θα σε πάρει και θα σε σηκώσει άμα έχει αέρα. Είναι πολύ επικίνδυνο αυτοκίνητο για εθνική το σμαρτ, όσο καλό, εξυπηρετικό και οικονομικό να είναι μέσα στην πόλη. Επειδή καθημερινά κάνω μια απόσταση 20χλμ, τον καιρό που είχα σμαρτ, το σκεφτόμουν 100 φορές αν πρέπει να πάω από εθνική ή από παλιό. Μια φορά είχε πολύ αέρα, ευτυχώς δεν έβρεχε και είμουν στην εθνική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο τρομαξα, όπως και οι άλλοι οδηγοί που με βλέπανε να με πετάει ο αέρας από λωρίδα σε λωρίδα.
Όσο για τα διόδια που ρώτησε κάποιος, θα έχει πρόβλημα αν δεν τα πληρώσει μόνο αν υπάρχει παρόντας τροχονόμος και βεβαιώσει την παράβαση. Αλλιώς no prob.
-
Έτσι no prob λέμεεεε!
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Έτσι no prob λέμεεεε!Καλώς ή κακώς, έτσι είναι τα πράγματα σε αυτό το θέμα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ είχα κάνει αρκετές φορές Αθήνα-Διδυμότοιχο με Yaris (1.0). Ο χρόνος ήταν 8-8μιση ώρες με μία ή καμία στάση.Σαν λίγες δεν είναι?
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Το 'δεν πληρώνω' στα διόδια, άμα έρθει προσαυξημένο με τη ΔΟΥ ή με άλλο τρόπο, @@ δεν πληρώνω θα είναι. Κάνω λάθος;αλλά θα πρέπει να είναι πρώτη Θεση σε κουπέ, για να έχει ρευμα κ για το λαπτοπ...αλλιώς δεν παλεύεται
βάλε και τουλάχιστον μισή ώρα καθυστέρηση μόνο για το Αθηνα-Θεσνικη
εχω τοσο τραγικες εμπειριες απο τον οσε που δεν προκειται να ξαναμπω σε τραινο του εκτος αν ειναι υπερηχητικο
-
Ρε παιδιά δεν ξέρω τι λέτε αλλά θα πάω με τo smart...
Δεν είμαι κανένας φλώρος... σιγά 25χρονών είμαι!!!
Θα κάνω και κάποιες στάσεις παραπάνω σιγά τα αυγά...
Τα αεροπορικά ήταν 180... το smart θα κάψει 85.. ε θα βγάλω 95€ με το πήγαινε έλα.. άσχημα είναι?
Το 1/6 ενός μισθου ρε παιδιά!! Απορώ η κρίση δεν σας ακουμπάει καθόλου???
Έχετε ιδέα πόσο έξυπνη επιλογή είναι αυτό το αμάξι????
Κάντε τον υπολογισμό αν το είχατε ως δεύτερο και κάνατε τα μισα ετήσια χιλιόμετρα σας με αυτό τι χρήματα θα κερδίζατε ετησίως! Εγώ που το έκανα είδα ότι θα κάνω απόσβεση πολυυυ γρήγορα!!k_kb312 καλά τόσο τραγικοί είναι οι πλαγιοι ανεμοι στο smart?
Το smart έχει 110.000χλμ αλλά βγήκε πολύ καλό το diesel μοτερ του smart... έχουν βγάλει 600.000χλμ και ακόμα λειτουργούνε μια χαρά είχαν αναφέρει.
Για την ιστορία το smart θα το αγοράσω αύριο... και την επόμενη μέρα φεύγω χαχα!
Σήμερα το πήρα βόλτα.. πολύ καλό μπορώ να πω και η επιτάχυνση του αρκετά ικανοποιητική!!
Εκτός αν έχει πρόγραμμα το αμάξι και δεν το ξέρει ο ιδιοκτήτης. Με το πρόγραμμα τα dieselakia πάνε 60άλογα!
Μέχρι και 'δεύτερο' καλοριφέρ έχει για extreme κρύα (ήταν σε βόρια περιοχή γερμανίας και εκεί το βάζουν ως extra). -
ΕΙΝΑΙ τραγικό σε δυνατούς πλάγιους ανέμους. Το μόνο πιο τραγικό που θυμάμαι είναι το Jimny.
-
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
k_kb312 καλά τόσο τραγικοί είναι οι πλαγιοι ανεμοι στο smart?Δεν ξερω για Smart αλλα ξερω οτι 2 χρονια που ειμαι εδω πανω εχει κλεισει 3 φορες η Εγνατια μεταξυ Κομοτηνης και Ξανθης επειδη εχουν ντελαπαρει νταλικες απο τον αερα... Ακομα και με το Fiesta, μια φορα χρειαστηκε να κανω απειρες διορθωσεις για να κρατηθω σε μια υποτυπωδη ευθεια..
-
Δεν έχω ζήσει ποτέ τέτοια φαινόμενα εγώ... Ίσως επειδή δεν κυκλοφορώ βόρεια Ελλάδα!
Ή ίσως επειδή όλα τα αυτοκίνητα που είχα ήταν σφήνες..
Το πιο τραγικό που έχω ζήσει... είμαι με το r6 και προσπαθω να διασχίσω την γέφυρα ρίο αντίριο και δεν κατάφερνα να πάω πάνω από 50χλμ/ωρα... τρομερός άνεμος και δεν με άφηνες να πάω ευθεία με τίποτα!Αμα πας σιγά πάντως δεν κινδυνεύεις από τον άνεμο!
Τέλοσπάντων όταν θα γυρίσω θα σας γράψω εντυπώσεις χαχα!
Αθηνα-Κομοτηνη Οδικώς ή Αεροπλάνο?!?