-
ΟΙΚ 718
-
ΧΝΙ-7600 fiesta προς παραδοση
-
Μια διόρθωση, γιατί από κεκτημένη ταχύτητα αντέγραψα λάθος αριθμό από τα τεφτέρια μου ... συγνώμη
Ο χρήστης EEE333 έγραψε:
ΚΝΤ-2377 σε ανθρακί TOYOTA YARIS το απόγευμα έξω από πασίγνωστο beach bar/club στην Νέα Ηράκλεια...
... το ορθό ειναι: ΚΝΤ-2337
Το λάθος ανακαλύφθηκε διότι σήμερα εθεάθει:
ΚΝΤ-2366 σε λευκό HYUNDAI H1 ... αγροτικό με έδρα Κολινδρό, από νωρίς το απόγευμα στον Εύοσμο!!! ====> http://img337.imageshack.us/img337/306/knt2366.jpg
Και αργά το απόγευμα:
ΝΗΧ-5019 σε ανθρακί NISSAN MICRA στο φανάρι έξω από εδώ
-
ΟΚΙ 828
Επίσης, μήπως θα μπορούσε κάποιος (ο ΕΕΕ333 ίσως?) να γράψει τα επαγγελματικά των 2 κλάδων της Θεσσαλονίκης; Με ενδιαφέρει το διάστημα 2011-2012, αλλά αν υπάρχουν κ παλαιότερα στοιχεία, φυσικά καλοδεχούμενα για διασταύρωση (ή και γιατί όχι εμπλουτισμό) όσων έχω
Sent from my ST18i
-
ΕΕΡ 2912
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
HKY 9506 Merc E coupe/cabrio Traffic R.A.C. (και όχι μόνο) σήμερα νωρίς το πρωί γύρω στης 4 στο αεροδρόμιο.
-
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες!ΑΖΖ-4728 στο Αίγιο και λίγο πιο μετά ΑΖΖ-4742 στην Πτέρη Αιγίου.
-
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες DrHouse και pjathan! Ελπίζω να μην ξεχνώ κάποιον...
Με τον pjathan τα είπαμε και τηλεφωνικά, μου ανέφερε ΚΜΡ-6926, ΕΕΕ-2880, ΕΕΕ-7221, ΗΕΑ 363 ενώ σε προχθεσινό σμσ μου είχε γράψει ΗΑΝ-4393.
Κατά τα άλλα ΙΚΤ-9270, ΚΑΜ-7018.
Ευχαριστώ όλους για τα καλά και ενθαρρυντικά λόγια.
@www2000: δεν ήταν και πολύ πρόσφατο το ΟΖΧ μου όπως φάνηκε και από την παρατήρηση του dg57 άρα μάλλον
είδες καλά.Ζητώ συγγνώμη για το βιαστικό συμπέρασμα για την Ιστιαία αλλά όταν ψάχνεις ΧΑΙ-9001, 9101, 9201, 9251, 9301
κλπ και κανένα δεν έχει δοθεί δεν πάει ο νους σου στο 9051 που είναι σκέτη διαστροφή... -
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους
Ήρθε η ώρα για μερικές ακόμα ερωτήσεις και απορίες μου που θα δοκιμάσουν τις γνώσεις σας...
1-Τι ήταν οι οβάλ πινακίδες που θυμάμαι αμυδρά μέχρι πριν περίπου 15 με 20 χρόνια; Αν θυμάμαι καλά, είχαν σχεδόν όλες ένα 'Ζ' μέσα και 4 αριθμούς
2-Χρησιμοποιήθηκαν στην Κω τα ΚΧΙ, ΚΧΟ, ΚΧΥ στις μοτοσυκλέτες;
3-Υπάρχει πρόβλεψη να χρησιμοποιηθούν όλοι οι ειδικοί κόκκινοι συνδυασμοι συν αυτοί των ταξί, φορτηγών κλπ σαν τριψήφιοι σε μηχανάκια ωστε να κρατήσει λίγο παραπάνω το σύστημα;
3α-Σκέφτηκε κανείς όσον αφορά την βιωσιμότητα του συστήματος αρίθμησης, να αλλάξει απλά την θέση των γραμμάτων και των αριθμών, όπως δηλαδή γίνεται συνήθως σε κάποιες Πολιτείες στην Αμερική όταν φτάσουν συνήθως στο ΖΖΖ-999 και το κάνουν 001-ΑΑΑ;
4-Τι γίνεται στις Κυκλαδες με το ΕΖ* στις μοτοσυκλέτες; Κάθε νησί έχει τον δικό του συνδυασμό; Έψαξα σε παλιότερες καταχωρήσεις αλλά δεν έβγαλα άκρη. Φαίνεται οτι κάπου 4 συνδυασμοί να είναι ανοιχτοί αυτή τη στιγμή.
5-Τι εξυπηρετεί ο διαχωρισμός ανάμεσα σε τι νούμερα θα πάνε σε επαγγελματικά, τι σε επιβατικά κλπ;
6-Βλέποντας τα ΑΖΖ, ΡΡΒ κλπ, να υποθέσω εκ του ασφαλούς οτι όλοι οι συνδυασμοί απο εδω και πέρα θα ακολουθούν την λογική σειρά του αλφαβήτου χωρίς παραλείψεις και πειραματισμούς;
7-Θα πρότεινα να ξεκινήσουμε και το ανάποδο, ίσως σε ξεχωριστό χώρο: - ποιός θα βρει το ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ αυτοκίνητο, και η σκέψη μου ήρθε σήμερα βλάποντας τα ΒΑ-1929 (Sunbeam) και ΜΑ-5464 (Triumph)...
8-Τι πινακίδες είχαν τα μηχανάκια όταν τα αυτοκίνητα είχαν 6ψήφια; Φίλος έχει βέσπα του '68 απο ότι λέει, με πινακίδα Ζ0403 ή ΖΟ403. Η αλήθεια είναι οτι το δεύτερο ψηφίο δεν ξεχωρίζει αν είναι Ο ή 0. Πάντως δεν έχει καμία σχέση σε μορφή με τις διγράμματες. Απο ότι μου είπε, είναι η γνήσια πινακίδα απο την πρώτη μέρα αγοράς. Θυμήστε μου να το βγάλω φωτογραφία για να το δείτε...
9-Ποιά η διαφορά ανάμεσα στα αυτοκίνητα με κίτρινη ΙΟ-χχχχ πινακίδα (ιστορικό όχημα) και στα άλλα που έχουν απλά 4 νούμερα, σχετικά έντονα τυπωμένα, σε άσπρο φόντο με μπλε πλαίσιο;Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους όσους έχουν ήδη βοηθήσει με τις απορίες μου.
-
NIT-9939 από εδώ --> http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2730608/
-
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες ... εορταζόμενους κα μη!!!
Άλλη μια κουραστική ημέρα εργασίας,φτάνει στο τέλος ... παρότι αργία,τουλάχιστον εκεί που πάω,έχω παρατηρήσεις...ΚΖΧ-4211 σε μπλε OPEL CORSA, μεσημεριάτικα στο Πανόραμα!!! ====> http://img651.imageshack.us/img651/1247/kzx4211.jpg
ΝΗΧ-5037 σε μαύρο HONDA S-2000, απόγευμα λίγα μέτρα πιο κάτω ...
[ΕΕΕ-5189] σε ασημί HYUNDAI MATRIX, προ διώρου εν κινήση στην Καλλιθέα !!!! ====> http://img15.imageshack.us/img15/2354/eee5189.jpg
Από αύριο ένα διημεράκι για tour και ξεκούραση στα Δυτικά ορεινά και παραλιακά του Ν.Καβάλας ... Σ-Κ ξανά δουλειά
@www2000: Μόλις βρω λίγο ελεύθερο,θα τα έχεις!!!
Ο χρήστης CA5MIU960 έγραψε:
Τι ήταν οι οβάλ πινακίδες που θυμάμαι αμυδρά μέχρι πριν περίπου 15 με 20 χρόνια; Αν θυμάμαι καλά, είχαν σχεδόν όλες ένα 'Ζ' μέσα και 4 αριθμούς.Οι οβάλ πινακίδες με το 'Ζ' δεν ήταν ελληνικές αλλά γερμανικές, ήταν οι γνωστές 'Zollnumern' πινακίδες τελωνίου (export), οι οποίες αντικαταστάθηκαν αρχές δεκαετίας '90 με πινακίδες που όριζαν την πόλη 3 αριθμούς και 1 γράμμα και στο τέλος κόκκινη ρήγα με την ημερομηνία εκτελωνισμού του σε διψήφιο στην πάνω σειρά η μέρα στην μέση ο μήνας και κάτω (διψήφιο) το έτος π.χ. 15/08/12 ...
-
μιτ7419 οpel corsa van
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλουςΉρθε η ώρα για μερικές ακόμα ερωτήσεις και απορίες μου που θα δοκιμάσουν τις γνώσεις σας...
1-Τι ήταν οι οβάλ πινακίδες που θυμάμαι αμυδρά μέχρι πριν περίπου 15 με 20 χρόνια; Αν θυμάμαι καλά, είχαν σχεδόν όλες ένα 'Ζ' μέσα και 4 αριθμούς
3-Υπάρχει πρόβλεψη να χρησιμοποιηθούν όλοι οι ειδικοί κόκκινοι συνδυασμοι συν αυτοί των ταξί, φορτηγών κλπ σαν τριψήφιοι σε μηχανάκια ωστε να κρατήσει λίγο παραπάνω το σύστημα;
3α-Σκέφτηκε κανείς όσον αφορά την βιωσιμότητα του συστήματος αρίθμησης, να αλλάξει απλά την θέση των γραμμάτων και των αριθμών, όπως δηλαδή γίνεται συνήθως σε κάποιες Πολιτείες στην Αμερική όταν φτάσουν συνήθως στο ΖΖΖ-999 και το κάνουν 001-ΑΑΑ;
4-Τι γίνεται στις Κυκλαδες με το ΕΖ* στις μοτοσυκλέτες; Κάθε νησί έχει τον δικό του συνδυασμό; Έψαξα σε παλιότερες καταχωρήσεις αλλά δεν έβγαλα άκρη. Φαίνεται οτι κάπου 4 συνδυασμοί να είναι ανοιχτοί αυτή τη στιγμή.
5-Τι εξυπηρετεί ο διαχωρισμός ανάμεσα σε τι νούμερα θα πάνε σε επαγγελματικά, τι σε επιβατικά κλπ;
6-Βλέποντας τα ΑΖΖ, ΡΡΒ κλπ, να υποθέσω εκ του ασφαλούς οτι όλοι οι συνδυασμοί απο εδω και πέρα θα ακολουθούν την λογική σειρά του αλφαβήτου χωρίς παραλείψεις και πειραματισμούς;
7-Θα πρότεινα να ξεκινήσουμε και το ανάποδο, ίσως σε ξεχωριστό χώρο: - ποιός θα βρει το ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ αυτοκίνητο, και η σκέψη μου ήρθε σήμερα βλάποντας τα ΒΑ-1929 (Sunbeam) και ΜΑ-5464 (Triumph)...
8-Τι πινακίδες είχαν τα μηχανάκια όταν τα αυτοκίνητα είχαν 6ψήφια; Φίλος έχει βέσπα του '68 απο ότι λέει, με πινακίδα Ζ0403 ή ΖΟ403. Η αλήθεια είναι οτι το δεύτερο ψηφίο δεν ξεχωρίζει αν είναι Ο ή 0. Πάντως δεν έχει καμία σχέση σε μορφή με τις διγράμματες. Απο ότι μου είπε, είναι η γνήσια πινακίδα απο την πρώτη μέρα αγοράς. Θυμήστε μου να το βγάλω φωτογραφία για να το δείτε...
9-Ποιά η διαφορά ανάμεσα στα αυτοκίνητα με κίτρινη ΙΟ-χχχχ πινακίδα (ιστορικό όχημα) και στα άλλα που έχουν απλά 4 νούμερα, σχετικά έντονα τυπωμένα, σε άσπρο φόντο με μπλε πλαίσιο;Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους όσους έχουν ήδη βοηθήσει με τις απορίες μου.
2; Ναι χρησιμοποιήθηκαν κανονικότατα
3: Οι κόκκινες θα χρησιμοποιηθούν κανονικά ως κανονικές πινακίδες αν και κάποιες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιοχές λόγω έλλειψης στις μηχανές. Για τις άλλες δεν γνωρίζω.
4: Ναι κάθε νησί έχει τον δικό του συνδυασμό και δίνονται ανάλογα με το απόθεμα.
6: Ναι, στην επαρχία απ' τους δεύτερους συνδυασμούς και μετά δίνονται με την κανονική αλφαβητική σειρά (π.χ. ΑΖ. μετά από ΑΧ. στην Πάτρα και πάει λέγοντας)
7: Ήδη γίνεται στο classic safariΤα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλουςΉρθε η ώρα για μερικές ακόμα ερωτήσεις και απορίες μου που θα δοκιμάσουν τις γνώσεις σας...
- Απαντήθηκε από τον ΕΕΕ333.
- Ναι, η σειρά ήταν ΚΧΡ, ΚΧΤ, ΚΧΙ, ΚΧΟ, ΚΧΥ, ΚΧΧ, ΕΑΑ κλπ
- Οι κόκκινοι (στα αυτοκίνητα) συνδυασμοί δίνονται κανονικά στα δίκυκλα αλλά δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη
για τα ΤΑ*, ΙΑ*, ΕΚ*. Για τα ΝΧ* εικάζω πως θα τυπωθούν κανονικά ανάμεσα στα ΝΥ* και τα ΖΕ* για τη Θεσσαλονίκη
εκτός αν θυμηθούν εκεί στο υπουργείο πως τα ΝΧΑ και ΝΧΥ εξαιρέθηκαν εκ των πραγμάτων για τα τετράτροχα και
εξαιρέσουν όλη τη σειρά ΝΧ* (χωρίς όμως να υπάρχει λόγος) για τα δίκυκλα. Πιστεύω επίσης πως θα υπάρξει νέο
σύστημα αριθμοδότησης πριν εξαντληθούν οι τρέχοντες συνδυασμοί και υπάρξει ανάγκη να τυπωθούν για τα δίκυκλα
οι παραπάνω σειρές.
3α. Υποψιάζομαι πως το όποιο νέο σύστημα αριθμοδότησης θα λάβει υπόψη τους περιορισμούς του ονλάιν που είναι
συμβατό με το τρέχον σύστημα. Όχι πως το ονλάιν δε μπορεί να επαναπρογραμματιστεί για οποιοδήποτε νέο σύστημα
αλλά το δημόσιο είναι που το χειρίζεται άρα πιστεύω πως θα επικρατήσει το νέο σύστημα που θα απαιτεί τις λιγότερες
και ευκολότερες προσαρμογές. - Η Σύρος έχει στις αποθήκες της το απόθεμα με όλους τους συνδυασμούς και τους κατανέμει ανάλογα με τις ανάγκες
του κάθε κλάδου εκεί και στα άλλα έξι νησιά που έχουν γραφείο συγκοινωνιών. Η σημερινή κατάσταση όπου κάθε νησί
δίνει και άλλο συνδυασμό οφείλεται στο γεγονός πως το απόθεμα περιλαμβάνει πολλούς συνδυασμούς και, πίστεψέ με,
είναι πολύ καλύτερη από το να είχαμε ένα μόνο συνδυασμό να δίνεται σε όλα τα νησιά ταυτόχρονα γιατί αυτό θα σήμαινε
πως κάθε λίγο και λιγάκι θα έπρεπε να ψάχνουμε για νέους κλάδους. Κατά τα άλλα φαίνεται πως για αρκετό καιρό θα
δίνονται ΕΖΟ στη Μήλο και ακόμα περισσότερο στη Νάξο (από 301 και μετά, κλάδος που θα αρχίσει κάποια στιγμή μέσα
στο 2013 μετά το ΕΖΤ 800), ΕΖΥ στην Πάρο και, αργότερα, στην Τήνο (μετά τα τρέχοντα ΕΖΚ 201 ως 300). Η Σαντορίνη
έχει όλο το ΕΖΡ δικό της, το ίδιο μάλλον και η Σύρος με το ΕΝΑ. Δεν ξέρουμε τι θα πάρει η Άνδρος μετά το ΕΖΜ 999,
ίσως ΕΝΒ ή ΕΝΕ. - Μεγάλες διευθύνσεις συγκοινωνιών όπως αυτές της Αττικής (με εξαίρεση, προς το παρόν, την Ελευσίνα) και της
Θεσσαλονίκης έχουν ξεχωριστά γραφεία και υπαλλήλους για τις άδειες κυκλοφορίας επαγγελματικών ΙΧ. Είναι λογικό
στην ίδια υπηρεσία διαφορετικά γραφεία (που μπορεί να βρίσκονται τελείως αλλού, πχ σε διαφορετικό όροφο) να δίνουν
πινακίδες από διαφορετικά πακέτα, έτσι εξηγούνται οι 'κλάδοι' επαγγελματικών όπως άτυπα τους αναφέρουμε εδώ
μέσα, δηλαδή οι δεσμευμένες 50άδες (κάθε πακέτο έχει 50 ζεύγη πινακίδων) που δίνονται στα επαγγελματικά από τον
ίδιο, κατά κανόνα, συνδυασμό που δίνεται και στα επιβατικά. Δες πχ τι θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στη δυτική Αθήνα
όπου θα τελειώσουν και οι δύο κλάδοι (ΙΚΤ στα επιβατικά, ΙΖΧ στα επαγγελματικά) και θα ξεκινήσουν δύο νέοι κλάδοι,
πιθανότατα από ΙΜΜ, πχ (λέμε τώρα, δεν το ξέρω) ΙΜΜ-1000/1500 για τα επαγγελματικά, ΙΜΜ-1501/9999 για τα
επιβατικά. Από την άλλη η κατάργηση του κλάδου επαγγελματικών/μεταχειρισμένων στον ανατολικό τομέα της
Θεσσαλονίκης που υποψιαζόμαστε πως έχει συμβεί εδώ και λίγο καιρό, θα μπορούσε να σχετίζεται με πιθανή κατάργηση
του σχετικού γραφείου στη Θέρμη, δηλαδή ένας μόνο υπάλληλος να δίνει πλέον άδειες και πινακίδες σε επιβατικά (νέες
κυκλοφορίες ή αντικατάσταση πινακίδων) και επαγγελματικά. - Από τη δεύτερη σειρά συνδυασμών και μετά (ΑΖ* στην Αχαΐα, ΗΚ* στο Ηράκλειο, ΡΡ* στη Λάρισα κλπ) δεν υπάρχουν
πλέον εξαιρούμενοι συνδυασμοί στην επαρχία, άρα όντως ακολουθείται αυστηρά η αλφαβητική σειρά στους συνδυασμούς
κάθε σειράς. - Οι πινακίδες δε λένε πάντα την αλήθεια σχετικά με την παλαιότητα αν έχουν αντικατασταθεί οι αρχικές, πχ
κυκλοφορούν οχήματα πρώτης κυκλοφορίας πριν το 1972 με κατά πολύ μεταγενέστερες διγράμματες και τριγράμματες
πινακίδες. Το αυτοκίνητο του πατέρα μου είναι του 1968 αλλά μέχρι πριν λίγες ημέρες κυκλοφορούσε με πινακίδες του - Οποία σύμπτωση! Σήμερα το συζητούσαμε με τον dg57 και μου θύμισε πως τα δίκυκλα είχαν πενταψήφιες, δηλαδή
μέχρι το 1972 που άλλαξε το σύστημα και άρχισαν οι διγράμματες δεν κυκλοφορούσαν ούτε 100 χιλιάδες δίκυκλα... - Οποία σύμπτωση 2! Τη Δευτέρα που μας πέρασε πήγα στην ΕΛΠΑ και παρέλαβα τη νέα άδεια και τις κίτρινες
πινακίδες για το αυτοκίνητο του πατέρα μου (ΙΟ 51**). Οι άλλες πινακίδες που αναφέρεις δεν πρέπει να είναι της ΕΛΠΑ
αλλά άλλης λέσχης που ασχολείται με ιστορικά οχήματα, περισσότερα θα μπορούν να πουν οι συνφορουμίτες στα
τόπικ των κλασικών/ιστορικών μοντέλων: viewforum.php?f=16
... ΝΗΧ-5037 σε μαύρο HONDA S-2000, απόγευμα λίγα μέτρα πιο κάτω ...
Άρα μάλλον επιβεβαιώνεται η κατάργηση του κλάδου μτχ/επαγγελματικών στη Θέρμη; Από την άλλη έχουμε καιρό να
ακούσουμε αναφορά για επαγγελματικό από εκεί...Τι γίνεται με τα επαγγελματικά της δυτικής Θεσσαλονίκης; ΝΙΤ-98** και 99** δεν παίζουν σύμφωνα με τις τελευταίες
παρατηρήσεις, άρα τα ΝΙΥ έχουν ήδη ξεκινήσει; -
Δεν παρακολουθώ το θέμα σας οπότε δεν ξέρω αν το έχετε αναφέρει ότι οι διπλωματικές (εγώ εκεί το βιολί μου) άλλαξαν χρώμα από πράσινο σε γαλάζιο και μάλλον δεν υπάρχει το νούμερο 1. Δηλαδή το βασικό αυτοκίνητο (του πρέσβη) φέρει μόνο το νούμερο της χώρας.
-
ΥΚΧ 27**
μπορει να μου πει καποιος ποια χρονια εχει βγει αυτη η πινακιδα;
επειδι ο ιδιοκτητης του το εμφανισε πριν 2-3 χρονια και 'πουλαει μουρη' οτι και καλα το πηρε καινουριο(γερμανικο πριμιουμ γαρ)
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ΥΚΧ 27**μπορει να μου πει καποιος ποια χρονια εχει βγει αυτη η πινακιδα;...
Αν δε δόθηκε εκτός σειράς, τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου 1997.
-
ευχαριστω
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ΥΚΧ 27**μπορει να μου πει καποιος ποια χρονια εχει βγει αυτη η πινακιδα;
επειδι ο ιδιοκτητης του το εμφανισε πριν 2-3 χρονια και 'πουλαει μουρη' οτι και καλα το πηρε καινουριο(γερμανικο πριμιουμ γαρ)
'Οπως είπε ο thaliarque . SLK είναι; Αν είναι είναι ο 12ος ιδιοκτήτης
-
KXX 7653 Citroen DS4
Πινακίδες κυκλοφορίας 2012