-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στα ματια μου δεν το Κάνει λιγότερο ποθητο + η ακριβή , για εμένα , συντήρηση τουΜα φυσικα, και ποσο μαλλον σε σχεση με το βενζινοφαγο RX-8 με μεση καταναλωση 16-17λιτρα...
Απλως δεν ειναι και νορμαλ η καταναλωση του S2000, και αυτο ξεκαθαρισα απο την πρωτη στιγμη, για να με διαψευσει επι της ουσιας ΜΟΝΟ ο Jbt με τον υπολογισμο της καταναλωσης αποκλειστικα σε ταξιδι...Anyway, ολοι τσαμπα γραφουμε, αφου ο χρηστης που εφτιαξε το συγκεκριμενο τοπικο, μαλλον εχει ηδη αποφασισει, και γενικως απουσιαζει εδω και καποια ποστ...
-
Ποσά θεωρείς νορμαλ για σταματά ξεκινά μέσα σε πόλη σε όχημα με 240αλογα ;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Κικιζα, προσεξε το εξης. Πας σβελτα και χωρις να περνας τις 6000 (για δημοσιο δρομο λεμε παντα, αρα στα πλαισια της λογικης safety first), αρα μεχρι εκει εχεις λογικη καταναλωση. Αν πας παραπανω, αλλαζει πολυ. Αυτος ειναι και ο λογος που ειπα οτι εξαρταται απο το στυλ οδηγησης, τον τυπο της διαδρομης κλπ...
Δεν ξερω εαν παρακολουθησες απο την αρχη την παρεμβαση (sic) του Jbt στα λεγομενα μου και συγκεκριμενα σε αυτο:
Τα παρακολουθησα ολα, αλλωστε η ολη ιστορια δεν περιεχει και σημαντικη διαφωνια επι της ουσιας.
Ειτε 10-12, ειτε 11-13, καπου εκει κινειται το πραγμα. Αλλαζει ριζικα μονο αν ανεβεις στο πανω μερος του στροφομετρου και ξεκινησεις να ξεζουμιζεις μοτερ (και προφανως και τα υπολοιπα...) -
Δεν ξέρω λέει να υπολογίζω τη μέση κατανάλωση
Μόνο κ μόνο που θεωρείς δύσκολο κάτι τέτοιο σε βαζει στο πάνθεον της Κικιαδας
Τώρα ξαφνικά έγινε πρώην ιδιοκτήτης;;
Πλιζ μη σταματάς
-
Στα ματια μου δεν το Κάνει λιγότερο ποθητο + η ακριβή , για εμένα , συντήρηση του
Μα φυσικα, και ποσο μαλλον σε σχεση με το βενζινοφαγο RX-8 με μεση καταναλωση 16-17λιτρα...
Απλως δεν ειναι και νορμαλ η καταναλωση του S2000, και αυτο ξεκαθαρισα απο την πρωτη στιγμη, για να με διαψευσει επι της ουσιας ΜΟΝΟ ο Jbt με τον υπολογισμο της καταναλωσης αποκλειστικα σε ταξιδι...Anyway, ολοι τσαμπα γραφουμε, αφου ο χρηστης που εφτιαξε το συγκεκριμενο τοπικο, μαλλον εχει ηδη αποφασισει, και γενικως απουσιαζει εδω και καποια ποστ...
Οχι δεν ειναι τσαμπα, δεν ειναι ο ιδρυτης του topic, ο μονος με τετοια διληματα και προβληματισμους.
Λοιπον να σου πω μια ωραια ιστοριουλα:
Πριν αρκετο καιρο, η γυναικα μου αποφασισε να ψωνισει απο τον αδερφο της ενα παλιο Υ10 (μοντελο 1999-2000) 1000αρι, γιατι ηθελε ενα μικρο και οικονομικο μεσο να πηγαινει στη δουλεια της και να εχει και A/C. Την ιδια περιπου εποχη, λογω χτυπημενου ποδιου και κλεμενου αυτοκινητου (ασχετα τα δυο γεγονοτα μεταξυ τους), παω στη δουλεια μου με το S2000 του brother σε καθημερινη βαση. Γερακας - Αγ. Στεφανος λοιπον και το αναποδο, με μεση καταναλωση περιπου 10l/100km. Παντα οσο πιο οικονομικα μπορω και οσο πιο ηρεμα. Η γυναικα μου στην διαδρομη Γερακας-Καλιθεα γραφει την ιδια καταναλωση με το Υ10 (καλοκαιρι με A/C, εγω δεν χρειαζομουν A/C γιατι πηγαινα απο την Πεντελη εκει που ειναι τα καμμενα). Επισης οσο πιο οικονομικα μπορουσε, αλλα με καποια κινηση. Τωρα θα μου πεις, τι συγκρινεις...? Ε, τροφη για σκεψη και το οτι το μικροτερο (σε μοτερ) και αργοτερο δεν ειναι εξ'ορισμου και το οικονομικοτερο. -
To μικρό σε σημεία που ζορίζεται όπως ανηφόρες και δρόμοι με μεγάλα όρια ταχύτητας σαφώς και δεν είναι πιο οικονομικό.
-
@timkoul
Παιζει ρολο και η ευαισθησια, ή μαλλον απουσια αυτης, σε οτι αφορα την νευρικοτητα και το βαρος ποδιου της γυναικας σου
ενδεχομενως. (No offense, ε...? )
Tι θελω να πω...Εκτος ελαχιστων περιπτωσεων οι περισσοτερες γυναικες γενικα ειναι νευρικες με το γκαζι, καποιες μαλιστα σε βαθμο που να νομιζεις οτι εχει χαλασει η τρομπα βενζινης... Με αυτα τα γενικοτερα αποτομα και βαθια πατα-ασε, σε συνδυασμο φυσικα και με κινηση, δεν ειναι και οτι καλυτερο η συγκεκριμενη συγκριση.
Να μου ελεγες, εσυ ο ιδιος με ιδιες συνθηκες με ιδιο στυλ οδηγησης, στην ιδια διαδρομη, τα δυο αυτα αυτοκινητα, τι αποτελεσματα εβγαζαν, να πω οκ.
Επιπλεον υπαρχουν και βενζινοβορα 1000αρια, ειδικα τα παλαιοτερης τεχνολογιας και ακομα περισσοτερο οταν ζοριζονται απο χρηση κλιματιστικου... -
ρε γκρεγκ..με το συμπαθειο,αλλα πως γινεται να γνωριζεις κ τον τροπο οδηγησης της κοπελας?για ονομα του θεου δηλαδη..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ρε γκρεγκ..με το συμπαθειο,αλλα πως γινεται να γνωριζεις κ τον τροπο οδηγησης της κοπελας?για ονομα του θεου δηλαδη..Σοβαρολογείς; Εγώ είμαι σίγουρος πως ο Κίκιζας έχει και το τηλέφωνό της!
Και όχι μόνον!ΥΓ: Πλιζ, όχι παρεξήγηση από την μεριά του timkoul, πλακίτσα κάνουμε!
-
ο σπανός ακομα εφιαλτες βλέπει
μερα νύχτα δε λέει άλλο 'εχει ντιζα ή δεν εχει ντίζα'
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Κίκιζας Γρηγόρης
4TF S2000 DriverΔημοσιεύσεις: 8421
Last Visit: 21 Μάιος 2012, 02:12 -
Οταν απο την αλλη το κυνηγας και λιγο το αυτοκινητο, το οποιο εχει κοφτη στις 8,400σαλ εαν θυμαμαι καλα, και απο την στιγμη που το vtec 'ξυπναει' γυρω στις +5,500σαλ, τις '6αρες',
πλιζ συνεχισεεεεεεεεε
-
Οχι, απλα τωρα το ανεφερα. Εχει σημασια?
Τα νουμερα ταιριαζουν ή δεν ταιριαζουν? Οχι βεβαια με αυτα που κανεις εσυ σε ταξιδι...Παρακαλω, συνεχισε εσυ, αφου 'το εχεις' ΝΟΤ...
-
οπότε για ακομα μια φορά δικαιώθηκες.
απο τον φίλο σου.
τον πρώην κατοχο.
του 1ου Σ, να το διευκρίνισουμε. αυτό με τον κοφτη στις 8400 και το βιτέκ στις 5500.
τα σύκα συκα και η ντίζα ντίζα.
-
δεν ισχυει αυτο που λες για τον κοφτη κ το βτεκ στο ''απ1'',η τεσπα στο μεχρι 05 μοντελο.
αυτα που αναφερεις ειναι απο το ταπερ.εντιτ,προς αποφυγην παρεξηγησεων,απευθυνομαι στον γκρεγκ
-
οπότε για ακομα μια φορά δικαιώθηκες.απο τον φίλο σου.
τον πρώην κατοχο.
του 1ου Σ, να το διευκρίνισουμε. αυτό με τον κοφτη στις 8400 και το βιτέκ στις 5500.
τα σύκα συκα και η ντίζα ντίζα.
Γεννηθηκες ετσι, ή τα πολλα αυτοκολλητα τα εβαλες επανω σου μετα απο χρονια σε εχουν πειραξει?
Ειπα εαν θυμαμαι καλα ή δεν ειπα?Οταν απο την αλλη το κυνηγας και λιγο το αυτοκινητο, το οποιο εχει κοφτη στις 8,400σαλ εαν θυμαμαι καλα, και απο την στιγμη που το vtec 'ξυπναει' γυρω στις +5,500σαλ, τις '6αρες', -εαν λεμε οτι το πας μια γρηγορη βολτα, και δεν σε παει αυτο-, τις εχεις για πλακα. Οχι συνεχεια, αλλα συνηθως τις εχεις.
Αυτα...Εσενα παρολα αυτα σε διεψευσε ΚΑΤΟΧΟΣ (ή α' βαθμου συγγενειας κατοχος τελοσπαντων... )
Για να μεινουμε on topic, κανεις λαθος.
Καταρχην βλεπεις ανετα πανω απο 13αρια σε αλλου τυπου οδηγηση, περαν αυτης που περιγραφεις.
Δευτερον, για πες, ποσο ειναι το τεποζιτο συνολικα και ποσο σου μενει οταν αναψει το λαμπακι. Αν θελεις να το πουμε αλλιως, ποσο σου μενει οταν, αφου αφησεις το αυτοκινητο ακινητο και το σβησεις, ανοιξεις παλι το διακοπτη και εχεις αναμενο λαμπακι βενζινης....
Τριτον, το συμπερασμα οτι μετα απο 140 χλμ σου αναβει λαμπακι απο γεματο ρεζερβουαρ (οσο κι αν ειναι αυτο τελικα), ειναι πολυ απλα οτι σε τετοιες συνθηκες εχεις υπερβολικη καταναλωση. Καμμια σχεση με κινηση στο δρομο. Αν αυτο το υπερβολικο ειναι 29,30,35 ή οτι αλλο, δεν εχει και πολυ σημασια, ετσι δεν ειναι? Αρα γιατι αλαλουμ? Παιζει να ειναι πχ κατω απο 13???? (Προφανως δεν ειναι και πανω απο 60....)-13άρια εννοειται και μπορεις να δεις, πότε ειπα εγω το αντίθετο;
-οσες φορές εχω αφήσει λαμπάκι (λίγες, γιατί προσπαθώ να το αποφύγω σαν το διαολο το λιβάνι) ποτέ μα ποτέ δεν έχω γεμίσει με τον ιδιο αριθμό λιτρων. εννοείται πάντα στο ιδιο βενζινάδικο.
-αλαλούμ ειναι οπως προείπα η μέτρηση με το λαμπάκι. απλα ξαναγεμίζεις και βγαζεις το αποτέλεσμα. σιγουρα η διαφορά δε θα ηταν 10λ/100χλμ , αλλά παραμένει μια ατελής μετρηση. κ βεβαια δεν είπα οτι ειναι άτοπο με 140 χλμ να αδειάσει το τεποζιτο στην πίστα, γιατί λεω για 3η φορά οτι δεν το έχω βαλει ποτέ.προσωπικά 13άρια μεση εβλεπα οταν έκανα κέντρο Θεσ/νικης μεχρι Θέρμη (άρα φιφτυ πύχτρα, φίφτυ ανοιχτός δρομος) και τούμπαλιν και τα βράδια βολτες σε κανένα βουναλάκι ειτε γενικότερα χαρωπές καταστάσεις.
στην Κρήτη με αρκουδίσιο μόνιμα και χαλαρά πραματα πχ κυμαινόταν απο 9+ έως 10.
ακομα δεν εχει ρωτήσει κανείς ομως τι γίνεται με το λαδάκι... σαν τα δευτερόλεπτα που τρωει στην κάφκα ο ΚΙΚΙΖΑΣ απο το 9χρονο καταπίνει και τα λιτρακια το άτιμο
Για τα 13αρια, ανεβα λιγο πιο πανω...
Εχουμε αλλη αντιληψη για το αλαλουμ, εκτος αν υπερβαλεις, ποιητικη αδεια....
ΤΟΣΟ λαθος δεν σου φτανει?, ψαχνεις να βρεις τωρα 'πατημα' να δικαιολογηθεις?
Ειπα 'εαν θυμαμαι καλα'...Πραγματι 8,400σαλ εχει το πρωτο vtec στο CRX με τα 150, και αντιστοιχα γυρω στις 5,500σαλ 'ξυπναει'
το vtec.
Στο S2000 πρεπει να ειναι λιγο παραπανω, γυρω στις 8,800σαλ και το συστημα να ενεργοποιειται εκει καπου στις 6,000σαλ...
Εκει ειναι το θεμα, ή οτι το εχεις το αμαξι, το ζεις καθημερινα, ΚΑΙ ΠΑΛΙ, λαθος εκτιμησεις και μετρησεις κανεις, και αλλο τοσο ΛΑΘΟΣ αποψεις εχεις, ειρωνευομενος παραλληλα καποιον αλλο...Ουτε για Βραβειο...σε αυτοκολλητο δεν κάνεις...
-
ΚΙΚΙΖΑ απο τις πολλές σβουρες εχεις χάσει τα αυγά και τις ντίζες μου φαίνεται
-
ο κοφτης του πρωτου σ2κ ειναι στις 9κ στρ/λ.μετα τις 8.800 εχει πτωση.γα το 2ο το 8.800 ανεβαινει στο 9.
το ντεποζιτο ειναι 50λτ σε αμφοτερες τις εκδοσεις.
επισης το δευτερο ειναι ελαφρως(ανεπαισθητα χωρις οργανα μετρησεων) ταχυτερο απο το πρωτο.
κ τελος,το σ2κ σαφως κ δεχεται 95αρα βενζινη.εκτος κ αν καποιος εχει τοποθετησει την ιαπωνικη εκδοση του κινητηρα,με τα 250 αλογα κ την αυξημενη συμπιεση,που μπορει στην ιαπωνια να δεχεται 95 οκτανιων,αλλα στην ελλαδα κ ισως γενικοτερα στην ευρωπη,δυσκολα βρισκεις καθαρη 95αρα.υ.γ.
τα αυτοκολλητα ρε παιδια που κολλανε?ειναι κ αυτο κατι σαν την μουαγιεν? -
ελα ντε αυτό κι εγω δνε το εχω καταλάβει
κατι πολύ υπουλο θα εχει στο μυαλό του σιγουρα
σαν τις ύπουλες σβούρες με τα καρτ
-
Που να το καταλαβεις, τετοιο troll που εισαι...
Μαθε τι σημαινει τι μετρησεις καταναλωσης υπολογιζουμε προς συζητηση, και γενικοτερα τι σημαινει μεση καταναλωση, και μετα ελα να μας μιλησεις...για αυτοκολλητα...
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)