-
Καλησπέρα παιδιά!Πριν από μερικές μέρες,έμεινα στο δρόμο με το freelander μου από πίσω διαφορικό.Έκανε θόρυβο για μερικά χιλιόμετρα και ξαφνικά μπλόκαρε...Μόλις κατέβηκα είδα οτι είχε πετάξει τη βαλβολίνη..Στο συνεργείο μου είπαν οτι το κούρεψε..Αλλάξαμε διαφορικό,αλλά προχθές συνέβη ακριβώς το ίδιο.Θόρυβο και έμεινα.Αφού πέταξε πάλι τη βαλβολίνη...Πήγα πάλι στο συνεργείο αλλά το παιδί δεν μπορούσε να καταλάβει από τι προήλθε..
Διάβασα στο ίντερνετ πολλά για το vcu,κλπ...Μήπως κάποιος άλλος το έχει περάσει,ή ξέρει τι μπορεί να ευθύνεται;; -
Καλησπέρα παιδιά!Πριν από μερικές μέρες,έμεινα στο δρόμο με το freelander μου από πίσω διαφορικό.Έκανε θόρυβο για μερικά χιλιόμετρα και ξαφνικά μπλόκαρε...Μόλις κατέβηκα είδα οτι είχε πετάξει τη βαλβολίνη..Στο συνεργείο μου είπαν οτι το κούρεψε..Αλλάξαμε διαφορικό,αλλά προχθές συνέβη ακριβώς το ίδιο.Θόρυβο και έμεινα.Αφού πέταξε πάλι τη βαλβολίνη...Πήγα πάλι στο συνεργείο αλλά το παιδί δεν μπορούσε να καταλάβει από τι προήλθε..
Διάβασα στο ίντερνετ πολλά για το vcu,κλπ...Μήπως κάποιος άλλος το έχει περάσει,ή ξέρει τι μπορεί να ευθύνεται;; -
Εγγύηση δεν υπάρχει? Πόσο καιρό κράτησε?
-
Υπάρχει αυτή τη φορά.Το θέμα είναι όμως να βρούμε γιατί συνέβη,ώστε να μην το ξαναπάθει.Το έπαθε μετά από 100 χιλιόμετρα...
-
Ποιο ακριβως freelander ειναι??
-
Αυτο που βγαζει ζημιες.Δηλαδη ολα
-
κοιτα και το κεντρικό διαφορικό σου....
-
Μόνο 100 χλμ; Γιατι υποψίαζομαι μλκια στην τοποθέτηση;
Sent from my iPhone using Tapa toumpa pararam...
-
είναι το freelander του 2001!
Βράζει τη βαλβολίνη.που σημαίνει οτι μάλλον υπερθερμαίνεται το διαφορικό.
Το θέμα είναι από τι θα μπορούσε να το πάθει αυτό...
Δοκίμασα και το τεστ με τη μια ρόδα στον αέρα που πρότειναν σε κάποιο φόρουμ.Στην αρχή ο τροχός γύριζε πολύ δύσκολα ακόμα και με νεκρά,επειδή κόντραρε στον άλλο..
(εννοώ οτι για κάποιο λόγο οι πίσω τροχοί γύριζαν μαζί και όχι ανεξάρτητα.)Τώρα,επειδή το πήγα μια βόλτα και ξεκόλλησε γυρίζει.Αυτό το διαφορικό δεν το κούρεψε.Απλά το έκαψε..
Any thoughts;; -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
κοιτα και το κεντρικό διαφορικό σου....Δεν έχει κεντρικό διαφορικό.
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς, το πρόβλημα είναι στο VCU (που ΔΕΝ είναι διαφορικό) ή στο πίσω διαφορικό? Το Freelander έχει διαφορετικό γρανάζωμα εμπρός και πίσω, αν υπάρχει πρόβλημα στο VCU ίσως αυτό να σου υπερθερμαίνει το πίσω διαφορικό. Αν θες διευκρίνησε ακριβώς τι έχει γίνει.
-
Κανει την δουλεια του διαφορικου και ειναι γνωστό οτι κολλάει...
κι αυτο οπως και πολλά αλλα κουσουρια του συγκεκριμενου μοντελου ( φλατζες ηλιοροφές παραθυρα κ.λ.π.)
Αν ο ανθρωπος δεν ξερει πως αλλιως να του το πω με απλά λογια.... -
Συνήθως το πίσω διαφορικό είναι αυτό που έχει το πρόβλημα. Κι εμείς το αλλάξαμε 2 φορές σε 3-4 χρόνια.
-
συνηθως το κεντρικο εχει το προβλημα και ζοριζει ολα τα αλλα...
Αλλα επειδη ειναι ΠΑΝακριβο οι μαστορες φτιαχνουν την συνεποια κι οχι την αιτία... -
Απ' ότι θυμάμαι το πίσω έχει το θέμα. Ξεκινάει κάνοντας το χαρακτηριστικό βουητό, προειδοποιώντας, και μπορεί να καταλήξει και στο πρόβλημα που περιγράφει ο φίλος. Για να του δημιουργηθεί όμως το ίδιο πρόβλημα μετά από 100χλμ από την αντικατάσταση μπορεί να σημαίνει και κακή τοποθέτηση. Τα 98-02 Freelander πάσχουν πολύ στο εν λόγω σημείο (και σε πολλά άλλα).
-
Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το χρόνο σας και τη βοήθεια που μου δίνετε.
Μετά θέλω να αναφέρω κάτι που συνέβη μόλις.
Άλλαξα πάλι πίσω διαφορικό,κι όπως ήταν σηκωμένο στη μπάρα το αμάξι,στη δοκιμή άκουσα θόρυβο στο κεντρικό.
Επίσης,δοκίμασα ξανά το τεστ,με τρεις τροχούς στο έδαφος κι έναν στον αέρα.Ο τροχός δε γύριζε ούτε εκατοστό.
Ακούω προτάσεις!Δεν είναι θέμα του κεντρικού αυτό; -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
κοιτα και το κεντρικό διαφορικό σου....
Δεν έχει κεντρικό διαφορικό.
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς, το πρόβλημα είναι στο VCU (που ΔΕΝ είναι διαφορικό) ή στο πίσω διαφορικό? Το Freelander έχει διαφορετικό γρανάζωμα εμπρός και πίσω, αν υπάρχει πρόβλημα στο VCU ίσως αυτό να σου υπερθερμαίνει το πίσω διαφορικό. Αν θες διευκρίνησε ακριβώς τι έχει γίνει.
Ο μάστοράς μου μου είπε οτι φταίει το πίσω διαφορικό.Αλλά με προβληματίζει το γεγονός οτι το τεστ του ενός τροχού ήταν αποτυχία.
Πριν από αυτό,είχαν συμβεί όσα σας έχω περιγράψει,βούισμα πίσω,και μετά από 10-20 χιλιόμετρα έμεινα.Άλλαξα πίσω διαφορικό γιατί το πρώτο το κούρεψε,και μόλις το πήρα ξαναέμεινα μετά από 100 χιλιόμετρα.Πάλι άρχισε να βουίζει,έκαψε τις βαλβολίνες,τις πέταξε κι έμεινε.Και τις δύο φορές το πίσω διαφορικό είχε κολλήσει(μάλλον επειδή πέταξε τη βαλβολίνη).Επειδή αυτό συνέβη 2 φορές κι επειδή ο τροχός ΔΕ γυρίζει,έχω αρχίσει να σκέφτομαι το κεντρικό. -
Άλλαξε μηχανικό. Είναι τόσο κοινά και γνωστά τα προβλήματα αυτού του αυτοκινήτου που έπρεπε να έχει δώσει λύση χωρίς δεύτερη κουβέντα και όχι να ψάχνεσαι τώρα στα φόρουμ.
Αν είσαι από Αθήνα θα προτείνω Γκαμπλέτσα στη Λυκόβρυση. Δοκιμασμένος πολλάκις.
-
Ο χρήστης driver_22 έγραψε:
Δεν είναι θέμα του κεντρικού αυτό;Αν θυμαμαι καλα το τεστ, ναι.
-
Παιδιά αυτό το βρίσκω πάνω από 1600 ευρώ...Τόσο πολύ έχει;;
Freelander πρόβλημα.VCY;;Διαφορικό;Έμεινα όμως!