-
Νύχτες δεν εχω κλείσει μάτι.Δεν μπορώ να αποφασίσω τι να πάρω.Είμαι ανάμεσα σε jeep cherokee 3.7 βενζίνη του 2005 με facelift και 75000 χλμ και στο επιβλητικο αλλά πιο παλιό jeep grand cherokee 3.1 πετρέλαιο μοντέλο 2000 και 145000 χλμ.Πραγματικά όμως και τα δυο αυτοκίνητα είναι άψογα.Να προσθέσω οτι είναι στην ίδια τιμή και τα δυο 6500 euro.Όποιος έχει όρεξη να μου πει την γνώμη του για τα υπερ και κατα του είμαι υποχρεωμένος.
-
Νύχτες δεν εχω κλείσει μάτι.Δεν μπορώ να αποφασίσω τι να πάρω.Είμαι ανάμεσα σε jeep cherokee 3.7 βενζίνη του 2005 με facelift και 75000 χλμ και στο επιβλητικο αλλά πιο παλιό jeep grand cherokee 3.1 πετρέλαιο μοντέλο 2000 και 145000 χλμ.Πραγματικά όμως και τα δυο αυτοκίνητα είναι άψογα.Να προσθέσω οτι είναι στην ίδια τιμή και τα δυο 6500 euro.Όποιος έχει όρεξη να μου πει την γνώμη του για τα υπερ και κατα του είμαι υποχρεωμένος.
-
-
Ελλαδα εισαι;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ελλαδα εισαι;Κέρκυρα φίλε μου.Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν έχω πρόβλημα με το πετρελαιο.
-
ωραια, γνωριζεις τι τεκμηριο, τελη κυκλοφοριας και καυσιμα χρειαζονται τα αυτοκινητα που λες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ωραια, γνωριζεις τι τεκμηριο, τελη κυκλοφοριας και καυσιμα χρειαζονται τα αυτοκινητα που λες;Γνωρίζω τα πάντα και κλίνω περισσότερο στο 3.1 diesel.Ομως διαβάζω στο internet καποια αρνητικά σχόλια για το συγκεκριμένο μοντέλο και θα ήθελα και την δικη σας γνώμη.
-
ντίζελ ότι αυτοκίνητο και αν αποφασίσεις!!φιλική συμβουλή!
-
τι χρηση θα εχει??? εννοω ποσο χωμα?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
τι χρηση θα εχει??? εννοω ποσο χωμα?Οχι extreme καταστάσεις ομως σε επαρχιακους δρομους με αρκετες λακουβες και μεταβαση στην γειτονικη χώρα Αλβανια λογω δουλειας που οπως γνωριζετε ο καλυτερος δρόμος της εχει το λιγοτερο 30cm τρυπες
-
θα ελεγα τοτε το 3.7
ειναι σαφώς πιο 'ασφαλτινο' - ψαλιδια μπροστα γαρ...
φτιαχνεται μεχρι ενα σημειο αν ποτε το θελησεις να ασχοληθεις με το χωμα ( οχι ομως οσο το gran γι αυτο ρωτησα)
κι αν δεν το εχεις απολυτη αναγκη - μεγαλη οικογενεια - ειναι πιο μαζεμενο σε διαστασεις
ειναι και πιο καινουργιο... ΠΟΛΥ πιο καινουργιο...του βαζεις κι ενα γκαζι....
αλλα γουστα ειναι αυτα...
-
Παρε το Πετρελαιο.
Προσωπικα θα σου προτεινα να εβλεπες καποιο αγροτικο (navara 174ps η hilux 3λιτρο η το mitsubishi l200 με τα 180 αλογα μιας και εχει τη καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα.) μιας και μπορεις να κρατησεις τοσα κυβικα.Επειδη παω Αλβανια βεβαια δε ξερω μεχρι που πας αλλα εγω προσωπικα παω 3-4 φορες το χρομο με focus και 17αρες ζαντες.Αμα πας απο Κακαβια δεν υπαρχει λογος να παρεις τετοιο αμαξι προσωπικη μου γνωμη.
-
Πλέον κανένας στην Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το πετρέλαιο αφού καταργήθηκε η απαγόρευση.
Σε αυτήν την κατηγορία κυβικών και βάρους το πετρέλαιο είναι η πιο σωστή επιλογή.
Καλύτερα το Grand, είναι άλλης κατηγορίας αυτοκίνητο αλλά προσπάθησε να βρεις πιο φρέσκο.
Από την άλλη είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου με κάτι με μικρότερο κινητήρα, βάρος και πιο ασφάλτινο;;; -
Ο συγκεκριμένος πάντως κινητήρας του GC είναι ιταλικής προέλευσης από τους πιο αναξιόπιστους που έχουν φορεθεί σε jeep. Γι'αυτό και μετά καπάκι βγάλανε τον 2,7 και αργότερα τον 3,0 της daimler. Επίσης αμφιβάλλω αν θα βρεις μάστορα που να έχει ξαναασχοληθεί με αυτόν εδώ στην Ελλάδα. Εγώ αν υποχρεωτικά είχα να επιλέξω μεταξύ των δύο θα έπαιρνα το cherokee και θα έβαζα και ένα υγραέριο.
Επίσης η πετρελαιοκίνηση έχει επιτραπεί μόνο για τα euro 5. Οπότε διατρέχεις τους ίδιους κινδύνους με πριν. Ειδικά όταν κυκλοφορείς με ένα αμάξι του 2000 το προπροηγούμενο μοντέλο δηλ που είναι οφθαλμοφανέστατο ότι δεν μπορεί να είναι euro 5.
jeep cherokee OR grand cherokee??