-
UPDATE
Έλαβα υπόψη μου όλα όσα γράψατε, και σε συνδυασμο των παραπάνω θεματων καταναλωσης με λαμπακι μηχανης αναμμενο με κωδικό P0422... που προξενειται απο διαφορες αιτίες, και προξενεί με τη σειρά του διάφορα,
μετα απο αρκετο ψαξιμο στο internet και στο hmaservice που ειναι θησαυρός πληροφοριών εγιναν σημερα τα εξης
καθαρισμος πεταλουδας (σε καλη κατάσταση ήταν θεωρώ)
καθαρισμος μπεκ (επίσης)
κάρτα καυσαερίων, (δεν εβγαζε τιποτα περιεργο παρόλο που το OBD λάθος αφορούσε καταλύτη)
αλλαγή ύποπτου κομματιου εξάτμισης (το εύκαμπτο κομμάτι πριν τον δεύτερο αισθητήρα λ)για την καταναλωση οψόμεθα σε λιγες μέρες...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Το να αφήνεις να στεγνώνει το ντεπόζιτο είναι ότι χειρότερο για την αντλία. Μην παραξενευτείς αν παραδώσει το πνεύμα.
100% A.
-
Μήνυμα ελήφθη. Ποτέ πιά.
-
Ομορφάντρα μουουουουουου. Είναι μια αλίθια αυτό. Η φτώχια μας, δεν πρέπει μα είναι μπούμερανγκ στην συνέχιση της ζωής μας.
Θέλει έναν μικρό προγραμματισμό στην ζωή μας.
Μέχρι την μέση φουλάρισμα, και μετά το ξεχνάμε.
Το θεωρούμε ‘ρεζέρβα’.
Α. -
UPDATE 2:
Δεν έχουμε ακριβή μετρηση ακόμα, αλλά με το δείκτη λίγο κάτω από τη μέση, και αρχίζοντας απο τη μερα που έγιναν οι εργασίες που περιγράφω παραπάνω,
(καθαρισμος πεταλουδας, καθαρισμος μπεκ, αλλαγή ύποπτου κομματιου εξάτμισης (το εύκαμπτο κομμάτι πριν τον δεύτερο αισθητήρα λ)
έγιναν ~191χλμ μέχρι να στεγνώσει το ρεζερβουάρ. Αν θμαμαι καλα έχει 45άρι ρεζερβουάρ, έχουμε περιπου ~20 ή λιγότερα λίτρα στα 191χλμ, άρα ~9,5 λίτρα/100 χλμ σε πόλη.
Είναι καλή η τιμή νομίζω, ελπίζω να μεινει εκεί ή να χαμηλώσει. Θα κανω και άλλο update για όποιον ενδιαφέρεται
-
Είναι λογική!.
Α. -
Φαίνεται να καίει τη μάνα του & τον πατέρα του, τι να κάνω?
..βαλε σως για να γλιστραει..
Οοοονειρο ζω.. -
Θα το έχω υπόψη μου,
Φχαριστώ. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
..βαλε σως για να γλιστραει..
Οοοονειρο ζω..
Τι θα έχεις υπόψη σου?. την λογική κατανάλωση που έγραψα….. η την σώς του μαφιόζου?!!!!....
Α. -
Τη sauce... απο εσενα κρατησα το σχόλιο παραπανω που αφορούσε την αντλία!
-
Καλό θα ήταν να κάνεις και καμιά πιο σωστή μέτρηση.... γεμίζεις, κυκλοφορείς καλύτερα μέχρι να πέσει κάτω από το 1/4 ώστε να μικραίνει τυχόν διαφορά που προκύπτει από ανόμοιο φουλάρισμα, ξαναγεμίζεις και τότε υπολογίζεις τι έκαψες για τα χλμ που έκανες από το προηγούμενο γέμισμα.
-
για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα...
Ένα Mitsubishi lancer αυτοματο 1.3 του 1996 είναι φυσιολογικό να καίει 10,5 + με προσεκτική οδήγηση στη πόλη;
Το αυτοκίνητο δεν έχει καμία μετατροπή πάνω...
ιδού και τα αποδεικτικ´α
http://www.spritmonitor.de/en/detail/414527.html?page=2 -
Καί αυτόματο, και του 1996... ίσως λογικό ακούγεται?
-
Ο χρήστης mikros1988 έγραψε:
Ένα Mitsubishi lancer αυτοματο 1.3 του 1996 είναι φυσιολογικό να καίει 10,5 + με προσεκτική οδήγηση στη πόλη;
ιδού και τα αποδεικτικ´α
http://www.spritmonitor.de/en/detail/414527.html?page=2Eμένα πάντως ακριβώς το ίδιο χειροκίνητο (για cb1 μιλάμε έτσι;) μου καίει 7,5-8/100 χωρίς την υπερπροσεκτική οδήγηση (ούτε ξεζούμισμα βέβαια).
-
Ο χρήστης matt21 έγραψε:
ιδού και τα αποδεικτικ´α
http://www.spritmonitor.de/en/detail/414527.html?page=2Eμένα πάντως ακριβώς το ίδιο χειροκίνητο (για cb1 μιλάμε έτσι;) μου καίει 7,5-8/100 χωρίς την υπερπροσεκτική οδήγηση (ούτε ξεζούμισμα βέβαια).
Είναι το CK1A νομίζω όμως έχουν τον ίδιο κινητήρα. (4G13)
Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Έχει μόνο 75000 km. (όχι δεν ξέχασα μηδενικό!) -
Ο χρήστης mikros1988 έγραψε:
ιδού και τα αποδεικτικ´α
http://www.spritmonitor.de/en/detail/414527.html?page=2Πάντα έκαιγε τόσο στα χέρια σου σε αυτές τις συνθήκες ή τώρα τελευταία;; Θεωρώ πιθανό να ήταν πάντα έτσι και απλά τώρα που σφίξανε τα πράματα να το μέτρησες....
Μην συγκρίνεις τιμές κατανάλωσης με αυτές του spiritmonitor, τα ελληνικά αυτοκίνητα πάντα παρουσιάζουν από μέτρια ως εντυπωσιακά μεγαλύτερη κατανάλωση από τους άλλους. Στα αυτόματα η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Αν όμως η κατανάλωσή σου έχει σαφώς αυξηθεί χωρίς να έχεις αλλάξει στυλ, συνθήκες κλπ κλπ πρέπει να αρχίσεις να το ψάχνεις. Μπεκ, λ, καταλύτης και κιβώτιο είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο νου. Και κολλημένο χειρόφρενο ή τρόμπα φρένων! Μετά ελέγχεις μπαταρία και φόρτιση και καλού κακού τσέκαρε και τις σωληνώσεις καυσίμου για διαρροή, αυτό έφταιγε για την αύξηση της κατανάλωσής μου κάποτε.... που μεγάλωνε όσο λιγότερο κινούσα το αυτοκίνητο αλλά σχεδόν στα ίδια αν φουλάριζα και πήγαινα ταξίδι αμέσως αφού δεν προλάβαινε να χυθεί τόσο ώστε να κάνει μεγάλη διαφορά. Αλλά πριν από το αυτοκίνητο να δοκιμάσεις άλλο βενζινάδικο, αν βάζεις συνέχεια από το ίδιο ίσως να έχεις πέσει σε πολύ κλέφτη! Ρίξε και μια ματιά στα λάστιχα... -
Υπάρχουν κάποιος συγκεκριμένος λόγος που στο spiritmonitor εμφανίζει αρκετά χαμηλότερες καταναλώσεις? Οδηγικό στύλ? Άλλες συνθήκες κίνησης? Βενζίνη?
Αν και το ότι εκτός πόλης η απόκλιση είναι πιο μικρή από ότι εντός πόλης με κάνει να υποψιάζομαι ότι αυτό που αναφέρουν ως αστική χρήση μάλλον είναι ημιαστική στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Υπάρχουν κάποιος συγκεκριμένος λόγος που στο spiritmonitor εμφανίζει αρκετά χαμηλότερες καταναλώσεις? Οδηγικό στύλ? Άλλες συνθήκες κίνησης? Βενζίνη?
Αν και το ότι εκτός πόλης η απόκλιση είναι πιο μικρή από ότι εντός πόλης με κάνει να υποψιάζομαι ότι αυτό που αναφέρουν ως αστική χρήση μάλλον είναι ημιαστική στην ΕλλάδαΌλα τα παραπάνω. Λιγότερη νοθεία και καλύτερη βενζίνη, τελείως άλλες συνθήκες κίνησης που βοηθάνε και στο πιο χαλαρό και μη επιθετικό στυλ οδήγησης που σε εμένα αυτό μόνο του μου κάνει γύρω στο 20+% διαφορά.(το είχα μετρήσει κάποτε πηγαίνοντας για μέρες χαλαρά στη δουλειά).
Η αστική Ελλάδας δεν προβλέπεται σαν είδος οδήγησης για μέτρηση κατανάλωσης. Εκεί όταν λένε αστική μπορεί να έχουν μέση ταχύτητα 35+χλμ ενώ στην Ελλάδα έχεις κάτω από 25. Μπορεί να μοιάζει μικρή αλλά η διαφορά αυτή είναι τεράστια. Κανονικά δεν έχει καν νόημα να προσπαθείς να βγάλεις κατανάλωση όταν είσαι 1η-2α στοπ, περίμενε, 1η, στοπ κοκ.... Ό,τι και να βγάλεις θεωρείται ακατάλληλο για σύγκριση. -
Για τους κατόχους κινητών με λογισμικό Android, υπάρχει μια ωραία δωρεαν εφαρμογή, η Fuel log, στην οποία μπορούμε να βάζουμε τη βενζίνη που βαζουμε, τα χιλιόμετρα, τη τιμή κλπ και υπολογίζει διάφορα στατιστικά στοιχεία.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
ιδού και τα αποδεικτικ´α
http://www.spritmonitor.de/en/detail/414527.html?page=2Πάντα έκαιγε τόσο στα χέρια σου σε αυτές τις συνθήκες ή τώρα τελευταία;; Θεωρώ πιθανό να ήταν πάντα έτσι και απλά τώρα που σφίξανε τα πράματα να το μέτρησες....
Μην συγκρίνεις τιμές κατανάλωσης με αυτές του spiritmonitor, τα ελληνικά αυτοκίνητα πάντα παρουσιάζουν από μέτρια ως εντυπωσιακά μεγαλύτερη κατανάλωση από τους άλλους. Στα αυτόματα η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Αν όμως η κατανάλωσή σου έχει σαφώς αυξηθεί χωρίς να έχεις αλλάξει στυλ, συνθήκες κλπ κλπ πρέπει να αρχίσεις να το ψάχνεις. Μπεκ, λ, καταλύτης και κιβώτιο είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο νου. Και κολλημένο χειρόφρενο ή τρόμπα φρένων! Μετά ελέγχεις μπαταρία και φόρτιση και καλού κακού τσέκαρε και τις σωληνώσεις καυσίμου για διαρροή, αυτό έφταιγε για την αύξηση της κατανάλωσής μου κάποτε.... που μεγάλωνε όσο λιγότερο κινούσα το αυτοκίνητο αλλά σχεδόν στα ίδια αν φουλάριζα και πήγαινα ταξίδι αμέσως αφού δεν προλάβαινε να χυθεί τόσο ώστε να κάνει μεγάλη διαφορά. Αλλά πριν από το αυτοκίνητο να δοκιμάσεις άλλο βενζινάδικο, αν βάζεις συνέχεια από το ίδιο ίσως να έχεις πέσει σε πολύ κλέφτη! Ρίξε και μια ματιά στα λάστιχα...Μπορεί να έκαιγε πάντα τόσο. Για αυτό ρωτάω Το οδηγούσε συγγενικό πρόσωπο πιο πριν οπότε οι αρχικές του καταναλώσεις είναι άγνωστες.
Φρένα είναι οκ ελεγμένα, Φίλτρα όλα οκ. λάδια, μπουζί,λάδια κιβωτίου καινούργια. Λάστιχα καινούργια και φουσκωμένα.
Η μπαταρία την έχει ακούσει μια φορά (ξεχασμένα φώτα) αλλά είχε την ίδια κατανάλωση και πιο πριν. Βέβαια μια φόρτιση μπορεί να την φάει για σιγουριά.
Επίσης έχει γίνει έλεγχος για διαρροές βενζίνης και είναι οκ.
Καυσαέρια είναι οκ.
Το βενζινάδικο οκ γιατί φουλάρουν και άλλα αμάξια από εκεί με πολύ μικτρότερες καταναλώσεις.
Τα μπουζοκαλώδια φάγαν το τεστ με ψεκασμό με νερό και δεν δείξαν πρόβλημα, βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστός ο τρόπος
Μπεκ ,λ και καταλύτης πως ελέγχονται?
Ίσως θέλει και μια ελαφριά ρύθμιση βαλβίδων
Το κιβώτιο τι προβλήμα μπορεί να έχει;ευχαριστώ πολυ!