-
Eπειδή βαρέθηκα να διαβάσω τις 8 σελίδες, η συνταγή έχει ως εξής:
-
περιμένουμε -άγκαζοι- έως να παύσει το (αυτόματο πλέον) 'choke' και το ραλαντί να πέσει στις φυσιολογικές στροφές του. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μισό λεπτό το καλοκαίρι, ενάμισι λεπτό στη βαρυχειμωνιά.
-
Οδηγούμε μαλακά, αποφεύγοντας τις υψηλές στροφές, αλλά και τα υψηλά φορτία (ήτοι χαμηλές στροφές με μακριά σχέση), στα δε τούρμπο αποφεύγουμε το τούρμπισμα, μέχρι να έρθουν τα λάδια σε θερμοκρασία λειτουργίας (ας πούμε 80-95 βαθμούς, αναλόγως το μοτέρ).
-
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο λαδιού, βάζουμε. Αν δεν αξίζει τον κόπο (το κόστος δηλαδή), τότε δεν αξίζει τον κόπο και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία 'νερού' (ψυκτικού) είναι γενικώς άσχετη, πολλώ δε μάλλον που τα όργανα είναι ρυθμισμένα να δείχνουν μόνον 'συναγερμούς', και από 60 έως 100 βαθμούς δείχνουν γενικώς 80...
-
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
πολλώ δε μάλλον που τα όργανα είναι ρυθμισμένα να δείχνουν μόνον 'συναγερμούς', και από 60 έως 100 βαθμούς δείχνουν γενικώς 80...Αυτό πραγματικά μου τη σπάει που συμβαινει και ευτυχώς στο δικό μου ο δείκτης ειναι 'ζωντανός'. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ σε ΚΑΘΕ συνθηκη να είναι καρφωμένη η βελόνα και να μην κουνιέται χιλιοστό.
-
Στα κομπρεσορ ισχυει ο,τι και στα τουρμπο?
Επισης το να βαλω πχ σε slk θερμομετρο λαδιου στην κολωνα και να δειχνει το αμαξι σαν Uno των 90s ειναι το λιγοτερο αθλιο...αλλιως θα το χε βαλει το εργοστασιο μεσα στο καντραν και αλλη θεση να μπει δεν υπαρχει. Δηλ ειναι για πεταμα το αμαξι χωρις αυτο?
-
μία λύση ωραία και συμμαζεμένη στον αεραγωγό χωρίς να τον καταργήσεις :
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αυτό πραγματικά μου τη σπάει που συμβαινει και ευτυχώς στο δικό μου ο δείκτης ειναι 'ζωντανός'. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ σε ΚΑΘΕ συνθηκη να είναι καρφωμένη η βελόνα και να μην κουνιέται χιλιοστό.
Πόσο κακό είναι αυτό? ή απλα κανεις χιουμορ
Εμένα που ο δεικτης 11 χρονια, βρεξει χιονισει, καλοκαιρι, φορτωμενο, ξεφόρτωτο κλπ δειχνει παντα το ίδο τι να κανω? Να ανησυχώ? -
Eτσι είναι στο 90% των σημερινών αυτοκινήτων για να μην 'ανησυχεί' ο κάτοχος...
-
Προσωπικά δε μου αρέσουν τέτοιες λύσεις, καγκουρίζουν πολύ το εσωτερικό.
Εμένα δεν έχει ούτε δείκτη θερμοκρασία νερού, ούτε λαδιού. Μόνο το νερό μπορώ να δω από το μυστικό μενού.
-
Ειναι και Ζμπόρ παναθεμά την...
-
The idea behind τη μη τοποθέτηση οργάνων (ή πιστών οργάνων), είναι να μη σκοτίζεται ο κάτοχος (ο οποίος ενθαρρύνεται σήμερα περισσότερο από ποτέ στην ασχετοσύνη, αλλά και στη μη συντήρηση, και για δήθεν οικονομικούς και οικολογικούς λόγους ) και κυρίως να είναι άχρηστο το αμάξι σύντομα, ώστε να ανακυκλωθεί οικολογικά (μαζί με τα λεφτουδάκια του κατόχου) και ο κάτοχος να αγοράσει το επόμενο μοντέλο (ως γνωστόν, αλλάζουν ανά 5ετία-7ετία το πολύ).
Αυτό είναι γενικευμένο. Κάποιες κ.ρ..ες (κυρίες) του σχεδιαστικού τμήματος της Βόλβο είχαν ομολογήσει σε συνέντευξη στους 4Τ ότι αυτές κατήργησαν τα διάφορα όργανα στα Βολβο για να μη τρομάζουν οι γυναίκες πελάτισσες....
Ακομα και η Πόρσε (που είχε ζεματιστεί από τη μακροβιότητα των αμαξιών της ), σου λέει ανερυθρίαστα αλλαγή λαδιών σε 2 χρόνια ή 30.000 χλμ, και λιπαντικών μετάδοσης σε 4 χρονια ή 90.000 χλμ..., μπας και σπάσει ποτέ το ρημάδι (αλλά οι μηχανικοί των συνεργείων της στη Γερμανία, τουλάχιστον, σου λένε ΒΕΒΑΙΩΣ, αν τους πεις εσύ να τα αλλάζεις συχνότερα).Τέλος πάντων, για μένα το πολυτιμοτερο όργανο του αυτοκινήτου (εφ' όσον το νοιάζεται ο κάτοχός του), μαζί με το στροφόμετρο, είναι το θερμόμετρο λαδιού (κι ας μην υπάρχει ταχύμετρο πχ).
Αναγνωρίζω τις οικονομικές, πρακτικές και αισθητικές δυσκολίες τοποθέτησης. Το καλύτερο είναι βέβαια να πάρει κανείς ένα αμάξι που να έχει θερμόμετρο και πιεσόμετρο λαδιού από τη μάνα του.
Αν δεν βάλετε, υπολογείστε τουλάχιστον 15-20 λεπτά μαλακής οδήγησης το χειμώνα, πριν σκίσετε.Ο θεμελειώδης κανόνας σε όλα τα μοτέρ (ακόμα περισσότερο σε κομπρέσσορες, και ακόμα περισσότερο σε τούρμπο), είναι:
'Μη το σκίσεις κρύο, μη το σβήσεις καυτό'
Ισχύει και για τις γυναίκες -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ισχύει και για τις γυναίκες -
Ακριβώς και επιπλέον, σκεφτείτε πόσα αυτοκίνητα 10ετίας ξέρετε που να έχουν πεθάνει από φθορά του κινητήρα τους (όχι αστοχία υλικού) κατασκευής ας πούμε της τελευταίας 10ετίας. Εγώ τολμώ να πω πως πέρα από κάποια Accent 1ης γενιάς, δε βλέπω καν αυτοκίνητα που να καίνε λάδια στο δρόμο πέρα από κάτι σαραβαλάκια 20ετίας+.
Μην σκάτε! Μπορεί να λέγονται πολλά για τα τωρινά αυτοκίνητα αλλά οι κινητήρες τους στα μέταλλά τους και, κυρίως, την κατεργασία τους είναι πολύυυ καλύτεροι από ότι παλαιότερα! -
Δεν έχει καμμία διαφορά αν το λάδι έχει 102 ή 99 βαθμούς, αλλά είναι καλό να ξέρουμε ότι π.χ. έχει 40 και όχι 100.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
....Ο θεμελειώδης κανόνας σε όλα τα μοτέρ (ακόμα περισσότερο σε κομπρέσσορες, και ακόμα περισσότερο σε τούρμπο), είναι:
Ισχύει και για τις γυναίκεςΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΟΜΑΣ ΤΟΥ ΑΘΡΩΠΟΥ, ΝΑΟΥΜ
Σοβαρα τωρα και ποσο κοστος μπορει να εχει το οργανακι? Ψηφιακο? Αναλογικό?
-
Αυτο το θεωρώ το καλύτερο και το πιο μη καγκουρικο όργανακι για Ε90/92 αλλα επειδη είναι για 335i δε ξέρω αν δείχνει θερμοκρασίες νερού/λαδιού:
http://www.redline-motorworks.com/P3_BM ... -gauge.htm
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Μην με κολάζεις και εσύ βραδιάτικα...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ακριβώς και επιπλέον, σκεφτείτε πόσα αυτοκίνητα 10ετίας ξέρετε που να έχουν πεθάνει από φθορά του κινητήρα τους (όχι αστοχία υλικού) κατασκευής ας πούμε της τελευταίας 10ετίας. Εγώ τολμώ να πω πως πέρα από κάποια Accent 1ης γενιάς, δε βλέπω καν αυτοκίνητα που να καίνε λάδια στο δρόμο πέρα από κάτι σαραβαλάκια 20ετίας+.
Μην σκάτε! Μπορεί να λέγονται πολλά για τα τωρινά αυτοκίνητα αλλά οι κινητήρες τους στα μέταλλά τους και, κυρίως, την κατεργασία τους είναι πολύυυ καλύτεροι από ότι παλαιότερα!Το οτι δεν τα βλεπεις να καπνιζουν δεν σημαινει οτι δεν καινε λαδι.Θα εκπλαγεις ποσα και ποσο ακριβα αμαξια συμπληρωνουν λαδια σε βενζιναδικα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μην σκάτε! Μπορεί να λέγονται πολλά για τα τωρινά αυτοκίνητα αλλά οι κινητήρες τους στα μέταλλά τους και, κυρίως, την κατεργασία τους είναι πολύυυ καλύτεροι από ότι παλαιότερα!Το οτι δεν τα βλεπεις να καπνιζουν δεν σημαινει οτι δεν καινε λαδι.Θα εκπλαγεις ποσα και ποσο ακριβα αμαξια συμπληρωνουν λαδια σε βενζιναδικα.
Εμ εκεί που έφτασε η βενζίνη ...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To 5W-30 για τα VW γίνεται ανάρπαστο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
To 5W-30 για τα VW γίνεται ανάρπαστο
καθως και τα 0-30 ή 0-40 για τις BMW
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτο το θεωρώ το καλύτερο και το πιο μη καγκουρικο όργανακι για Ε90/92 αλλα επειδη είναι για 335i δε ξέρω αν δείχνει θερμοκρασίες νερού/λαδιού:http://www.redline-motorworks.com/P3_BM ... -gauge.htm
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Α εντάξει αυτό δεν είναι καγκουριά.
Εγώ τι έβαλα πιο πάνω ρε ;
viewtopic.php?p=2428131#p2428131Προσωπικά δε μου αρέσουν τέτοιες λύσεις, καγκουρίζουν πολύ το εσωτερικό.
Εμένα δεν έχει ούτε δείκτη θερμοκρασία νερού, ούτε λαδιού. Μόνο το νερό μπορώ να δω από το μυστικό μενού.
Ζέσταμα κινητήρα τις κρύες μέρες;;;