-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
Ρε παδια πιος σας ειπε οτι στην εφορια μετα απο ενα χρονο καταστρεφονται οι πινακιδες? εγω που ρωτησα φιλο εφοριακο μου ειπε στα τοσα χρονια μια φορα εχουν καταστρεψει πινακιδες και τον πισττευω γιατι και εγω ειχα τεσσερα χρονια κατατεθημενες πινακιδες και πηγα και πηρα τις ιδιεςΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 176
Τροποποίηση και συμπλήρωση του π.δ. 430/1979 «περί εκκαθαρίσεως των αρχείων της κεντρικής και των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών.
http://gak.eyv.sch.gr/Drast/DD/PD_Ekkat ... 6-2007.pdf -
Ο χρήστης arhimides έγραψε:
Όχι.Στην περίπτωση μεταβίβασης,μπορείς να κρατήσεις τις υπάρχουσες πινακίδες του μεταβιβαζόμενου αυτοκινήτου,όπως μπορείς επίσης να αιτηθείς την αλλαγή τους.Βέβαια,στην περίπτωση πινακίδων,όπως αυτές του δικού μου αυτοκινήτου,κατά την μεταβίβαση αυτές αντικαθίστανται με σύγχρονες.
OK. άρα επιτρέπεται να κρατήσεις τις υπάρχουσες ΜΟΝΟ ΕΦ' ΟΣΟΝ είναι σύγχρονες, σωστά;
-
στην μεταβίβαση,ναι.
-
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 176
Τροποποίηση και συμπλήρωση του π.δ. 430/1979 «περί εκκαθαρίσεως των αρχείων της κεντρικής και των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών.
http://gak.eyv.sch.gr/Drast/DD/PD_Ekkat ... 6-2007.pdfΩπα! εδώ λέει (περίπτωση ιστ) ότι έχει δοθεί προθεσμία για να αντικατασταθούν οι παλιές εξαψήφιες πινακίδες:
ιστ) Φάκελοι αυτοκινήτων Ι.Χ. με αριθμούς κυκλοφορίας χωρίς συνδυασμό γραμμάτων και αριθμητικών ψηφίων
(μόνο με αριθμητικά ψηφία).2 (χρόνια) Μετά την λήξη της προθεσμίας που τέθηκε για την αντικατάσταση του αριθμού και των πινακίδων κυκλοφορίας με συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών, με καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας, του εργοστασίου κατασκευής, του ονοματεπωνύμου και ονόματος πατρός ή συζύγου του τελευταίου κατόχου
Μπας και είχε δίκιο ο ΚΤΕΟτζής κι όλοι εμείς άδικο;
-
Το έχω δει.
Ως τόσο,επειδή δεν έχω βρει σχετική συγκεκριμένη διάταξη,που να προηγείται ή να έπεται αυτής της αναφοράς [υπό (ιστ)] η οποία να θεμελιώνει υποχρέωση αλλαγής πινακίδων,θεωρώ ότι θέτει ως προϋπόθεση για την καταστροφή του αρχείου την ύπαρξη όμοιας διάταξης.Συγχρόνως η σχετική αναφορά στην ενότητα,αποδεικνύει ότι υφίσταται ενημερωμένο αρχείο με τις 6ψήφιες πινακίδες κυκλοφορίας. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σε όλες τις εφορίες το λένε. Υπάρχει εγκύκλιος του Χριστοδουλάκη από την εποχή Σημίτη. Τώρα αν το κάνουν ή όχι εξαρτάται από την εφορία και το πόσο βαριούνται.Nικο οταν πηγα το '08 να παρω πισω του μινι μετα απο 10 χρονια, εκτος του οτι τις ειχαν κρατησει μου ειπαν οτι οταν μαζευονται πολλες και δεν εχουν χωρο τις στελνουν για καταστροφη αναγκαστικα.
Βεβαια ενα χρονο μετα ηρθε χαρτι να πληρωσω τα τελη ολων των ετων που οι πινακιδες ηταν κατατεθημενες γιατι καποιος υπαλληλος δεν ειχε ενημερωσει το συστημα οτι ειχαν κατατεθει οι πινακιδες και θεωρουσαν το αυτοκινητο ενεργο με απληρωτα τελη.Υγ παντως εχει πολυ 'πλακα', αν παρατηρησετε σε οποιοδηποτε ποστ εχει να κανει με δημοσια υπηρεσια εχουν πει στον καθεναν μας και διαφορετικο παραμυθι.
-
Ως τόσο,υποθέτω ότι αρνήθηκες να πληρώσεις τα τέλη που σου ζητούσαν για την προηγούμενη δεκαετία,αφού είχες α)το αποδεικτικό κατάθεσής τους και β)το αποδεικτικό παραλαβής τους.Σε αυτές τις περιπτώσεις,αν επιμείνουν στην υπηρεσία,κάνεις αναφορά στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και προσφυγή στον συνήγορο του πολίτη,επι πλέον δε με το ερώτημα της πειθαρχικής δίωξης του υπαλλήλου.
Το πρόβλημα με αρκετές από τις δημόσιες υπηρεσίες εντοπίζεται στο ότι ο εκάστοτε υπάλληλος,ενώ κατά τον νόμο είναι εκτελεστικό όργανο,επιχειρεί ή αρέσκεται να κάνει ερμηνεία νόμων,διατάξεων και εγκυκλίων,κατά περίπτωση,ώστε υπερβαίνοντας τον ρόλο και την αρμοδιότητα που του έχει ανατεθεί,με αποτέλεσμα συχνά να οδηγείται σε λανθασμένες λύσεις ή αποφάσεις και εκ τούτου να βλάπτεται ο πολίτης. -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Nικο οταν πηγα το '08 να παρω πισω του μινι μετα απο 10 χρονια, εκτος του οτι τις ειχαν κρατησει μου ειπαν οτι οταν μαζευονται πολλες και δεν εχουν χωρο τις στελνουν για καταστροφη αναγκαστικα.
Βεβαια ενα χρονο μετα ηρθε χαρτι να πληρωσω τα τελη ολων των ετων που οι πινακιδες ηταν κατατεθημενες γιατι καποιος υπαλληλος δεν ειχε ενημερωσει το συστημα οτι ειχαν κατατεθει οι πινακιδες και θεωρουσαν το αυτοκινητο ενεργο με απληρωτα τελη.Υγ παντως εχει πολυ 'πλακα', αν παρατηρησετε σε οποιοδηποτε ποστ εχει να κανει με δημοσια υπηρεσια εχουν πει στον καθεναν μας και διαφορετικο παραμυθι.
Λευτέρη είναι μπάχαλο. Εγώ είχα καταθέσει τις πινακίδες του Taunus το 2007 αλλά μου έρχονταν οι ειδοποιήσεις των τελών κυκλοφορίας κανονικά. Πήρα λοιπόν κωδικό για την ιστοσελίδα του taxis όπου μπορείς να βλέπεις την φορολογική κατάσταση των οχημάτων σου και είδα ότι ήταν καταχωρημένο σαν αυτοκίνητο σε κανονική κυκλοφορία. Πήγα στην εφορία πέρυσι με το καταθετήριο των πινακίδων για να ρωτήσω τι συμβαίνει. Η υπάλληλος έβγαλε ένα χοντρό βιβλίο όπου κάνουν χειρόγραφα τις εγγραφές (!!!) και μου είπε ότι τους είχε ξεφύγει και θα το διόρθωναν. Πράγματι μπήκα μετά στο taxis και το βρήκα διορθωμένο. Ψάχνοντας τον φάκελο η υπάλληλος εμφάνισε τις πινακίδες, έκπληκτη και η ίδια, τις δείχνει στην διπλανή της και της λέει: 'ακόμα εδώ τις έχουμε αυτές!!! πώς ξεχάστηκαν εδώ;'
-
Ποια είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας του taxis όπου μπορείς να βλέπεις την φορολογική κατάσταση των οχημάτων σου;
-
Μόλις πήγα να το τσεκάρω και δεν δουλεύει τίποτα στο taxis Στέφανε! Κάπου στο gsis.gr θυμάμαι ήταν μια επιλογή e-οχήματα ή κάπως έτσι.
-
Προσωρινή διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών Taxisnet από 10 έως 11/12/2011
Tuesday December 06, 2011 12:30 AMTaxisnet
06.12.2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αγαπητοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δεν θα είναι διαθέσιμο από το Σάββατο 10/12/2011 και ώρα 07:00 έως και την Κυριακή 11/12/2011 και ώρα 14:00, λόγω συντήρησης της ηλεκτρολογικής υποδομής.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/8959 -
Tώρα που επανήλθε το σύστημα να το λινκ:
-
Ευχαριστώ για την διεύθυνση, μπήκα, έχουν τα οχήματα που είναι στο όνομά μου αλλά δεν έχουν ούτε ένα στοιχείο καταχωρημένο!
-
Ναι μόνο την πινακίδα τους έχουν
-
Λοιπόν,λύθηκε πριν από λίγα λεπτά το ζήτημα μου.
Προσέφυγα στο Υπ. Συγκοινωνιών,Διεύθυνση ΙΧΕ,όπου ταξινομούν τις πινακίδες των ΙΧΕ πανελλαδικά και προέκυψε ότι ο εν λόγω ελεγκτής είναι όντως μακάκας.Το αυτοκίνητο είναι κανονικά ταξινομημένο,χωρίς παρατηρήσεις και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά.Ο προϊστάμενος,επικοινώνισε τηλεφωνικά με το ΚΤΕΟ,όπου υπηρετεί ο εν λόγω αστοιχείωτος υπάλληλος και ''πιαστήκανε μαλλί με μαλλί'' γιατί αυτός επέμενε στα δικά του.Του έδωσε ρητή εντολή να τακτοποιήσει το αυτοκίνητό μου,χωρίς πρόστιμο,αφού δεν είναι δική μου η υπαιτιότητα.Επικοινώνησα και με το ΚΤΕΟ τηλεφωνικά (στο καπάκι) και μου φέρθηκαν σαν σε Θεό ! (από φόβο για κυρώσεις ?) ενώ ο υπάλληλος είχε αρρωστήσει ξαφνικά και είχε πάρει άδεια.
Ώστε,να γνωρίζετε για κάθε ενδεχόμενο : Υπ. Συγκοινωνιών,Διεύθυνση ΙΧΕ,προϊστάμενος τμήματος ταξινόμησης πινακίδων και στον 1ο όροφο του ίδιου κτηρίου Γενική Διεύθυνση ΚΤΕΟ.
Οι πινακίδες παλαιού τύπου και γενικά όλες οι πινακίδες,αλλάζουν μόνο σε περίπτωση μεταβίβασης.
Ως τόσο,υπάρχει η δυνατότητα να μην αλλάξουν αν υποβάλλει σχετικό αίτημα ο νέος κάτοχος του ΙΧΕ.
[Φαίνεται ότι κάτι δουλεύει πού και πού στην ελλάδα] -
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!
-
Ως τόσο,υπάρχει η δυνατότητα να μην αλλάξουν αν υποβάλλει σχετικό αίτημα ο νέος κάτοχος του ΙΧΕ.
Aυτό είναι πολύ ενδιαφέρον!
-
Ναι.Βασικά έχω την άποψη ότι δεν είναι η καλύτερη λύση η έκδοση πινακίδων ιστορικού,η οποία στερεί ουσιαστικά την ελεύθερη χρήση του οχήματος από τον ιδιοκτήτη του,καθώς η ΕΛΠΑ που λειτουργούσε επί δεκαετίες ως κρατικός εταίρος στο κεφάλαιο αυτοκίνητα (με βασιλικό διάταγμα την πρώτη φορά) και σήμερα,υπό άλλο καθεστώς,προβάλλει και προασπίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντά της με το κεφάλαιο ''κλασσικά - ιστορικά αυτοκίνητα'' και τις πινακίδες που εκδίδει.Αν συνυπολογίσετε ότι οι πινακίδες ΦΙΛΠΑ δεν είναι ουσία νόμιμες,παρά συνιστούν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ Κράτους - ΕΛΠΑ και δεν αναγνωρίζονται από την ξένη μαμά εταιρεία,τότε είναι προφανής ο λόγος έκδοσής τους και τα ποικίλλα συμφέροντα που υπηρετούνται.Αφού η κείμενη νομοθεσία δεν επιβάλλει την αλλαγή πινακίδων,καλύτερα είναι να διατηρούνται οι αρχικές που προσδίδουν επιπλέον αξία (άχι αναγκαστικά χρηματική) σε ένα αυτοκίνητο.Και εάν ο κάτοχός του δεν μπορεί να επωμίζεται το βάρος των τελών και της ασφάλειας,μπορεί να καταθέτει πινακίδες για ένα 6μηνο και να το κυκλοφορεί το άλλο εξάμηνο,καταβάλλοντας μόνο τα ποσά 6μήνου.Είναι παράδοξο για την Χώρα μας να έχουμε καλοδιατηρημένα παλαιά οχήματα και να μή μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε,παρά μόνο (ΕΛΠΑ - ΦΙΛΠΑ) σε ειδικές εκδηλώσεις ή φλερτάρωντας με την παρανομία (κυκλοφορία λαθραία με ιστορικές πινακίδες).Τα αυτοκίνητα αυτά πρέπει να είναι χρηστικά.
Σχετικά με τις πινακίδες δε,ο νόμος,όπως ισχύει σήμερα (εξ άλλου,κάθε νεότερος νόμος είναι πιστή αντιγραφή του προηγούμενου,πλην των προσθηκών για εισαγωγή και νομιμοποίηση νέου τύπου πινακίδων κυκλοφορίας κατά τα ισχύοντα πρότυπα) δεν επιβάλλει αλλαγή των πινακίδων οιασδήποτε μορφής και τύπου (του ελληνικού κράτους) σε οποιαδήποτε αλλαγή της άδειας.Ρητά αναφέρει ότι ''αλλαγή πινακίδων επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κλοπής,φθοράς ή απώλειας'' . -
...Αν συνυπολογίσετε ότι οι πινακίδες ΦΙΛΠΑ δεν είναι ουσία νόμιμες,παρά συνιστούν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ Κράτους - ΕΛΠΑ και δεν αναγνωρίζονται από την ξένη μαμά εταιρεία,τότε είναι προφανής ο λόγος έκδοσής τους και τα ποικίλλα συμφέροντα που υπηρετούνται...Δεν νομίζω πως έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο. Οι πινακίδες ΕΛΠΑ και ΦΙΛΠΑ αναγνωρίζονται και εκδίδονται από τους εν Ελλάδι νόμιμους εκπροσώπους της FIA και της FIVA.
....Και εάν ο κάτοχός του δεν μπορεί να επωμίζεται το βάρος των τελών και της ασφάλειας,μπορεί να καταθέτει πινακίδες για ένα 6μηνο και να το κυκλοφορεί το άλλο εξάμηνο,καταβάλλοντας μόνο τα ποσά 6μήνου....
Αυτό για τα τέλη εξαμήνου, δεν τα έχω ξανακούσει. Ισχύουν ?
-
Αν συνυπολογίσετε ότι οι πινακίδες ΦΙΛΠΑ δεν είναι ουσία νόμιμες,παρά συνιστούν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ Κράτους - ΕΛΠΑ.Υπάρχει - νομιμότατη- Υπουργική Απόφαση
και δεν αναγνωρίζονται από την ξένη μαμά εταιρεία,
Τι εννοείς ? Ποιά μαμα εταιρεία?
Και εάν ο κάτοχός του δεν μπορεί να επωμίζεται το βάρος των τελών και της ασφάλειας,μπορεί να καταθέτει πινακίδες για ένα 6μηνο και να το κυκλοφορεί το άλλο εξάμηνο,καταβάλλοντας μόνο τα ποσά 6μήνου.
Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν ισχύει κάτι τέτοιο... και 1 ημέρα να θες να το κυκλοφορήσεις πληρώνεις τα τέλη όλου του έτους....
Είναι παράδοξο για την Χώρα μας να έχουμε καλοδιατηρημένα παλαιά οχήματα και να μή μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε,παρά μόνο (ΕΛΠΑ - ΦΙΛΠΑ) σε ειδικές εκδηλώσεις ή φλερτάρωντας με την παρανομία (κυκλοφορία λαθραία με ιστορικές πινακίδες).Τα αυτοκίνητα αυτά πρέπει να είναι χρηστικά.
Συμφωνώ μαζί σου, αν εξαιρέσουμε το 'κυκλοφορία λαθραία' ... Αν δεν κάνει κανείς υπερβολές δεν υπάρχει τίποτα λαθραίο... μην δυσκολεύουμε μόνοι μας την ζωή μας....
6ψήφιες πινακίδες κυκλοφορίας - ερώτηση