-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ως τόσο,υπάρχει η δυνατότητα να μην αλλάξουν αν υποβάλλει σχετικό αίτημα ο νέος κάτοχος του ΙΧΕ.
Aυτό είναι πολύ ενδιαφέρον!
Πράγματι είναι πολύ ενδιαφερον!
Μπορώ να κρατήσω τις 5ψήφιες του Olympia!
Γνωρίζουμε μήπως πως γίνεται αυτό το αίτημα;
Είναι κάποια ειδική φόρμα που πρέπει να συμπληρώσουμε ή κανουμε μήπως μια υπεύθυνη δήλωση; -
Αγόρασες ή θα αγοράσεις κάποιο αυτοκίνητο με 5ψήφιες πινακίδες κυκλοφορίας ?
Όταν θα πας στην διεύθυνση συγκοινωνιών του τόπου διαμονής σου,για την αλλαγή στην άδεια κυκλοφορίας,θα ζητήσεις να κρατήσεις το υπάρχοντα αριθμό κυκλοφορίας.Αν αρχίσουν τα κόλπα,θα επικοινωνήσεις με το υπουργείο (όπως παραθέτω πιό πάνω) και αυτοί θα τους πείσουν να το τακτοποιήσουν. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
...Αν συνυπολογίσετε ότι οι πινακίδες ΦΙΛΠΑ δεν είναι ουσία νόμιμες,παρά συνιστούν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ Κράτους - ΕΛΠΑ και δεν αναγνωρίζονται από την ξένη μαμά εταιρεία,τότε είναι προφανής ο λόγος έκδοσής τους και τα ποικίλλα συμφέροντα που υπηρετούνται...
Δεν νομίζω πως έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο. Οι πινακίδες ΕΛΠΑ και ΦΙΛΠΑ αναγνωρίζονται και εκδίδονται από τους εν Ελλάδι νόμιμους εκπροσώπους της FIA και της FIVA.
....Και εάν ο κάτοχός του δεν μπορεί να επωμίζεται το βάρος των τελών και της ασφάλειας,μπορεί να καταθέτει πινακίδες για ένα 6μηνο και να το κυκλοφορεί το άλλο εξάμηνο,καταβάλλοντας μόνο τα ποσά 6μήνου....
Αυτό για τα τέλη εξαμήνου, δεν τα έχω ξανακούσει. Ισχύουν ?
Ψάχνοντας να βρω λύση στο πρόβλημά μου,αλιεύοντας νόμους,εγκυκλίους,υπ. αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα,βρήκα και ένα ΦΕΚ της τελευταίας 10ετίας,όπου επανακαθοριζόταν ο ρόλος της ΕΛΠΑ σε σχέση με το κράτος.Στο αιτιολογικό,
θυμάμαι,γιατί με ενδιέφερε για κάποιο παλαιότερο θέμα,αναφερόταν ότι η ΕΛΠΑ και η ΦΙΛΠΑ δεν είναι νόμιμοι εκπρόσωποι της FIA,ότι η τελευταία δεν αναγνώριζε τον ρόλο της ΦΙΛΠΑ στα ιστορικά αυτοκίνητα και ότι οι διαδικασίες ελέγχου και κατάταξης υπ' αυτής των οχημάτων δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της FIA.
Αν έχεις υπομονή,θα ψάξω τις επόμενες ημέρες,να το βρω πάλι,γιατί δεν το αποθήκευσα,ώστε να δεις και μόνος σου.Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας,είναι ευρέως γνωστό ότι μπορείς να καταθέσεις πινακίδες για ένα 6μηνο και να απαλλαγείς των τελών κυκλοφορίας για αυτό το διάστημα.Μπορείς να το πιστοποιήσεις ακόμα και μέσω του ασφαλιστή σου.
-
τι θα γινει ομως σε περιπτωση που ενω εγω κυκλοφορω κανονικα το ιστορικο μου αυτοκινητο ερθει ενας 'ελληναρας' και με τρακαρει; η ασφαλιστικη εταιρεια θα με πληρωσει κανονικα ή μηπως θα μου πει 'φιλε παρε 500 ευρω και πετα το καλυτερα, τοσο υπολογιζω εγω την αξια του μοντελου αυτου με βαση την παλαιοτητα του'; εγω νομιζω οτι θα κανει το δευτερο σεναριο
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Αν συνυπολογίσετε ότι οι πινακίδες ΦΙΛΠΑ δεν είναι ουσία νόμιμες,παρά συνιστούν αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ Κράτους - ΕΛΠΑ.
Υπάρχει - νομιμότατη- Υπουργική Απόφαση
και δεν αναγνωρίζονται από την ξένη μαμά εταιρεία,
Τι εννοείς ? Ποιά μαμα εταιρεία?
Και εάν ο κάτοχός του δεν μπορεί να επωμίζεται το βάρος των τελών και της ασφάλειας,μπορεί να καταθέτει πινακίδες για ένα 6μηνο και να το κυκλοφορεί το άλλο εξάμηνο,καταβάλλοντας μόνο τα ποσά 6μήνου.
Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν ισχύει κάτι τέτοιο... και 1 ημέρα να θες να το κυκλοφορήσεις πληρώνεις τα τέλη όλου του έτους....
Είναι παράδοξο για την Χώρα μας να έχουμε καλοδιατηρημένα παλαιά οχήματα και να μή μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε,παρά μόνο (ΕΛΠΑ - ΦΙΛΠΑ) σε ειδικές εκδηλώσεις ή φλερτάρωντας με την παρανομία (κυκλοφορία λαθραία με ιστορικές πινακίδες).Τα αυτοκίνητα αυτά πρέπει να είναι χρηστικά.
Συμφωνώ μαζί σου, αν εξαιρέσουμε το 'κυκλοφορία λαθραία' ... Αν δεν κάνει κανείς υπερβολές δεν υπάρχει τίποτα λαθραίο... μην δυσκολεύουμε μόνοι μας την ζωή μας....
Την FIA.Απλά,την στιγμή που έγραφα,δεν θυμόμουν επ' ακριβώς τα αρχικά.
Για τα τέλη κυκλοφορίας,απάντησα ήδη σε άλλη παράθεση.
Η κυκλοφορία των οχημάτων με ιστορικές πινακίδες,απαγορεύεται ρητά από τον νόμο και από τον κανονισμό της ΦΙΛΠΑ και της FIA.Επιτρέπεται μόνο για μετακίνηση προς συνεργείο,συμμετοχή σε εκθέσεις και επιδείξεις και χιλιόμετρα συντήρησης,πάντα με ειδική έγγραφη βεβαίωση του παρόχου των πινακίδων.
Ο νόμος γράφει : απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων,τα οποία δεν φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας νόμιμα αποκτηθείσες και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Αυτό σημαίνει ότι αυτοκίνητο με ιστορικές πινακίδες,όχι μόνο δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους,πλην των περιπτώσεων που προανέφερα,αλλά απαγορεύεται και να σταθμεύει σε αυτούς.Ήτοι,ότι ο κάτοχός τους πρέπει να διαθέτει ιδιωτικό χώρο για να σταθμεύει το όχημά του.
Συνεπώς,όσοι τα κυκλοφορούν για να εξυπηρετούνται,παραβιάζουν τον νόμο και είναι στην διακριτική ευχέρια του τροχονόμου να κόψει κλήση με αίτημα αφαίρεσης των ιστορικών πινακίδων ή όχι. -
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
τι θα γινει ομως σε περιπτωση που ενω εγω κυκλοφορω κανονικα το ιστορικο μου αυτοκινητο ερθει ενας 'ελληναρας' και με τρακαρει; η ασφαλιστικη εταιρεια θα με πληρωσει κανονικα ή μηπως θα μου πει 'φιλε παρε 500 ευρω και πετα το καλυτερα, τοσο υπολογιζω εγω την αξια του μοντελου αυτου με βαση την παλαιοτητα του'; εγω νομιζω οτι θα κανει το δευτερο σεναριοΑν δεν κάνω λάθος γι'αυτό το λόγο υπάρχει η κάρτα Fiva
-
Η ΦΙΛΠΑ δεν έχει σxέση με την FIA ούτως ή άλλως. Η ΦΙΛΠΑ εκπροσωπεί την FIVA που είναι κατά κύριο λόγο η ομοσπονδία που ασχολείται με τα κλασικά αυτοκίνητα.
-
τι θα γινει ομως σε περιπτωση που ενω εγω κυκλοφορω κανονικα το ιστορικο μου αυτοκινητο ερθει ενας 'ελληναρας' και με τρακαρει; η ασφαλιστικη εταιρεια θα με πληρωσει κανονικα ή μηπως θα μου πει 'φιλε παρε 500 ευρω και πετα το καλυτερα, τοσο υπολογιζω εγω την αξια του μοντελου αυτου με βαση την παλαιοτητα του'; εγω νομιζω οτι θα κανει το δευτερο σεναριοΨάχνοντας να βρω και εγώ λύση στο θέμα,ανακάλυψα μία ''λεπτομέρεια'' που μάλλον κανείς δεν γνωρίζει για τις ασφάλειες αυτοκινήτων,οι δε ασφαλιστές ποιούν την νήσσαν,άγνωστο γιατί.
Μπορείς να ασφαλίσεις το όχημά σου κοστολογώντας το !
Δηλ. να ορίσεις ότι πχ αξίζει 10.000 ευρώ και να υπολογισθούν τα ασφάλιστρα σε συνδυασμό με αυτό το ποσό και τις καλύψεις.
Δεν πρόκειται ουσιαστικά για κάποιο επι πλέον κόστος στα ασφάλιστρα για τον κάτοχο του οχήματος.
Έτσι,αν εμπλακεί σε ατύχημα με υλικές ζημιές,αποζημιώνεται σύμφωνα με την δηλωθείσα αξία.
Αν το κοστολογίσεις με ποσό κατώτερο της καθ' υπολογισμόν ή γενικής εκτιμήσεως ποσό,τότε η ασφαλιστική σε αποζημιώνει με κατώτερο ποσό από αυτό της αγοραίας αξίας του ανταλλακτικού.
Το περίεργο είναι ότι όταν αυτά τα έθεσα προχθές υπ' όψιν του ασφαλιστή του οχήματός μου,εν όψει της ανανέωσης του συμβολαίου μου και τον παρέπεμψα στην διαδικτυακή πηγή και ζήτησα να εφαρμοσθούν,δυσαρεστήθηκε σε βαθμό που έγινε εχθρικός !! -
τι θα γινει ομως σε περιπτωση που ενω εγω κυκλοφορω κανονικα το ιστορικο μου αυτοκινητο ερθει ενας 'ελληναρας' και με τρακαρει; η ασφαλιστικη εταιρεια θα με πληρωσει κανονικα ή μηπως θα μου πει 'φιλε παρε 500 ευρω και πετα το καλυτερα, τοσο υπολογιζω εγω την αξια του μοντελου αυτου με βαση την παλαιοτητα του'; εγω νομιζω οτι θα κανει το δευτερο σεναριοΣτην δική μου περίπτωση έγινε το πρώτο. Αποζημιώθηκα πλήρως
-
οτι και να κανεις η ασφαλιστικη εταιρεια παντα μα παντα ψαχνει να βρει αφορμη να σου δωσει οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα γινεται, αυτο γινεται και με συγχρονα αυτοκινητα, σκεψου με ενα αυτοκινητο τοσο παλιο. Βεβαια και μονο η ιδεα του τρακαρισματος ειναι αρκετη για μενα για να μην κυκλοφορω κανονικα ενα ιστορικο αυτοκινητο. Εγω παλι εχω ακουσει οτι πινακιδες φιλπα ή ελπα και η σχετικη πρασινη καρτα σε διασφαλιζουν νομικα ωστε να αναγκαστει η ασφαλιστικη εταιρεια να σε πληρωσει το αντιστοιχο ποσον για να αγορασεις ξανα το ιδιο αυτοκινητο στην αντιστοιχη κατηγορια (Α2- Α3- Β3 κτλ) που αναγραφεται μεσα στην πρασινη καρτα που εχεις. Θα ηθελα πολυ να μαθω παραπανω πληροφοριες για ολα αυτα,παρακαλω αν καποιος ειναι γνωστης του θεματος ας μας κατατοπισει,ευχαριστω
-
Από ότι ξέρω η ΦΙΛΠΑ βγάζει ασφάλεια δική της σε όσα μέλη το επιθυμούν.Ισως να πρόκειται για αυτή την περίπτωση.Αλλά πάλι,πού να βρεθεί το ίδιο ή ανάλογο σε καλή κατάσταση αυτοκίνητο,ώστε να αγοραστεί προς αντικατάσταση ?
Πχ,από το δικό μου μοντέλο δεν υπάρχει ούτε λέπι πουθενά στον κόσμο (πλην ίσως των χαμένων - παρατημένων κάπου στην ελλάδα). -
Δεν μιλαω απαραιτητα να αγορασεις κατι απο την Ελλαδα, αλλα απο χωρα του εξωτερικου οπου παλι θα υπαρχει η αντιστοιχη πιστοποιηση στο οχημα που θα αγορασεις και θα ξερεις οτι αγοραζεις το ιδιο αυτοκινητο λιγο-πολυ στην ιδια κατασταση με το δικο σου πριν καταστραφει. Ωστοσο θελω να ξερω αν οντως ισχυει κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης arhimides έγραψε:
Ψάχνοντας να βρω και εγώ λύση στο θέμα,ανακάλυψα μία ''λεπτομέρεια'' που μάλλον κανείς δεν γνωρίζει για τις ασφάλειες αυτοκινήτων,οι δε ασφαλιστές ποιούν την νήσσαν,άγνωστο γιατί.
Μπορείς να ασφαλίσεις το όχημά σου κοστολογώντας το !
Δηλ. να ορίσεις ότι πχ αξίζει 10.000 ευρώ και να υπολογισθούν τα ασφάλιστρα σε συνδυασμό με αυτό το ποσό και τις καλύψεις.
Δεν πρόκειται ουσιαστικά για κάποιο επι πλέον κόστος στα ασφάλιστρα για τον κάτοχο του οχήματος.
Έτσι,αν εμπλακεί σε ατύχημα με υλικές ζημιές,αποζημιώνεται σύμφωνα με την δηλωθείσα αξία.
Αν το κοστολογίσεις με ποσό κατώτερο της καθ' υπολογισμόν ή γενικής εκτιμήσεως ποσό,τότε η ασφαλιστική σε αποζημιώνει με κατώτερο ποσό από αυτό της αγοραίας αξίας του ανταλλακτικού.
Το περίεργο είναι ότι όταν αυτά τα έθεσα προχθές υπ' όψιν του ασφαλιστή του οχήματός μου,εν όψει της ανανέωσης του συμβολαίου μου και τον παρέπεμψα στην διαδικτυακή πηγή και ζήτησα να εφαρμοσθούν,δυσαρεστήθηκε σε βαθμό που έγινε εχθρικός !!Σε ερώτημά μου στον ασφαλιστή μου μου έχει πει ότι μπορεί να το κάνει κανείς μόνο για την ασφάλεια κλοπής, αλλά με το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που λες. Δηλαδή αν το ασφαλίσεις για ποσό μεγαλύτερο της αγοραίας τιμής του, τότε θεωρείσαι συνασφαλιστής και παίρνεις ποσό μικρότερο από την αγοραία αξία του. Δηλαδή: αν το ασφαλίσεις για 10.000 ενώ στην αγορά πιάνει 6.000, αν σου το κλέψουν δεν θα πάρεις 10.000 αλλά ούτε καν 6.000. Θα πάρεις 3.600 που είναι τα 6/10 του 6000 δηλαδή όσο είναι η ποσοστιαία συμμετοχή της ασφάλειας. Γι'αυτό το λόγο πρέπει στις ασφάλειες κλοπής να απομειώνουμε κάθε χρόνο την αξία ασφάλισης ώστε να ακολουθεί την αγοραία αξία.
-
Από ότι ξέρω η ΦΙΛΠΑ βγάζει ασφάλεια δική της σε όσα μέλη το επιθυμούν.Ισως να πρόκειται για αυτή την περίπτωση..Στην δική μου περίπτωση δεν με αποζημίωσε η δική μου ασφαλιστική αλλά του υπαίτιου που δεν είχε καμία σχέση με την ΦΙΛΠΑ.
-
Αγόρασες ή θα αγοράσεις κάποιο αυτοκίνητο με 5ψήφιες πινακίδες κυκλοφορίας ?
Όταν θα πας στην διεύθυνση συγκοινωνιών του τόπου διαμονής σου,για την αλλαγή στην άδεια κυκλοφορίας,θα ζητήσεις να κρατήσεις το υπάρχοντα αριθμό κυκλοφορίας.Αν αρχίσουν τα κόλπα,θα επικοινωνήσεις με το υπουργείο (όπως παραθέτω πιό πάνω) και αυτοί θα τους πείσουν να το τακτοποιήσουν.Είναι πρώτο χέρι!
Απλά κάποια στιγμή πρέπει να το φέρω από το όνομα του παππού στο δικό μου.
Το καθυστερούσα για να δω τι μπορεί να γίνει με τις πινακίδες του.
Τώρα υπάρχει φως στο τούνελ... -
@NIGA
Ναι,αναφέρομαι στην αγοραία αξία.Μόνο που στα παλαιά αυτοκίνητα (30ετίας +) υπάρχουν δύο τουλάχιστον τιμές.Μία αυτή η απαξιωτική που ''βλέπουν'' οι ασφαλιστικές και μία η συλλεκτική αξία.Γιαυτό,μπορεί ο κάτοχος όμοιου οχήματος να πιστοποιήσει το όχημά του μέσω της κατασκευάστριας εταιρείας ή αν δεν υπάρχει αυτή μέσω αναγνωρισμένης λέσχης αυτοκινήτου,ώστε να αποδείξει την τρέχουσα αξία του οχήματός του,όχι σαν απλό παλιό αυτοκίνητο,αλλά ως κλασσικό ή ιστορικό,αν καλύπτει τις προδιαγραφές του νόμου.Ώστε η τιμή που θα τεθεί στο ασφαλιστήριο θα πρέπει να συνάδει κατ' ελάχιστον με την μέση τιμή διάθεσης όμοιου οχήματος στην σύγχρονη αγορά.(Δεν εννοούσα να κάνει κάποιος υπέρβαση στην εκτίμηση του οχήματός του.Πχ.το δικό μου μοντέλλο σε ευρωπαϊκό οίκο δημοπρασιών το καλοκαίρι το είχα βρει με τιμή εκκίνησης 79.000 ευρώ.Αλλά στην ελλάδα,το μέγιστο και υπό εξαιρετικές συνθήκες που θα μπορούσε να πιάσει,δεν ξεπερνά τις 6.οοο ευρώ,λόγω του ότι ουσιαστικά ελλείπει το αγοραστικό κοινό για κάθε είδους παλαιό όχημα) -
Aναφέρεσαι σε μικτή ασφάλεια; Γιατί έστω ότι κάνεις την κοστολόγηση με την δική σου ασφαλιστική. Ποιός διασφαλίζει ότι η ασφαλιστική του υπαίτιου του ατυχήματος θα το αποδεχθεί;
Στην περίπτωση του δικού μου ατυχήματος απλώς έτυχε η ζημία να είναι ούτως ή άλλως μικρότερη της αγοραίας αξίας του αυτοκινήτου. Η κάρτα FIVA πιστεύω ότι δεν επέτρεψε στην ασφαλιστική να αμφισβητήσει την άριστη κατάσταση του αυτοκινήτου προ του τρακαρίσματος. -
Την FIA.Απλά,την στιγμή που έγραφα,δεν θυμόμουν επ' ακριβώς τα αρχικά.
Αγαπητέ archimides, η ΕΛΠΑ είναι η εκπρόσωπος της FIA στην Ελλάδα και η ΦΙΛΠΑ της FIVA
Για τα τέλη κυκλοφορίας,απάντησα ήδη σε άλλη παράθεση.
Μακάρι να έχεις δίκιο (που δυστυχώς δεν έχεις!) Αν μπορείς δώσε σχετική τεκμηρίωση...
Η κυκλοφορία των οχημάτων με ιστορικές πινακίδες,απαγορεύεται ρητά από τον νόμο και από τον κανονισμό της ΦΙΛΠΑ και της FIA.Επιτρέπεται μόνο για μετακίνηση προς συνεργείο,συμμετοχή σε εκθέσεις και επιδείξεις και χιλιόμετρα συντήρησης,πάντα με ειδική έγγραφη βεβαίωση του παρόχου των πινακίδων.
Η κυκλοφορία των αυτοκινητων με ιστορικες πινακίδες πράγματι προβλέπεται όπως αναφέρεις χωρίς όμως την ειδική έγγραφη βεβαίωση που αναφέρεις.... το θέμα έχει ξανασυζητηθεί εδώ: viewtopic.php?f=16&t=27588&p=2328871#p2328871
Ο νόμος γράφει : απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων,τα οποία δεν φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας νόμιμα αποκτηθείσες και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Αυτό σημαίνει ότι αυτοκίνητο με ιστορικές πινακίδες,όχι μόνο δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους,πλην των περιπτώσεων που προανέφερα,αλλά απαγορεύεται και να σταθμεύει σε αυτούς.Ήτοι,ότι ο κάτοχός τους πρέπει να διαθέτει ιδιωτικό χώρο για να σταθμεύει το όχημά του.
Συνεπώς,όσοι τα κυκλοφορούν για να εξυπηρετούνται,παραβιάζουν τον νόμο και είναι στην διακριτική ευχέρια του τροχονόμου να κόψει κλήση με αίτημα αφαίρεσης των ιστορικών πινακίδων ή όχι.Για τον λόγο αυτό έγραψα 'χωρίς υπερβολές' και προφανώς δεν εννοώ όσους (την μειοψηφία δηλαδή) κάνουν κακή χρήση των πινακίδων αυτών. Επίσης οι εν λόγω πινακίδες είναι νόμιμα αποκτηθείσες....
-
αγαπητε arhimides
ολα τα θεματα που αναφερεσαι, περι πινακιδων, τελων κυκλοφοριας, ελευθεριας η οχι κινησης με πινακιδες ιστορικου οχηματος, τα εχουμε κουβεντιασει χιλιαδες φορες στο αναλογο θεμα. καλυτερα να κανεις ενα κοπο και να ριξεις μια ματια, και να συνεχισουμε την κουβεντα μας εκει. ακομα οι ιστορικες πινακιδες ειναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΕΣ, αρκει να ειμαστε νομιμοι κι εμεις, με τον τροπο που χρησιμοποιουμε τα αυτοκινητα μας. επισης δεν υπαρχει καμια απολυτως δυνατοτητα για πληρωμη ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ παρα μονο ολοκληρου του ποσου!
τελος καμια ασφαλιστικη ΕΛΛΗΝΙΚΗ δεν δεχεται να ασφαλισει το ιστορικο σου για οποιο χρηματικο ποσο της ζητησεις, νομιζω ουτε καν για μικτη (απ οσο γνωριζω για την μικτη εγω τουλαχιστον) οπως και καμια ασφαλιστικη δεν σου δινει αυτοκινητο ισης η μικροτερης η παραπλησιας αξιας μ αυτο που σου ελιωσαν.....μερικα ευρω περνεις, αναλογα τον ''αγωνα'' που εχεις κανει μεχρι να φτασεις στο ταμειο της!φιλικα
edit...η φιλπα, ελπα οπως και ολες οι λεσχες κατω απο αυτες, δεν βγαζουν ''δικες τους'' ασφαλειες, παρα μονο προτινουν καποια ασφαλιστικη που συνεργαζοντε, ωστε να πετυχαινουμε μικροτερο ασφαλιστρο με το ιδιο ασφαλιστικο κεφαλαιο
edit 2....αληθεια τι αυτοκινητο εχεις? που εχει τοσο μεγαλη αποκληση 79χιλ. εξω και 6χιλ. μεσα?
-
@Δημήτρης Ραζής
Την έχω δει την ενότητα,απλά έτυχε να αναπτυχθεί και εδώ όμοιο θέμα.
Για τα άλλα,θα απαντήσω εν ευθέτω χρόνω.
(Υπομονή)
6ψήφιες πινακίδες κυκλοφορίας - ερώτηση