-
Καλησπέρα σε όλους, δεν είμαι πολύ σχετικός από αμάξια και ψάχνοντας βρήκα αυτό το φόρουμ. Συγχωρείστε με αν ποστάρω σε λάθος ενότητα ή παραβιάζω κάποιον κανόνα.
Κάνοντας μια εισαγωγή: έχω ένα Golf 3 (1994, 1400 cc, 184.000 χλμ.) που παρατηρώ πως μου καίει πάρα πολύ (το έχω δύο χρόνια και τώρα τελευταία με απασχολεί). Εντός πόλης βάζοντας 10€ βενζίνη (6+ λίτρα) βλέπω πως μετα βίας φτάνει τα 40-50 χιλιόμετρα και η βελόνα είναι στο άδειο (έχω σκεφτεί μήπως φταίει η βελόνα αλλά από την άλλη λέω είναι παλιό αμάξι και είναι φυσικό να καίει κάτι παραπάνω).
Μπαίνοντας στο θέμα, ψάχνω λοιπόν ένα μεταχειρισμένο αμάξι (γύρω στα 3.000€) κατά βάση μικρής κατανάλωσης και ασφαλές και κατ'επέκταση κάπως 'άνετο' για λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις (εντός Αττικής). Δεν ξέρω αν ζητάω κάπως πολλά!
-
Θα ήταν καλή επιλογή να πάρω άλλο αμάξι δεδομένου ότι με τα λεφτά που διαθέτω θα πέσω πάλι σε αμάξια 10ετίας +; Εννοώ από άποψη κατανάλωσης και γενικά συντήρησης
-
Τα 1400 κυβικά από τα 1200 έχουν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση και στην επίδοση ή παίζει μεγαλύτερο ρόλο η αναλογία με τα άλογα; Για παράδειγμα από τα έχοντας βρει τα παρακάτω ποιό να προτιμούσα (άσχετα με τα χιλιόμετρα);
Megane (1400cc, '01, κάμπριο)
Punto (1200cc '96 ή '98, κάμπριο)
Fabia (1400cc, '01)
206 (1400cc, '00)
Punto (1300cc, '02)
Ibiza (1000cc, '02)- Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αν όντως το Golf που έχω τώρα καίει πολύ περισσότερο από ότι πρέπει και θα μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό αντί να αγόραζα άλλο αμάξι;
Θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσε να με διαφωτίσει! Συγνώμη αν σας κούρασα με το κατεβατό μου!
-
-
Καλησπέρα σε όλους, δεν είμαι πολύ σχετικός από αμάξια και ψάχνοντας βρήκα αυτό το φόρουμ. Συγχωρείστε με αν ποστάρω σε λάθος ενότητα ή παραβιάζω κάποιον κανόνα.
Κάνοντας μια εισαγωγή: έχω ένα Golf 3 (1994, 1400 cc, 184.000 χλμ.) που παρατηρώ πως μου καίει πάρα πολύ (το έχω δύο χρόνια και τώρα τελευταία με απασχολεί). Εντός πόλης βάζοντας 10€ βενζίνη (6+ λίτρα) βλέπω πως μετα βίας φτάνει τα 40-50 χιλιόμετρα και η βελόνα είναι στο άδειο (έχω σκεφτεί μήπως φταίει η βελόνα αλλά από την άλλη λέω είναι παλιό αμάξι και είναι φυσικό να καίει κάτι παραπάνω).
Μπαίνοντας στο θέμα, ψάχνω λοιπόν ένα μεταχειρισμένο αμάξι (γύρω στα 3.000€) κατά βάση μικρής κατανάλωσης και ασφαλές και κατ'επέκταση κάπως 'άνετο' για λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις (εντός Αττικής). Δεν ξέρω αν ζητάω κάπως πολλά!
-
Θα ήταν καλή επιλογή να πάρω άλλο αμάξι δεδομένου ότι με τα λεφτά που διαθέτω θα πέσω πάλι σε αμάξια 10ετίας +; Εννοώ από άποψη κατανάλωσης και γενικά συντήρησης
-
Τα 1400 κυβικά από τα 1200 έχουν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση και στην επίδοση ή παίζει μεγαλύτερο ρόλο η αναλογία με τα άλογα; Για παράδειγμα από τα έχοντας βρει τα παρακάτω ποιό να προτιμούσα (άσχετα με τα χιλιόμετρα);
Fabia (1400cc, '01)
206 (1400cc, '00)
Punto (1300cc, '02)
Ibiza (1000cc, '02)- Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αν όντως το Golf που έχω τώρα καίει πολύ περισσότερο από ότι πρέπει και θα μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό αντί να αγόραζα άλλο αμάξι;
Θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσε να με διαφωτίσει! Συγνώμη αν σας κούρασα με το κατεβατό μου!
-
-
-
-
Fabia (1400cc, '01)
206 (1400cc, '00)
Punto (1300cc, '02)
-
-
Φιλε η καταναλωση που αναφερεις για αυτοκινητο 20ετιας με 190.000 ειναι απολυτως φυσιολογικη ειδικα αν τη μετρας σε χιλιομετρα πολης... Για τα αλλα δε μπορω να σε διαφωτισω, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα! Παντως η χρυση ευκαιρια και το car.gr βριθουν προσφορων σ αυτα τα λεφτα που λες.
-
Μου κανει μεγαλη εντυπωση το οτι με ενα 10ρικο βγαζεις 40-50 χιλιομετρα.. Εχω αυτοκινητο 1400cc του 1995 με 150.000km και βγαζω 100km μ ενα 10ρικο.. Μηπως να κανεις ενα σερβισακι στο golf αν οντως καιει τοσο? Κανε εναν καθαρισμο πεταλουδας αλλαξε και μπουζι αν τα εχεις πανω απ οτο καιρο του Νωε, καθαρισε στην εσχατη και μπεκ και αποφασιζεις μετα.
-
Εντος πολης λεει τη μετραει την καταναλωση. Δεν ειναι δα και παραλογη η τιμη που δινει...
-
Ο χρήστης mehari έγραψε:
Εντος πολης λεει τη μετραει την καταναλωση. Δεν ειναι δα και παραλογη η τιμη που δινει...Παράλογη είναι. Το Megane μου με τα 200000 km έβγαζε 200 km με 20 ευρώ, κάτι αντίστοιχο με τον nono.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Εντος πολης λεει τη μετραει την καταναλωση. Δεν ειναι δα και παραλογη η τιμη που δινει...
Παράλογη είναι. Το Megane μου με τα 200000 km έβγαζε 200 km με 20 ευρώ, κάτι αντίστοιχο με τον nono.
Για να δούμε...
Με 20 ευρώ βάζεις 12,5 λίτρα με την τιμή στο 1.60
Για να βγάλεις 200 χιλιόμετρα θα πρέπει να έχεις κατανάλωση 6,25 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και να οδηγείς 1000ρι ..Σε ποιά πόλη είπαμε ότι κατοικείται ; -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Παράλογη είναι. Το Megane μου με τα 200000 km έβγαζε 200 km με 20 ευρώ, κάτι αντίστοιχο με τον nono.
Για να δούμε...
Με 20 ευρώ βάζεις 12,5 λίτρα με την τιμή στο 1.60
Για να βγάλεις 200 χιλιόμετρα θα πρέπει να έχεις κατανάλωση 6,25 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και να οδηγείς 100ρι ..Σε ποιά πόλη είπαμε ότι κατοικείται ;25 ευρώ
fixedΚαι πάλι είναι σημαντικά χαμηλότερη από του φίλου.
-
Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ναι φίλε mehari, σε αυτά τα site κινούμαι και εγώ. nonos, ευχαριστώ θα τα κοιτάξω όλα αυτά που λες, μεταχειρισμένο ήταν φυσικά το αμάξι, το είχα πάρει στα 172.000 χιλιόμετρα. Ποιός ξέρει πόσα χέρια έχει περάσει.
Και εμένα μου κάνει εντύπωση η κατανάλωση των δικών σας αμαξιών. Εμένα εκτός πόλης (Α.Ο.) έκαιγε 7-7,5 την τελευταία φορά που το είδα.
Να διευκρινήσω πως το χρησιμοποιώ κάθε μέρα σε μια συγκεκριμένη απόσταση 3χλμ (από το σπίτι στον σταθμό και αντίστροφα) χωρίς λεωφόρους ή μεγάλες οδούς οπότε καταλαβαίνετε πως οι ταχύτητες είναι πολύ χαμηλές.
Ευχαριστώ και πάλι. Καμιά τελευταία συμβουλή στην αναλογία κυβικών και κατανάλωσης; Μου είχε κολλήσει παλιότερα να πάρω κάμπριο για αυτό κοίταζα και τα Megane, Punto. Εσείς τι θα προτείνατε από αυτές τις επιλογές; Γενικά να κοιτάω τα 1400ρια ή 1000 (Ibiza) με 1200;
-
Ο χρήστης mehari έγραψε:
Φιλε η καταναλωση που αναφερεις για αυτοκινητο 20ετιας με 190.000 ειναι απολυτως φυσιολογικη ειδικα αν τη μετρας σε χιλιομετρα πολης... Για τα αλλα δε μπορω να σε διαφωτισω, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα! Παντως η χρυση ευκαιρια και το car.gr βριθουν προσφορων σ αυτα τα λεφτα που λες.Το 206 μου πάντως με 210.000χλμ (και όχι ήρεμα ) σε 8,5 χρόνια καίει όσο έκαιγε πάντα...
Άρα, ή τόσο έκαιγε πάντα ή κάτι παίζει... Πάντως μία κατανάλωση 12-15 λίτρα/100χλμ στην πόλη δεν είναι και τόσο αφύσικη... Ιδίως για τη χρήση που λες... Βασικά το μοτέρ λειτουργεί κρύο και τότε όλα καίνε τον άμπακο... Ίσως όμως με ένα καλό σέρβις να πέσει, αλλά μην περιμένεις και θαύματα... Ότι και να πάρεις με τέτοια χρήση πολύ θα καίει... Η κατανάλωση που αναφέρεις στην ΑΟ είνα φυσιολογική πάντως...
-
Ευχαριστώ και πάλι! Ελπίζω να βρω την άκρη!
Επιλογή/πρόταση μεταχειρισμένου μικρής κατανάλωσης