-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Nikos_pap, αν την παλεύεις με τους Γάλλους μαγκιά σου. Εγώ με τίποτα!Εγω παντως συνειδητοποιησα μολις το προηγουμενο καλοκαιρι με το roadtrip που καναμε στη Γαλλια οτι
α. αλλο Γαλλια αλλο Παρισι: σα να λεμε Αθηνα = Ελλαδα, και πολυ χειροτερα. Το Παρισι ειναι αλλη μια μεγαλουπολη, οπως η Ν.Υορκη ή το Λονδινο.
β. οι ανθρωποι αναλογως την περιοχη ειναι πολυ μα πολυ διαφορετικοι, σχεδον οπως και στην Ελλαδα δηλαδη, αλλα εκει οι διαφορες ειναι ΙΜΟ τραγικα μεγαλυτερες και φαινονται παρα πολυ στην κουλτουρα, στη γλωσσα, το φαγητο και κυριως τη συμπεριφορα! Ειδικα στις μεσογειακες περιοχες (Αντιμπ, Νικαια, Καννες κλπ αλλα ακομη και στην Τουλουζη) το μεσογειακο ταμπεραμεντο κανει τους ανθρωπους να μην εχουν καμια σχεση ακομα και με σχετικα κοντινες περιοχες οπως η Annecy, ποσο μαλλον με τους Γαλλους του βορρα.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ώ ρε Τρύφωνα, δεν βοηθάς λίγο το νήμα πέραν των ειρωνιών ;Πές μας πόσα παντελονιάζεις και πόσα σου μένουν ;
Αυτά, γιατί έχω ακούσει και εγώ ότι η ζωή εκεί πάνω είναι πανάκριβη, σε βαθμό που ορισμένοι Ελβετοί που ζουν κοντά στα γαλλικά σύνορα, ζουν στην Γαλλία και πηγαινο-έρχονται για δουλειά στην Ελβετία (που οι μισθοί είναι υψηλότεροι).
Μάλιστα ένας γνωστός που ενδιαφέρθηκε να εγκατασταθεί Ελβετία (για άλλους λόγους) και έψαξε από περιέργεια να αγοράσει σπίτι μου είπε κάτι εξωφρενικά ποσά, και συγκεκριμένα 700 χιλιάρικα για ένα* ταπεινό* σπίτι σε χωριό...
Μήπως γνωρίζεις τι σπίτι (με πισίνα) φτιάχνεις στην Ελλάδα με 700 χιλιάρικα ;
Τεσπά, έχω ακούσει και εγώ για απάλευτη ζωή εκεί πάνω και κλεισίματα στο σπίτι απ΄το απόγευμα.
Παίδες, όπως στην Ελλάδα (από πλευράς ζωής) πουθενά, αντίστοιχα μου λένε άτομα που έχουν μεταναστεύσει ΗΠΑ στις εσωτερικές πολιτείες (καμμία σχέση με LA-NY που βλέπουμε στις ταινίες).
Ντιαρ Nozomi,
Αυτά τα έχω παραθέσει λεπτομερέστατα σε προηγούμενο ποστ. Σε αντίθεση με όλους όσους λένε πόσο ωραία περνούν στο Ελλαντα. Και να θυμίσω στους αδαείς ότι υπάρχει και η λύση του φτωχού i.e. μένεις Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και δουλεύεις στην Switzerland. Φορολογείσαι στην πηγή εδώ και ζεις ζωή χαρισάμενη εκεί. Φουντ φορ θοτ...
-
Τρύφωνα σου έγινε μια ερώτηση περί θητείας και φορολογίας. Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη, απάντησε σε παρακαλώ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Nikos_pap, αν την παλεύεις με τους Γάλλους μαγκιά σου. Εγώ με τίποτα!
Εγω παντως συνειδητοποιησα μολις το προηγουμενο καλοκαιρι με το roadtrip που καναμε στη Γαλλια οτι
α. αλλο Γαλλια αλλο Παρισι: σα να λεμε Αθηνα = Ελλαδα, και πολυ χειροτερα. Το Παρισι ειναι αλλη μια μεγαλουπολη, οπως η Ν.Υορκη ή το Λονδινο.
β. οι ανθρωποι αναλογως την περιοχη ειναι πολυ μα πολυ διαφορετικοι, σχεδον οπως και στην Ελλαδα δηλαδη, αλλα εκει οι διαφορες ειναι ΙΜΟ τραγικα μεγαλυτερες και φαινονται παρα πολυ στην κουλτουρα, στη γλωσσα, το φαγητο και κυριως τη συμπεριφορα! Ειδικα στις μεσογειακες περιοχες (Αντιμπ, Νικαια, Καννες κλπ αλλα ακομη και στην Τουλουζη) το μεσογειακο ταμπεραμεντο κανει τους ανθρωπους να μην εχουν καμια σχεση ακομα και με σχετικα κοντινες περιοχες οπως η Annecy, ποσο μαλλον με τους Γαλλους του βορρα.
Αγγλοαναθρεμένος να συμπαθήσει froggies? Don't think so mate!
-
Nikos_pap, αν την παλεύεις με τους Γάλλους μαγκιά σου. Εγώ με τίποτα!Ευτυχώς λοιπόν που:
Αν και μενω **αγγλια **οπου δουλευω.
Ειδικα στις μεσογειακες περιοχες (Αντιμπ, Νικαια, Καννες κλπ αλλα ακομη και στην Τουλουζη) το μεσογειακο ταμπεραμεντο κανει τους ανθρωπους να μην εχουν καμια σχεση ακομα και με σχετικα κοντινες περιοχες οπως η Annecy, ποσο μαλλον με τους Γαλλους του βορρα.
PACA
Και να θυμίσω στους αδαείς ότι υπάρχει και η λύση του φτωχού i.e. μένεις Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και δουλεύεις στην Switzerland. Φορολογείσαι στην πηγή εδώ και ζεις ζωή χαρισάμενη εκεί. Φουντ φορ θοτ...
Ναι, όμως αν μένεις στη Mulhouse πώς θα μπορείς ύστερα να κοκκορεύεσαι και να το παίζεις William Tell στους ιθαγενείς;
-
Τρύφωνα σου έγινε μια ερώτηση περί θητείας και φορολογίας. Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη, απάντησε σε παρακαλώ.Ψάξε προηγούμενα ποστς μου εδώ, έχω καταθέσει ολόκληρη τη φορολογική μου δήλωση σχεδόν, εντζοι...
-
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να ψάχνει, όπως δεν είσαι και εσύ υποχρεωμένος να καταθέτεις τίποτα. Έκανα μια ερώτηση και αν θέλεις να απαντήσεις θα ήμουν ευτυχής, άλλως καλή καρδιά. Η κύρια μου απορία δεν είναι για την φορολογία σου αλλά για την θητεία σου.
-
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να ψάχνει, όπως δεν είσαι και εσύ υποχρεωμένος να καταθέτεις τίποτα. Έκανα μια ερώτηση και αν θέλεις να απαντήσεις θα ήμουν ευτυχής, άλλως καλή καρδιά. Η κύρια μου απορία δεν είναι για την φορολογία σου αλλά για την θητεία σου.Καλά εσείς έχετε μάθει να σας παίρνουν απ'το χεράκι σαν μικρά παιδιά, σιγά μη κάτσεις να ψάξεις ε; Άσε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά. Στον ευρύ η στον στενό τομέα απασχολείσαι;
viewtopic.php?f=13&t=15032&p=2315725&hilit=%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82#p2315725 -
Έμπορος με δική μου επιχείρηση είμαι, σου κάνω για συνομιλητής;
-
This is Tryphon signing out. Good luck to everyone and may the IMF be with you and your family.
-
Έμπορος με δική μου επιχείρηση είμαι, σου κάνω για συνομιλητής;τα αγαθά κόποις κτώνται τότε πρέπει να σου λέει κάτι.
Εντωμεταξύ όταν το ποσταρα αυτο άρχισαν διάφοροι να λένε ότι έπεσα λέει στην παγίδα και το Ιντερνετ και άλλα κουφά.
Πρώτον το Ιντερνετ το γνώρισα πριν η πλειοψηφία αυτών γεννηθεί και δεύτερον δεν έχω τίποτα να κρύψω σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
This is Tryphon signing out. Good luck to everyone and may the IMF be with you and your family.
Ένα άλλον γνωστόν αρχαιον ρητόν είναι και το όσα δεν φτάνει η κουκουβάγια τα κάνει παξιμάδια....
-
Από την κορφή κατέβαινα και στο βουνό κανέλα!!!
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Καλά εσείς έχετε μάθει να σας παίρνουν απ'το χεράκι σαν μικρά παιδιά, σιγά μη κάτσεις να ψάξεις ε; Άσε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά.Tι λες? 880 ανθελληνικά σε προκλητικο σημείο posts έχει γραψει. Θα τα ξαναδιαβασουμε αλλά όχι τωρα! Στις 25 Μαρτιου ... για να μαθουν τα παιδια τον λογο που έγινε η επανασταση!
Α! Δεν μας λες? Είπες ότι έχεις γείτονα τον ιδιοκτήτη των ΙΚΕΑ. Τον έχεις πει με ειλικρίνεια ότι εφόσον διαφημίζει την εταιρία του ως Σουηδική γιατι μενει στην Ελβετία που έχει συμφέρουσα προς την τσέπη του φορολογία? Αν όλοι οι Σουηδοί επιχειρηματιες ζήσουν στην ασυλία ή στο άσυλο της Ελβετίας τοτε και η Σουηδία φανταζομαι ... μόνο πρωτιά στην Eurovision θα έχει!
-
Για τον Σουηδό κολαμπορέιτορ της Βέρμαχτ μιλάμε; Καλά κράσια... από αυτά που φτιάχνει η Γαλλία βέβαια γιατί αν περιμέναμε από τους Ελβετούς....
ΥΓ: Περί στρατιωτικών υποχρεώσεων ούτε λόγος βέβαια...
-
Τουλάχιστον ο Τρύφων είναι καλύτερος από τον Ingvar. Έχει γείτονα τον ΙΚΕΑ, ενώ ο Ιngvar έναν ελληνάρα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τουλάχιστον ο Τρύφων είναι καλύτερος από τον Ingvar. Έχει γείτονα τον ΙΚΕΑ, ενώ ο Ιngvar έναν ελληνάραΕγκώ γκύφτο, εσύ γκιατρό!
-
:yahoo:ΣΙ/5 δαγκωτό τον κόβω.
-
Ουτε καν από επιτροπή δεν θα περάσει Ντρίφτη μου!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τουλάχιστον ο Τρύφων είναι καλύτερος από τον Ingvar. Έχει γείτονα τον ΙΚΕΑ, ενώ ο Ιngvar έναν ελληνάραδεν είπαμε ότι δεν πρέπει να παίζεις μαζί του?
δεν ακολουθείς τις ιατρικές οδηγίες και θα το μετανοιώσεις
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα