-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Το 96% των μελών της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, δηλαδή 46.091 άνθρωποι, εστάλησαν στο Άουσβιτς.Σε κάποια πράγματα είσαστε ιδιαίτερα παραγωγικοί και αποτελεσματικοί ρε παιδί μου...
Εντάξει, είπαμε ότι σήμερα είναι της Αγ. Βαρβάρας και τιμάς το Όπλο του Πυροβολικού πετώντας βλήματα...
...αλλά κάπου το παράχεσες.
Ο πνευματικός αυνανισμός έχει και κάποιο όριο, το να κατηγορείς τους Έλληνες για το Ολοκαύτωμα είναι κάπως ...μνημείο παπαρολογίας! Αν σε ενδιαφέρει το θέμα πάντως, πες μας αν η υιοθετημένη χώρα σου έχει κρατήσει ακόμα τα χρυσά δόντια των θυμάτων των στρατόπεδων συγκέντρωσης στην αρχική τους μορφή ή τα έχετε λιώσει σε πλάκες για να είναι πιο βολικά;
Μια κοινωνική προσφορά του φόρουμ, γιατί κατά βάθος δεν φταίει ούτε η Ελβετία για τα χάλια σου:
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Το 96% των μελών της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, δηλαδή 46.091 άνθρωποι, εστάλησαν στο Άουσβιτς.
Σε κάποια πράγματα είσαστε ιδιαίτερα παραγωγικοί και αποτελεσματικοί ρε παιδί μου...
Βρε παιδί μου κανείς δεν αμφισβητεί το νούμερο. Αλλά το '43 η Ελλάδα ήταν υπό Γερμανική κατοχή. Συνθηκολογήσαμε το ΄41 σε ένα καφενείο Αλεξάνδρας και Κηφισίας με τον διοικητή να κατεβαίνει απ' το Μπογιάτι (Αγ. Στέφανο). Έξι χρονώ παιδί ήμουν. Η Θεσσαλονίκη ήταν επίσης υπό Γερμανική Κατοχή. Επί εβδομάδες το λιμάνι ήταν γεμάτο εβραίους που τους υπόσχονταν οι Γερμανοί μια καλύτερη δουλειά στη Γερμανία. Δεν τους στείλανε οι Έλληνες εκεί.
Ασ'το καλύτερα είναι και ψιλό-άσχετο αλλά τα πράγματα δεν είναι όσο άπλα τα νομίζεις.
-
Παρακαλώ τους μοντς να αφήσουν τον tryphon να βγει εκτος τοπικ. Για πες μας βρε tryphon την πραγματική ιστορία. Κατι μου λεει παντως οτι δεν έχεις να πεις τίποτα ,αλλα απλα πετας μαλακιες για να τσιμπάνε ολοι
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ. Ελα μην ντρέπεσαι. Πες μας
-
Το τοπικό είναι μια προσφορά του ladose.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Παρακαλώ τους μοντς να αφήσουν τον tryphon να βγει εκτος τοπικ. Για πες μας βρε tryphon την πραγματική ιστορία. Κατι μου λεει παντως οτι δεν έχεις να πεις τίποτα ,αλλα απλα πετας μαλακιες για να τσιμπάνε ολοιΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ. Ελα μην ντρέπεσαι. Πες μας
Μα καλά δεν σου κόβει καθόλου; Τέτοια ποσοστά είναι δυνατόν να επιτευχθούν παρ'ολη την ηρωική προσπάθεια του Ελληνικού χριστιανορθόδοξου λαού να κρύψει και να σώσει όσο πιο πολλούς Εβραίους μπορεί;
-
Μα καλά δεν σου κόβει καθόλου; Τέτοια ποσοστά είναι δυνατόν να επιτευχθούν παρ'ολη την ηρωική προσπάθεια του Ελληνικού χριστιανορθόδοξου λαού να κρύψει και να σώσει όσο πιο πολλούς Εβραίους μπορεί;Πως σου ήρθε στο μυαλό ότι έγιναν επί κατοχής ηρωικές προσπάθειες να σωθούν εβραίοι; Οι Έλληνες τότε ήταν επιφορτισμένοι με την καθόλου ηρωική προσπάθεια να επιβιώσουν, μέρα με τη μέρα. Τα καροτσάκια του Δήμου κάθε πρωί ήταν γεμάτα τουμπανιασμένα πτώματα. Από πείνα.
-
Ο αντισημιτισμός, όπως τον καταλάβαιναν οι Γερμανοί, δεν είχε θέση στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι Εβραίοι δεν είχαν αμφιβολία, ότι, άσχετα με τις όποιες πασίγνωστες μικροπροκαταλήψεις και εχθρότητες μπορεί να συναντούσαν καμιά φορά, η Ελλάδα ήταν το σπίτι τους [...]
Σε γενικές γραμμές οι ορθόδοξοι Ελληνες είχαν τα ίδια αισθήματα. Οπως είχε διαπιστώσει ήδη από το 1941 ο διοικητής του Sonderkommando Rosenberg, 'για τον μέσο Ελληνα δεν υπάρχει εβραϊκό ζήτημα. Δεν βλέπει τον πολιτικό κίνδυνο του παγκόσμιου εβραϊσμού'. Μονάχα στη Θεσσαλονίκη υπήρχε αντισημιτικό κίνημα, τροφοδοτημένο από οικονομικές αντιπαλότητες που είχαν αρχίσει γενιές πριν καθώς και από το γλωσσικό χάσμα που χώριζε τους Εβραίους, οι οποίοι μιλούσαν λαντίνο, από τους Ελληνες. Ακόμα και κει όμως ο τοπικός αντισημιτισμός δεν έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη διαδικασία της εκτόπισης. Οι Εβραίοι ήταν ευάλωτοι στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας όχι τόσο εξαιτίας της αδιαφορίας ή της εχθρότητας των συνελλήνων τους όσο επειδή ήταν οι πρώτοι που διώχθηκαν. Η φυγή από τη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολη γιατί τα βουνά ήταν πολύ μακριά και η Αντίσταση ήταν ακόμα στα πρώτα της στάδια. Ενώ ορισμένοι πλούσιοι Ελληνες πλούτισαν σε βάρος της εβραϊκής κοινότητας, πολλοί άλλοι έκρυψαν Εβραιόπουλα ή βοήθησαν τους νεαρούς να πάνε στην Αντίσταση.
Στην Αθήνα, οι προσπάθειες των Γερμανών να υποθάλψουν ένα αντισημιτικό κίνημα έπεσαν τελείως στο κενό. Η κυρίως ελληνόφωνη εβραϊκή κοινότητα ήταν μικρή και πολύ ενσωματωμένη στην ελληνική ζωή. Μετά το διάταγμα της καταγραφής, οι Εβραίοι βρήκαν υποστήριξη από όλες τις μερίδες του πληθυσμού, από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ως τις επίσημες αρχές. [...] Ο Υπουργός Παιδείας [...] Ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός [...] Η Ελληνική Αστυνομία συχνά αγνόησε τις εντολές να παραδίδει στους Γερμανούς όσους Εβραίους κρύβονταν. Παρά την απειλή της φυλάκισης πολλοί μη Εβραίοι έκρυψαν Εβραίους φίλους στα διαμερίσματά τους ή τους βοήθησαν να διαφύγουν [...]
Σε γενικές γραμμές, οι ορθόδοξοι Ελληνες έδειξαν ιδιαίτερη γενναιοψυχία προς τους Εβραίους, που συγκρίνεται με εκείνην οποιασδήποτε άλλης ομάδας στην Ευρώπη. Ιδίως στην Κεντρική Ελλάδα οι μη Εβραίοι βοήθησαν εκατοντάδες Εβραίους να κρυφτούν ή να το σκάσουν.
Χάρη στο ΕΑΜ, εκατοντάδες Εβραίοι επέζησαν στον πόλεμο. Γύρω στους 650 από αυτούς υπηρέτησαν στην Αντίσταση, σε μονάδες μάχης ή ως διερμηνείς.
[...]
Το ότι οι Ελληνες αποδοκίμαζαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την πολιτική των Γερμανών προς τους Εβραίους, σήμαινε πως το ελληνικό κράτος και οι δυνάμεις του δεν μπορούσαν να θεωρηθούν αξιόπιστο στήριγμα από τους ανθρώπους του Αιχμαν. Επομένως, οι 'ειδικοί επί των Εβραίων' στο αρχηγείο της SD του Μπλούμε ήταν αναγκασμένοι να ζητήσουν τη βοήθεια του γερμανικού στρατού.(Πηγή: Mark Mazower, Στην Ελλάδα του Χίτλερ, η εμπειρία της Κατοχής, εκδόσεις Αλεξάνδρεια, β΄έκδοση, σελ. 263 κ.ε.)
-
Έχω και ένα BMW 325i Touring 2009 Steptronic, **full extra **κλπ
Θέλει ο Ελληνάρας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ζήλια και κόμπλεξ χαρακτηρίζουν απόλυτα ποστς σαν το δικό σου
Δέρμα, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός, ραντάρ, GPS και βάλε, έχεις και στο Hyundai; -
Κάτι άλλο;Τραιφον που καρταρουν οι μικροι; Σε ποια πιστα; Με τι καρτ/μοτερ;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάτι άλλο;
Τραιφον που καρταρουν οι μικροι; Σε ποια πιστα; Με τι καρτ/μοτερ;
Είμαστε τυχεροί και έχουμε μια από τις μεγαλύτερες πίστες κοντά μας. http://www.kartingindoor.ch/
Κάνουν προς το παρόν με τετράχρονα 200cc αλλά όπου να'ναι θα'ρχισουν τα 270.
Δεν τους πολύ σπρώχνω γιατί μετά αρχίζει και κοστίζει πολλά η ιστορία αλλά είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν, κατεβάσανε τους χρόνους τους 2S ο καθένας και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη κατάταξη αν δεν είχαν βγει από μια φορά ο καθένας.
Όπως θα ξέρεις το καρτινγκ είναι σχολείο και από τη στιγμή που έχεις τις σωστές trajectories όλα τα άλλα έρχονται μετά. Οι δικοί μου πάνε πολύ καλά από αυτή τη μεριά και γουστάρουν οπότε το πάμε. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάτι άλλο;
O κολλημένος με την μπάλα...
-
Δέρμα, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός, ραντάρ, GPS και βάλε, έχεις και στο Hyundai;Ελα ρε θεριο, χεις και ΡΑΝΤΑΡ?
πως πανε οι εβραιοι σου σημερα? εμαθες και τον mazower, τραβα διαβασε λιγο να ξεστραβωθεις πριν ξαναποσυαρεις τις pipes σου -
@ viper Εντελως βασιλη! Κοιμαμαι και ξυπναω με αυτο. Αλλωστε ξερεις απο πρωτο χερι οτι αν κολλησεις...τελειωσες!
Κάτι άλλο;
Είμαστε τυχεροί και έχουμε μια από τις μεγαλύτερες πίστες κοντά μας. http://www.kartingindoor.ch/
Δεν τους πολύ σπρώχνω γιατί μετά αρχίζει και κοστίζει πολλά η ιστορία αλλά είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν, κατεβάσανε τους χρόνους τους 2S ο καθένας και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη κατάταξη αν δεν είχαν βγει από μια φορά ο καθένας.
Όπως θα ξέρεις το καρτινγκ είναι σχολείο και από τη στιγμή που έχεις τις σωστές trajectories όλα τα άλλα έρχονται μετά. Οι δικοί μου πάνε πολύ καλά από αυτή τη μεριά και γουστάρουν οπότε το πάμε.Γιατι 4χρονα και οχι 2χρονα; Και indoor ρε συ;
Αν τους αρεσει να το κανουν. Ειναι η πιο φθηνη μορφη motorsport.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
@ viper Εντελως βασιλη! Κοιμαμαι και ξυπναω με αυτο. Αλλωστε ξερεις απο πρωτο χερι οτι αν κολλησεις...τελειωσες!Κάτι άλλο;
Όπως θα ξέρεις το καρτινγκ είναι σχολείο και από τη στιγμή που έχεις τις σωστές trajectories όλα τα άλλα έρχονται μετά. Οι δικοί μου πάνε πολύ καλά από αυτή τη μεριά και γουστάρουν οπότε το πάμε.Γιατι 4χρονα και οχι 2χρονα; Και indoor ρε συ;
Αν τους αρεσει να το κανουν. Ειναι η πιο φθηνη μορφη motorsport.
Η πίστα είναι πολύ καλή, δεν έχω δει ανάλογη στην Ελλάδα. Τα δίχρονα απαγορεύονται στην Ευρώπη.
-
Τα δίχρονα απαγορεύονται στην Ευρώπη.Ούτε καν...
-
Κάτι άλλο;
Δεν τους πολύ σπρώχνω γιατί μετά αρχίζει και** κοστίζει πολλά η ιστορία** αλλά είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν, κατεβάσανε τους χρόνους τους 2S ο καθένας και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη κατάταξη αν δεν είχαν βγει από μια φορά ο καθένας.
Όπως θα ξέρεις το καρτινγκ είναι σχολείο και από τη στιγμή που έχεις τις σωστές trajectories όλα τα άλλα έρχονται μετά. Οι δικοί μου πάνε πολύ καλά από αυτή τη μεριά και γουστάρουν οπότε το πάμε.Βλέπω ζοριζόμαστε για π@@ροεξοδάκια, για φτωχομπινέ σε κόβω που κάνει το σκατό του παξιμάδι και θέλει και καρτ ο βλάχος...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δέρμα, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός, ραντάρ, GPS και βάλε, έχεις και στο Hyundai;Ελα ρε θεριο, χεις και ΡΑΝΤΑΡ?
πως πανε οι εβραιοι σου σημερα? εμαθες και τον mazower, τραβα διαβασε λιγο να ξεστραβωθεις πριν ξαναποσυαρεις τις pipes σουDear rx_8_shitter,
Thank you for your kind words
Yours truly,
Tryphon. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κάτι άλλο;
Δεν τους πολύ σπρώχνω γιατί μετά αρχίζει και** κοστίζει πολλά η ιστορία** αλλά είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν, κατεβάσανε τους χρόνους τους 2S ο καθένας και θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη κατάταξη αν δεν είχαν βγει από μια φορά ο καθένας.
Όπως θα ξέρεις το καρτινγκ είναι σχολείο και από τη στιγμή που έχεις τις σωστές trajectories όλα τα άλλα έρχονται μετά. Οι δικοί μου πάνε πολύ καλά από αυτή τη μεριά και γουστάρουν οπότε το πάμε.Βλέπω ζοριζόμαστε για π@@ροεξοδάκια, για φτωχομπινέ σε κόβω που κάνει το σκατό του παξιμάδι και θέλει και καρτ ο βλάχος...
Σκέφτομαι pay my gold, τι νομίζεις είναι καλοί;
-
Δέρμα, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός, ραντάρ, GPS και βάλε, έχεις και στο Hyundai;
(πηγή)
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα