-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μπουζούκια, πιτόγυρα και φραπόγαλα δεν μπαίνουν στην κατάταξη.
Αντιθέτως μπαίνουν κάτι μαλακίες του στυλ κυκλοφοριακός φόρτος, ΜΜΜ, προσβασιμότητα σε αεροδρόμια, καθαριότητα, ρύπανση, πράσινο, επίπεδο λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, νοσοκομεία, κ.α. Είναι πολύ πίσω οι ξένοι λέμεεεεε...Αν αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ σου δηλώνω ότι μισώ και τα τρία αυτά πολιτιστικά επιτεύγματα της Ελλάδας.
Αντίθετα, υπάρχουν 500 προσωπικοί παράγοντες που αγγίζουν ηλικία, γλώσσα, δεσμούς, επάγγελμα, υπάρχουσα δουλειά, αλλεργία ή έρωτα στις μεγαλουπόλεις, στα βουνά, σε συγκεκριμμένες μουσικές, σε συγκεκριμμένους τύπους ανθρώπων λκαι άλλα 496.
Δεν αρνούμαι τέτοιες κατατάξεις αλλά όχι και το ότι έχουν καμιά τέτοια αξία ώστε να μου ποστάρει ο άλλος και να μου λέει 'είσαι μαλ@κας που δεν μεταναστεύεις'. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Μπουζούκια, πιτόγυρα και φραπόγαλα δεν μπαίνουν στην κατάταξη.
Αντιθέτως μπαίνουν κάτι μαλακίες του στυλ κυκλοφοριακός φόρτος, ΜΜΜ, προσβασιμότητα σε αεροδρόμια, καθαριότητα, ρύπανση, πράσινο, επίπεδο λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, νοσοκομεία, κ.α. Είναι πολύ πίσω οι ξένοι λέμεεεεε...Αν αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ σου δηλώνω ότι μισώ και τα τρία αυτά πολιτιστικά επιτεύγματα της Ελλάδας.
Αντίθετα, υπάρχουν 500 προσωπικοί παράγοντες που αγγίζουν ηλικία, γλώσσα, δεσμούς, επάγγελμα, υπάρχουσα δουλειά, αλλεργία ή έρωτα στις μεγαλουπόλεις, στα βουνά, σε συγκεκριμμένες μουσικές, σε συγκεκριμμένους τύπους ανθρώπων λκαι άλλα 496.
Δεν αρνούμαι τέτοιες κατατάξεις αλλά όχι και το ότι έχουν καμιά τέτοια αξία ώστε να μου ποστάρει ο άλλος και να μου λέει 'είσαι μαλ@κας που δεν μεταναστεύεις'.Μισείς τον γύρο, το φραπέ και τα μπουζούκια; Ποιός είπε ότι ο ήχος ενός μουσικού οργάνου, ένα ρόφημα και ένα έδεσμα είναι πολιτιστικά επιτεύγματα; Έχετε μπερδέψει τις έννοιες μου φαίνεται.
Έχουν ζήσει κι άλλοι στο εξωτερικό και γύρισαν στην Ελλάδα, αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρεστε..
-
Το μπουζούκι σαν μουσικό όργανο και σαν είδος μουσικής (ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά) σαφώς και είναι πολιτισμικό στοιχείο. Τα 'μπουζουκια' σαν μαγαζιά επίδειξης βλαχογκλαμουριάς είναι η παρακμιακή χρήση ενός ωραιότατου μουσικού οργάνου που εκφράζει τους γνήσιους πόνους, καημούς, λύπες και χαρές του λαού μας.
Το πιτόγυρο είναι ένα είδος fast food. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατώτερο από τα burgers και τα hot-dogs.
Ο φραπέ είναι ένας καφές που απλά πίνουν εκνευριστικά αργά οι Έλληνες.
-
Τα μπουζουκια ειναι ενας τροπος διασκεδασης των Ελληνων οπως πχ οι Αμερικανοι εχουν τα RnB Clubs δεν βρισκω καποιον λογο να τα υποβιβαζουμε και να κακοχαρακτηριζουμε οσους πηγαινουν ως κατωτερου επιπεδου.Βεβαια πλεον εχει χαθει το νοημα γιατι κλασσικες λαικες φωνες δεν υπαρχουν, μονο καποιοι δηθεν τραγουδιστες βγαλμενοι απο ριαλιτι.
Για το πιτογυρο συμφωνω με τον Αλεξ, ενα ειδος γρηγορου φαγητου ειναι και μαλιστα πολυ νοστιμο οπως και τα burgers .
O φραπες δε μπορω να καταλαβω γιατι κακοχαρακτιριζεται και οι φανατικοι λατρεις του χαρακτηριζονται ως τεμπελιδες.Ενας καφες οπως ολοι οι αλλοι ειναι, τι παραπανω δηλαδη εχει ενας espresso η ενας γαλλικος. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
2011 Quality of Living worldwide city rankings – Mercer survey
Άντε και καλή μετακόμιση....
http://www.mercer.com/articles/quality- ... eport-2010
Μα πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε και τι προσπαθείτε να αποδείξετε πλέον; Σαν μικρά παιδιά κάνετε εδώ και μήνες και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι οι ανάγκες, οι συνθήκες και τα γούστα διαφέρουν.
Έχω ζήσει σε μια από αυτές τις 'top πόλεις' 4 χρόνια. Η πεθερά μου έχει στο όνομά της σπίτι σε μία άλλη.
Δεν θα πήγαινα να ζήσω εκεί ούτε υπό την απειλή ΑΚ-47. Για αυτό έχω 200 προσωπικούς λόγους και εξηγήσεις.
Συνεχίζετε τις κατινιές και τις ειρωνίες, 'τη δικιά μου πόλη την έχω μακρύτερη'. δεν βαρεθήκατε πλέον;Αν ήταν πράγματι έτσι δεν θα υπήρχαν στατιστικά στοιχεία για τίποτα, ούτε για σένα ούτε για την πεθερά σου ούτε για τον μπατζανάκη σου. Επειδή λοιπόν τα συγκεκριμένα στοιχεία ίσως δεν απευθύνονται άμεσα στο σόι σου δεν σημαίνει ότι δεν εκπροσωπούν άλλους (την πλειοψηφία;) και ότι τα κριτήρια επιλογής δεν είναι κοινώς αποδεκτά. Τέλος το γεγονός ότι πόλεις σαν τη Ντάκα, Μονρόβια τη Βαγδάτη (η την Αθήνα) δεν καταλαμβάνουν θέσεις την κορυφή της κατάταξης ίσως να σημαίνει κάτι; Ψα'ξτο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τα μπουζουκια ειναι ενας τροπος διασκεδασης των Ελληνων οπως πχ οι Αμερικανοι εχουν τα RnB Clubs δεν βρισκω καποιον λογο να τα υποβιβαζουμε και να κακοχαρακτηριζουμε οσους πηγαινουν ως κατωτερου επιπεδου.Βεβαια πλεον εχει χαθει το νοημα γιατι κλασσικες λαικες φωνες δεν υπαρχουν, μονο καποιοι δηθεν τραγουδιστες βγαλμενοι απο ριαλιτι.Έτσι ακριβώς! Με μεγάλη χαρά θα πάω να δω έναν Νταλάρα (τα παλιά του), έναν Μητροπάνο, έναν Τερζή, έναν Στέλιο Διονυσίου, μια Μαρινέλλα και μια Τζένη Βάνου. Αντιθέτως τα τωρινά παρτσακλά που τραγουδάνε ποπάκια που που δεν έχουν καμία σχέση με τον Στράτο, τον Καζαντζίδη και την Μπέλλου ούτε να διαβάσω τα ονόματά τους στην μαρκίζα δεν μπορώ, όχι να μπω και μέσα στο μαγαζί!
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Μα πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε και τι προσπαθείτε να αποδείξετε πλέον; Σαν μικρά παιδιά κάνετε εδώ και μήνες και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι οι ανάγκες, οι συνθήκες και τα γούστα διαφέρουν.
Έχω ζήσει σε μια από αυτές τις 'top πόλεις' 4 χρόνια. Η πεθερά μου έχει στο όνομά της σπίτι σε μία άλλη.
Δεν θα πήγαινα να ζήσω εκεί ούτε υπό την απειλή ΑΚ-47. Για αυτό έχω 200 προσωπικούς λόγους και εξηγήσεις.
Συνεχίζετε τις κατινιές και τις ειρωνίες, 'τη δικιά μου πόλη την έχω μακρύτερη'. δεν βαρεθήκατε πλέον;Αν ήταν πράγματι έτσι δεν θα υπήρχαν στατιστικά στοιχεία για τίποτα, ούτε για σένα ούτε για την πεθερά σου ούτε για τον μπατζανάκη σου. Επειδή λοιπόν τα συγκεκριμένα στοιχεία ίσως δεν απευθύνονται άμεσα στο σόι σου δεν σημαίνει ότι δεν εκπροσωπούν άλλους (την πλειοψηφία;) και ότι τα κριτήρια επιλογής δεν είναι κοινώς αποδεκτά. Τέλος το γεγονός ότι πόλεις σαν τη Ντάκα, Μονρόβια τη Βαγδάτη (η την Αθήνα) δεν καταλαμβάνουν θέσεις την κορυφή της κατάταξης ίσως να σημαίνει κάτι; Ψα'ξτο.
Κολοκυθια.
Οταν ψαχνει καποιος για δουλεια εξω, το σε ποια πολη θα ειναι , ειναι μικρης σημασιας.
Πρωτα βρισκεις δουλεια και μετα ολα τα αλλα.
Εκτος , αν εχεις αρκετες προτασεις για δουλεια, τοτε ναι, μπορεις να επιλεξεις πολη συμφωνα με το λινκ. Αν και παλι , μαλλον θα σε απασχολουν αλλα θεματα, περισσοτερο.Οσο για τις στατιστικες, υπαρχουν για τα παντα, ακομα και ποσο συχνα κλανει το μπαρμπουνι (σπανια, εξ'ου και το χρωμα του). Το ποση σημασια εχουν, ειναι σχετικο.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Κολοκυθια.
Οταν ψαχνει καποιος για δουλεια εξω, το σε ποια πολη θα ειναι , ειναι μικρης σημασιας.
Εκτος , αν εχεις αρκετες προτασεις για δουλεια, τοτε ναι, μπορεις να επιλεξεις πολη συμφωνα με το λινκ. Αν και παλι , μαλλον θα σε απασχολουν αλλα θεματα, περισσοτερο.Οσο για τις στατιστικες, υπαρχουν για τα παντα, ακομα και ποσο συχνα κλανει το μπαρμπουνι (σπανια, εξ'ου και το χρωμα του). Το ποση σημασια εχουν, ειναι σχετικο.
Πολύ σωστά και ψαγμενα όλα αυτά που λες, ας απαξιώσουμε λοιπόν ότι δεν μας ταιριάζει/βολεύει και ας κρατήσουμε τα άλλα. Είναι και αυτό μια κάποια λύση.
-
Αν ήταν πράγματι έτσι δεν θα υπήρχαν στατιστικά στοιχεία για τίποτα, ούτε για σένα ούτε για την πεθερά σου ούτε για τον μπατζανάκη σου. Επειδή λοιπόν τα συγκεκριμένα στοιχεία ίσως δεν απευθύνονται άμεσα στο σόι σου δεν σημαίνει ότι δεν εκπροσωπούν άλλους (την πλειοψηφία;)Κατάλαβες angel rabbit; δεν είναι για τα μούτρα σου αυτά!
Κατά τα άλλα, ας το βάλω ξανά μπας και περάσει το μήνυμα:
Άμα είσαι κρετίνος, παντού κρετίνος θα είσαι.
-
-
Κολοκυθια.
Πολύ σωστά και ψαγμενα όλα αυτά που λες, ας απαξιώσουμε λοιπόν ότι δεν μας ταιριάζει/βολεύει και ας κρατήσουμε τα άλλα. Είναι και αυτό μια κάποια λύση.
Τι να απαξιωσω βρε ανθρωπε ?
Δεν μιλαω Γερμανικα για να ζησω σε 1 απο τις 5 πρωτες Ευρωπαικες πολεις. Ακομα και να ηθελα, στα 45 , 1 θα μαθαινω 2 θα ξεχναω
Ξερεις που θα ηθελα να ζησω ? Στη Βαρκελωνη και στην Γκλιον (απο τα μερη σου). -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
...
Δεν μιλαω Γερμανικα για να ζησω σε 1 απο τις 5 πρωτες Ευρωπαικες πολεις. Ακομα και να ηθελα, στα 45 , 1 θα μαθαινω 2 θα ξεχναω
Ξερεις που θα ηθελα να ζησω ? Στη Βαρκελωνη και στην Γκλιον (απο τα μερη σου).Διεγράφη προσβλητική ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ απάντηση επί προσωπικού. Τι νομίζεις ότι ξεχωρίζει εσένα από τον όποιον nikospappas ώστε εκείνος να κάνει όταν πάει στο εξωτερικό ταπεινές δουλειές αναφερόμενες εδώ υποτιμητικά ενώ εσύ όχι ? Την επόμενη φορά που θα το κάνεις αυτό και θα προσβάλλεις χωρίς λόγο συνομιλητή σου, είναι οριστικό ban, αρκετά πιά, καταντά γελοίο. [Mod]
Δεν υπάρχει ταπεινή δουλειά. Όποιος έχει ανάγκη να δουλέψει δουλεύει. Εγώ αν έπρεπε να δουλεύω στα McDonald's για να ταΐσω την οικογένεια μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, μόνο στην Ελλάδα είναι όλοι πρόεδροι και managers.
Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δηλαδή δεν ήταν υποτιμητικό το παράδειγμα που χρησιμοποίησες ? [Mod]
-
...
Ξερεις που θα ηθελα να ζησω ? Στη Βαρκελωνη και στην Γκλιον (απο τα μερη σου).Διεγράφη προσβλητική ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ απάντηση επί προσωπικού. Τι νομίζεις ότι ξεχωρίζει εσένα από τον όποιον nikospappas ώστε εκείνος να κάνει ταπεινές δουλειές αναφερόμενες εδώ υποτιμητικά ενώ εσύ όχι ? Την επόμενη φορά που θα το κάνεις αυτό και θα προσβάλλεις χωρίς λόγο συνομιλητή σου, είναι οριστικό ban, αρκετά πιά, καταντά γελοίο. [Mod]
Μένουμε Ελλάδα και σε όποιον αρέσει.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
...
Ξερεις που θα ηθελα να ζησω ? Στη Βαρκελωνη και στην Γκλιον (απο τα μερη σου).Διεγράφη προσβλητική ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ απάντηση επί προσωπικού. Τι νομίζεις ότι ξεχωρίζει εσένα από τον όποιον nikospappas ώστε εκείνος να κάνει ταπεινές δουλειές αναφερόμενες εδώ υποτιμητικά ενώ εσύ όχι ? Την επόμενη φορά που θα το κάνεις αυτό και θα προσβάλλεις χωρίς λόγο συνομιλητή σου, είναι οριστικό ban, αρκετά πιά, καταντά γελοίο. [Mod]
δεν έχει πολλές Ρωσίδες εδώ
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
...
Στα νησιά έχει.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
...
Στα νησιά έχει.
εντάξει, το καλοκαίρι πηγαίνεις
κεντρική Ευρώπη έχει πόσα διαφορετικά μέρη όμως και όλα είναι κοντά
Αυστραλία, τέλειο κλίμα κ πόλεις, αποκομμένη όμως, κ 16 ώρες ταξίδι για Ελλάδα που θα το κάνεις μόνο μία φορά το χρόνο -
Φτάνει... [Mod]
-
επική ταινία
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αντιθέτως τα τωρινά παρτσακλά που τραγουδάνε ποπάκια που που δεν έχουν καμία σχέση με τον Στράτο, τον Καζαντζίδη και την Μπέλλου ούτε να διαβάσω τα ονόματά τους στην μαρκίζα δεν μπορώ, όχι να μπω και μέσα στο μαγαζί!Εχουν τεραστια σχεση, ειναι ο,τι ακριβως ηταν και ολοι αυτοι τοτε. Παιζουν λαϊκη μουσικη, δηλαδη εκφραζουν το λαο, μας αρεσει ή οχι. Οπως εξεφραζε το λαο ο Καζαντζιδης με τους αμανεδες του πριν 40 χρονια, ετσι εκφραζει το λαο η [insert τσουλακι here] που τραγουδαει για τα ψευτικα βυζια της και την ανορεξια της. Ειναι 100% γνησιο, το νιωθει, οπως το νιωθουν και αυτοι που την ακουν. Οσο να'ναι οταν βγαινεις με την SLK Σαββατο βραδυ ψαχνοντας απεγνωσμενα για το πουλι σου μια τρυπα δυσκολα θα σε αγγιξουν οι στιχοι για τους μεταναστες στις φαμπρικες και τα εργοστασια της Γερμανιας με την κακομοιρα μανα, δε βρισκεις; Βεβαια με τη συνολικη κατασταση της χωρας δεν αποκλειω σε καμια περιπτωση την επιστροφη της δημοφιλους μουσικης στους αμανεδες παραυτα
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
...
Στα νησιά έχει.
εντάξει, το καλοκαίρι πηγαίνεις
κεντρική Ευρώπη έχει πόσα διαφορετικά μέρη όμως και όλα είναι κοντά
Αυστραλία, τέλειο κλίμα κ πόλεις, αποκομμένη όμως, κ 16 ώρες ταξίδι για Ελλάδα που θα το κάνεις μόνο μία φορά το χρόνοΣχετικά με την Αυστραλία, επειδή έχουμε κάποια project εκεί, έχουν τεράστιο πρόβλημα με το internet.
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα