-
Δεν χρειάζεται να δεις ημερομηνία. Ξεχωρίζουν από την εξωτερική εμφάνιση....
Ότι κάτι έκανε λάθος ο heras, συμφωνώ. Γιατί αν το βρήκε επικίνδυνο μάλλον διάλεξε λάθος αυτοκίνητο.
Επειδή όμως από αυτά που γράφεις βλέπω πως δεν έχεις καταλάβει τι πρόκειται να αγοράσεις, λέω να βρεις ένα να οδηγήσεις πριν, και μετά να δεις αν σου κάνει. Αν τώρα το αποφασίσεις για 8ν να ξέρεις πως το μοτέρ είναι σκυλί , αλλά όλα τ άλλα ΓΤΠΚ από άποψη αξιοπιστίας. Πάρε ένα ΧΩΡΙΣ αλλαγμένες αναρτήσεις. Οι μαμά είναι ο ιδανικός συνδυασμός.
Κοίτα το καλά για σκουριές,(κάποια έχουν αρχίσει να σκουριάζουν) και όπως και δήποτε έλεγχος στα πίσω ρουλεμάν γιατί ο άξονας τσούζει σαν ανταλλακτικό. -
Το ''λαθος'' μου ηταν οτι αναγκαστηκα να πατησω φρενο στην κορυφη στροφης μια που βρηκα μπροστα μου καποιον που πηγαινε ονειροπολωντας....το ανοιγμα της ουρας ηταν τοσο ακαριαιο που παρ ολο που εκανα αναποδο και πατησα και γκαζι απ οσο θυμαμαι δεν ηταν αρκετο για να με φερει στα ισα....απλα εκανα μισο τετ α κε και οχι ολοκληρο
Το χειροτερο ηταν οτι ακολουθουσε φορτηγο που μολις ειχα προσπερασει λιγα μετρα πριν....αν δεν εβαζα αστραπιαια πρωτη μετα απ αυτο, θα εβλεπε ενα αμαξι καθετα μπροστα του σε τυφλη στροφη με οτι αυτο θα συνεπαγοταν
Δυστυχως μια και οδηγουμε σε δημοσιους δρομους και οχι σε πιστες τετοια φαινομενα ειδικα αν ξεθαρρευουμε λιγο ειναι συχνοτατα. Και το συγκεκριμενο αμαξι με αυτη την ιδιαιτεροτητα που εχει, μαλλον επιδεινωνει το προβλημα -
τα περιοδικα εκεινης της εποχης ονομαζαν αυτη τη συμπεριφορα 'καθαροαιμη' κτλ κτλ.
τα εβλεπε αυτα ο καυλο-πιτσιρικας και αγοραζε οικοπεδα με το στρεμα (στη καλυτερη περιπτωση)
-
Ο χρήστης panosbp13 έγραψε:
Δηλαδη ποσο μπορει να παει ενα peugeot rallye 16v και ενα citroen saxo vts σε τελικη φιλε taurus ?και στην ερωτηση που λεω για ποιο απο τα δυο μου προτεινεις αφου ξερεις ,εγω για να σε βοηθησω κλεινω προς ραλλακι αφου ξερω οτι εχω πολυ καλο κρατημα ,καλες και ομαλες αλλαγες ταχυτητων γρηγορο και ωραιο κρατημα οσο για καταναλωση ειναι η μονη μου απορια αφου εχω ακουσει οτι καιει ,αληθευει? Παντως για τα σκαρτα 140 χλμ εισαι λαθως γιατι ειναι αληθινα και οταν μιλαμε και για στροφες δεν συγκρινεται το κρατημα που εχει αυτο το μινι αλλα σε καταλαβαινω,αλλα εχω καταληξει για αυτα και θα ηθελα μονο αν γινεται να μου προκρινεται ενα απο τα δυο αν και κλεινω προς ραλλακι.το πρόβλημα με τα σαξόραλα είναι όταν θα πατήσεις φρένο μέσα στην στροφή ενώ έχεις ήδη υπερκτιμήσει τις δυνατοτητές σου...
-
Έχουμε ένα αμάξι με άθλια παθητική ασφάλεια.
Έχουμε ένα αμάξι με απότομα (ως πολύ απότομα) οδικά χαρακτηριστικά.
Έχουμε έναν 18χρονο που τις κάνει τις μ@λ..ιες του (κατά δική του ομολογία).*Και μετά μου λέτε τι χρειάζεται το κλουβί;
Τώρα στα 32 μου, Ραλί χωρίς κλουβί ΔΕΝ αγόραζα. (αν για κάποιο λόγο έπρεπε να αγοράσω Ραλί)*Δεν το λέω επικριτικά. Και εγώ στην ηλικία σου, τα ίδια έκανα. Και πολλοί εδώ μέσα. Φυσιολογικό είναι.
-
γενικά δεν έχει νόημα η αγορά rallye για καθημερινό πλέον...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το πρόβλημα με τα σαξόραλα είναι όταν θα πατήσεις φρένο μέσα στην στροφή ενώ έχεις ήδη υπερκτιμήσει τις δυνατοτητές σου...
Yπερβολες τωρα...
-
καθολου επικινδυνο για απειρο 18χρονο
το κλουβι λειπει, το αμαξι ειναι οκ!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
το πρόβλημα με τα σαξόραλα είναι όταν θα πατήσεις φρένο μέσα στην στροφή ενώ έχεις ήδη υπερκτιμήσει τις δυνατοτητές σου...
Yπερβολες τωρα...
κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου...
όταν θες να πας παραπάνω από σβέλτα πρέπει να είσαι 100% εκεί... καθαρόαιμμο το λένε μερικοί , για λιγότερους από ότι αφήνει να εννοηθεί η τιμή του λέω εγώ...μην παρεξηγηθούμε , αν το έχεις, είναι εκπληκτικό
-
Φιλε οταν εννοεις οτι το 8βαλβιδα εχουν σκυλι μοτερ αλλα ολα τα αλλα γτπ τι εννοεις ολα τα αλλα γιατι ειναι σχεδον τα ιδια πραγματα με το 16βαλβιδο απλα το εχουν διαφορετικο μοτερ .Οσων αφορα που λετε οτι τα ραλλυ ειναι σκωτοστρες ,δεν γινεται ενα αυτοκινητο που εγινε θρυλος για τα κρατηματα του,για την οδικη συμπεριφορα,και για τον σπορτιφ χαρακτηρα του για την ανθεκτικοτητα του και για την αξιοπιστια του μαζι με την φτηνη συντηρηση του και τα φτηνα ανταλλακτικα να το λετε ετσι οκ αν υπερβαλεις απο το μετρο και κανεις μαλακιες θα γινει η στραβη αλλα αν εισαι οκ ,δεν υπαρχει προβλημα,ακομα λετε οτι δεν ειναι καθημερινο και εδω λαθος αφου με την συμπεριφορα σου μπορεις να το κανεις και καθημερινο ειναι ενα τιμιο αυτοκινητο απο τα καλυτερα gti και οτι του ζητησεις θα στο δωσει.ΑΑα βιντεο φαινεται οτι ο τυπος το προκαλει απο μονος του .
-
Ο χρήστης panosbp13 έγραψε:
Φιλε οταν εννοεις οτι το 8βαλβιδα εχουν σκυλι μοτερ αλλα ολα τα αλλα γτπ τι εννοεις ολα τα αλλα γιατι ειναι σχεδον τα ιδια πραγματα με το 16βαλβιδο απλα το εχουν διαφορετικο μοτερ .Οσων αφορα που λετε οτι τα ραλλυ ειναι σκωτοστρες ,δεν γινεται ενα αυτοκινητο που εγινε θρυλος για τα κρατηματα του,για την οδικη συμπεριφορα,και για τον σπορτιφ χαρακτηρα του για την ανθεκτικοτητα του και για την αξιοπιστια του μαζι με την φτηνη συντηρηση του και τα φτηνα ανταλλακτικα να το λετε ετσι οκ αν υπερβαλεις απο το μετρο και κανεις μαλακιες θα γινει η στραβη αλλα αν εισαι οκ ,δεν υπαρχει προβλημα,ακομα λετε οτι δεν ειναι καθημερινο και εδω λαθος αφου με την συμπεριφορα σου μπορεις να το κανεις και καθημερινο ειναι ενα τιμιο αυτοκινητο απο τα καλυτερα gti και οτι του ζητησεις θα στο δωσει.ΑΑα βιντεο φαινεται οτι ο τυπος το προκαλει απο μονος του .Είχα 5 χρόνια 8ν. Εννοώ πως όλα τα υπόλοιπα (σχεδόν) τα είχα αλλάξει. Φτηνά ανταλλακτικά δεν έχει. Αυτό ξέχνα το. Τώρα αν πχ θες να ρισκάρεις και να πάρεις άξονα από το car.gr αλλάζει το θέμα. Για κάθε μέρα είναι κουραστικό, γιατί δεν έχει μόνωση, κάνει θόρυβο, το τιμόνι δεν κόβει κτλ. Σκοτώστρα δεν είναι. Κι εγώ σαν 1ο αυτοκίνητο το αγόρασα, και είμαι εδώ και σας γράφω. Το θέμα είναι να το πάρεις ξέροντας τι είναι, κι όχι γιατι ο κολλητός σου το στήνει στα φανάρια, ή γιατί είναι φθηνό (τώρα) και σπορ.
-
Δηλαδη εσυ τι προτεινεις να παρω 8βαλβιδο ή 16βαλβιδο .και αυτο που λες οτι δεν ειναι για καθημερινο μου προκαλει καπως απορια γιατι το ειχε ο θειος μου και δεν του ειχε κανενα προβλημα και ηταν και πολυ ανετος.
-
Και οκ μου λετε ολοι οτι τα σαξοραλλα δεν ειναι για καθημερινο αμαξι για προτεινεται λοιπον αμαξια καθημερινα,αλλα τετοιου σπορτιφ τυπου και με μπατζετ μεχρι 2500 ευρω αλλα τετοιου τυπου δηλαδη σπορτιφ,με την δυναμη του,ελαφρυ,με την καλη οδικη συμπεριφορα,με τα κρατηματα του,με την οχι τσιμπημενη καταναλωση ,με την φτηνη συντηρηση και πανω απο ολα του ιδιου στυλ .Μεχρι να πειτε κατι που να με τρανταξει εγω θα μεινω στην επιλογη μου και στην αναζητηση μου για ενα καλο ραλλακι 8βαλβιδο ή 16βαλβιδο αφου το ιδιο πραγμα απο εξοπλισμο εχουν απλα το ενα εχει 110 ιππους και το αλλο 120 ιππους .Ευχαριστω για την οποια απαντηση σας και συμβουλη στην συνεχεια .
-
Oι απλες εκδοσεις θα ταν μια καλη λυση.
-
Είχα για 5 χρόνια 106 16V. Τα πάντα όλα, όσα έχουν συζητηθεί εδώ μέσα, είναι θέμα οπτικής γωνίας. Δεν είχα ποτέ ατύχημα στο δρόμο (από τύχη). 100% μαμά μοτέρ, με νορμάλ οδήγηση καίει κάπου 8-9λτ/100, http://www.spritmonitor.de/en/detail/158196.html. Το να σου γυρίσει την ουρά, είναι σχετικά εύκολο, ειδικά αν δεν έχεις φρέσκα λάστιχα ή φρενάρεις σε λάθος στιγμή. Το 8v έχει 100Hp και όχι 110Hp. To τρίφυσο σε σχέση με το μονόφυσσο, είναι αισθητά πιο γρήγορο κι ας λένε ότι και τα 2 έχουν 122Ηp. H σκούπα, ανεβάζει την κατανάλωση κατά 10%. Σήμερα, με 2000-2500€, μάλλον δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να πάρω 106R, μιας και θα θέλει αρκετά μαζέματα, απίθανο να είναι ατρακάριστο και πλέον δεν είναι τόσο οικονομικό.
-
Για την ιστορία και μόνο, το 8ν έχει 105 ίππους. Τώρα με σκούπες και φαράσια και πόσα θέλει να λέει όποιος το πουλάει άκρη δεν βγαίνει. 100 άλογα (θα) ήθελε η peugeot να έχει το 1.3.
Στα χρήματα που διαθέτεις μια καλή εναλλακτική είναι το clio. Ίσως βρεις και κάνα 2 χρόνια νεότερο μοντέλο με καλύτερο εξοπλισμό. Όποιο και να πάρεις έχε στο νου σου πως αυτοκίνητα σχεδόν δεκαετίας, είναι φθηνό μόνο σαν αγορά και όχι σαν συντήρηση.
Για 8ν ή 16ν σου είπα. Πάρε όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση,και με λιγότερες μετατροπές. Ακόμα και χωρίς ζάντες ακόμα καλύτερα. -
Λοιπον παιδια πηγα και ειδα ενα ραλλακι οχι απο αυτα που εβαλα αλλα ενος φιλου του κολλητου μου και θα μου το εδινε 2300 ευρω απο 3000 ευρω το πηρα το πηγα στο παιδι στο συνεργειο και το ειδαμε μου λεει 1ον καλα τα ραλλακια(γενικα),με καλα κρατηματα,οδικη συμπεριφορα αλλα εχουν φαει τα παντα το σκισιμο του αιωνα το βλεπαμε και αποκαλυψαμε τρακαρσιμα,φθορα στα ρουλεμαν,και προβληματικο μπεκ και μου λεει ραλλακι καλο θα βρεις απο 4000 ευρω και πανω γιατι ή θα ειναι μαμα εντελως και σε πολυ καλη κατασταση και θα ζητανε λεφτα ή θα ειναι φτιαγμενο με δηλαδη 2500 ευρω δεν βρισκεις καλο ραλλακι που δεν θα σου βγαλει προβληματα.Τωρα μετα απο αυτο δεν ξερω αν ανοιξω καινουριο τοπικ ή συνεχισουμε εδω προτεινωντας αλλα μοντελα οπως ειπα παραπανω τετοιου τυπου ,σπορτιφ,να εχει δυναμη,καλη οδικη συμπεριφορα,καλουτσικο εξοπλισμο,οσο γινεται οχι τσιμπημενη καταναλωση και φθηνα συντηρηση.Μου προτεινε το παιδι απο τα παλια κανα suzuki swift gti ,σκυλι μοτερακι,καλουτσικο εξοπλισμο ελαφρυ,σπορτιφ ,αλλα απο οδικη συμπεριφορα ,ειδικα για στροφες μου ειπε οτι δεν γνωριζει.Αν ειναι προτεινεται κανενα αλλα να γραψεται και κυβικα και ιππους και κινηση(σε μαμα κατασταση)και ποια ημερομηνιας ,ωστε να ξερω και να γραψω και στο car.gr
-
Αυτα που λεγαμε και μεις σου πε δηλαδη.Αυτο το κολλημα με το κρατημα παντως δε μπορω να το καταλαβω.Ασε το τι ακουγεται γενικα και πανε σε ενα αυτοκινητο που ειναι καπως διασκεδαστικο στα στροφιλικια.
Μια καλη και φθηνη λυση ειναι να παρεις το punto mk2 με τα 80 αλογα και 1200κ.ε.Στα 2000-2200 κυμαινεται η τιμη του αλλα σιγουρα μπορει να πεσει λιγο ποιο κατω απο τα 1900€.Eχει νευρο το μοτερ του και γενικα παει καλα αλλα αν δεν σε ικανοποιησει κι ετσι βαλτου μια ανταρτηση η απλα χαμηλωσε το και θα ειναι ΟΚ.Απο συντηρηση φυσικα ειναι φθηνο και γενικα δεν καιει (οσο το πας φυσιολογικα δηλαδη)
Αλλη λυση οπως σου παν και παραπανω ειναι το Clio,νομιζω το 14αρι βγαινει με 80 και 100 αλογα.Αν και δεν το ξερω το αυτοκινητο εχω ακουσει καλα λογια για τη συμπεριφορα του. -
δε τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ Ραλι και Σαξο.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
δε τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ Ραλι και Σαξο.Δηλ?
Peugeot 106 Rallye vs Citroen Saxo VTS ?