-
Εδω και καμποσα χρονια εχω ενα Opel Agila σαν δευτερο αμαξι πολης....
Δυστυχως ομως ο συμπλεκτης του ειναι ΘΕΟΣΚΛΗΡΟΣ σε σημειο που να νομιζει κανεις πως ειναι χαλασμενος, οπως χαρακτηριστικα μου ειπε προ καιρου ενας παρκαδορος...
Απο την αρχη βεβαια ηταν ετσι αλλα πια δεν υποφερεται αλλο...
Στο συνεργειο που το παω μου λενε πως δεν γινεται τιποτε και πως ετσι ειναι αυτα τ αμαξια....Μπορει να διορθωθει αυτο το προβλημα ή θα το χω ετσι για παντα????
-
Δυστυχως ομως ο συμπλεκτης του ειναι ΘΕΟΣΚΛΗΡΟΣ σε σημειο που να νομιζει κανεις πως ειναι χαλασμενος, οπως χαρακτηριστικα μου ειπε προ καιρου ενας παρκαδορος...
Στο συνεργειο που το παω μου λενε πως δεν γινεται τιποτε και πως ετσι ειναι αυτα τ αμαξια....Μπορει να διορθωθει αυτο το προβλημα ή θα το χω ετσι για παντα????
-
-
Νομίζω πως οφείλεται στα 'χτένια' του πλατό, άρα μήπως με αλλαγή σετ συμπλέκτη με κάποιο άλλης μάρκας βελτιωθεί η κατάσταση; Έχεις ξαναλλάξει ποτέ;
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έχει σκληρό συμπλέκτη. Σε περίπτωση αντικατάστασης, πρέπει να μπει αντίστοιχος των ίδιων kg.
Σε κάποια περίπτωση, σε γυναίκα, προέκτεινα το πεντάλ 5cm, και υπήρξε διαφορά.
Antonis-team. -
H αληθεια ειναι πως δεν εχω αλλαξει ποτε συμπλεκτη κι εχει 85000 χλμ το αμαξι....Επειδη εχει ντιζα φοβαμαι μηπως το σκληρυνμα του συμπλεκτη σημαινει και φθορα πλατω κλπ
antonis-team το πενταλ το προεκτεινες ωστε ο 'μοχλος' - συμπλεκτης να εχει μεγαλυτερο μηκος?
-
Είναι υπόθεση λίγων λεπτών κατά πάσα πιθανότητα. Πες στο μηχανικό σου την ιστορία σου και θα στον μαλακώσει. Αν σου λένε ιστορίες για αλλαγές συμπλέκτη κλπ μην φας το παραμύθι,εκτός κι αν σου αποδείξει ότι υπάρχει πραγματικά κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Σε όποια άλλη περίπτωση πήγαινε σε έναν άλλο μηχανικό. Δε γίνεται να είναι όλοι ατζαμήδες.
-
Ο μηχανικός θα τον καλοπιάσει και ο συμπλέκτης θα 'μαλακώσει';
-
Σωστά, το ανάποδο είναι πιο λογικό.
Sent from my Atrix using smoke signals.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έχει σκληρό συμπλέκτη. Σε περίπτωση αντικατάστασης, πρέπει να μπει αντίστοιχος των ίδιων kg.
Antonis-team.Καλά πόσα kg πλατώ θέλει το Agila? Σιγά τα άλογα που έχει
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
H αληθεια ειναι πως δεν εχω αλλαξει ποτε συμπλεκτη κι εχει 85000 χλμ το αμαξι....Επειδη εχει ντιζα φοβαμαι μηπως το σκληρυνμα του συμπλεκτη σημαινει και φθορα πλατω κλπantonis-team το πενταλ το προεκτεινες ωστε ο 'μοχλος' - συμπλεκτης να εχει μεγαλυτερο μηκος?
ειναι πολυ λιγα τα χιλιομετρα για να αλλαξεις συμπλεκτη,εκτος και αν πατιναρει
εξαιρετικα σκληρο συμπλεκτη εχω οδηγησει σε VW Transporter 2004 2.5 tdi μοντελο απο 0χλμ εως τα 140.000χλμ που το πουλησα ηταν σκληρος
οταν φθαρει και τον αντικαταστησεις με καποια αλλη μαρκα οπως Quinton Hazell ισως να ειναι μαλακοτερος -
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
H αληθεια ειναι πως δεν εχω αλλαξει ποτε συμπλεκτη κι εχει 85000 χλμ το αμαξι....Επειδη εχει ντιζα φοβαμαι μηπως το σκληρυνμα του συμπλεκτη σημαινει και φθορα πλατω κλπantonis-team το πενταλ το προεκτεινες ωστε ο 'μοχλος' - συμπλεκτης να εχει μεγαλυτερο μηκος?
νε
A. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Antonis-team.Καλά πόσα kg πλατώ θέλει το Agila? Σιγά τα άλογα που έχει
Έχει πολύ μικρό σφόνδυλο, καλέ μου φίλε….
Α. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο μηχανικός θα τον καλοπιάσει και ο συμπλέκτης θα 'μαλακώσει';Νομίζω πως αν έχω λάθος μπορείς να με διορθώσεις με ευγένεια,κι όχι με ειρωνικό υφάκι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σωστά, το ανάποδο είναι πιο λογικό.Sent from my Atrix using smoke signals.
Σαν moderator περίμενα να σβήνεις τη φωτιά κι όχι να ρίχνεις κι άλλο λάδι. Λυπάμαι !
-
Θανούλη χαλάρωσε.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
H αληθεια ειναι πως δεν εχω αλλαξει ποτε συμπλεκτη κι εχει 85000 χλμ το αμαξι....Επειδη εχει ντιζα φοβαμαι μηπως το σκληρυνμα του συμπλεκτη σημαινει και φθορα πλατω κλπ
antonis-team το πενταλ το προεκτεινες ωστε ο 'μοχλος' - συμπλεκτης να εχει μεγαλυτερο μηκος?
ειναι πολυ λιγα τα χιλιομετρα για να αλλαξεις συμπλεκτη,εκτος και αν πατιναρει
εξαιρετικα σκληρο συμπλεκτη εχω οδηγησει σε VW Transporter 2004 2.5 tdi μοντελο απο 0χλμ εως τα 140.000χλμ που το πουλησα ηταν σκληρος
οταν φθαρει και τον αντικαταστησεις με καποια αλλη μαρκα οπως Quinton Hazell ισως να ειναι μαλακοτερος
Μην το συγκρίνεις με 490mm σφόνδυλο φίλε μου, που είχες!!!!.....
Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο, έβγαινε και με υδραυλικό συμπλέκτη….. που ήταν βούτυρο!!!.
Α. -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Θανούλη χαλάρωσε.Ώπα; Να χαλαρώσω; Είδες καθόλου τη συζήτηση και την ειρωνία; Εγώ να βοηθήσω μπήκα και ο άλλος αμέσως επίθεση. Ε σε παρακαλώ λοιπόν μη με τρελαίνεις!
-
Ο χρήστης than00liz. έγραψε:
Είναι υπόθεση λίγων λεπτών κατά πάσα πιθανότητα. Πες στο μηχανικό σου την ιστορία σου και θα στον μαλακώσει. Αν σου λένε ιστορίες για αλλαγές συμπλέκτη κλπ μην φας το παραμύθι,εκτός κι αν σου αποδείξει ότι υπάρχει πραγματικά κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Σε όποια άλλη περίπτωση πήγαινε σε έναν άλλο μηχανικό. Δε γίνεται να είναι όλοι ατζαμήδες.
Ηρέμισε φίλε μου, και πες και σε εμένα με τα 50+ χρόνια στο επάγγελμα, πως θα το κάνει?.
Γυράσκω αϊ διδασκόμενος.
Α. -
Ο χρήστης than00liz. έγραψε:
Θανούλη χαλάρωσε.
Ώπα; Να χαλαρώσω; Είδες καθόλου τη συζήτηση και την ειρωνία; Εγώ να βοηθήσω μπήκα και ο άλλος αμέσως επίθεση. Ε σε παρακαλώ λοιπόν μη με τρελαίνεις!
Καμιά ειρωνεία δεν ειπώθηκε. Μόνο πλάκα έγινε, αν έχες καταλάβει το πνεύμα του φόρουμ - που δε θες να το καταλάβεις - με το αν θα 'μαλακώσει' ή θα 'σκληρύνει'.
ΠΟΛΥ Σκληρος συμπλεκτης...Διορθωνεται???