-
-
Δεν ειναι λιγο τεραστιο..??
Το logan MCV 7θεσιο ηταν και εκεινο..
Πολύ μεγαλος εσωτερικος ανταγωνισμος, τοσο στο logan οσο και στο επιβατικο kangoo..
Στην Ελλαδα ισως το αγορασουν καποιες εταιριες ενοικιασεων για να αντικαταστησουν τα doblo, η εταιριες για φτηνο εταιρικο βανακι.. -
Ογκώδες και άσχημο είναι. Εμφάνιση mini bus.
Και οι εσωτερικές 2χρωμίες μου φαίνονται υπερβολικές για Dacia. -
Configurator στη Γαλλία.
Με μια πρώτη ματιά, το 1.5 dCi 110 στην πιο πλούσια 5θέσια έκδοσή του (Prestige) δείχνει περισσότερο 'λογικό', καθ' ό,τι έχει τουλάχιστον ...ηχοσύστημα. Βέβαια, τα 16500 βασικής τιμής, συν άλλα 400 για ESP και δίχτυ χώρου αποσκευών, δεν ξέρω αν ακούγονται ελκυστικά, εκτός αν το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο Grand Scenic (π.χ.) με τον ίδιο κινητήρα, που κοστίζει στην πιο φτωχή του έκδοση περί τα ...8000 € περισσότερο ...
Το θέμα είναι, όταν θα εμφανιστεί κι ο TCE 115, να ξεκινάει από κανένα 15άρι (ίσως και χαμηλότερα στο ελλάντα), οπότε θα είναι πρακτικά ασυναγώνιστη η τιμή του σε σχέση με τους χώρους που προσφέρει (συν τα τρία ISOFIX στη μεσαία σειρά καθισμάτων, που σημαίνουν αρκετό χώρο για αντίστοιχο αριθμό παιδικών καθισμάτων ...) .
Αλλά τι κάθομαι και γράφω βραδυάτικα, εδώ καίγεται ο τόπος ... -
Αντελήφθην ορθώς? Βενζινοκίνητο 1.600άρι με 85 ατίθασους ημίονους?Αυτό δεν θα μπορεί να σούρει τα λάστιχά του.
-
Πάλι καλά που δεν βάλανε κανέναν 1.2 με τους 75(/76) να λες .
Πρέπει μάλλον να ξεστοκαριστούν και οι τελευταίοι 1.6 πάση θυσία !
Ευτυχώς, που το συγκεκριμένο ζυγίζει κάτω από 1100 κιλά (1090 συγκεκριμένα), ενώ γενικά δεν είναι και πολύ βαρύ το αμάξωμά του (1262 κιλά το 7θέσιο dCi 110) ... -
Ο 1.6 βενζίνη είναι όντως άκυρος μιας και αργός θα είναι και δεν νομίζω να είναι και ο πιο οικονομικός. Κατά τα άλλα πολύ καλό αμάξι.
-
Πολύ ελαφρύ. Με 'εξωτικά υλικά' ή 'εκπτώσεις' πέτυχαν τέτοιο βαρος σε 7θέσιο ογκώδες MPV?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
**Πρέπει μάλλον να ξεστοκαριστούν και οι τελευταίοι 1.6 πάση θυσία **:rtfm: !
Ευτυχώς, που το συγκεκριμένο ζυγίζει κάτω από 1100 κιλά (1090 συγκεκριμένα), ενώ γενικά δεν είναι και πολύ βαρύ το αμάξωμά του (1262 κιλά το 7θέσιο dCi 110) ...Αυτό μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση...Δε μπορώ να φανταστώ οτι υπάρχουν χιλιάδες στοκαρισμένοι κινητήρες. Γενικά αυτό με το στοκ μου φαίνεται μη ρεαλιστικό, είτε μιλάμε για κινητήρες, είτε για τη βελόνα του ταχύμετρου.
Πιθανότερο βλέπω απλά να κρίνεται οτι ο κινητήρας αυτός είναι επαρκής (για κάποιους αγοραστές), οικονομικός (στην εταιρία) και οπωσδήποτε όχι ανταγωνιστικός προς την ίδια τη Ρενώ...Καλά καλά δε βάζουν τον 100άρη 1400.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πολύ ελαφρύ. Με 'εξωτικά υλικά' ή 'εκπτώσεις' πέτυχαν τέτοιο βαρος σε 7θέσιο ογκώδες MPV?Με φθήνια στα πλαστικά. Δυστυχώς όταν χαϊδεύεις τα πλαστικά του ταμπλώ, δε σου σηκώνεται. Επίσης η πόρτα παράγει μια οκτάβα πιο κάτω σε ήχο, από το κλασικό γκντούπ. Ξενέρωμα
Επίσης ξηλώσαν ηλεκτρονικά. Τώρα για να ρυθμίσεις τον κλιματισμό ή το ραδιόφωνο, θα πρέπει να κουνήσεις το χέρι σου!! Τραγικοί!!Ο οικογενειάρχης με τα 4 κουτσούβελα και τα 1000 € το μήνα οικογενειακό εισόδημα είμαι σίγουρος οτι δε μπορεί να ζήσει με ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
**Πρέπει μάλλον να ξεστοκαριστούν και οι τελευταίοι 1.6 πάση θυσία **:rtfm: !
Ευτυχώς, που το συγκεκριμένο ζυγίζει κάτω από 1100 κιλά (1090 συγκεκριμένα), ενώ γενικά δεν είναι και πολύ βαρύ το αμάξωμά του (1262 κιλά το 7θέσιο dCi 110) ...Αυτό μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση...Δε μπορώ να φανταστώ οτι υπάρχουν χιλιάδες στοκαρισμένοι κινητήρες. Γενικά αυτό με το στοκ μου φαίνεται μη ρεαλιστικό, είτε μιλάμε για κινητήρες, είτε για τη βελόνα του ταχύμετρου.
Πιθανότερο βλέπω απλά να κρίνεται οτι ο κινητήρας αυτός είναι επαρκής (για κάποιους αγοραστές), οικονομικός (στην εταιρία) και οπωσδήποτε όχι ανταγωνιστικός προς την ίδια τη Ρενώ...Καλά καλά δε βάζουν τον 100άρη 1400.Να πω, πως το ανέφερα με χιουμοριστική διάθεση ...
Μη ανταγωνιστικός ή όχι δεν γνωρίζω αν θα είναι τελικά o 85άρης, πάντως ο 'νέος' 1.2 TCE με τους 115 θα μπει, ενώ με τον dCi 110 κανιβαλίζει άσχημα το αντίστοιχο Scenic ... -
Για την μετωπική επιφάνεια που έχει το αυτοκίνητο, και το συνολικό βάρος του λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα φόρτωσης, τα 85 αλόγατα δείχνουν λίγα. Είναι προφανώς η φθηνότερη οριακά επαρκής λύση που βρέθηκε. Τάδε έφη εγώ που αρέσκομαι να πηγαίνω σαν την όρνιθα.
Για το αν θα κλέψει πωλήσεις από το Σενίκ, ας το δούμε πρώτα διαζώσης για να κρίνουμε από υλικά, συναρμογή, εξοπλισμό και επίπεδο πολυτέλειας. Επίσης, πως θα τα πάει από αστέρια στο διαγωνισμό στημένου βροντήγματος? -
Με τις τιμές που έχουν τα dci, που είναι το αυτοκίνητο που θα αγοράσει το 99% των αγοραστών του Lodgy, δε νομίζω να πάει άσχημα. Εγώ ανυπομονώ να δώ crash test
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ ανυπομονώ να δώ crash testΑρκετά προβλέψιμο. 4άστερο!
Στην wikipedia αναφερει ότι θα κατασκευάζεται στο Μαρόκο. Σε καινούριο συγχρονο εργοστάσιο της Renault-Nissan για την κατασκευή εκεί 3 μοντέλων της Dacia με πρώτο το Lodgy.
-
Ε, δεν νομίζω να είναι η ασφάλεια το νο1 ζητούμενο στο συγκεκριμένο αμάξι.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Ε, δεν νομίζω να είναι η ασφάλεια το νο1 ζητούμενο στο συγκεκριμένο αμάξι.Στο 7θέσιο οικογενειακό? Μπα! Και ζώνες ασφαλείας να μην έχει δεν νομίζω να πειράζει!
-
Έχω την αίσθηση πως θα ξεσκιστεί να πουλάει. Μισά λεφτά απο ένα αντίστοιχο 7θεσιο Scenic.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Πολύ ελαφρύ. Με 'εξωτικά υλικά' ή 'εκπτώσεις' πέτυχαν τέτοιο βαρος σε 7θέσιο ογκώδες MPV?
Ο οικογενειάρχης με τα 4 κουτσούβελα και τα 1000 € το μήνα οικογενειακό εισόδημα είμαι σίγουρος οτι δε μπορεί να ζήσει με ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
1000 ευρω ?... Δυστηχως καντα 700 ...να εισαι μεσα στο γενικο συνολο
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ε, δεν νομίζω να είναι η ασφάλεια το νο1 ζητούμενο στο συγκεκριμένο αμάξι.
Στο 7θέσιο οικογενειακό? Μπα! Και ζώνες ασφαλείας να μην έχει δεν νομίζω να πειράζει!
Όταν κατεβαίνεις σε χρήματα πρέπει να κάνεις και κάποιες θυσίες. Αν και πιστεύω πως θα τα πάει καλά.
-
Θυσίες σε πολυτέλειες, εξοπλισμό κλπ, όχι σε ασφάλεια ρε μάστορα.
Dacia Lodgy (MPV) 2012