-
Πάτερ... κατάρα και καρκίνος, τόσο κακό!
Σπύρο, γιατί δεν δέχεσαι ότι απλά είναι πιο δυσάρεστο και από εξαγωγή φρονιμίτη;
-
βρήκες το αδύνατο σημείο μου . Παραδίνομαι
-
Μην ξεχνάτε όμως την ιδιαιτερότητα του ραντεβού στον οδοντίατρο:
Όλο φοβάσαι να πας, αλλά βγαίνοντας αισθάνεσαι πάντα καλύτερα!
-
Και από το Άστρα όταν βγήκα, μια ανακούφιση την ένιωσα πάτερ!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Πάντως Festoero , για την καθημερινή μετακίνηση και τα ταξίδια τα 'αποκομμένα' , ήσυχα , αυτοκίνητα είναι σαφώς λιγότερα κουραστικά απο αυτά που μετράς μέχρι και σελίδα αν πέσει κάτω .
Amen to that brother... ήθελα να το γράψω, αλλά λέω TFRC γίναμε... δεν έχει νόημα η αναζήτηση common sense. +1 απο μένα...
-
Ρε ψορσαίρ, έλεος δηλαδή! Το οδήγησε και δεν του άρεσε του ανθρώπου!
-
Και το Leon είναι ένα απλό καθημερινό αυτοκίνητο, απλά καλύτερα στημένο από το Astra... Σιγά τις αναρτήσεις-κούτσουρο που θα κουράσουν σε καθημερινή χρήση.
-
Εγώ δεν μιλάω για την σύγκριση των 2 αλλά για γενικό κανόνα .
Να δεις πως το λένε το βαρκάκι που επιβεβαιώνει τον κανόνα του μέσου οδηγού.
. . . και πουλάει τρελά χρόνια τώρα . . . α! ναι θυμήθηκα , Corolla.Πάντως επειδή ο Zeus με έβαλε στην πρίζα ,
θα επιδιώξω να το οδηγήσω από κανένα γνωστό και θα επανέλθω, -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Και το Leon είναι ένα απλό καθημερινό αυτοκίνητο, απλά καλύτερα στημένο από το Astra... Σιγά τις αναρτήσεις-κούτσουρο που θα κουράσουν σε καθημερινή χρήση.και ηχομονωμένο καλά.
σε σχέση με το προηγούμενο c4 που είχα είναι πολύ ήσυχο. (όποιος μπαίνει μέσα αυτό μου λέει)
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Και το Leon είναι ένα απλό καθημερινό αυτοκίνητο, απλά καλύτερα στημένο από το Astra... Σιγά τις αναρτήσεις-κούτσουρο που θα κουράσουν σε καθημερινή χρήση.Αν και απόλυτος, σαν κάτοχος του leon συμφωνώ σε αυτό που λές. Για βόλτα καθημερινότητας μέσα στη πόλη το αποφεύγω. Δώστου εκδρομές, επαρχία, αναβάσεις.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Για βόλτα καθημερινότητας μέσα στη πόλη το αποφεύγω.Για ποιο λόγο;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για βόλτα καθημερινότητας μέσα στη πόλη το αποφεύγω.
Για ποιο λόγο;
Για να μη παρεξηγούμαι. Εννοώ οτι έχω ένα nissan micra 1.2 της δουλειάς μου. Εννοείται οτι τα δυο αυτοκίνητα στη πόλη δε συγκρίνονται. Τα γιαπωνέζικα μικρά είναι πολυ ευκολοδήγητα αυτοκίνητα. Επιπλέον το leon είναι πολυ σφιχτό, όπως είπε και ο φίλος πρίν ψιλοκούτσουρο. Λογικό δεν είναι στη πόλη να το αποφεύγω (πάντα σε σχέση με το micra )?
-
Είσαι κατανοητός. Δεν γνώριζα ότι έχεις Micra.
Όλα τα LEON είναι πολύ σφιχτά; ... ή μόνο οι γρήγορες εκδόσεις;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είσαι κατανοητός. Δεν γνώριζα ότι έχεις Micra.Όλα τα LEON είναι πολύ σφιχτά; ... ή μόνο οι γρήγορες εκδόσεις;
Πλέον όπως τα έχουν κάνει τα πράγματα, το 1,2 tsi που έχω εγώ θεωρείται η αργή έκδοση ( νομίζω βγαίνει ακόμα και το 1,4 με τα 80 άλογα). Βέβαια ανάρτηση, φρένα και 16αρες ζάντες είναι ίδια με του 1,4 tsi. Γενικά το πλαίσιο είναι ίδιο με το 1.4 tsi. Αυτό λέει πολλά. Τα leon γενικά έχουν σπορτίφ προσανατολισμούς. Συμβιβασμός κατ εμέ δεν γίνεται.
-
Δεν το γνώριζα αυτό. Έχω και εγώ ένα Cordoba του 2009 και είναι αρκετά σφιχτό.
Η εναλλαγή από το 207 στο Cordoba είναι ιδιαίτερα αισθητή.Δηλαδή οι εκδόσεις των LEON 160hp έχουν ακόμα ποιο σκληρές αναρτήσεις;
-
Η έκδοση των 160 ίππων φοράει στάνταρ την σπορ ανάρτηση, η οποία είναι προαιρετική στα 1.2 και 1.4 Tsi. Προσωπικά μου αρέσει και δεν την βρίσκω κούτσουρο, απλά σφιχτή!
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Είσαι κατανοητός. Δεν γνώριζα ότι έχεις Micra.
Όλα τα LEON είναι πολύ σφιχτά; ... ή μόνο οι γρήγορες εκδόσεις;
Πλέον όπως τα έχουν κάνει τα πράγματα, το 1,2 tsi που έχω εγώ θεωρείται η αργή έκδοση ( νομίζω βγαίνει ακόμα και το 1,4 με τα 80 άλογα). Βέβαια ανάρτηση, φρένα και 16αρες ζάντες είναι ίδια με του 1,4 tsi. Γενικά το πλαίσιο είναι ίδιο με το 1.4 tsi. Αυτό λέει πολλά. Τα leon γενικά έχουν σπορτίφ προσανατολισμούς. Συμβιβασμός κατ εμέ δεν γίνεται.
φίλε να κάνω κάποιες διορθώσεις!
το Leon 1.2 tsi, 1.4 fsi (85 αλογα), 1.6 mpi είχαν μικρά φρένα (280mm)
το 1.4tsi, 1.8tsi φορούν μεγαλύτερα φρένα (288mm με ίδια δαγκάνα που έχει και το Leon FR/Golf GTI απλώς αντί για 312mm δίσκο του έβαλαν 288mm)όσον αφορά τις αναρτήσεις υπάρχουν στα 1.2 tsi και 1.4 tsi η soft και οι sport αναρτήσεις
εγώ έχω την sport η οποία μου φαίνεται μια χαρά αν το λάστιχο δεν είναι κούτσουρο (βλέπε bridgestone ER300 ή RE050)
η άλλη ανάρτηση προσωπικά δεν με ικανοποιεί, ήθελα να είναι σφικτή αλλά είναι πολύ άνετη για κάποιον που δεν του αρέσει η sport.όσον αφορά το 1.2 tsi μην συγκρίνετε τα άλογά του αλλά την ροπή του! έχει 17,5 κιλά ροπής, όσο ένα 1800 ατμοσφαιρικό δηλαδή! οπότε κινείται ικανοποιητικά ακόμη και φορτωμένο και είναι και αρκετά οικονομικό απ ότι ξέρω αλλά δεν έχει επιταχύνσεις πχ (εκεί είναι που σε περιορίζουν τα άλογα)
βέβαια όταν το βαρεθείς του πετάς ένα πρόγραμμα και από τα 105 πας στα 135 άλογα και από 17,5-->24 κιλά ροπής!προσωπικά έχω το 1.4 tsi και είναι ερωτεύσιμο (sport καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, σπορ αναρτήσεις, τέλειο πάτημα στον δρόμο)
πριν αποφασίσεις μια βόλτα του κάθε αυτοκινήτου θα σε πείσει για το ποιο πρέπει να πάρεις (δεν σου λέω πάρε leon, σου προτείνω να το οδηγήσεις για να το βάλεις στην υποψήφια λίστα ή να το απορρίψεις)
όσον αφορά το μέγεθός του είναι αρκετά μεγάλο (4.4 μέτρα), μην σε ξεγελάει εξωτερικά! -
Θανάσση λογικά μιλάς για τις επιταχύνσεις απο στάση. Τείνει προς καλό 1,600 το χουμε ξανα πεί και καρατσεκαρισμένο. Το θέμα δεν είναι αυτό. Κανένας δεν θα το πάρει αυτό το αμάξι στη σύγχρονη εποχή για αυτό το σκοπό. Υπάρχουν ένας σωρός γρηγορότερα για όσους θέλουν κάτι τέτοιο. Στις ρεπρίζ όντως είναι σαν 1,800 και πολυ οικονομικό. Αποκλείεται το 1.2 tsi να έχει ίδια φρένα με το 1.4 80 ίππων, κάποιο λάθος κάνεις.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Αποκλείεται το 1.2 tsi να έχει ίδια φρένα με το 1.4 80 ίππων, κάποιο λάθος κάνεις.Ίσως δεν κάνει λάθος, γιατί και το Polo 1.4 85ps έχει τα ίδια φρένα με το 1,2 tsi.
-
Έχω το φυλλάδιο του Λεόν μπροστά μου.
Τα 1.4 85ΗΡ, 1.2 106ΗΡ έχουν 280χ22 μπροστά, ενώ το 1.4 125ΗΡ έχουν 288χ25.
Πισω έχουν και τα 3 253χ10.
Το μεσημέρι πάω για τεστ ντράηβ στα Λεόν και σε άλλα 2. Ελπίζω σήμερα-αύριο να τελειώσω με το θέμα αυτό επιτέλους.
Νέο αυτοκίνητο, μάλλον Leon...