-
Καλησπέρα σε όλους (και όλες). Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός opel corsa 1.3 diesel 2007. Μιάς καιγνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για τα λιπαντικά και με προοπτική να είναι αυτό το αυτοκίνητο της οικογένειας για πολλά-πολλά χρόνια, θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε σχετικά με το θέμα των λιπαντικών.....Αν δέν συνηθίζεται να προτείνετε εταιρία, το mail μου στη διάθεση σας. Ζώ στην Κρήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται (για τις θερμοκρασίες τουλάχιστον...) Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σε όλους (και όλες). Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός opel corsa 1.3 diesel 2007. Μιάς καιγνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για τα λιπαντικά και με προοπτική να είναι αυτό το αυτοκίνητο της οικογένειας για πολλά-πολλά χρόνια, θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε σχετικά με το θέμα των λιπαντικών.....Αν δέν συνηθίζεται να προτείνετε εταιρία, το mail μου στη διάθεση σας. Ζώ στην Κρήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται (για τις θερμοκρασίες τουλάχιστον...) Ευχαριστώ.
-
-
Τι έγινε βρε παιδιά; Τόση απροθυμία; Θα βάζω τηγανόλαδο ... (και στο κιβώτιο με ενα-δυό αυγά για να φτιάξει σωστό ιξώδες)
-
Γιατί δεν βάζεις αυτό που λέει η Όπελ? Ξέρει κανείς καλύτερα το αυτοκίνητο από αυτή?
-
ψάξε στην ενότητα 'περί λιπαντικών'!
-
Φίλε dtsu, νομίζω οτι υπάρχουν καλύτερες επιλογές απο τις συνφωνίες που κάνουν οι εταιρίες με τα εργοστάσια λιπαντικών. Οπως π.χ. δεν σημαίνει οτι τα ελλαστικά των καινούργιων αυτοκινήτων είναι και τα καλύτερα...
-
Δες τι ιξώδη και τι προδιαγραφές ζητάει η opel και πράξε αναλόγως.
-
Βάλε καλής ποιότητας 5w30 ή 5w40. Για παράδειγμα είναι τα castrol edge ή Mobil One ESP 5w30. Επειδή έχουμε το ίδιο μοτέρ θα σου πώ πως μέχρι τα τουλάχιστον 20000χλμ δεν θα λείπει γραμμάριο.
Εμένα έφαγε μια φορά που τα κράτησα παραπάνω 350ml στα 26000χλμ...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις αυτό που λέει η Όπελ? Ξέρει κανείς καλύτερα το αυτοκίνητο από αυτή?Η opel,δεν είναι κατασκευαστής λιπαντικών.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις αυτό που λέει η Όπελ? Ξέρει κανείς καλύτερα το αυτοκίνητο από αυτή?
Η opel,δεν είναι κατασκευαστής λιπαντικών.
Είναι κατασκευαστής κινητήρων και κάνει εξαντλητικά τεστ αντοχής των κινητήρων της πριν τους βγάλει στην παραγωγή και πριν προχωρήσει στην οδηγία για τον κατάλληλο τύπο λιπαντικού. Ακολουθώντας τις οδηγίες της ξέρεις ότι ο κινητήρας θα αντέξει πολλά χιλιόμετρα και επιπλέον τυχαίνει (λόγω των αραιών διαστημάτων σέρβις) να εξοικονομείς και αρκετά χρήματα.
-
Προφανώς όχι,όταν συμπληρώνεις στα 2.500 χλμ ένα λίτρο λάδι.
-
αν βαζεις 5w/30 θα το καψει αρκετα γρηγορα ενας πετρελαιοκινητηρας με πανω απο 50.000χλμ η αν το δουλευεις σε υψηλες στροφες
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
πετρελαιοκινητηρας ...... υψηλες στροφες -
αν το δουλευει με 4.000στρ.(αυτοκινητοδρομο ας πουμε) πιστευεις οτι δεν θα καψει λαδι
-
Ο χρήστης emmanoss έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους (και όλες). Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός opel corsa 1.3 diesel 2007. Μιάς καιγνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για τα λιπαντικά και με προοπτική να είναι αυτό το αυτοκίνητο της οικογένειας για πολλά-πολλά χρόνια, θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε σχετικά με το θέμα των λιπαντικών.....Αν δέν συνηθίζεται να προτείνετε εταιρία, το mail μου στη διάθεση σας. Ζώ στην Κρήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται (για τις θερμοκρασίες τουλάχιστον...) Ευχαριστώ.αδερφέ να σε ρωτήσω και κάτι άσχετο με το θέμα..καλό το αμάξι??είσαι ευχαριστημένος??από κατανάλωση τι λέει??
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
αν το δουλευει με 4.000στρ.(αυτοκινητοδρομο ας πουμε) πιστευεις οτι δεν θα καψει λαδιΤο συγκεκριμένο μοτέρ δεν καταναλώνει λαδάκια. Το προτεινόμενο είναι 5w40. Αν θες και 5w30 δεν έχει πρόβλημα..
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
αδερφέ να σε ρωτήσω και κάτι άσχετο με το θέμα..καλό το αμάξι??είσαι ευχαριστημένος??από κατανάλωση τι λέει??
Φιλε, θα το πάρω στα χέρια μου αυριο, οπότε θα σου απαντήσω σε λίγες μέρες.... Η πρώτη εντύπωση είναι θετική και ο κράχτης για την αγορά ήταν το μοτέρ του...... -
Φίλε pointerδεν σε ξέχασα, αλπά μιάς και το εχω το αμάξι μόλις 3-4 μέρες στα χέρια μου, περιμένω λίγο για να σου πώ μια κάπως καλύτερη γνώμη....
Λιπαντικά για πετρελαιοκινητήρες