-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τώρα διάβασα το παραλήρημα του dimik και άμα δεν ήταν μακριά θα πήγαινα σπίτι του να τον αρχίσω στις ψιλές.
τι 250 ρε! παλάβωσε το παλικάρι απο το πολύ χαλούμιν?
400 και πάνω, ιδανικά 600 είσαι σούπερ.+1. Θα ειναι μεγάλο κρίμα να το δώσεις πριν καλά-καλά το συνηθίσεις, απλά επειδή σε φόβισε ένα άνοιγμα με 2α-3η.
οδηγάω 2 2κύλινδρα με 35 και 135 άλογα αντίστοιχα και ο τρόπος που με κανιβαλίζει το μεγάλο δεν λέγεται...
?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
τώρα διάβασα το παραλήρημα του dimik και άμα δεν ήταν μακριά θα πήγαινα σπίτι του να τον αρχίσω στις ψιλές.
400 και πάνω, ιδανικά 600 είσαι σούπερ.+1. Θα ειναι μεγάλο κρίμα να το δώσεις πριν καλά-καλά το συνηθίσεις, απλά επειδή σε φόβισε ένα άνοιγμα με 2α-3η.
Δεν είναι το άνοιγμα που με φόβισε (μόνο) αλλά η σκέψη ότι για να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά 20χλμ την ημέρα είναι overkill και ότι είμαι πολύ noob ακόμα....δεν είχα άλλη εμπειρία από τόσο δυνατή μηχανή.
Σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχω πάρει το δίπλωμα, κυκλοφορώ με μαθητικό γιατί εδώ επιτρέπεται μέχρι να δώσεις την εξέταση (8/11 δίνω).
Ακόμα ένα μείον είναι το κόστος συντήρησης, μου κακοφάνηκε π.χ το ότι πλήρωσα ασφάλεια ίδια με του αυτοκινήτου (240€ τον χρόνο).Φυσικά μετράει και το γεγονός ότι μετά από επαφές σήμερα μπορώ να το ανταλλάξω με ένα ολοκαίνουριο CBR250R με 4 χρόνια εγγύησης χωρίς να πληρώσω έξτρα, οπότε για 1-2 χρόνια μαθαίνω σε αυτό και μετά καλά να είμαστε, λεφτά να έχουμε ξαναγοράζω ένα 600αρι.
Πληροφοριακά το αγόρασα 4100€ με παζάρια από 4600€ και το CBR κοστίζει 4800€ καινούριο. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
οδηγάω 2 2κύλινδρα με 35 και 135 άλογα αντίστοιχα και ο τρόπος που με κανιβαλίζει το μεγάλο δεν λέγεται...
?
Δεν ειναι δυσκολο ταυρε οποια ντουκατι και αν πιασεις ειναι δικυλινδρη.
-
Άλλο ρωτάει ...
Το μικρο το μπρος και το μεγάλο το μονστερ ... -
Oύτε το 1100άρι Monster δε βγάζει 135 άλογα ρε ψεύτη!
-
400 και πάνω, ιδανικά 600 είσαι σούπερ.Εγώ δεν θα πρότεινα 600άρι 4κύλινδρο σε άνθρωπο χωρίς εμπειρία. Το θεωρώ εγκληματικό. Πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα και ο πιο μυαλωμένος θα το ανοίξει το μηχανάκι. Όταν όμως πάνω στη στροφή θα φοβηθεί για κάποιο λόγο, πιστεύετε ότι θα αντιδράσει σωστά? (Υπόψιν ότι πάει στάνταρ γρήγορα)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Oύτε το 1100άρι Monster δε βγάζει 135 άλογα ρε ψεύτη!ρε χαζέ ταύρε το χαλασμένο ξηροκάμπανο έχω... και δεν είναι ούτε καν 1000cc ...
φοράει το μοτέρ του 999 if u know what i mean... -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
400 και πάνω, ιδανικά 600 είσαι σούπερ.Εγώ δεν θα πρότεινα 600άρι 4κύλινδρο σε άνθρωπο χωρίς εμπειρία. Το θεωρώ εγκληματικό. Πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα και ο πιο μυαλωμένος θα το ανοίξει το μηχανάκι. Όταν όμως πάνω στη στροφή θα φοβηθεί για κάποιο λόγο, πιστεύετε ότι θα αντιδράσει σωστά? (Υπόψιν ότι πάει στάνταρ γρήγορα)
Ποια στροφή...εδώ από τον φόβο στρίβω με 2α και 20χλμ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Oύτε το 1100άρι Monster δε βγάζει 135 άλογα ρε ψεύτη!
ρε χαζέ ταύρε το χαλασμένο ξηροκάμπανο έχω... και δεν είναι ούτε καν 1000cc ...
φοράει το μοτέρ του 999 if u know what i mean...Άσε που παλιότερα είχες πει οτι δεν έχεις πια monster.
-
οκ...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν είναι το άνοιγμα που με φόβισε (μόνο) αλλά η σκέψη ότι για να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά 20χλμ την ημέρα είναι overkill και ότι είμαι πολύ noob ακόμα....δεν είχα άλλη εμπειρία από τόσο δυνατή μηχανή.
Σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχω πάρει το δίπλωμα, κυκλοφορώ με μαθητικό γιατί εδώ επιτρέπεται μέχρι να δώσεις την εξέταση (8/11 δίνω).
Ακόμα ένα μείον είναι το κόστος συντήρησης, μου κακοφάνηκε π.χ το ότι πλήρωσα ασφάλεια ίδια με του αυτοκινήτου (240€ τον χρόνο).Φυσικά μετράει και το γεγονός ότι μετά από επαφές σήμερα μπορώ να το ανταλλάξω με ένα ολοκαίνουριο CBR250R με 4 χρόνια εγγύησης χωρίς να πληρώσω έξτρα, οπότε για 1-2 χρόνια μαθαίνω σε αυτό και μετά καλά να είμαστε, λεφτά να έχουμε ξαναγοράζω ένα 600αρι.
Πληροφοριακά το αγόρασα 4100€ με παζάρια από 4600€ και το CBR κοστίζει 4800€ καινούριο.overkill είναι, οτιδήποτε πάνω απο ποδήλατο ή 50αρι είναι overkill. αλλά αν θυμάμαι καλά εσύ ήθελες να κάνεις και βόλτες/μικρά ταξιδάκια. μη μας τα γυρίζεις τώρα που ψιλοφοβήθηκες.
στα έξοδα ασφάλειας δεν νομίζω οτι γλιτώνεις κάτι σοβαρό με το 250αρι. για κάνε έρευνα και πες μας (αν και λόγω Κύπρου πιθανόν να μην έχουν πρακτική αξία τα νούμερα). και εμένα με χάλασε η πρώτη ασφάλεια, αλλά το θέμα ήταν το εξτρά λόγω νέου διπλώματος και όχι τα κυβικά.σαν συντήρηση το 600 αρι έχει μεγαλύτερα έξοδα, αφενός λόγω δύναμης αφετέρου λόγω περισσότερων κυλίνδρων.
το 250αρι που κοιτάς έχει ABS? αν ναι αξίζει να κάνεις την ανταλλαγή για αυτό και μόνο. αργότερα (που θα θες περισσότερη δύναμη ΣΙΓΟΥΡΑ) θα έχεις καλύτερη αντιμετώπιση στην ανταλλαγή λόγω νεότερου μοντέλου απο 1ο χέρι.go for it.
Εγώ δεν θα πρότεινα 600άρι 4κύλινδρο σε άνθρωπο χωρίς εμπειρία. Το θεωρώ εγκληματικό. Πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα και ο πιο μυαλωμένος θα το ανοίξει το μηχανάκι. Όταν όμως πάνω στη στροφή θα φοβηθεί για κάποιο λόγο, πιστεύετε ότι θα αντιδράσει σωστά? (Υπόψιν ότι πάει στάνταρ γρήγορα)
1ον
χωρίς εμπειρία πήρα το στρομα, που δεν το λες και τάφο. άρα δεν είναι οτι προτείνω κάτι που έχω μόνο φιλολογική επαφή.
2ον
το γκάζι πιστεύω οτι συγχωρεί πολύ περισσότερο, ειδικά αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι, απο οτι το φρένο.
γιαυτό και προτείνω όσο εμφατικότερα μπορώ το ABS. αυτό και ένα φρέσκο ζευγάρι λάστιχα σώνουν το 90% των λαθών που θα κάνει ο αρχάριος και μπορεί να του στοιχίσουν. νομίζω οτι τα περισσότερα σύγχρονα μηχανάκια που δεν είναι σουπερσπορτ είναι αρκετά φιλικά προς τον αναβάτη και με λίγη υπομονή και εξάσκηση μπορεί να τα πάρει ο καθένας ανεξάρτητα απο τη πρότερη εμπειρία του. αυτό που αλλάζει είναι η καμπύλη μάθησης. -
Πληροφοριακά το αγόρασα 4100€ με παζάρια από 4600€ και το CBR κοστίζει 4800€ καινούριο.overkill είναι, οτιδήποτε πάνω απο ποδήλατο ή 50αρι είναι overkill. αλλά αν θυμάμαι καλά εσύ ήθελες να κάνεις και βόλτες/μικρά ταξιδάκια. μη μας τα γυρίζεις τώρα που ψιλοφοβήθηκες.
στα έξοδα ασφάλειας δεν νομίζω οτι γλιτώνεις κάτι σοβαρό με το 250αρι. για κάνε έρευνα και πες μας (αν και λόγω Κύπρου πιθανόν να μην έχουν πρακτική αξία τα νούμερα). και εμένα με χάλασε η πρώτη ασφάλεια, αλλά το θέμα ήταν το εξτρά λόγω νέου διπλώματος και όχι τα κυβικά.σαν συντήρηση το 600 αρι έχει μεγαλύτερα έξοδα, αφενός λόγω δύναμης αφετέρου λόγω περισσότερων κυλίνδρων.
το 250αρι που κοιτάς έχει ABS? αν ναι αξίζει να κάνεις την ανταλλαγή για αυτό και μόνο. αργότερα (που θα θες περισσότερη δύναμη ΣΙΓΟΥΡΑ) θα έχεις καλύτερη αντιμετώπιση στην ανταλλαγή λόγω νεότερου μοντέλου απο 1ο χέρι.go for it.
Εγώ δεν θα πρότεινα 600άρι 4κύλινδρο σε άνθρωπο χωρίς εμπειρία. Το θεωρώ εγκληματικό. Πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα και ο πιο μυαλωμένος θα το ανοίξει το μηχανάκι. Όταν όμως πάνω στη στροφή θα φοβηθεί για κάποιο λόγο, πιστεύετε ότι θα αντιδράσει σωστά? (Υπόψιν ότι πάει στάνταρ γρήγορα)
1ον
χωρίς εμπειρία πήρα το στρομα, που δεν το λες και τάφο. άρα δεν είναι οτι προτείνω κάτι που έχω μόνο φιλολογική επαφή.
2ον
το γκάζι πιστεύω οτι συγχωρεί πολύ περισσότερο, ειδικά αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι, απο οτι το φρένο.
γιαυτό και προτείνω όσο εμφατικότερα μπορώ το ABS. αυτό και ένα φρέσκο ζευγάρι λάστιχα σώνουν το 90% των λαθών που θα κάνει ο αρχάριος και μπορεί να του στοιχίσουν. νομίζω οτι τα περισσότερα σύγχρονα μηχανάκια που δεν είναι σουπερσπορτ είναι αρκετά φιλικά προς τον αναβάτη και με λίγη υπομονή και εξάσκηση μπορεί να τα πάρει ο καθένας ανεξάρτητα απο τη πρότερη εμπειρία του. αυτό που αλλάζει είναι η καμπύλη μάθησης.Κοντινό ταξιδάκι θεωρείται το Λεμεσός-Λευκωσία 80-100χλμ με όριο τα 100χλμ/ω στον αυτοκινητόδρομο και μαξ τα 120χλμ/ω για να μην σε γράψουν. Για μια τέτοια διαδρομή μια φορά τον μήνα-δίμηνο δεν αξίζει να συντηρώ το 600αρι.
Επίσης με το 250άρι μπορώ να βγω στον αυτοκινητόδρομο τύπου Αττικής οδού για να πάω στην δουλειά εάν δεν θέλω να μπλέξω στο κέντρο.Το CBR250R που βρήκα είναι καινούριο (μόλις το έφερε το κατάστημα) με ABS και αυτό που σκέφτομαι είναι ότι μπορώ να το πουλήσω σε 1-2 χρόνια στην ουσία πάνω κάτω στα λεφτά που αγόρασα το Hornet (€3500-€4000) καθώς κοστίζει €4800 καινούριο με 4 χρόνια εγγύηση και οι μοτοσυκλέτες εδώ κρατάνε πολύ ψηλά τις τιμές τους.
Για αυτό λέω:
http://www.buysellmoto.com/layouts/inde ... ot_id=6416εδιτ: δυστυχώς δεν έχω και τον απαραίτητο χρόνο για την μαθησιακή καμπύλη τύπου Β και δεν θέλω να μάθω με τον άσχημο τρόπο
-
Dimik
Αν θες την άποψη μου κατέληξε με Αυτό που σε Κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα ...
Είναι επικίνδυνο σπορ το δίκυκλο και είναι σφάλμα να οδηγείς και να νιώθεις ανασφάλεια ...
Ωστόσο το 250 νομίζω Ότι παραείναι μικρο ... Ίσως κάποιο 2κυλιβδρο 600Άρη ;
Μονστερ, er6? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Dimik
Αν θες την άποψη μου κατέληξε με Αυτό που σε Κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα ...
Είναι επικίνδυνο σπορ το δίκυκλο και είναι σφάλμα να οδηγείς και να νιώθεις ανασφάλεια ...
Ωστόσο το 250 νομίζω Ότι παραείναι μικρο ... Ίσως κάποιο 2κυλιβδρο 600Άρη ;
Μονστερ, er6?Noob mode on...τι διαφορά έχει το 2κύλινδρο με το 4κύλινδρο πρακτικά?
Δεν νομίζω πάντως να νιώσω άνετα απλά με 30 άλογα λιγότερα...θέλω να μάθω σε κάτι σχετικά αδύναμο χωρίς να φοβάμαι μήπως κατά λάθος ανοίξω λίγο παραπάνω το γκάζι και μετά από αρκετές χιλιάδες χλμ να πάω σε κάτι μεγαλύτερο.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία εδώ σε μτχ παρά μόνο σε SS.
-
Λοιπον..κ εγω νεος οδηγος.κ εγω δεν εχω παθος με τις μηχανες αλλα τις βλεπω περισσοτερο σαν εργαλειο.ανθρωπομεταφορεα οπως λεμε κ σε ενα αλλο τοπικο..πριν μια εβδομαδα εβγαλα διπλωμα κ την μεθεπομενη αγορασα ενα 600 4κ.με αβς φυσικα!
Στην μια εβδομαδα που το εχω,σε λιγοστες βολτες μονος κ κυριως δικαβαλος,το απολαμβανω κ λεω στο παιδι που ενδιαφερεται για νεα μηχανη,να παει σε αρκετα κυβικα,πανω απο 250,αν κ εφοσον θα ειναι συχνα δικαβαλος κ αν εχει σκοπο να πηγαινει ταξιδακια μικρα κ η λιγοτερο μικρα.αν ειναι αποκλειστικα εντος πολεως κ μονος,τοτε μια χαρα ειναι κ τα 250.
Προσωπικη μου αποψη ολα αυτα.κ παντα με την ελαχιστοτατη εμπειρια μου σε μηχανες.
Υ.γ.
Το βαρος κ το γκαζι συνηθιζονται.κ ο αρχικος φοβος σιγα σιγα φευγει.αρκει μονο οταν αρχισει να φευγει ο φοβος να μην ερχεται η μ@λ@κι@ -
Eγώ συνεχίζω να διαφωνώ. Αν κάποιοι γεννηθήκατε χεράδες και με μυαλό, οκ πάρτε 1000άρι ss. Η καραμέλα 'έχω μυαλό, θα προσέχω, δεν θα πάθω τπτ' νομίζω είναι για τους αφελείς. Ελπίζω να μην μάθουν όμως κάποιοι με τον κακό τρόπο, γιατί είναι κρίμα.
-
γενικά ψάξτο στο θέμα μτχ. αν το μηχανάκι δεν έχει πρόβλημα αλλά απλώς θέλει στα πλαίσια της συντήρησης λάστιχα-αλυσίδα-τακάκια, σου φεύγουν 500 χαλλλαρά. οπότε μην κοιτάς μόνο τη τιμή κτήσης αλλά και τα άμεσα πρώτα κόστη.
Το έχω και αυτό στο μυαλό μου.
Θα προσπαθήσω να βρω κάτι που να μη θέλει άμεσα λεφτά. -
Αν αναφερεσαι σε μενα,δεν ειπα οτι ειμαι χερας.ισα ισα.κ εντελει που κολλαει 1000ss με 600 street touring?μιλας για 150 τουλαχιστον αλογα κ μιλαω για 80..
Κ εξαλλου ειπα αν ειναι να κινειται στην πολη κ κυριως μονος,αποψη μου ειναι οτι του αρκουν 250.εγω αναφερθηκα σε εκτος πολης κ δικαβαλος συχνα πυκνα. -
διαβασα μεχρι εδω, κ μιας κ γω λεω να παω σε πρωτη μηχανη, το παπι δε μετραει,
στην αρχη σκεφτομουν kawasaki zxr-400, με αποθαρρυναν τα καρμπυρατερ, και η ελλειψη αξιολογων μεταχειρισμενων
μετα οδηγησα kawasaki er κ μου καλοαρεσε
λοξπκοιταω στις αγγελιες και χορνετ
αλλα τελικα θα ξεκινησω με δανεικο ΧΤ για κανα 4μηνο, αποκλειστικη χρηση δικια μου, να δω αν μου παει το θεμα μηχανη,
και βλεπουμε για αγορα
με τρομαζετε παντως με την αρνηση στα 600αρια...
-
Τα καρμπιρατερ τι κακο εχουν?ρωταω επειδη το δικο μου τετοια φερει.το μονο κακο που ακουσα ειναι για ελαφρως αυξημενη καταναλωση αλλα οχι παντα,επειδη κ ο ψεκασμος δεν εχει λυσει υποτιθεται τα οποια μικροπροβληματακια φερει σε εκαστοτε εφαρμογη του..
Οσο για τα 600ρια..δεν το καταλαβαινω ιδιαιτερως..ειτε αυτοκινητο,ειτε μοτοσυκλετα,οσο τα πας σε πανε.κ θεωρω οτι μεγαλυτερες μηχανες,εχουν κ καλυτερα φρενα κ αναρτησεις απο τις μικροτερες,ακριβως για να ανταπεξελθουν στην μεγαλυτερη ιπποδυναμη κ ροπη κ ταχυτητες φυσικα.
Με λιγα λογια,στα 50-60-70-130 πιστευω θα συμπεριφερεται-φρεναρει-στριβει ασφαλεστερα ενα οχημα κατασκευασμενο κ σχεδιασμενο για να το κανει κ σε ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες,παρα ενα που αυτα ειναι κ θεωρητικα τα ορια του.
Κ εγω με πρωτη μηχανη κ με 600 κυβικα,μεχρι 110 εχω παει κ αυτο σε εθνικη.οι συνηθεις ταχυτητες μου προς το παρον κ οπως πιστευω ακραδαντα κ στο μελλον ειναι 40-70.
Τελειωνω λεγωντας οτι υπαρχουν μηχανες κ μηχανες.600ρια κ 600ρια.το δικο μου ας πουμε κανει μπαμ οτι δεν το πηρα για να τρεχω.στα ιδια κυβικα υπαρχουν αλλα με 100-120 αλογα.το δικο μου εχει 78.
Πρώτη μηχανή - Naked