-
Στη Ρωσσία οι Κομμουνισταί κυκλοφορούσαν ελεύθερα
(γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν, διότι οι τελευταίοι απ' αυτούς είχαν εκτελεσθεί πια στα μέσα της δεκαετίας του 30, από ένα τομάρι που μόνο στο δικό τους σύστημα θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό σε τόσους ανθρώπους...) -
Βγηκα μια βολτα εξω σημερα και εσκασα απο τον καπνο . Μου φαινεται παλι τον ιδιο μολυσμενο αερα θα αναπνεουμε στην ευρωπαικη πρωτευουσα που λεγεται αθηνα.
Οι φιλοι μας οι Σοβιετικοι, μεχρι και σε κωμοπολεις των 100.000 εχουν κεντρικη θερμανση. Δεν πα να εμεναν 10 ατομα σε ενα δωματιο, τουλαχιστον δεν κρυωνε κανεις. Σημερα σε ολα τα σοβιετικα σπιτια κανει τοση ζεστη μεσα που μονο με τη φανελα και το σωβρακο μπορεις να καθεσαι μεσα στο σπιτι. Στην Ελλαδα ενα τεραστιο ποσοστο ανθρωπων κυκλοφορει μεσα στο σπιτι με μπουφαν, κασκολ κτλπ.....
Σορυ που ξεφυγα εκτος θεματος .
-
Κύριοι,
Χρήστος Λάππας, trident1971, REALZEUS, nass και όποιος άλλος έχει 5 λεπτά.Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε το έγγραφο του ΝΑΤΟ AC_137-D_40_ENG από 13.05.1959 (signed) C. R. S. Manders.
Ή έστω τις πρώτες σελίδες και την 11 σελίδα ... Μιλάμε για το 1959!Αφορά το θέμα μας άμεσα, αναφέρεται περισσότερα στην εκπαίδευση.
Ειδικά την γνώμη του κ. Χρήστο Λάππα (εκπαιδευτικός δεν είναι; ) θα ήθελα να ακούσω.Αν τα λέω εγώ - δεν με πιστεύετε ή διαλέγετε μόνο τα περίεργα σημεία
(ο trident1971 είναι άπαιχτος σε αυτό ).Από το 1917 (τέλη) μέχρι 1959 είναι 40 χρόνια, σχεδόν 10 χρόνια σε πόλεμο!
Με ατελείωτα προβλήματα και εχθρικό περιβάλλον!Τι έγραφαν στις εφημερίδες στη δημοκρατική Δύση για τα ανάλογα θέματα;
Υ.Γ. Δεν έχω διαβάσει το original, αλλά την σύντομη περίληψη στα ρώσικα...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Στη Ρωσσία οι Κομμουνισταί κυκλοφορούσαν ελεύθερα
(γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν, διότι οι τελευταίοι απ' αυτούς είχαν εκτελεσθεί πια στα μέσα της δεκαετίας του 30, από ένα τομάρι που μόνο στο δικό τους σύστημα θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό σε τόσους ανθρώπους...)Μάλλον λες για τον Τρότσκι κτλ ...
Ασ'το καλύτερα .. Άκρη δε θα βγάλουμε.
Διάβασε το έγγραφο του ΝΑΤΟ στο προηγούμενο ποστ.
Ουσιαστικά το 1959 είναι αποτέλεσμα του 'τομάρι' που 'κάνει τόσο κακό σε τόσους ανθρώπους'!Πάντα στον 'τομάρι' αυτόν λέω ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ για το π.@@.μα του Χίτλερ!
-
Τrelo topicz -
αιωνία του η μνήμη του μακαριστού αδελφού ημών
-
Βλέπω μόνο αναφορές περί 'τομάρι' σχολιάζονται ...
roman_k, περισσότερο ποιον μισείς: τον Στάλιν ή τον Χίτλερ;Θα βάλω δυο σημεία από το αρχείο (roman_k, αγγλικά ξέρεις φαντάζομαι)
Συμπεράσματα
-
Καταλαβαίνεις τι λέει έτσι?
Ότι αν ρομποτοποιηθεί και ο δυτικός κόσμος τότε θα αναπτύξει δυναμική μεγαλύτερη της ΕΣΣΔ, εις βάρος βεβαίως ατομικών ελευθεριών και άλλων τέτοιων ασήμαντων λεπτομερειών μπροστά στο μεγαλείο της Motherland.
Τελικά αφού όλα ήταν τόσο καλά γιατί διαλύθηκε τελικά η ΕΣΣΔ, γιατί ο κόσμος αντιδρούσε (βλ. Πράγα) και γιατί προσπαθούσε να υπερπηδήσει το σιδηρούν παραπέτασμα ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του ενώ αντίθετα κανείς από τα καπιταλιστικά κράτη δεν προσπάθησε να περάσει στον σοβιετικό παράδεισο....??
Η φάση μου θυμίζει τις συναδέλφους της μάνας μου, που αφού ήρθαν από την ΕΣΣΔ και τους αναγνωρίστηκαν για πτυχία ΑΕΙ τα απολυτήρια τεχνικού λυκείου και αφού κατέλαβαν και διοικητικές θέσεις χωρίς να ξέρουν να γράφουν ελληνικά καλά καλά άρχισαν μετά το τροπάρι του τι ωραία ήταν στο Νοβοσιμπίρσκ, και τι καλά περνούσαμε, και εδώ στην Ελλάδα χάλια, μας έκαναν προϊσταμένες, πήραμε άτοκα δάνεια, αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες, ο παππούς σύνταξη σαν στρατηγός του ΕΛΑΣ με 60 χρόνια υπηρεσίας, μαύρη μαυρίλα σε σχέση με τον παράδεισο την ΕΣΣΔ με τα τρόφιμα με δελτίο.
Να δω πόσο ακόμα θα νομίζεις ότι μας δουλεύεις και ότι τρώμε κουτόχορτο ρε Iant
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Καταλαβαίνεις τι λέει έτσι?Ότι αν ρομποτοποιηθεί και ο δυτικός κόσμος τότε θα αναπτύξει δυναμική μεγαλύτερη της ΕΣΣΔ, εις βάρος βεβαίως ατομικών ελευθεριών και άλλων τέτοιων ασήμαντων λεπτομερειών μπροστά στο μεγαλείο της Motherland.
Τελικά αφού όλα ήταν τόσο καλά γιατί διαλύθηκε τελικά η ΕΣΣΔ, γιατί ο κόσμος αντιδρούσε (βλ. Πράγα) και γιατί προσπαθούσε να υπερπηδήσει το σιδηρούν παραπέτασμα ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του ενώ αντίθετα κανείς από τα καπιταλιστικά κράτη δεν προσπάθησε να περάσει στον σοβιετικό παράδεισο....??
Η φάση μου θυμίζει τις συναδέλφους της μάνας μου, που αφού ήρθαν από την ΕΣΣΔ και τους αναγνωρίστηκαν για πτυχία ΑΕΙ τα απολυτήρια τεχνικού λυκείου και αφού κατέλαβαν και διοικητικές θέσεις χωρίς να ξέρουν να γράφουν ελληνικά καλά καλά άρχισαν μετά το τροπάρι του τι ωραία ήταν στο Νοβοσιμπίρσκ, και τι καλά περνούσαμε, και εδώ στην Ελλάδα χάλια, μας έκαναν προϊσταμένες, πήραμε άτοκα δάνεια, αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες, ο παππούς σύνταξη σαν στρατηγός του ΕΛΑΣ με 60 χρόνια υπηρεσίας, μαύρη μαυρίλα σε σχέση με τον παράδεισο την ΕΣΣΔ με τα τρόφιμα με δελτίο.
**
Δύσκολη περίπτωση ... Αυτό το συμπέρασμα έβγαλες;**Για τα άλλα:
- (σύνταξη) ο πατέρας μου (καθηγητής εκεί) τώρα ετών 70+ δεν παίρνει ποια ούτε το επίδομα του ΟΓΑ, κανένα επίδομα!
- (σύνταξη) η μάνα μου (καθηγήτρια εκεί) τώρα ετών 65+ δεν παίρνει κανένα επίδομα!
- Άτοκο δάνειο δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ από μας! Ξέρεις εσύ άτομα σε αστικά κέντρα που έχουν ΑΤΟΚΑ δάνεια; Μήπως κάποια επιδότηση στο τόκο;
- Γιατί να μην αναγνωριστούν τα πτυχία τους; Που είναι το πρόβλημα; Μέχρι και το παραπάνω εγγραφώ λέει για ΚΑΛΟ επίπεδο εκπαίδευσης εκεί!
- Για γλωσσά - ΝΑΙ, έπρεπε να υπάρχει και μια εξέταση για γλώσσα για την καταβολή θέσεις στο Δημόσιο
- 'αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες' δεν έχει κανένας γνωστός μου! Και πάλι που είναι το κακό; Βάση νόμου για όλους τα είχαν!
- 'τρόφιμα με δελτίο' Μέχρι το 1985; Είσαι σίγουρος;
Δεν θα απαντήσω παρακάτω στο οτιδήποτε σχόλιο για παροχές κτλ - δεν αφορά το παρόν θέμα.
Περί **Νοβοσιμπίρσκ **- θέατρο, άνοιξε στις 12.05.1945, η μεγάλη αίθουσα χωράει 1.774 άτομα:
-
άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.....
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Περί **Νοβοσιμπίρσκ **- θέατρο, άνοιξε στις 12.05.1945, η μεγάλη αίθουσα χωράει 1.774 άτομα:
Ελεύθερη είσοδος για όλους;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ελεύθερη είσοδος για όλους;
Εννοείται!! Όταν λέμε για όλους εννοούμε για ΟΛΟΥΣ!
Μην μου πεις πως πίστευες ότι είναι μόνο για επίλεκτους;Να και κάτι ανάλογο (στη Τιφλίδα) που είχα βάλει πριν ...
-
Ααα...τι ωραία!
-
Iant ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ
Mουσείο στη Νεα Υορκη
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Iant ΚΟΙΤΑ ΕΔΩMουσείο στη Νεα Υορκη
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Museum.jpg
Και λοιπόν; Το ότι συγκρίνεις με την Νέα Υόρκη τι λέει;
Α, ναι, τώρα (28.11.2013) διάβαζα για την Νέα Υόρκη
Hungry and poor in the Big AppleΤα αγγλικά της ΝΑΤΟ τα διάβαζες; Τι έχεις να πεις;
-
Eίσαι ο Ταξίαρχος Θεοχάρης του φόρουμ?
Νομίζω ότι το RT που βάζεις συνέχεια είναι ένα εντελώς ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ και μη φιλοκρατικό site
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Καταλαβαίνεις τι λέει έτσι?Ότι αν ρομποτοποιηθεί και ο δυτικός κόσμος τότε θα αναπτύξει δυναμική μεγαλύτερη της ΕΣΣΔ, εις βάρος βεβαίως ατομικών ελευθεριών και άλλων τέτοιων ασήμαντων λεπτομερειών μπροστά στο μεγαλείο της Motherland.
Ειλικρινά αν κατάλαβες από τα κείμενα αυτά που λες, τα αγγλικά σου θέλουν ξεσκόνισμα.
Για τα υπόλοιπα έχει απαντήσει ο iant. Σιγά μην είχε και πρόγραμμα όπου το κάρο του δήμου μάζευε τους νεκρούς από την ασιτία! -
Ηρακλή ή Αλέξανδρε, αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούσες να διαλέξεις μια πόλη για να μένεις όπου θα είχες δουλειά και (συγκριτικά) τα ίδια λεφτά, που θα προτιμούσες να μένεις;
Μόσχα ή Νέα Υόρκη;( BTW, στη Νέα Υόρκη περνάς πάρα πολύ καλά. )
Είναι όλα πανάκριβα αλλά και με τα λίγα πράγματα που φτάνουν τα λεφτά της δουλειάς, περνάς καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
-
Έτσι πως έχουν σήμερα τα πράγματα σε καμία από τις δύο. Αν ήξερα πάντως άψογα ρωσικά, θα προτιμούσα Μόσχα επειδή συμπαθώ τον λαό και έχει μεγάλη ιστορία και αξιοθέατα. Επίσης είναι στην Ευρώπη και όχι στην άλλη άκρη του κόσμου. Επειδή δεν ξέρω ρωσικά όμως, Λονδίνο. Στη Ν. Υόρκη και στην Αμερική γενικά, δεν έχω καμία όρεξη να πάω...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ηρακλή ή Αλέξανδρε, αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούσες να διαλέξεις μια πόλη για να μένεις όπου θα είχες δουλειά και (συγκριτικά) τα ίδια λεφτά, που θα προτιμούσες να μένεις;
Μόσχα ή Νέα Υόρκη;( BTW, στη Νέα Υόρκη περνάς πάρα πολύ καλά. )
Είναι όλα πανάκριβα αλλά και με τα λίγα πράγματα που φτάνουν τα λεφτά της δουλειάς, περνάς καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
Ούτε Μόσχα, ούτε Νέα Υόρκη - στα Χανιά!
Εδώ (Ελλάδα) θα ήθελα να μείνω, έστω με λιγότερα λεφτά, αλλά με βασικές (εκπαίδευση, δουλειά, στέγαση, περίθαλψη κτλ) παροχές...
Capitalism vs Communism Mother of all topics