-
iant εσύ για το ντουβάρ τίποτα;
Ήταν κάποιου είδους extreme sport - ευγενική προσφορά του καθεστώτος για την ψυχαγωγία του λαού;
-
AΡΡΩΣΤΕΙΑ
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση ότι άνοιξαν το 1964, δεν ξέρω ρώσικα. Για τα υπόλοιπα εδώ https://www.google.com/
Για ρώτα τους γονείς σου (αν αυτοί θυμούνται το **1964 **ή τότε γεννήθηκαν; ) εκτός από το κωλόχαρτο τι άλλο ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ.
Ρώτα:- αν πήγαν διακοπές (όχι στη γιαγιά), πόσες φορές και που
- αν έτρωγαν καραμέλες και σοκολάτες
- αν πήγαν πανεπιστήμιο
- αν έμειναν από δουλειά ποτέ και πόσες ώρες δούλευαν (ως ρομποτακια όπως λένε εδώ)
- αν πείνασαν ποτέ
- αν πήγαιναν σε κανένα πιάνο
Γενικώς ρώτα πως ζούσαν ή μόνο οι ποικιλία των αγαθών σε νοιάζει;
Μετά θα ακούσουμε εδώ πως περνούσαν οι πατεράδες και μανάδες...
Α, ναι, μην ξεχνάς να μας πεις και σε ποια περιοχή έμειναν! Να συγκρίνουμε αναλόγως..
Έχω μια απορία μιας και είμαι άσχετος με το θέμα, αφού ήταν τόσο ΟΜΟΡΦΑ πως εξηγείς το ότι έφευγαν μετανάστες -με κίνδυνο της ζωής τους- ΑΠΟ τις χώρες αυτές και όχι ΠΡΟΣ τις χώρες αυτες?
Επίσης, εσύ γιατί είσαι στην διεφθαρμένη καπιταλιστική Θεσσαλονίκη και όχι στην ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ?
-
Τι να ρωτήσει η ΚΟΤΑ βρε συ iant.
Μια χαρά τα πέρναγαν σε όλο το σόι .
Μην κοιτάς που το κακό το μάτι τους ξεβρασε (μαζί με κκαμιά 20αρια εκατομμύρια ακόμα) στην Δύση. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για το τείχος όμως σύντροφε тюмрёка.Σου λύθηκε η απορία ή θέλεις επιπλέον φωτογραφικό υλικό από όποια δεκαετία γουστάρεις;
Γιά στεῖλε.Θέλω νὰ μοῦ στείλῃς ἀπὸ τὰ Σταλινικὰ Γκουλὰκ μὲ τὰ μιλούνια τῶν «φτωχῶν πλὴν τιμίων» Κουλάκων,ἔτσι νὰ γίνῃ κέφι.
Γιὰ τὸ τεῖχος;Θυμισέ μου λίγο,λὲς αὐτὸ ποὺ χτίστηκε μὲ τὴν συγκατάβασι τῆς Δύσης ποὺ κατὰ τ'ἄλλα «συμπονοῦσε» τὰ «θύματα» τῆς κομμουνιστικῆς «κολάσεως»;
Νομίζω πὼς ἀπάντησα ἤδη «σύντροφε» πὼς ἂν ὁ κόσμος δὲν ἤθελε ὄντως τὸ σύστημα θὰ τὸ ἀνέτρεπε ἀπὸ τὰ κάτω ὅπως τὸ 17΄,ἀντιθέτως αὐτὸ ἀνετράπῃ ἀπὸ τὰ πάνω χωρὶς ν'ἀνοίξῃ μύτη,ἐνδιαφέρον δέ,θἄ'χῃ νὰ τοὺς ῥωτήσῃς σήμερα πότε ἦταν καλλίτερα τὰ πράγματα,τώρα μὲ τὸν ἰμπεριαλισμό,ἐπὶ Κορμπατσώφ,ἐπὶ Χρουτσώφ,ἐπὶ Στάλιν,ἐπὶ Λένιν.Οἱ ἀπαντήσεις μπορεῖ καὶ νὰ σὲ ἐκπλήξουν. -
Epi Lenin pantos itane BOBA
den ta lete, den ta grafete
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Συντροφε χωρις ονομα,
ξερεις προφανως οτι μεχρι και η κορη του Σταλιν την εκανε για τη δυση, ετσι?Βασικες ερωτησεις εχω:
-Ηλικια?
-Εχεις ζησει στη РОДИНА?Για το τοίχος όμως σύντροφε тюмрёка.
Σου λύθηκε η απορία ή θέλεις επιπλέον φωτογραφικό υλικό από όποια δεκαετία γουστάρεις;
Νομιζω το тубека ειναι σωστοτερο, αλλα μαλλον δε θα το καταλαβει.
Στη θεση σου θα κρατουσα μικρο καλαθι.
Ακου κουμμουνιστης που γουσταρει πολυτονικο και καθαρευουσα.
Ο Δ Γληνος θα στριφογυρναει στον ταφο του.Εγραψα χτες οτι ειναι ο КАЛАВРИТОН АМВРОСИОС αλλα το εσβησαν
trident1971 Ἡλικία:20,Ὄχι δὲν ἔχω ζήσει σ'τὴν Ῥώσσικη Πατρίδα,ἐσὺ ἔχεις ζήσει;
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Epi Lenin pantos itane BOBAden ta lete, den ta grafete
Επί του Τσάρου να δεις πως ήταν..
-
Νομίζω πὼς ἀπάντησα ἤδη «σύντροφε» πὼς ἂν ὁ κόσμος δὲν ἤθελε ὄντως τὸ σύστημα θὰ τὸ ἀνέτρεπε ἀπὸ τὰ κάτω ὅπως τὸ 17΄,ἀντιθέτως αὐτὸ ἀνετράπῃ ἀπὸ τὰ πάνω χωρὶς ν'ἀνοίξῃ μύτη,ἐνδιαφέρον δέ,θἄ'χῃ νὰ τοὺς ῥωτήσῃς σήμερα πότε ἦταν καλλίτερα τὰ πράγματα,τώρα μὲ τὸν ἰμπεριαλισμό,ἐπὶ Κορμπατσώφ,ἐπὶ Χρουτσώφ,ἐπὶ Στάλιν,ἐπὶ Λένιν.
Δεν ανετράπη επειδή η τρομοκρατία που ασκούσε η χούντα των παραπάνω ήταν αποτελεσματική ενώ το '17 το τσαρικό κράτος είχε διαλυθεί από τον πόλεμο.
Το γεγονός ότι σάλταρε κόσμος ακόμα και με κίνδυνο να τουφεκιστεί δεν νομίζω ότι είχε κάποια σχέση με τη Δύση.
Για τον Κουντέλιν τι γνώμη έχεις σύντροφε;
-
Ο χρήστης Χωρὶς ὄνομα χρήστη έγραψε:
Συντροφε χωρις ονομα,
ξερεις προφανως οτι μεχρι και η κορη του Σταλιν την εκανε για τη δυση, ετσι?Βασικες ερωτησεις εχω:
-Ηλικια?
Σου λύθηκε η απορία ή θέλεις επιπλέον φωτογραφικό υλικό από όποια δεκαετία γουστάρεις;
Ο Δ Γληνος θα στριφογυρναει στον ταφο του.Εγραψα χτες οτι ειναι ο КАЛАВРИТОН АМВРОСИОС αλλα το εσβησαν
Οχι αγαπητε, εχω ζησει με ατομα που γεννηθηκαν εκει, δεν τα ξερω μονο απο τα βιβλια.
20 ετων? Πηγαινε καμμια βολτα παλληκαρι μου να διασκεδασεις και ασε τη σκοτεινη ιστορια. Εχεις χρονο μπροστα σου. -
Νομίζω πὼς ἀπάντησα ἤδη «σύντροφε» πὼς ἂν ὁ κόσμος δὲν ἤθελε ὄντως τὸ σύστημα θὰ τὸ ἀνέτρεπε ἀπὸ τὰ κάτω ὅπως τὸ 17΄,ἀντιθέτως αὐτὸ ἀνετράπῃ ἀπὸ τὰ πάνω χωρὶς ν'ἀνοίξῃ μύτη,ἐνδιαφέρον δέ,θἄ'χῃ νὰ τοὺς ῥωτήσῃς σήμερα πότε ἦταν καλλίτερα τὰ πράγματα,τώρα μὲ τὸν ἰμπεριαλισμό,ἐπὶ Κορμπατσώφ,ἐπὶ Χρουτσώφ,ἐπὶ Στάλιν,ἐπὶ Λένιν.
Δεν ανετράπη επειδή η τρομοκρατία που ασκούσε η χούντα των παραπάνω ήταν αποτελεσματική ενώ το '17 το τσαρικό κράτος είχε διαλυθεί από τον πόλεμο.
Το γεγονός ότι σάλταρε κόσμος ακόμα και με κίνδυνο να τουφεκιστεί δεν νομίζω ότι είχε κάποια σχέση με τη Δύση.
«Τρομοκρατία» λέγοντας;Πόσος κόσμος καὶ τί κόσμος;Καὶ πῶς ξέρεις ὅτι σάλαταρε γι αὐτὸν τὸν λόγο;
-
Συντροφε χωρις ονομα,
-Ηλικια?
Οχι αγαπητε, εχω ζησει με ατομα που γεννηθηκαν εκει, δεν τα ξερω μονο απο τα βιβλια.
20 ετων? Πηγαινε καμμια βολτα παλληκαρι μου να διασκεδασεις και ασε τη σκοτεινη ιστορια. Εχεις χρονο μπροστα σου.Καὶ σοῦ λέγαν ὅτι ἦταν χάλια,μὲ φτώχεια,μὲ πεῖνα,μὲ φασισμό;
-
«Τρομοκρατία» λέγοντας;Πόσος κόσμος καὶ τί κόσμος;Καὶ πῶς ξέρεις ὅτι σάλαταρε γι αὐτὸν τὸν λόγο;
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Soviet_and_Eastern_Bloc_defectors
Σουργελα, οπως πιλοτοι, σκακιστες, αθλητες, χορευτες, μαεστροι κλπ
-
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Soviet_and_Eastern_Bloc_defectors
Σουργελα, οπως πιλοτοι, σκακιστες, αθλητες, χορευτες, μαεστροι κλπ
Μιλᾶμε γιὰ πόσα ἄτομα σ'τὰ ἑκατομμύρια;Καὶ φυσικά,ἀπὸ πότε τὸ ἐπάγγελμα ἑνὸς ἀνθρώπου συνεπάγεται τὸ ἦθος,τὰ πιστεύω,τὶς προσδοκεῖες,πιθανῶς,μὲ τὶς ὁποῖες ἀποφασίζει νὰ κάνῃ ἕνα τέτοιο βῆμα;Καὶ ξαναρωτάω ἀλλὰ μᾶλλον ἀπάντησι δὲν θὰ πάρω ποτέ.Πῶς ξέρω τὶ σκατὰ εἶχε σ'τὸ κεφάλι του ὁ κάθε παλαβὸς ποὺ πηδοῦσε τὰ τείχη.Οἱ ὑπόλοιποι γιατί δὲν τὸ κάναν ἂν ὄντως δὲν τοὺς ἄρεσε;
Ἀποτελεῖ κάτι ἀπὸ αὐτὰ ἀντικειμενικὴ ἀπόδειξι γιὰ τὴν ὑποτιθέμενη βααναυσότητα τοῦ καθεστῶτος; -
Για τον Κουντέλιν τι γνώμη έχεις σύντροφε;Πολύ κωλόχερο ο πούστης
roman χωρίς παρεξήγηση αλλά δε με πείθεις ότι έχεις σχέση με τη σοβιετία
-
20 χρονώνnoNameκομμουνίσταπουγράφει πολυτονικό στα φόρουμζ=========>
ΑΔΕΡΦΕ πιστεύω ότι είσαι ο πρώτος που θα το τερματίσεις στ' αλήθεια.
-
Συντροφε χωρις ονομα,
-Ηλικια?
20 ετων? Πηγαινε καμμια βολτα παλληκαρι μου να διασκεδασεις και ασε τη σκοτεινη ιστορια. Εχεις χρονο μπροστα σου.Καὶ σοῦ λέγαν ὅτι ἦταν χάλια,μὲ φτώχεια,μὲ πεῖνα,μὲ φασισμό;
Ηταν σε αγροτικη περιοχη οποτε ηταν πιο λασκα ειχαν κοτουλες καμμια κατσικα/αγελαδα κλπ και δεν ειχαν τοση αναγκη.
Την ψωλια την ετρωγαν αλλιως, ως Ελληνες πολιτες δεν ειχαν τα ιδια δικαιωματα σε σπουδες κλπ (βεβαια γλυτωσαν το γαμησι του στρατου), εννοειται οι δεν μπορουσε να πανε οπου θελανε, επρεπε να εχεις αδεια.
Εξαρταται ποιον ρωτησεις βεβαια απο ολους... υπαρχουν νοσταλγοι και υπαρχουν και αυτοι που φτυνουν... αν τους αντιπαραβαλλεις βεβαια καταλαβαινεις οτι οι νοσταλγοι ειναι λιγο ονειροπολοι εως μερικες φορες διαστρεβλωνουν τα γεγονοτα. -
Συντροφε χωρις ονομα,
-Ηλικια?
Ηταν σε αγροτικη περιοχη οποτε ηταν πιο λασκα ειχαν κοτουλες καμμια κατσικα/αγελαδα κλπ και δεν ειχαν τοση αναγκη.
Την ψωλια την ετρωγαν αλλιως, ως Ελληνες πολιτες δεν ειχαν τα ιδια δικαιωματα σε σπουδες κλπ (βεβαια γλυτωσαν το γαμησι του στρατου), εννοειται οι δεν μπορουσε να πανε οπου θελανε, επρεπε να εχεις αδεια.
Εξαρταται ποιον ρωτησεις βεβαια απο ολους... υπαρχουν νοσταλγοι και υπαρχουν και αυτοι που φτυνουν... αν τους αντιπαραβαλλεις βεβαια καταλαβαινεις οτι οι νοσταλγοι ειναι λιγο ονειροπολοι εως μερικες φορες διαστρεβλωνουν τα γεγονοτα.Καὶ μὲ πιό ἐπιχείρημα αὐτοὶ «ποὺ φτύνουν» ἔχουν ἀντικειμενικὰ δίκιο,ἐνῷ οἱ νοσταλγοὶ εἶναι «ὀνειροπόλοι καὶ διαστρεβλώνουν τὰ πράγματα»;
Καὶ γιατί νὰ μὴν ἔχουν τὸ δίκιο οἱ νοσταλγοί;
Ποῦ τὸ στηρίζεις αὐτό;
Ὅσο γιὰ τοὺς φίλους σου,κάθε χώρα ἀσκεῖ μεταναστευτικὴ πολιτική.Καταρχάς,σὲ ποιά περιόδο ἔζησαν; -
γιατι οταν συζητανε μεταξυ τους για θεματα που εσυ δεν εχεις ζησει αλλα τα εχουν φαει αυτοι με το κουταλι, καταλαβαινεις ποιος λεει μουφες και ποιος παταει στην πραγματικοτητα, απο φατσες, αντιδρασεις κλπ
απο γεννησης τους μεχρι 1965-67 -
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
20 χρονώνnoNameκομμουνίσταπουγράφει πολυτονικό στα φόρουμζ=========>ΑΔΕΡΦΕ πιστεύω ότι είσαι ο πρώτος που θα το τερματίσεις στ' αλήθεια.
Δέν νοῶ τὸ περιεχόμενον τῆς εἰρωνίας σας.
Capitalism vs Communism Mother of all topics