-
Ο θεοί υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει οτι ο λαός περναγε καλα επι κομμουνισμού
Έχω 15 εργάτες 38-45 χρονων που μεγάλωσαν σε όμορφα και αγγελικά πλασμενα περιβάλλοντα... Δεν υπάρχει ούτε ένας που μα μην εκθειάζει τον τροπο διαβίωσης... Παίδες μιλάμε για παράδεισο
-
την απαντηση στην εδωσε ο manosk αλλα δε σου αρεσε μαλλον
αυτος παντως στον οποιο απευθυνα εγω την ερωτηση δεν απαντησε ή μαλλον ειπε κατι πιπες Κινας
κοιτα, δεν ειμαι εγω αυτος που περιμενω την εμπανασταση των 3 συν τον κουκο, αρα γιατι να φυγω; Σε αντιθεση με τους 3 συν τον κουκο οι οποιοι απο οτι φαινεται σε αυτη τη ζωη δεν θα αντικρυσουν κομμουνιστικο φως σε αυτη τη χωρα.
και σε ακομη πιο προσωπικο επιπεδο αν θες, δοκιμασα και το εξω, μια χαρα ηταν. Σε πολλα θεματα πολυ καλυτερα απο εδω. Αν οι συνθηκες ηταν λιγο διαφορετικες και καποια πραγματα (που δεν ηταν στο χερι μου) ειχαν εξελιχθει διαφορετικα ακομη εκει θα ημουν.
ουτε γλωσσα με εμποδισε (οχι δεν ηταν Αγγλοφωνη χωρα ), ουτε αλλες πιπες που φερνουν αλλοι σαν δικαιολογια. Πιθανον να ξαναπαω αλλωστε. Δεν θα παω γιατι ειναι καπιταλιστικοτερες, θα παω γιατι οι προυποθεσεις θα ειναι καλυτερες απο εδω. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Η συστηματική απομείωση του θέματος σχετικά με το ότι οι δώθε δεν πήγαιναν στους κείθε ούτε για να βαφτιστούν στο Βόλγα, ενώ οι κείθε φόραγαν τσίγκινο σωβρακάκι και πήδαγαν σαν λαγοί ανάμεσα σε νάρκες, ηλεκτροφόρα και σφαίρες για να νιώσουν καπιταλισμό, με την εμμονή στο αν ήταν μπεκρήδες οι κομμουνιστές ή όχι, είναι αρκετά συγκινητική.
Λοιπόν, να σας το λύσω εγώ για να μη στενοχωριέστε: μια χαρά μπεκρόπιναν και οι δώθε και αλκοολικοί ήταν κι απ' όλα.
Ας απαντηθούν τώρα τα άλλα περίεργα.Θα σχολιάσω κάτι φανταστρουμφικό που διάβασα, γιατί δηλαδή δεν πάει ο τάδε σήμερα στη Δύση να γουστάρει και μένει στο ψευτοσοσιαλιστικομπούρδελο Η Ελλάς.
Δηλαδή, ενώ εδώ έχουμε ένα κάποιο καπιταλισμό, έστω μπασταρδεμένο (ή απλά 'ελληνικό'), ρωτάνε οι 'αριστεροί' που διάλεξαν για σπουδές, εργασία και διαμονή όχι κάτι αριστερότερο ή κομμουνιστικότερο, αλλά κάτι καραδεξιότερο και καρακαπιταλιστικότατο, τους 'δεξιούς' γιατί δεν την κάνουν για κάτι το δεξιότερο.
Έπικ.μπήκες να πεις την τρομπιά σου πρωτομαγιάτικα, δεν άντεξες πουλακι μ
Την συγκεκριμένη πίπα την ανέφερε ο φίλτατος σπύρος, κι εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τον ρωτήσω ακριβώς αυτό που ρώτησε όλο καμάρι όλους τους υπόλοιπους.
Δεν διανοήθηκα ποτέ να το χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα, μόνο ένας βλάκας θα δομούσε την επιχειρηματολογία του πάνω σε κάτι τέτοιο κι εσύ βέβαια, κατα πόδας, δεν νοείται να χάσεις το προβάδισμαΚαλα τωρα ΜΛΜ και εσυ, δεν εχει καθολου αδικο, οι περισσοτεροι καγκεμπίτες εδω μεσα στη γηραια Αλβιωνα σπουδασανε, δεν ειδα κανενα απο το Λεμονοσωφ ουτε απο το Πατρις Λουμούμπα.
'ναι, σκατα στον καπιταλισμο, Αλεκα FTW, ισοτητα, αλληλλεγυη, οι τραπεζες κλπ'
'BTW που σπουδασες μεγαλε?'
'ποιος εγω? στο whatevershire πηγα και εχω και μεταπτυχιακο**, κτσε να σου πω για τον Ενγκελς τωρα'**Δεν το παω στο αν ειχε λεφτα ο πατερας να στειλει το παιδι, ετσι? Αυτο ειναι αλλο θεμα, γουστο-καπελο κλπ. Γι ατην τοποθεσια σπουδων γεωγραφικα μιλαμε.
-
Εγώ άκουγα για κάτι παιδιά από Ελλάδα που σπουδάζανε εκεί με υποτροφία από το κόμμα, ξέρει κανένας αν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;
ΥΓ. Για το σύστημα παιδείας τους δεν ξέρω πολλά, πρέπει όμως να πω ότι ακόμα κ οι κοπέλες που ήρθαν εδώ να δουλέψουν σαν πουτάνες, μιλάω για κοπέλες που είχαν ενηλικιωθεί πριν το 1989, είχαν εντυπωσιακή μόρφωση. Το λέω σοβαρά, μην το πάρετε για τρολ, ΔΕΝ είναι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
την απαντηση στην εδωσε ο manosk αλλα δε σου αρεσε μαλλοναυτος παντως στον οποιο απευθυνα εγω την ερωτηση δεν απαντησε ή μαλλον ειπε κατι πιπες Κινας
κοιτα, δεν ειμαι εγω αυτος που περιμενω την εμπανασταση των 3 συν τον κουκο, αρα γιατι να φυγω; Σε αντιθεση με τους 3 συν τον κουκο οι οποιοι απο οτι φαινεται σε αυτη τη ζωη δεν θα αντικρυσουν κομμουνιστικο φως σε αυτη τη χωρα.
και σε ακομη πιο προσωπικο επιπεδο αν θες, δοκιμασα και το εξω, μια χαρα ηταν. Σε πολλα θεματα πολυ καλυτερα απο εδω. Αν οι συνθηκες ηταν λιγο διαφορετικες και καποια πραγματα (που δεν ηταν στο χερι μου) ειχαν εξελιχθει διαφορετικα ακομη εκει θα ημουν.
ουτε γλωσσα με εμποδισε (οχι δεν ηταν Αγγλοφωνη χωρα ), ουτε αλλες πιπες που φερνουν αλλοι σαν δικαιολογια. Πιθανον να ξαναπαω αλλωστε. Δεν θα παω γιατι ειναι καπιταλιστικοτερες, θα παω γιατι οι προυποθεσεις θα ειναι καλυτερες απο εδω.έλα παραδέξου το , για γυναίκα γύρισες πίσω..
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ άκουγα για κάτι παιδιά από Ελλάδα που σπουδάζανε εκεί με υποτροφία από το κόμμα, ξέρει κανένας αν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;ΥΓ. Για το σύστημα παιδείας τους δεν ξέρω πολλά, πρέπει όμως να πω ότι ακόμα κ οι κοπέλες που ήρθαν εδώ να δουλέψουν σαν πουτάνες, μιλάω για κοπέλες που είχαν ενηλικιωθεί πριν το 1989, είχαν εντυπωσιακή μόρφωση. Το λέω σοβαρά, μην το πάρετε για τρολ, ΔΕΝ είναι.
Το Κόμμα? Μπουχαχαχαχα, για πες, για πες να γελασουμε...
Εννοειται οτι ηταν σπουδασμενες, αλλα αμα δεν εχεις φραγκο και πεδιο να εξασκησεις τις σπουδες...
ή οι μπαλαρινες, σου λεει αντι να με γαμει τσαμπα ο καθε κομισσαριος, να βγαζω και κανα φραγκο.
Γιατι οι πουτανες το βραδυ, γιατρινες και αρχιτεκτονισσες το πρωι στην Κουβα τι κανανε?Η Αλβανιδα καθαριστρια σε επιχειρηση του κωλου, ηταν αποφοιτος οικονομικου πανεπιστημιου.
-
οχι, ηταν ετοιμη να ερθει εξω και αυτη
η πορτα ειναι ανοιχτη παντως και το σκεφτομαι ειναι η αληθεια. -
Απ ολα τα παραπανω ποστ μπορω να βγαλω με βεβαιοτητα το συμπερασμα οτι εχετε γαμησει πολλες πουτανες ολοι σας
Καλο ειναι; κακο ειναι; δεν ξερω...
-
Oi >Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Απ ολα τα παραπανω ποστ μπορω να βγαλω με βεβαιοτητα το συμπερασμα οτι εχετε γαμησει πολλες πουτανες ολοι σας
Καλο ειναι; κακο ειναι; δεν ξερω...
Οι δεξιοι πληρωνουν με οδοντοκρεμες και καλτσον και τζην, ενω οι αριστεροι γαμουν τσαμπα, γιατι ξερουν τα κολπα.
Διακρισεις -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Απ ολα τα παραπανω ποστ μπορω να βγαλω με βεβαιοτητα το συμπερασμα οτι εχετε γαμησει πολλες πουτανες ολοι σαςΚαλο ειναι; κακο ειναι; δεν ξερω...
εσυ εβγαλες και συμπερασμα.......... σπουδαγμενος θα σαι....
-
Πουτανα ο ενας με καλτσον, πουτανα ο αλλος με τζην, πουτανα ο αλλος με καλτσες για να γαμησει 2 φορες ωστε να συμπληρωθει το ζευγος, πουτανα σπουδαγμενη ο επομενος...
Τα λενε αυτα και νομιζουν οτι φταιει ο κουμουνισμος και οχι η εμφυτη ταση του ανθρωπου να εκμεταλευεται τον συνανθρωπο του.
-
Πουτανα ο ενας με καλτσον, πουτανα ο αλλος με τζην, πουτανα ο αλλος με καλτσες για να γαμησει 2 φορες ωστε να συμπληρωθει το ζευγος, πουτανα σπουδαγμενη ο επομενος...Τα λενε αυτα και νομιζουν οτι φταιει ο κουμουνισμος και οχι η εμφυτη ταση του ανθρωπου να εκμεταλευεται τον συνανθρωπο του.
Δηλαδη το γεγονος οτι υπηρχε το γενικοτερο πλαισιο για εκμεταλλευση αυτο δε σου λεει κατι ετσι? Οτι ας πουμε δεν ειχαν τα χρειωδη σε τετοιο βαθμο που εφταναν να ενοικιαζουν το κορμι τους, εσενα σε κανει να βλεπεις μονο τη μερια 'παρε καλτσον και στησου'. Δε σου περναει απο το μυαλο οτι αν ειχε καλτσον και τζιν δε θα εμπαινε στη διαδικασια?
-
Εγω δεν θεωρω ουτε φυσιολογικο να πω απ τη μερια μου 'παρε τοσα και στησου'.
Τα καταδικαζω και τα δυο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια χαρά ερώτηση ήταν η δική του, η απάντηση ήταν για γέλια (ή pipe ή τρομπιά, όπως προτιμάς).Όποιος λέει ότι γουστάρει κάτι, το προτιμάει όταν επιλέγει, δεν προτιμάει κάτι που (λέει ότι) δεν θεωρεί καλό.
Αλλιώς γελάει ο κόζμος.Edit!
Έχω κι άλλο (γυρεύοντας πας )Διάβασε την μεγάλη περιπέτεια του μαρξισμού, έχει πολλά ενδιαφέροντα και είναι ευπεπτο
To οποίο απευθυνόταν σε κάποιον που έχει προσωπικές εμπειρίες από συγκεκριμένες καταστάσεις.
Δηλαδή, μην πιστεύεις ρε τέτοιε τα μάτια σου κι αυτά που μαθαίνεις από έμπιστους ανθρώπους (τον πατέρα σου, ας πούμε), διάβασε αυτά που έγραψε κάποιος με εύπεπτο τρόπο και σου τα πάσαρε να τα διαβάσεις για να συμπληρώσεις την επαναστατική σου βιβλιοθήκη την ώρα που πας στην καπιταλιστική Ευρώπη για σπουδές, τσάρκες, ζωή με τον pluto που μάζεψαν κάποιοι στην καπιταλιστική σου χώρα.
Γλέντια!
Κοίτα, από το σπύρο περιμενα σοβαρότερη ανάλυση, επιχειρηματίας άνθρωπος είναι, όχι κανας ξύστης ΔΥ . Να κάθεται να μου μιλάει για κομμουνιστικά καθεστώτα εν έτη 2013 και να φέρνει ως παράδειγμα την Β. Κορέα σημαίνει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα.
τρελές πλάκες λέμε
α, το διάβασε την περιπέτεια του μαρξισμού απευθυνονταν στον τιφοσι που ρώτησε κάτι ευπεπτο να διαβάζει, δεν νομίζω να έχει προσωπικές εμπειρίες. Απ την άλλη εσύ με τόση εσωτερική πληροφόρηση μπορει να ξέρεις και κατι παραπάνω για δαύτον, οπότε πάω πάσο
-
Όταν η απάντηση σε κάτι που αποτελεί αληθινό γεγονός (ούτε καν κατηγορία) είναι μια αστήρικτη προσβολή (όχι ότι μας πιάνει καμιά σκορδοκαΐλα βέβαια), σαφώς επιβεβαιώνεται η έλλειψη αντιλόγου και η αμηχανία. Τι να κάμουμε...
-
Ε ναι, Β. Γκορέα, κομμουνισμός και μανοσκυ στα ντεκσ
Ασε ρε μπάρμπα που θες να σε πάρουμε και σοβαρά ετσι για την ιστορία, το να σπούδαζα στο λομονόσοφ ή στο ΜΓU δεν νομίζω να με χάλαγε καθόλου, αν και ως ρεβιζιονιστής μάλλον θα πρέπει να σκεφτω το KTH. Aλλά έχει κρύο -
Περα απ την πλακα και περα απ το τι θελετε να ακουσετε οι δικες μου ιστοριες λενε οτι τα παιδια πηρα πολυ καλη εκπαιδευση απο την ΕΣΣΔ. Ανεξαρτητα απ τα ασχημα βιωματα τους, για την εκπαιδευση λενε τα καλυτερα οχι μονο αυτοι αλλα και ολοι οσοι εχουν συνεργαστει μαζι τους. Και σας μιλαω για επιπεδο μεταπτυχιακων, διδακτορικων, μεταδιδακτορικων σε οχι τυχαια ιδρυματα.
-
Απ ολα τα παραπανω ποστ μπορω να βγαλω με βεβαιοτητα το συμπερασμα οτι εχετε γαμησει πολλες πουτανες ολοι σαςΚαλο ειναι; κακο ειναι; δεν ξερω...
Απλά λογικό.
-
Δε νομίζω ότι έγινε αναφορά σε δήθεν κακό εκπαιδευτικό σύστημα στη Σοβιετία. Καλό σύστημα είχε, φαίνεται άλλωστε αυτό από το επίπεδο της επιστημονικής παραγωγής της χώρας.
Κι ας μη μιλήσουμε για τη μεταγενέστερη περίοδο. Παλιά, δηλαδή πριν τον μπαρμπαΓέλτσιν, που ήταν πολύ καλά τα σοβιετικά ΑΕΙ, πόσοι κομμουνισταί (πλην εκείνων που στέλνονταν εκεί από το Κόμμα με υποτροφία) έπαιρναν το πακέτο 'σπουδές και ζωή στη Μόσχα/Οδησσό/Λένινγκραντ κλπ';
Ενώ, άμα κοιτάξεις πού πήγαν οι σοσιαλιστές, αριστεροί κλπ της Ελλάδας, που είχαν τη δυνατότητα επιλογής λόγω οικονομικής ή άλλης κατάστασης, θα δεις κάτι Κολλέγια, κάτι Σορβόνες, κάτι Χάρβαρντ, γενικά την καρδία του καπιταλισμού.Ε, άμα στα πρήζει ο άλλος 10 χρόνια για την ψυχή της Άλφα Ρομέο ή για την τεχνολογία της Ιαπωνίας ή την αίσθηση των Γάλλων και αγοράσει Αούντι μόλις πιάσει λεφτά στα χέρια, το χρειάζεται το φατούρο του.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
...Να κάθεται να μου μιλάει για κομμουνιστικά καθεστώτα εν έτη 2013 και να φέρνει ως παράδειγμα την Β. Κορέα σημαίνει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα.ναι, εγω εχω το προβλημα:
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει
ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
εδω μιλαμε για πονο με τον τόνο
εγω πιστευω οτι ειναι κατ'επιφαση κομμουνιστες, αλλα μπορω να αρνηθω το δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο και την κρίση της ΚΕ του ΚΚΕ;
τι καταλαβες τωρα; Εκανες τις 3 (κομμουνιστικες χωρες) 2.
Capitalism vs Communism Mother of all topics